Křižování vlaků

Zdravím Vás. Zišla by sa mi nejaká rada, čo mám ešte vyskúšať, aby sa mi podarilo nasledujúce vykrižovanie.

Vlak hráča stojí v odbočke v Podhájskej, smer Levice a čaká na príchod rýchliku z Levíc. Hráč je blokovaný servisom 2, ktorý je na trati v dostatočnom predstihu a nijak nezasahuje do trasy rýchliku.

Aj tak mi ale rýchlik vždy zostane stáť na vjazdovom návestidle pred Podhájskou a nevojde do stanice. Už som menil trasu rýchliku, predlžoval, skracoval, menil som čas vpustenia rýchliku do aktivity, ale nič. Už sa s tým trápim 3 hodiny, ale neviem dostať ten rýchlik do stanice. Nájde sa niekto s nejakým dobrým nápadom? Ďakujem

Aj so servisom som sa už hral. Mal som ho tam vo oboch smeroch, aj pomocou vyčkávacieho bodu, aj pomocou otočných bodov, ale nič. Už som to kombinoval aj dvoma servismi a stále nič...

Ivan.ps napsal:
Aj so servisom som sa už hral. Mal som ho tam vo oboch smeroch, aj pomocou vyčkávacieho bodu, aj pomocou otočných bodov, ale nič. Už som to kombinoval aj dvoma servismi a stále nič...

Tohle křižování, to je věc. Já sem křižoval v trati Luhačovice, 1000x jsem to zkoušel a po 1001x to vyšlo. Fakt nevim

Ivan.ps: Tak mi to kdyžtak pošli na mejla, já zkusím něco vymyslet, zatím jsem si poradil se vším, mám nehoráznou trpělivost :D.

Už som sa s tým križovaním hral 3 hodiny, takže akú-takú trpezlivosť mám aj ja. Ešte to skúsim a ak to nedoriešim, tak ti to poprípade pošlem. Ďakujem za pomoc.

Zkus ještě jednu fintu. Vlak proti tobě už musí být nasazený na trati a stát na vyčkávacím bodě.Ty po zastavení zareverzuj a škubni soupravou dozadu tak aby se ti v traťovém monitoru obrátila šipka jízdy. Už jsem to tak několikrát dělal a většinou to pomohlo. Potom ještě jedině 2 RB těsně za sebe.

Re:

Ivan.ps napsal:
Zdravím Vás. Zišla by sa mi nejaká rada, čo mám ešte vyskúšať, aby sa mi podarilo nasledujúce vykrižovanie.

Vlak hráča stojí v odbočke v Podhájskej, smer Levice a čaká na príchod rýchliku z Levíc. Hráč je blokovaný servisom 2, ktorý je na trati v dostatočnom predstihu a nijak nezasahuje do trasy rýchliku.

Aj tak mi ale rýchlik vždy zostane stáť na vjazdovom návestidle pred Podhájskou a nevojde do stanice. Už som menil trasu rýchliku, predlžoval, skracoval, menil som čas vpustenia rýchliku do aktivity, ale nič. Už sa s tým trápim 3 hodiny, ale neviem dostať ten rýchlik do stanice. Nájde sa niekto s nejakým dobrým nápadom? Ďakujem

Tak som sa vtedy s týmto problémom nepopasoval a nechal som to tak. Dnes som ale začal robiť inú aktivitu narazil som na tento istý problém. Protiidúci vlak nechce vojsť do stanice a zostáva stáť pred vjazdovým návestidlom. 3 hodiny som sa hral s trasou servisu 2 a aj trafficu, ale nič nepomáha. Skúšal som aj inú verziu binu no vôbec neviem kde je problém. Doteraz som nemal nikdy s križovaním žiadne väčšie problémy, no teraz nechápem čo robím zle. :? Traffic by aj teoreticky vošiel do stanice keby som trošku cúvol s vlakom hráča, ale tejto možnosti sa chcem zatiaľ vyhnúť.

Re: Re:

Ivan.ps napsal:
Tommy66 napsal:
Potom ještě jedině 2 RB těsně za sebe.

Tomuto som celkom nepochopil, čo si tým myslel?
Jedná se o umístění Reverzních Bodů na trase hráče.Aby jsi "oblafnul" MSTS dá se to někdy použít.V podstatě jde o to že trasa hráče má vždy přednost.Ale v případě že nekoliduje s trasou trafficu se nic neděje.Takže například zastavíš u semaforu ( tvoje zastavení řídí Servis2 ).V místě které je dál než ty zastavíš dáš 2 RB hned těsně za sebe ( většinou za návěstidlo ) - jakoby jsi chtěl jet zpátky a hned zase dopředu.MSTS to bere jako že budeš couvat a tím nekoliduješ s traffikem a ten traffik pustí.Tobě se po uplynutí doby pro Servis2 normálně rozsvítí volno a jedeš.Tím že ty dva RB přejedeš najednou se pro tvojí trasu nic nemění a aktivita pokračuje dál. Bohužel i toto nefunguje úplně vždy.Ale stojí to za pokus.

Naposled editoval moderátor:

Ivan.ps napsal:
Ivan.ps napsal:

Tak som sa vtedy s týmto problémom nepopasoval a nechal som to tak. Dnes som ale začal robiť inú aktivitu narazil som na tento istý problém. Protiidúci vlak nechce vojsť do stanice a zostáva stáť pred vjazdovým návestidlom. 3 hodiny som sa hral s trasou servisu 2 a aj trafficu, ale nič nepomáha. Skúšal som aj inú verziu binu no vôbec neviem kde je problém. Doteraz som nemal nikdy s križovaním žiadne väčšie problémy, no teraz nechápem čo robím zle. :? Traffic by aj teoreticky vošiel do stanice keby som trošku cúvol s vlakom hráča, ale tejto možnosti sa chcem zatiaľ vyhnúť.
Podle mne je vtip v tom, že onen traffic musí být nasazen velmi brzo, tedy dříve než si onu trasu zabere vlak hráče. Na tom zabrání trasy nic nemění že tam je někde servis2, ten pouze do trasy hráče vloží tu svoji trasu, ale trasa zabraná hráčem se nijak nepřeruší a zůstává stále zabraná. Tím doporučovaným cuknutím zpět pouze ošidíš simulátor a ten si vlastně zabere pro sebe úseky trati kterou právě projel a tím se uvolní výhybka před tebou a traffic dostane volno. Takže je potřeba se podívat kolik úseků dopředu mezi návěstidly si zabírá hráčův vlak. a traffic nasadit ještě před tím než se tak stane. Na podržení trafficu na trase můžeš použít vyčkávací bod a traffic nechat potřebnou dobu stát někde "za bukem" a po uplynutí této doby se traffic rozjede a protože má trasu pro sebe měl by projet. Výslovně říkám že by "měl projet" protože v MSTS souvisí všechno se vším .

Miran napsal:
Podle mne je vtip v tom, že onen traffic musí být nasazen velmi brzo, tedy dříve než si onu trasu zabere vlak hráče.

Ak nasadím traffic ešte skôr než trasu zabere vlak hráča, tak zase vlak hráča nevie vojsť do stanice na vykrižovanie. Buď nechce vojsť do stanice traffic, alebo vlak hráča. Do stanice vojde iba ten, ktorý zebere trasu ako prvý.

Zkus úplně nejdřív nasadit servis2 na společný úsek tak, aby blokoval oba vlaky. Natrasuj ho ve směru jízdy trafficu směrem na kolej, na kterou přijede hráč. Servis2 si přidrž vyčkávacím bodem. Jakmile bude vlak hráče ve stanici, nech odjet servis2. Ten uvolní cestu trafficu, ale ještě chvíli, než zmizí, bude blokovat hráče. Traffic by měl vjet do stanice. Cesta pro servis2 musí končit před odjezdovým návěstidlem hráče, jinak by ses s vlakem nedostal do stanice.

:ole: Ďakujem za super radu. Začiatok servisu som dal ešte skôr než začína samotná aktivita a pomohlo to. Križovanie prebehne bez problémov. Ešte raz ďakujem

Zdravím.
Mám zapeklitou situaci. Chtěl jsem už jen otestovat svoji první aktivitu a uvěřjnit ji, ale stala se mi zvláštní věc. Mám situaci, kdy, potřebuji ve stanici Ružomberok vykřižovat vlaky. Můj vlak do té to stanice přijíždí oproti jř, s malou sekerou asi 3 minuty. Místo v 5:23 přijíždí v 5:26-5:27 cca. A má počkat na protijedoucí vlak. Zároveň ve stanici stojí na druhé koleji OS a na poslední LV oba v době od (5:23-5:33) ani jeden nezasahuje do výhybek a ani za návěstidla. V 5:06 vyjíždí OS, který tedy mám křižovat. Ale aby nebyl moc brzy v Ružomberku dám mu čekat 1200 s, vlak má zastavit i v zastávce Liesková. Problém nastane, že tento osobní vlak má dojet do ružomberku kolem 5:30, i podle simulace, to se ovšem nestává a do stanice vjíždí kupodivu až po odjezdu, obou trafficů. Když jsem si dal tu samou situaci udělat znovu, ale na chlup, jen jako novou aktivitu, tak vlak přijede tak jak má, kupodivu. Nevíte čím to může být, jsem fakt už zoufalej hraju si s tím od 22:30 a vůbec nevím v čem je chyba. :cry: :cry: :cry:

Zdravím. Vím, že toto téma je nejspíš mrtvé, ale tahle zpráva je dobrá pro všechy aktivitáře, kteří chtějí protisměrné křižování. Jednoduchý způsob. Důležité je načasování a umět počítat do 4 :) . 1. Nastavte trafficu začátek cesty před (z pohledu trafficu) ČTVRTÝM návěsidlem do křižovací stanice proti vašemu směru. 2. Načasovat začátek jeho cesty tak, aby začínal ve chvíly, kdy budete kousek před ČTVRTÝM návěsidlem do křižovací stanice ve vašem směru. 3. Zkoušet, zkošet, zkoušet :D . Jednou se vám povede to přesně načasovat. Problém nastává, pokud protijedoucí traffic odjíždí z koncové stanice a mezi koncovou a křižovací stanicí nejsou ČTYŘI návěsidla. Toť vše.

Testováno na trati 180 a 183 ze stanice Domažlice do Č. Kubice kdy čekáte na protijedoucí rychlík ve stanici Domažlice. Až dodělám tuto aktivitu, bude v příslušném tématu a sem hodím link.

:eek: Kurňa toho sem si nevšim. Ale určitě to tak je :) . Takže bacha na to :!:

:?: :?: Ale snad to žádná trať nepřepisuje, či ano? :?: :?:

Nejmin problemu dela, pokud proste protijedouci vlak jede po dostatecne douhe trase - treba po celem realnem useku. Pak zalezi na hraci zda jede na cas nebo ne. POkud se ale prilis nezpozdi, tak se v dane stanici vykrizuje. Spolehlive mi to fungovalo i pri velkme mnozstvi vlaku na jednokolejne trati. Nikdy to nezustane viset - nekdy je treba jen pockat.
ZSR

Back
Nahoře