Křižování vlaků

Tady popisujete problémy se stůj na navěstidle ale co úplně jinej problem........
v mé aktivitě je křižováni v jaroměři. Mám přijet k návěsrtiudlu kde je stůj po chvilce přijede
os od HK.
!! a ted problém!!!
přijedu vše jak má a os od hk přijíždí (jede na druhou kolej od budovy) a na první výměně v Jaroměři (hradecké zhlaví)
se zastaví a ani se nehne. zkoušel sem čekat 10 minut a furt nic.

za každou radu budu vděčnej a pokud nse povede tak bude i k mání na netu.
klidně někomu přepošlu aby upravil zkritizoval a seřval za ty pitomý chyby...... PS co je to to AE?? activity editor ???
takže dík

Je to jednoduchý problém který se běžně stává.
Protijedoucí vlak křižuje tvoji trasu ale MSTS má někde nastaveno že vlak hráče má vždy přednost. Takže i když ho dostaneš úspěšně za návěstidlo nevjede na výhybku protože zkřižuje tvojí trasu. Tady je jediná pomoc a to že ve chvíly kdy protijedoucí vlak vjíždí na výhybku musí mít tvůj vlak opačný směr pohybu ( a s tím si poraď jak to půjde ) aby traffic neměl problém s protijedoucí trasou hráče.

knapido: Nebo použij servis2. Vlak ti pojede na jinou kolej, servisem budeš blokovat výměnu přes svým vlakem.

jak používat servis to by mi někdo musel vysvětlit...to sem nikdy nepoužíval a vždy to nějak fungovalo......
jinak díky

Ppoollll někde spisoval návod, jak se to používá, ale už si napamatuju kde, tak budeš muset hledat a nebo znásilnit nějakého aktivitáře, aby ti to vysvětlil.

Uff to je souvětí.

Díky snad sem to pochopil a kdyby někdo nevěděl tak tady je to překopírováno doufám že se ppoollll nebude zlobit

Pro ty jedince, kterým není na první pohled patrné široké spektrum použití těchto servisních vozidel, zopakuji nebo možná lépěji shrnu zásady pro použití „CD servis 2“ a nastíním možné použití.
1) Je nutné mít nadefinovanou soupravu obsahující jen tuto fiktivní lokomotivu.
2) Nadefinovat trasu od návěstidla k první vyhybce – nikoliv přes ni aby nedošlo k blokování trasy pro jiné soupravy.
3) Nastavit výkon na nejnižší možný stupeň aby vznikl dostatečně dlouhý časový interval.
4) Opakovaně tuto servisní soupravu vypouštět tak dlouho jak je požadována návěst stůj na návěstidle.
Stručně řečeno – takto je možné mít na libovolném návěstidle červenou po libovolnou dobu. Toto se dá použít při tom tolik diskutovaném předjíždění ovládané soupravy počítačem řízenou soupravou, pro zajištění volného vjezdu pro počítačové protijedoucí soupravy u dvoukolejných tratí v případě křižování trasy na odjezdu atd…..

knapido napsal:
Díky snad sem to pochopil a kdyby někdo nevěděl tak tady je to překopírováno doufám že se ppoollll nebude zlobit ...
... Toto se dá použít při tom tolik diskutovaném předjíždění ovládané soupravy počítačem řízenou soupravou, pro zajištění volného vjezdu pro počítačové protijedoucí soupravy u dvoukolejných tratí v případě křižování trasy na odjezdu atd…..
Od Hradce je jednokolejka, trasy vlaků se nekříží. Platí to i pro tento případ ?
Kde stojí vlak hráče ? Na vzdálenější koleji od budovy než vjíždějící trf ? To by nebylo v pořádku.
Když trf pojede hned na první vexli doprava ( po směru jeho jízdy ) na vzdálenější kolej a vlak hráče bude stát na bližší ( nejlépe 1. ), nemusí k tomuto konfliktu dojít, bude mezi nimi více "přerušovacích bodů" - výhybek ( při správném načasování - trf musí zabrat zhlaví dříve než hráč ) .

tak já to prubnu a uvidim....sakra moc děkuju........ měnit celou trasu....se asi po**ru pardón jinak to říct nešlo.....

Naposled editoval moderátor:
Jednou jsem dělal act. kde jsem jel z Chocně přes Hradec do "Perníkova". Když jsem chtěl simulovat trafic ve stanicích, aby tam nebylo při průjezdu prázdno, tak jsem v min. míře použil srv2 spíše to bylo na škodu. Ale hlavně byly použity vyčkávací body, kde path trafiku musel být ukončen ještě před odj. klackem, pač jsem ost. trf. pouštěl dříve a ten by jinak blokoval můj trf, proto to ukončení před klackem. Takto jsem se prokousal celou jednokolejkou.

Vlak hráča verzus Traffic

Dlhší čas som už nerobil aktivity (niekoľko verzii Binu). Opäť som sa pustil do ich tvorby. Narazil som ale na skutočnosť, že to čo mi spoľahlivo fungovalo voľakedy (v časoch bez Binu) teraz nefunguje. Konkrétne mám na mysli predbiehanie/križovanie vlakov. Platili určité pravidlá (servisy, dvojbod, časová následnosť vzniku vlakov, ...) a to keď som dodržiaval, resp. vyladil, tak na 95% som vždy dosiahol to čo som chcel.
Teraz napríklad chcem realizovať nejaké križovanie s trafficom, skúšam všetko možné, trápim sa s tým hodiny ba aj celé dni a výsledok sa nedostaví. Musím rezignovať a od tohto zámeru upustiť. Buď musím dať traffic na inú koľaj aby sa ma ani nedotkol alebo ho z aktivity vyhodiť. A takto je to skoro v každom prípade stretu hráča s trafficom. Nakoniec z môjho scenára danej aktivity nezostane kameň na kameni. Ale tvoriť jednoduché aktivity ma nebaví.
Vlaky zostali, servisy zostali, návestná sústava zostala, trate zostali a jediné čo sa zmenilo je Bin. Tak mi to z toho vychádza, že by to mohol spôsobovať zásah do súboru train.exe.
Máte niekto podobné skúsenosti?

RE: Vlak hráča verzus Traffic

Kebarko napsal:
Dlhší čas som už nerobil aktivity (niekoľko verzii Binu). Opäť som sa pustil do ich tvorby. Narazil som ale na skutočnosť, že to čo mi spoľahlivo fungovalo voľakedy (v časoch bez Binu) teraz nefunguje. Konkrétne mám na mysli predbiehanie/križovanie vlakov. Platili určité pravidlá (servisy, dvojbod, časová následnosť vzniku vlakov, ...) a to keď som dodržiaval, resp. vyladil, tak na 95% som vždy dosiahol to čo som chcel.
Teraz napríklad chcem realizovať nejaké križovanie s trafficom, skúšam všetko možné, trápim sa s tým hodiny ba aj celé dni a výsledok sa nedostaví. Musím rezignovať a od tohto zámeru upustiť. Buď musím dať traffic na inú koľaj aby sa ma ani nedotkol alebo ho z aktivity vyhodiť. A takto je to skoro v každom prípade stretu hráča s trafficom. Nakoniec z môjho scenára danej aktivity nezostane kameň na kameni. Ale tvoriť jednoduché aktivity ma nebaví.
Vlaky zostali, servisy zostali, návestná sústava zostala, trate zostali a jediné čo sa zmenilo je Bin. Tak mi to z toho vychádza, že by to mohol spôsobovať zásah do súboru train.exe.

Ano, každej Bin se chová k aktivitářům špatně. První co je špatný, je to, že co bin to jiný počet návěstidel, který si hráč zabere a te kámen urazu. Jinak by to mělo fungovat. Dále pak rychlost servisu. Te také pokaždé jiná. Např.: udělal jsem aktivitu na 090 - nákladní den, ale pod jiným než je určený to nejede. Teď babo raď jak z toho ven.

RE: Vlak hráča verzus Traffic

alcapone napsal:
Kebarko napsal:

Ano, každej Bin se chová k aktivitářům špatně. První co je špatný, je to, že co bin to jiný počet návěstidel, který si hráč zabere a te kámen urazu. Jinak by to mělo fungovat. Dále pak rychlost servisu. Te také pokaždé jiná. Např.: udělal jsem aktivitu na 090 - nákladní den, ale pod jiným než je určený to nejede. Teď babo raď jak z toho ven.
Zdravím, ono je to individuální. Ona se chová i každá trať jinak, To co funguje např na 321 při křižování nefunguje na BP a tak podobně. Taky jsem se pokoušel znovuopravit moji 8 hod. aktivitu OKD doprava pro 321, už ji mám vlasteně opravenou, ale ve Svinově mi totálně selhalo předjetí mého vlaku (hráče) osobákem. A nejhorší na tom je, že v editoru to klapne a fyzicky nikoliv. Avšak mně se zatím daří vykřižovat u nových aktivit +/- z 80% dle mých představ, zbytek je v rukou Božích a MSTS.:D Teď makám na aktivitě pod nejnovější verzí Bin, tak jsem zvědavý. Ale. že by měl Bin nějaký vliv na rychlost servisů, tak to je pro mne novinkou, já vždy myslel, že je to záležitost lazená eng. souboru:?:
S pozdravem Dan.
Ps: Kaberko nenech se odradit, pár tvých aktivit jsem hrál a hlavně jako první aktivitu, kde se na mne připojil traffic a to byl zážiteček.

Zdravím, mohl by mi někdo kouknout na aktivitu? Je to taková prvotina a nemůžu se dostat přes jedno návěstidlo, není to žádná extra šichta. Kdyby se někdo nabídl tak jsem na ICQ 273152994

Sorry, že to píšu sem, ale jiné vhodné téma jsem nenašel a nebudu kvůli jedné blbině zakládat nové téma... Měl bych malý, leč docela důležitý dotaz, tvořim aktivitu a dělá mi to jednu paseku, když chci nastavat počáteční čas, tak mě to vyhodí, že "Loose consist uid 32779 begins the activity in collision, which is prohibited". Aktivita v editoru chodí normálně, ale když to pustím už ve hře, tak to spadne s hláškou, že nejde nastavit začátek jízdní trasy... Pokud má někdo i malou radu proč to padá, bych bych velmi vděčný...

kulice napsal:
Sorry, že to píšu sem, ale jiné vhodné téma jsem nenašel a nebudu kvůli jedné blbině zakládat nové téma... Měl bych malý, leč docela důležitý dotaz, tvořim aktivitu a dělá mi to jednu paseku, když chci nastavat počáteční čas, tak mě to vyhodí, že "Loose consist uid 32779 begins the activity in collision, which is prohibited". Aktivita v editoru chodí normálně, ale když to pustím už ve hře, tak to spadne s hláškou, že nejde nastavit začátek jízdní trasy... Pokud má někdo i malou radu proč to padá, bych bych velmi vděčný...
Mě se zdá, že se ti souprava vlaku nevejde na přidělený úsek kolejí. Pro ověření problému nastav problematickou soupravu co možná nejkratší (pouze 1 vůz) a potom uvidíš co se bude dít....

To Miran:
Dík za radu, ale v tom to není... Taky mě to napadlo, ale po tom co to vyhodilo tu chybu, tak jsem upravil celou trasu mého vlaku na zkoušku jen na jeden mezistaniční úsek, aby tam mohlo být co nejméně kolizí... Spíš jestli není chyba v nějakém traffiku... Neví někdo co znamená UID 32779?? Jestli mi to nějak nepomůže najít místo problému...

Jenže ono to nemusí souviset jenom s Tvým vlakem - pokud jde o Loose consists, tak ty se nasazují hned při startu aktivity a pak by Ti mohl trčet jeden z těchto loose consistů ven ze šturcu - zkoušel jsi prověřit i tuto možnost? Sice mne mate text Loose consists, ale UID s tak vysokým číslem většinou mívají servisy ( podle toho,co jsem vykoukal z act souboru ....takže zkus tu hodnotu UID najít v souboru act a podle toho bys mohl poznat o jaký servis Ti jde...

Ještě bych prověřil, zda nezačíná nějaký "traffic" v místě, kde stojí odstavené vagony (loose consist), nebo zda podobným způsobem nekolidují začátky tras dvou "trafficů". (Jedoucí vlaky mohou sice začínat na stejném místě, ale druhý se musí "vytvořit" teprve poté, co první odjede).

Back
Nahoře