Zvlášní skiny a tipy na skinování

Šmoulové přicházejí
f9246fc857613115cd0b54e11102d191.jpg
Poteš koště jestli takhle bude vypadat každá elektrika pod ČD Cargo

PS: Racer přišel s přezdívkou "šmoulinka" a "šmoula"

Naposled editoval moderátor:
Vrbam napsal:
U těchto jednobarevných slátanců je pak problém ten, že se ti nikdy nepovede nafotit tak, aby ta barva měla stejný jas, odstín atd. Takže pak je s tím ohromné laborování.

Tak,tak,někdy je to s tím dolaďováním odstínů dost náročné.Myslím tím náročné především psychicky. :lol:
Snad nejhorší je zpracování fotografií čerstvě nalakovaných či umytých strojů.Pořád se totiž něco leskne a to je potom prácička.
V současné době pracuji na texturách pro model /skin/ stroje ZSSK 162 004 /viz.níže obrázky tzv.pracovních textur/ a i u něj to s těmi úpravami lesknoucích se ploch bylo na pováženou.
No,snad se bude i nadále dílo dařit. :)

David

f1e57a90d8b1ecd86c4131cd89094c3c.jpg

bfa64da39ffc02912802462d083c333b.jpg

Vrbam, David Hájek:
To nepomůže ani pevné nastavení clony? Já to zkoušel (ne mašiny) s dobrým výsledkem. Odlesky jsou horší...

Odlesky by sa mohli dať eleminovať polarizačným filtrom, ale pochybujem že v dnešnej dobe "jednorázových" digitálov ho niekto vlastní, najmä keď lacnejšie foťáky niečo také neumožnia nasadiť a závity na zvyšných sú v rozličných veľkostiach.

V Břeclavi jsem o prázdninách nafotil 363.084-5 (Kuřátko) na R1203 "Jadran", ale lesklo se to tak, že jsem to nikomu radši ani nenabízel. :)

nebulus napsal:
Odlesky by sa mohli dať eleminovať polarizačným filtrom, ale pochybujem že v dnešnej dobe "jednorázových" digitálov ho niekto vlastní, najmä keď lacnejšie foťáky niečo také neumožnia nasadiť a závity na zvyšných sú v rozličných veľkostiach.

Zdravím,

možná to někomu příjde k smíchu,ale já si kupoval digitální fotoaprát podle toho,jaký jsem měl doma polarizační filtr.Většinou se to samozřejmě řeší přesně naopak.Shání se filtry podle toho,jaký je doma foťák. :D Proto vlastním fotoaparát Panasonic DMC FZ 30.
Problémem u polarizačního filtru je v našem případě skutečnost,že takový filtr má nejvyšší účinnost pouze v případě,kdy má fotograf slunce /které je ovšem při focení na textury nevhodné/ v úhlu 60-90 stupňů vůči focenému objektu.Jako krajinář jsem si to již mnohokrát vyzkoušel.Letos v létě jsem to zkoušel i při focení na textury,ale v případě,že je pod mrakem,polarizační filtr mi s odstraněním odlesků moc nepomohl.
Při focení krajiny jsem začal používat také filtry systému Cokin / http://cokin.biz/cokin/ /.Jsou to vlastně "sklíčka",která se zasouvají do držáku na objektivu.Při focení cabu se občas hodily šedé filtry pro potlačení světla procházejícího přes čelní okna.

David

Možná to někomu příjde k smíchu,ale já si kupoval digitální fotoaprát podle toho,jaký jsem měl doma polarizační filtr.Většinou se to samozřejmě řeší přesně naopak.Shání se filtry podle toho,jaký je doma foťák. :lol: Proto vlastním fotoaparát Panasonic DMC FZ 30.
....

To není nic divného, postupuji úplně stejně při nákupu objektivů. Kdo se má s těmi filtry tahat a taky to není levné, řádově tisíce. :roll:

Pokud by mi někdo v Přerově nafotil jednu, nebo obě dvě mašiny v novém laku ČD Cargo, tak bych se si je určitě střihnul naskinovat. Poznávací znamení tady http://www.ceska-zeleznice.cz/
Pokud někdo bude mít zájem, ale třeba si neví rady s tím jak to nafotit, nebo je nějaký problém ať neváhá a píše mi soukromou zprávu, protože já tam z Plzně nepojedu.

Štěpán_mf napsal:
Pokud by mi někdo v Přerově nafotil jednu, nebo obě dvě mašiny v novém laku ČD Cargo, tak bych se si je určitě střihnul naskinovat. Poznávací znamení tady http://www.ceska-zeleznice.cz/
Pokud někdo bude mít zájem, ale třeba si neví rady s tím jak to nafotit, nebo je nějaký problém ať neváhá a píše mi soukromou zprávu, protože já tam z Plzně nepojedu.

Tož možná bych to nafotil :? ale nic zatím jsem tam nebol

a

nabizím fotky na RELAY :)

Ty mašiny tam nemusej bejt na K-reportu psali, že ta 123 001 byla spolu s nějakou 122 (taktéž lak Cargo) teď nedávno v Maloměřicích na váze, takže proto tam možná nebyly vidět.

Tak potom sorry, jedna otázka: 101-105 budú chodiť v Zámkoch na Prievidzu?

Sú dve verzie od dvoch nezávislých zdrojov:
1. Nové Zámky
2. Brezno (testovanie prevádzky s PV 011)

Zatiaľ sú o tom však len dohady.

Model máte, tak můžete páchat skin

Neboj nič Vrbame bude všetko, bolo by načase k tej devine spraviť aj nejakú dvojičku, fotiek mám habadej, len nejsou lidi.

Back
Nahoře