Zvlášní skiny a tipy na skinování

Dusso: V pohodě :) nejsem z těch, kteří by kritiku nebrali a pokud mám na kritiku jiný názor, diskutuji... Můj problém je právě v tom, že já mám celkem dobrý foťák. Fujifilm S6500fd. Tento foťák jsem kupoval před rokem a půl za 7500. Bohužel nemá obrazové vlastnosti za špatného počasí, jaké bych si přál.
Dělení fotek na kousky mi dělalo při skinování vždy velké problémy a tak pokud jsem si fotil něco sám, dbal jsem na to, abych bočnici dělil maximálně do dvou kusů a pokud jsem měl možnost, vyfotil jsem ji celou. Uvidím jestli se do skinu tohoto vozu pustím. Mám nafocené detaily a skin by tak šlo poslepovat i tak, že by to nebylo znát. Ale bylo by to pracné a nevím jestli by nevznikl nějaký ležák, protože v úterý jedu na dovolenou na Slovensko a celý červenec budu prakticky mimo domov, vždy jen něco přepakovat. A nevím jestli v srpnu budu mít chuť něco tvořit. Možná každý znáte to, že nadšení pro to, něco vytvořit posléze upadá...

Vrbam: 297 Pilsner Urquell nejezdí, protože co? Shořela a je v Krnově na plastice... :)

Štěpán_mf napsal:
Vrbam: 297 Pilsner Urquell nejezdí, protože co? Shořela a je v Krnově na plastice... :)

Njn, flambovaná tramvaj - na to jsem nějak zapomněl, sorry.

Štěpán_mf napsal:
Dusso: V pohodě :) nejsem z těch, kteří by kritiku nebrali a pokud mám na kritiku jiný názor, diskutuji... Můj problém je právě v tom, že já mám celkem dobrý foťák. Fujifilm S6500fd....
Nechcem ti teda do toho kecat, ale ta fotkaje naprosto nepouzitelna. ISO bolo urcite minimalne 200, ak nie 400, ten sum je znacny. Vyssie ISO ako 100 je na textury nepouzitelne, u zrkadla sa da ist aj na 200. I obycajna mydlova krabica vie spravit dobre fotky, len sa musi dobre nastavit, treba poskusat;-) Rybinu a perspektivu nie je problem zrovnat, to je praca na par minut. Ale ako uz ukazoval Dusan, najlepsie fotit na viac kusov, kludne u vozna 5 aj 6 casti a samozrejme co najvyssie rozlisenie a poskladat. Ale o tom sa tu uz diskutovalo viac krat.

Hekl338 napsal:
Nechcem ti teda do toho kecat, ale ta fotkaje naprosto nepouzitelna. ISO bolo urcite minimalne 200, ak nie 400, ten sum je znacny. Vyssie ISO ako 100 je na textury nepouzitelne, u zrkadla sa da ist aj na 200. I obycajna mydlova krabica vie spravit dobre fotky, len sa musi dobre nastavit, treba poskusat;-) Rybinu a perspektivu nie je problem zrovnat, to je praca na par minut. Ale ako uz ukazoval Dusan, najlepsie fotit na viac kusov, kludne u vozna 5 aj 6 casti a samozrejme co najvyssie rozlisenie a poskladat. Ale o tom sa tu uz diskutovalo viac krat.

Ok, příště si budu hlídat iso 100. Tohle bylo na 200. Na nastavování jsem zrovna na odstavném nádraží neměl moc času, přecejen kdoví jak bych dopadl, když by na mě někoho poslali...

Štěpán_mf napsal:
......
Klidně bych se do něj pustil, ale potřebuju poradit jak na rybí oko.
.........
Na opravu rybího oka existuje plugin RectilinearPanorama do Adobe Photoshopu. Dokáže opravit neuvěřitelné věci.

LokoTrans 753.324 (ex ZSSK 750.056)

bfa0bf185fc79d6c8832392ccf966597.jpg

( Foto : Moravčan, http://zeleznica.railnet.sk )

Naposled editoval moderátor:
Toto je síce pekná mašinka ale trochu tajomná, nikto nevie pre koho ju v Šuranoch robili a kde a s čím bude chodiť, info nie sú.

Mě vadí ta bílá. Při sebemenším závanu špíny ta loko bude vypadat jako čuník.

Ještě existuje 810.597-5. Obě by měly být nejen dnes odpoledne k vidění tady u nás v Tanvaldě. Jdu se tam podívat, doufám, že něco ulovím ještě než se na ně vrhnou vajíčkáři... :D:D:D:D:D

Back
Nahoře