Nový model ČSD 755 001-5 (ČKD)

To určitě, ale ČMKS není ČKD. Tenhle stroj se mi líbil už jako malýmu klukovi. Škoda, že zůstal jen na papíře a v konstrukci. Myslím si, že si najde cestu k srdím a zastáncům ČKD Praha Sokolovo :D
Dejv vyrábí zvuky a testuje betu, hned potom model vydám.

4a2ea090e506981fd59cfd4b658d6740.jpg

Naposled editoval moderátor:
Vzhledem k době vzniku studie, bych tipoval, že bude mít pruh žlutý a ne krémový, nemyslíte?

Stanley napsal:
Vzhledem k době vzniku studie, bych tipoval, že bude mít pruh žlutý a ne krémový, nemyslíte?
U prototypov sa to až tak striktne nedodržiavalo ... priznám sa, maketu som videl na výstave železnice v Brne v roku 1989, ale na farbu pruhu si vôbec nepamätám ... :roll:

Stanley napsal:

Tax má pravdu. Textury jsem dělal z podkladu z roku 1987, kdy došlo k přeznačování vozidel ČSD včetně nového znaku a barevného řešení. Barva skříně tuším rubínově rudá (číslo odstínu si nepamatuji, musel bych se kouknout) a pruh (máte pravdu) buď žlutý nebo krémový. Myslím ale, že naši skinaři (pokud budou mít zájem) mají bujnou fantazii a třeba se troj dočká jiného kabátu ...

Právě proto, že jde o prototyp, bych čekal nějaké naprosto originální barevné řešení, jak je u nás zvykem :colors: . Tuhle lokomotivu jsem nikdy neviděl ani na obrázku. Žil jsem v tom, že všechno zamrzlo na kyklopovi T499.0.

Stanley napsal:
Právě proto, že jde o prototyp, bych čekal nějaké naprosto originální barevné řešení, jak je u nás zvykem :colors: . Tuhle lokomotivu jsem nikdy neviděl ani na obrázku. Žil jsem v tom, že všechno zamrzlo na kyklopovi T499.0.

Víte Stenley, problém byl v tom, že já jsem barevnou skicu tohoto stroje taky neviděl. Jediný podklad pro model bylo to co vidíte i na mých stránkách a mnou upravený typový výkres T499 - kyklopa. Byla to docela fuška dát dohromady. :eek: Barevné řešení jsem použil tabulkové, a pro textury mi posloužila chomutovská 749 039-4 zajíždějící do Karlových Varů. Takže tímto děkuji fírovi za to, že mi umožnil se dostat i na palubu tohoto stroje ... :)

Jaroslav Skůra napsal:
Model již k dispozici na http://skura.msts.cz

Tak můžete stahovat a hodnotit

Příjemnou zábavu Skůra
Jardo, Jardo, model je síce pekný, ale ty si jeden ignorant. Sto razy tu na fóre omielame, že model by mal mať logické značenie. 755 existuje v 3 žel. správach a zakaždým je to iná mašina. Čo keby si tak preeditoval eng na CSD_755? ( alebo CSD-755, alebo csd755 alebo CSD_755-001 ) ??? Alebo nejako ináč, ale nie len jednoducho 755 ??? A to isté platí aj o 114 - ono je to predsa OKD_114-501 ( alebo OKD-114501 alebo okd114-501 - urob ako chceš, len to proste odlíš od prípadných budúcich možných variant. Naprav to prosím ťa, pokiaľ si to nestiahne celý svet, zas budú náreky, že to nejde, pretože to nenájde v aktivite. Daj obom mašinám označenie, aké im patrí a neber toto ako nejaké komandovanie alebo dirigovanie, ale iba ak podnet :wink:

Tax napsal:
Jaroslav Skůra napsal:

Příjemnou zábavu Skůra
Jardo, Jardo, model je síce pekný, ale ty si jeden ignorant. Sto razy tu na fóre omielame, že model by mal mať logické značenie. 755 existuje v 3 žel. správach a zakaždým je to iná mašina. Čo keby si tak preeditoval eng na CSD_755? ( alebo CSD-755, alebo csd755 alebo CSD_755-001 ) ??? Alebo nejako ináč, ale nie len jednoducho 755 ??? A to isté platí aj o 114 - ono je to predsa OKD_114-501 ( alebo OKD-114501 alebo okd114-501 - urob ako chceš, len to proste odlíš od prípadných budúcich možných variant. Naprav to prosím ťa, pokiaľ si to nestiahne celý svet, zas budú náreky, že to nejde, pretože to nenájde v aktivite. Daj obom mašinám označenie, aké im patrí a neber toto ako nejaké komandovanie alebo dirigovanie, ale iba ak podnet :wink:

V pořádku Taxi napravím to a příště to již bude vše v pořádku :eek:
Jarda

Jaroslav Skůra napsal:
V pořádku Taxi napravím to a příště to již bude vše v pořádku :eek:
Jarda
Dúfam, že som ťa neodradil od ďalšej tvorby, pretože sa už neviem dočkať ďalšieho tvojho nového modelu

Přeeditoval jsem eng a sd sourory pro verzi ČSD 755 001-5, prosím nahraďte existující soubory eng a sd a staré smažte (v adresáři 755). Dál je nutné stávající soubor 755.s přejmenovat na csd755.s.

Tato úprava je nutná vzhledem k poznámce viz. příspěvek Taxe níže ...

Omlouvám se Skůra

Jaroslav Skůra napsal:
Přeeditoval jsem eng a sd sourory pro verzi ČSD 755 001-5, prosím nahraďte existující soubory eng a sd a staré smažte (v adresáři 755). Dál je nutné stávající soubor 755.s přejmenovat na csd755.s.

Tato úprava je nutná vzhledem k poznámce viz. příspěvek Taxe níže ...

Omlouvám se Skůra

Změna v editaci souborů se nyní součástí jediného archívu 755.zip
Pokud jste již provedli výše uvedené kroky je to jenom v pořádku. Chtěl jsem v tom mít pořádek i já tak jsem přistoupil k výměně celého odkazu.

Výsledek je takový:
adresář modelu 755
názvy souborů csd755.eng, csd755.s, csd755.sd
model se tváří jako CSD 755 001-5

Skůra

Sice do toho nemám co mluvit, ale proč se nedržet rovnou dohod sleziny a eng se nejmenuje logicky csd_755001.eng
Kdo je pořádkumilovný, tak si to stejně takto přejmenuje....
...je to jen dotaz, nemám právo systém značení po nikom vyžadovat.
...ale není to nádhera, když mi viz dnes poslal Miksi vlastní aktivitu, kde se značení vozidel dodržovalo dle norem...a ono to funguje na první pokus, žádné chybové hlášky, že nelze najít vozidlo.....

Zbyněk Šemora napsal:
Sice do toho nemám co mluvit, ale proč se nedržet rovnou dohod sleziny a eng se nejmenuje logicky csd_755001.eng
...ale není to nádhera, když mi viz dnes poslal Miksi vlastní aktivitu, kde se značení vozidel dodržovalo dle norem...a ono to funguje na první pokus, žádné chybové hlášky, že nelze najít vozidlo.....
Zbyňku, ale zkus se na to podívat i z druhé strany? Žádné nervy, pohoda, klídek, žádný stres s tím, že to 2 hodiny upravuji :-).... třeba je to pro někoho nudné a bez vzrušení a napětí....rozjede se to, nerozjede se to :-)

Martens napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Zbyňku, ale zkus se na to podívat i z druhé strany? Žádné nervy, pohoda, klídek, žádný stres s tím, že to 2 hodiny upravuji :-).... třeba je to pro někoho nudné a bez vzrušení a napětí....rozjede se to, nerozjede se to :-)

Pro mě rozhodně platí radči funguje to ,spustím to .. Ty dvě hodiny každý den nemám ..

Vypadá to opravdu skvěle. Mám pocit, že jsem kdesi kdysi dávno viděl model této lokomotivy a červená barva vcelku odpovídá, jen barva pruhu byla víc do žluta.
Jinak po vyzkoušení se mi zdálo, že to zrychluje jak z praku. Pohledem do eng je to jasné. Trakční výkon je v engu nastaven na 1800kW, ale dle přiloženého popisu má být jen 1260kW. Z toho vcelku vyplývá, že tažná síla bude rozhodně méně než v engu uváděných 250kN. Ovšem kolik, to se dá dost těžko odhadnout.
Ale jinak fakt spokojenost, díky Jardo.

Tax napsal:
Jaroslav Skůra napsal:

Příjemnou zábavu Skůra

Poopravím Taxa - asi nie OKD ale DNT_114-501, ja nič, len tak okrajovo

Back
Nahoře