Aktivita Mirec+Poison_bardotka

Zbyněk Šemora napsal:
Konečně jsem stáhnul tuto aktivitu a po update Trainsetu (bude brzy na webu) mi chybí nebo je nesprávně značeno tohle: (Chyby jsou v 70 případech)
...................................................................
můj Trainset/Mirec Trainset

nemám/zssk_Beer ( zssk_beer.wag ) prosím o odkaz
CD_Rils.wag /CDRils_l.wag
nemám/122004.eng (cd_122004.eng ) mohu zařadit
CD_Sgjs_k2.wag/CDSgjs_k2.wag
nemám/Salon.wag (zssk_????) prosím o odkaz
nemám/zssk-wlabm.wag (zssk_wlabm.wag)
cd_151006/151006.eng
rdz_WLABm/rzd_WLABmee (rdz_????.wag)
Apee.wag/CDApee.wag - platí starší značení
nemám/150013.eng (cd_150013.eng ) prosím o odkaz

obb_ ....bohužel tohle mám dočasně v obb_pack, kdyby mi někdo poslal upravené dle systému, rád zveřejním. Ale v zájmu zachování chodu starších aktivit obb_pack zatím zůstává platný, viz dohoda na slezině.

Závěrem bych poprosil tvůrce aktivit pro moji trať, ať dodržují systém

Takže všetky loko a vozne som sťiahol od Filipa Havla.Wag súbor vozeň zssk_Beer mám "zsskbeer".Vozeň cd_Rils som nechal bez úpravy.Pri vozni cd_Sqjs to "k2" znamená počet kontajnerov.Vozeň zssk_Salon mal príliš dlhý wag súbor a teda som ho dal ako "Salon".Eng súbor lokomotívy cd_122 mám opäť ako 122004.Vozeň zssk_WLABme som nechal bez úpravy.Vozeň cd_Apee z DVD nemal pohľad cetujúceho, ja som si dodal svoj a wag súbor som premenoval podľa vozňa cd_Aeel na "CDApee".Vozeň rzd_WLABme je bez úpravy.A lokomotívy 150.013 a 151.006 som si len dodal do zložiek cd_150 a cd_151.

To Hawk: Myslím že terajší princíp "meno autora_misia_označenie xxx" je úplne postačujúce, aspoň ja nemám najmenší problém rozlišovať ktoré súbory patria ku ktorej aktivite...A najrýchlešie zmazanie misie z MSTS používam TrainStore.Spustím si misiu (tým v zložkách zostanú súbory iba tej žiadanej aktivity), potom sa vrátim späť do Windows a zmazanie zložiek Activities,Paths atď je otázkou sekúnd...

poison napsal:
Zbyňku nechci tě nějak opravovat,ale eng soubor je bez správy tedy cd,zssk apod. např. 150006.eng.Složka je cd_150.Alespoň tak to mám já a tak to máš i ty v downloadech. :roll:

Jo takhle se to dohodlo v únoru, ale pak se zjistil ten problém s duplicitou engů, pokud se Ti sejde jedno číslo u více žel. správ....proto se od muselo přistoupit ke značce žel. správy v souboru...u starších to zatím tak zůstalo, ale nově přidávaná vozidla by to už měly mít....

poison napsal:
Zbyňku nechci tě nějak opravovat,ale eng soubor je bez správy tedy cd,zssk apod. např. 150006.eng.Složka je cd_150.Alespoň tak to mám já a tak to máš i ty v downloadech. :roll:
Ano, tak jsem to měl do sleziny, tam se to probralo mělo to jednu nevýhodu a to duplicity (když se ČD mašina prodá do ŽSSK, tak by vznikly dva totožné engy a MSTS by je nerozpoznal.
proto se do engu doplnila správa. Ale aby to nerozbořilo aktivity, které již existuji, tak se dohodlo do dne D, kdy to komplet někdo přejmenuje, že co existuje, s tím se hýbat nebude. Ale co se dosadí nové i staronové, bude dle dohodnutého systému (ať je toho na přejmenovávání co nejméně).

Zbyněk Šemora napsal:
poison napsal:
Ano, tak jsem to měl do sleziny, tam se to probralo mělo to jednu nevýhodu a to duplicity (když se ČD mašina prodá do ŽSSK, tak by vznikly dva totožné engy a MSTS by je nerozpoznal.
proto se do engu doplnila správa. Ale aby to nerozbořilo aktivity, které již existuji, tak se dohodlo do dne D, kdy to komplet někdo přejmenuje, že co existuje, s tím se hýbat nebude. Ale co se dosadí nové i staronové, bude dle dohodnutého systému (ať je toho na přejmenovávání co nejméně).
Tak to mi ušlo.Prosím Zbyňku až budeš doplňovat seznam vozidel v downloadech aby ti nově přidané byly nějak odlišené.Dík.

Problém???

Pánové. Mám problém s touto aktivitou. Přijel jsem s Košičanem do Třebové, odpojil jsem soupravu a chystám se připojit vozy Baafx z kusé koleje. Najedu na ně, ale připojit nejdou. Vždy lokomotiva do nich jen narazí a vozy projdou skrz lokomotivu a vykolejí. Najíždím rychlostí asi 4 km/h. Myslím si, že bude asi problém s tím předním spřáhlem. Co musím upravit aby se mi to povedlo a tuhle veeeelmi zajímavou aktivitu dojel až do cíle, který už není daleko?

Naposled editoval moderátor:
Taky jsme měli s Mirecem takový problém,ale opačný.Nám se nechtěli odpojit.Mě to také nechtělo připojit,ale pak když jsem začal couvat od nich tak se sami chytly.Zkus na ně pomalu najet a pak pomalu začni couvat třeba se to povede.

poison napsal:
Taky jsme měli s Mirecem takový problém,ale opačný.Nám se nechtěli odpojit.Mě to také nechtělo připojit,ale pak když jsem začal couvat od nich tak se sami chytly.Zkus na ně pomalu najet a pak pomalu začni couvat třeba se to povede.
Měl jsem problém odpojit tyto vozy.Po spoustě nezdařených pokusů,jsem nakonec při zajíždění k nástupišti uložil.Ukončil hru a změnil u loko spřáhla.Spustil hru dojel k nástupišti zastavil,odpojil a odjel.Znovu uložil,vrátil původní spřáhla a pokračoval do konce.Jinak aktivita perfektní.

To rozpojení byl horor,Mirec to řešil prudkým klikáním až se to povedlo,ale pak jsme zjistily,že když se zastaví,rozpojí,pak odbrzdí tak barča sama od soupravy odstoupí a když se vzdálí natolik,že to stačí tak se jede dál.Jsem rád,že se líbí.Díky

To co zde popisujete je evidentní problém nevyladěných rozměrů lokomotivy a dotyčného vozu. Pro neznalé nic jednoduchého. Bohužel. Jeden z mnoha důvodů proč jsme s Jackem pozastavili zveřejňování úkolů do doby dostatečného naplnění webu potřebnými vozidly..

Chlapi. Tak už jsem vozy připojil přesně podle Poisonova návodu, ale za Boha se nemůžu s něma odpojit. Zatím zkouším usilovně klikat.

Žižkovský Josef:
Změnil spřáhla? Jak? Na automatic?

Pavlík napsal:
Chlapi. Tak už jsem vozy připojil přesně podle Poisonova návodu, ale za Boha se nemůžu s něma odpojit. Zatím zkouším usilovně klikat.

Žižkovský Josef:
Změnil spřáhla? Jak? Na automatic?
Třeba,prostě na jiná než má připojený vagon

Tak problém připojování a odpojování byl úspěšně vyřešen. Pomohla dočasná změna spřáhel.
Z Třebové jsem odjel, ale aktivitu přesto nemohu dokončit. Otravuje mě stále milión Billových hlášek, že vozidlo xxx nelze přidat do světa a to hraju při NEJNIŽŠÍCH DETAILECH! Holt, je to hodně náročné na hardware. Snad někdy přístě.

K problému spriahadiel:

Ppoollll má asi (určite) pravdu, nakoľko keď v hre stlačím CTRL a "+" tak sa mi zobrazí červený kváder okolo vozidiel a vozen 010 ho má väčší, tzn. že by mal byť od nárazníka k nárazníku.A v tomto prípade to presahuje...Ja som to (zatiaľ) vyriešil tak, že po pristavení vozňov ich zabrzdím...Potom odbrzdím iba loko a tá sa spádom koľají začne pohybovať smerom od vozňov preč.Keď sa dostatočne vzdiali tak sa treba rozbehnúť...Samozrejme že treba vozne odpojiť a potom odbrzdit loko...Teda aspoň mne to takto fungovalo.

Mirec napsal:
K problému spriahadiel:

Ppoollll má asi (určite) pravdu, nakoľko keď v hre stlačím CTRL a "+" tak sa mi zobrazí červený kváder okolo vozidiel a vozen 010 ho má väčší, tzn. že by mal byť od nárazníka k nárazníku.A v tomto prípade to presahuje...Ja som to (zatiaľ) vyriešil tak, že po pristavení vozňov ich zabrzdím...Potom odbrzdím iba loko a tá sa spádom koľají začne pohybovať smerom od vozňov preč.Keď sa dostatočne vzdiali tak sa treba rozbehnúť...Samozrejme že treba vozne odpojiť a potom odbrzdit loko...Teda aspoň mne to takto fungovalo.
Tohle by mohlo fungovat, ale nejsem si jistý, jestli zrovna tento postup není situace, kdy už s tou soupravou neodjedeš ( kdysi se to tady probíralo)....v MSTS byl bug, kdy pokud takhle necháš zabržděnou soupravu a objedeš ji s tím, že se na ni připojíš přední šroubovkou, tak už ji neodbrzdíš.....asi je lepší soupravu zastavit, pak na prvních dvou vozech zabrzdit ruční brzdou a komplet ji zase odbrzdit....

Vážení a čo keby ste si tak opravili rozmery vozidiel ako aj spriahadiel. (p. Frinta urobil na to návod, tak isto máte k dispozicii SView, kde sa Vám rozmery zobrazia) Podľa mňa je to jednoduchšia vec a je to natrvalo, ako "klikaním" a pod. spájať resp. rozpájať vozne. Ja som v tejto aktivite (ani v iných) takýto problém nemal.

Takže vzhledem k tomu že zde padla zmínka o chybných rozměrech 010 tak uvádím správné rozměry:

Pro 30 cm:

SD soubor
ESD_Bounding_Box ( -1.5 0.5 -6.685 1.5 3.66 6.685 )

wag soubor
Size ( 3m 3.66m 13.670m )
CentreOfGravity ( 0m 1.85m 0m )
Mass ( 18t )
WheelRadius ( 40cm )
InertiaTensor ( Box ( 3m 3.66m 13.670m ) )
Coupling (
Type ( Chain )
Spring (
Stiffness ( 7.5e6N/m 1e7N/m )
Damping ( 1e6N/m/s 2e6N/m/s )
Break ( 1.1e8N 5e8N )
r0 ( 30cm 60cm )
)
CouplingHasRigidConnection ( 0 )
Velocity ( 0.01m/s )
)
Coupling (
Type ( Chain )
Spring (
Break ( 1.1e8N 5e8N )
r0 ( 30cm 60cm )
)
CouplingHasRigidConnection ( 0 )
Velocity ( 0.01m/s )
)

Pro 80 cm:

SD soubor
ESD_Bounding_Box ( -1.5 0.5 -6.5875 1.5 3.66 6.5875 )

wag soubor
Size ( 3m 3.66m 13.175m )
CentreOfGravity ( 0m 1.85m 0m )
Mass ( 18t )
WheelRadius ( 40cm )
InertiaTensor ( Box ( 3m 3.66m 13.175m ))
Coupling (
Type ( Chain )
Spring (
Break ( 1.1e8N 5e8N )
r0 ( 80cm 150cm )
)
Velocity ( 0.01m/s )
)
Coupling (
Type ( Chain )
Spring (
Break ( 1.1e8N 5e8N )
r0 ( 80cm 150cm )
)
Velocity ( 0.01m/s )
)

Kebarko

Jak pro koho to je jednoduché. Lepší je místo neurčité odpovědi napsat konkrétní údaje.

Jinak toto je ukázkový příklad toho v jakém stavu z pohledu nastavení je mezi lidma trainset. Mnoho různých verzí z vícero webových stránek = nejednotné a dost často chybné parametry a pokaždé jinak. Co k tomu dalšího dodat?

AndrewM

Mam laicky dotaz, jaky je rozdil mezi temi eng/wag, ktere jsou u Vas ke stazeni a jsou definovany pro 30 a tusim 80 cm ? Predpokladam, ze jde o vzdalenost mezi vozy (nevim delka sprahla, narazniku ...) a co je lepsi pouzivat ? Nebo je to dle chute ? Dik

Citace odstraněna moderátorem....

All

Přestaňte lidi už konečně citovat naprosto zbytečně dlouhé příspěvky. Kdo tím má pak procházet? Tohle není poznámka jen na AndrewM ale na vícero lidí. Je dost otravné když některé delší (i kratší) příspěvky jsou i 5x citované a to naprosto nesmyslně. Zde by stačil jen ten dotaz. Proč ta citace?

AndrewM

Použij knoflík WWW pod mým příspěvkem a vlevo úplně dole v návodech máš zatím jediný odkaz kde máš na svůj dotaz podrobnou odpověď. A vymaž prosím z toho svého příspěvku tu nadbytečnou a zcela nesmyslnou citaci.

Martens

Můžeš zasahovat/redukovat jako moderátor cizí příspěvky? Asi by nebylo od věci některá vlákna trochu zkrátit o několikrát se opakující texty.

Aktivita je pro mě nehratelná, protože před Třebovicemi v úplném závěru aktivity je nějaký zas... vlak a já nevím, jak ho vymazat.Mám FPS pořád 10 až 14 a najednou pád do WIN.

Pavlík: Po zaznení signálu na odchod z ČT treba odísť čo najrýchlejšie zo stanice. Tak aby vedla stojaci vlak zostal za nami. Týmto spôsobom sa vyhneme preťaženiu počítača.

Back
Nahoře