Aktivita Mirec+Poison_bardotka

Mirec napsal:
Pelikán napsal:
OK. Pokusím se to zpravit. Chtěl jsem tím jenom říct, že né každého baví obětovat nervy a několik dní ( internet mám pouze v práci ) opravou jedné aktivity.

Pelikán,

lenže vozne (loko) ktoré ti v aktivite chýbajú si môžeš aj prepísať.Nemusíš ich sťahovať z netu!A potom úprava trebárs "aj jednej" aktivity ti zaberie určite menej času.Ako tu už niekto písal jednoducho keď nemá napr. 151.006, tak si tam dá 151.004.A nemusí tú 151.006 ani hľadať ani sťahovať.Ja to robím bežne a mám pokoj a hlavne celé nervy... 8)
To je pravda jen častečně.Já jsem si to přepsal a steně mi to padalo a tak jsem musel otevřít tu aktivitu v Aktivites a tam ručně přepsat tu 151.006 na 151.004 a pak už to šlo.Opravdu by to chtělo aby ten kdo aktivitu do tratě Z.Šemory se řídil jeho TRAINSETEM!!!Jinak je vo ničem. :o :o :o

Mirec: To máš sice pravdu, ale když už něco stahuju, tak se snažím natahat to všechno. Jestli stáhnu věcí pět nebo deset to už je jedno. A s tím nahrazováním bych to u některých vozů neviděl tak v pohodě. Stačí jiná hmotnost a už může být problém s vykřižováním, protože souprava přijede v jiném čase než autor aktivity předpokládal.

Pelikán napsal:
Mirec: To máš sice pravdu, ale když už něco stahuju, tak se snažím natahat to všechno. Jestli stáhnu věcí pět nebo deset to už je jedno. A s tím nahrazováním bych to u některých vozů neviděl tak v pohodě. Stačí jiná hmotnost a už může být problém s vykřižováním, protože souprava přijede v jiném čase než autor aktivity předpokládal.

To emihop: Za prvé - aktivity TS potrebujú k svojej činnosti niekedy aj fixné objekty a nakoľko chyby v nich ConBuilder nenájde vždy može sa stať že to stále hlási chybu.Ja mám verziu 2.2.9 a tá mi v adresári Reports vytvorí txt dokumenty, v ktorých sú zapísané všetky chyby.Staršie verzie to neumožňovali.Za druhé - ja mám Trainset z DVD, ale samozrejme stále vychádzajú nové a nové modely a podľa mňa je škoda keby sa nevyužívali v aktivitách.A to si ešte nie všetky novinky pridávam do Trainsetu.Ja sa ich snažím premenovať podľa zavedeného systému, ale už som videl že niektorí používatelia to ignorujú.Príklad je už známa 151.006, kde jej eng súbor majú skoro všetci s názvom cd151006.

To Pelikán: Neviem ako ostatní autori aktivít, ale ja vždy rátam s tou nejakou minútkou hore-dole.Pretože nie každý je taký skúsení fíra aby išiel na minútu presne.A preto aktivity testujem viackrát, aby som si bol istý že aj keď sa pôjde menšou rýchlosťou na akú bola stavaná aktivita nenaruší to jej daľšie funkcie, ako napr.križovanie.

Mirec, špatně. 151006 má eng cd_151006.eng.
dohoda sleziny byla, stávající vozidla do odvolání bezezměn (aby se to nerozházelo), ale nová nebo přidaná vozidla už v novém tvaru, (doplněná správa a podtržítko jako oddělovač)
Pokud máš nějaký pěkný vůz odjinud, není problém jej přidat, ale mohl by jsi mne kontaktovat. Pokud eng odpovídá schematu a je tak od autora, tak s engem nehýbat. Já je budu doplňovat na web a myslím si, kdyby jsi poprosil Karla Keberta, také by jej dal na svůj web a Ppoollll by tě také neukousnul. Ale jedno je jisté. Pokud autor aktivity použije vlastní upravená vozidla, tak na 99% to běžet také nebude. Co tak k aktivitě přibalit i wag soubory (eng soubory) Samozřejmě kompatibilní s Trainsetem. Předpokládám, že autor vozidlo opravil zodpovědně.
Ale takto to vidím obecně všude. Kdo má nějakou dobře vymakanou úpravu vozu, který dělal problémy, sem s ní. Pokud je kompatibilní není problém se podělit s ostatními.

Dotaz na Mirana. Hurvínek s přípojným vozem. Tam je nějaká krpa v chování versus štíhlé vyhýbky. Přišel na to Michal, kdy s Hurvínkem testoval Pardubice - Kolín. V Přelouči na zhlaví buď vykolejil nebo ztratil vůz, chyba v kolejích nebyla. Podbíječky podbíjely o 106 a stále stejný výsledek. A dělá to všude, kde jsou tyto vyhýbky.

Dnes přijede ke mě na návštěvu Marián Šimo, už mám pro něj DVD, co má doplnit na web, seznam updatuji také. Brzy budu mít ASDL, tak potom už budu soběstačný. Dnes odeslaná DVD tyto updaty ve zvláštní složce obsahují.

Tak sa môžme dohodnúť tak že keď bude nový model pošlem vám echo aj s menom eng/wag súboru a vy to odobríte.A potom to môže ísť do súborov Trainset.xls a čítaj.txt.Ale čo už teraz s pridanými vozidlami?To aby som si k tomu sadol a začal premenovávať...

Naposled editoval moderátor:
Zbyňku

Ta chyba je v těch štíhlých vyhybkách v jejich definici. Já na nich (obecně kdekoliv na tvé trati) trhám i jiné vozy pokud neuberu z výkonu/tahu. Takže pokud má vůz parametry spřáhel a rozměrů v pořádku tak pak pomůže už jen pomalejší jízda.

To Zbyněk:

Já tam u Hurvajze žádnou chybu nevidím, podívám se na to pro jistotu ještě jednou doma. Hurvajz byl nastaven na R0 = 80 cm. Ppoolllle, koukni na to taky prosím tě, ale zradu bych asi hledal ve výhybkách, protože pokud to mám blbě tak by se to muselo trhat častějc a nic tahového jsem nezaznamenal.

To Ppoollll:

pokud by se ti chtělo Hurvajze a Blm/BDlm upravit na R0 = 30 cm, tak to klidně udělej a vystav ho u sebe na webu.

To ale není dobrá zpráva. Psal jsi kdysi v historii, že trháš vozy na zhlaví v Modřicích. Ale nějak to musí jít. Proč to dělají jen některé vozy nebo najít chybu v těchto vyhýbkách. Skřípneme KUJU, s Xtracks tohle nesouvisí. Dělá to základní kolejivo.

Za určitých podmínek to dělají všechny vozy. Je to prostě souhra různých parametrů. Výkon mašiny, váha nákladu (počet vozů), momentální tah na háku, nastavení spřáhel, ....... Je toho prostě vícero. Dá se to vyřešit použitím vysokých sil potřebných k přervání spřáhel ale to je pak to chování zase někde jinde mimo reál.
Pokud by to chtěl někdo podrobněji zkoumat tak si lze při velmi pozorném sledování všimnout že vozy na té štíhlé vyhybce v přímém směru cuknou malinko do strany. Proč to tak je nevím (respektive vím - blbá definice vyhybky) ale toto cuknutí je příčinou vzniku rázového namáhání spřáhel a tím i pak všeho následujícího.
Takže pokud někdo ze znalých :!: šťouralů dokáže definici chování této vyhybky opravit tak tím usnadní život mnoha jiným lidem.

Konečně jsem stáhnul tuto aktivitu a po update Trainsetu (bude brzy na webu) mi chybí nebo je nesprávně značeno tohle: (Chyby jsou v 70 případech)
...................................................................
můj Trainset/Mirec Trainset

nemám/zssk_Beer ( zssk_beer.wag ) prosím o odkaz
CD_Rils.wag /CDRils_l.wag
nemám/122004.eng (cd_122004.eng ) mohu zařadit
CD_Sgjs_k2.wag/CDSgjs_k2.wag
nemám/Salon.wag (zssk_????) prosím o odkaz
nemám/zssk-wlabm.wag (zssk_wlabm.wag)
cd_151006/151006.eng
rdz_WLABm/rzd_WLABmee (rdz_????.wag)
Apee.wag/CDApee.wag - platí starší značení
nemám/150013.eng (cd_150013.eng ) prosím o odkaz

obb_ ....bohužel tohle mám dočasně v obb_pack, kdyby mi někdo poslal upravené dle systému, rád zveřejním. Ale v zájmu zachování chodu starších aktivit obb_pack zatím zůstává platný, viz dohoda na slezině.

Závěrem bych poprosil tvůrce aktivit pro moji trať, ať dodržují systém

omlouvám se za předchozí příspěvek,několik dní sem tady nebyl,a když sem četl starší přízpěvky,tak sem bezhlavě odepsal na starší,tak pardon

ZSSK_Beer ... http://download.vlakpage.cz (k dispozicii tam aj ZSSK_Aeer (pozn. jazdiaci tusim na Smetakovi) inak moje dielo); ZSR_Salon (Istropolitan salon) - FHavel (autor myslim Pikku); 150 013 tusimze FHavel RZD WLABm takisto FHavel (autor tusim Tlamsik); Sgjs - sam nevim

Díky Johnz. Už mám Beer, ale po otevření se tam nachází zsskbeer.wag.
Opravím to na zssk_beer.wag, ať je to správně. Mirec to tak myslím v aktivitě má.
Tohle je ten důvod, proč jednotný Trainset. Ikdyž Autor aktivity dá odkaz, tak nemůže předpokládat, že si tohle vozidlo uživatel ještě přeznačí do tvaru dle aktivity.
Proto jsem přitvrdil ohledně k dalším změnám v Trainsetu. (vše dle závěrů sleziny) Františka Opršálka z Kotěhůlek tohle nezajímá. On chce rozbalit aktivitu, která mu okamžitě pojede.

To máš tak, ja som tu zo všetkých tých štandardov a noriem tak v keli, že radšej neštandardizujem a keď napíšem že spĺňa kritériá pre použitie podľa štandardov tak som si vedomý toho, že iba tým, že sa tam s ničím nebije a už to že to niekto upraví potom nech na to upozorní ... malo by sa dohodnúť, že všetko čo bude preznačené sa bude dať stiahnuť o teba nech to nehľadajú inde (resp. nech sú si vedomí toho, že inde to podľa štandardu byť nemusí

Až mi tu niekto vysvetlí, ako to mám značiť (bo z výmeny názorov ty a T vs. Ppoollll a Bob som nevyčítal čo mám vlastne používať), nevidím dôvod prečo by som nemal popreznačovať celú svoju tvorbu ...

Johnz, chápu, že někdo z toho může být jelen.
Ale ber to úplně jednoduše.
složka: správa_řada.
eng soubory: správa_řada+parametr dohromady (cd_830001rv.eng)
wag soubory: správa_řada (zssk_beer.wag)
pokud je tam další upřesnění, tak znovu podtržítko a značka dle uvážení autora. Pokud možno co nekratší, viz Taxův příspěvek o dlouhých řetězcích.
(CD_Sgjs_k1.wag)
k1 sice nevím co je, ale to se zjistí v prohlížeči. Rozhodně je to lepší než parametr: xx_yyyyy_obrovskaHromadaVelmiJemnehoPiskuZeSahary.wag

Tedy jako autor si upřesnění za podtržítkem piš parametr jaký chceš, protože vozí se vše možné a tohle sjednotit nepůjde. Jak to označí autor, pokud to nebude odporovat pravidlům MSTS (diakritika), tak by to mělo zůstat.
Nyní jsem trochu odbočil, ale značení nákladních a některých osobních vozidel, tam kromě řady asi nic sjednotit nepůjde. To jsem vyslovil jen svůj názor, více si vyříkáme na slezině. Chci volit cestu, co nejmenšího zla pro uživatele.

Kluci promiňte, že vám do toho skáču, ale... je nějaké dohodnuté značení i pro aktivity a jejich servisy a patche a samotnou aktivitu? Někde jsem to četl asi takhle "autor_trať_mise" takže já nyní používám "hw_bp_01"="Hawk_Břeclav-Praha_1.aktivita" tak jestli to takhle může být...u consistů, servisů atd. přidávám jen drobnou příponu ke konci.
Dík za odpověď.

Zbyňku nechci tě nějak opravovat,ale eng soubor je bez správy tedy cd,zssk apod. např. 150006.eng.Složka je cd_150.Alespoň tak to mám já a tak to máš i ty v downloadech. :roll:

Hawk napsal:
Kluci promiňte, že vám do toho skáču, ale... je nějaké dohodnuté značení i pro aktivity a jejich servisy a patche a samotnou aktivitu? Někde jsem to četl asi takhle "autor_trať_mise" takže já nyní používám "hw_bp_01"="Hawk_Břeclav-Praha_1.aktivita" tak jestli to takhle může být...u consistů, servisů atd. přidávám jen drobnou příponu ke konci.
Dík za odpověď.

Co se týče značení consistů a souborů k aktivitám, tak tam to není až tak horké a dá se to brát jako doporučení :
1) Soubory k aktivitám by měly být značny autor_aktivita_dodatek.*, kde * platí pro soubory aktivity, servisy, paths a traffic....dodatek může být třeba název servisu ( vlaku) nebo cokoliv jiného

Co se týče označení autora, tak tam klidně použij svůj nick....jinak se koukni, jak to vypadá u jiných aktivit....myslím, si, že se tento systém bez odporu ujal.....

Toto pak usnadní jednu úžasnou věc - rychle v servisech vypreprarovat příslušné soubory k aktivitě a šoupnout si je jinam....ikdyž tohle už dneska umí MSTS Activity Mover

2) Co se týče označení consistů, tak tady je ještě pole neorané a nejsem si jistý díky tomu, že consisty můžou platit i pro jiné tratě jak to ideálně označit......

obecně ale platí jedna věc.....snaž se vyvarovat mezerám a diakritice v názvu souboru....může to dělat neplechu třeba na nečeských Woknech....nikdy nevíš, kdo si Tvou aktivitu přehraje v zahraničí.....takhle jsem se nachytal na německou aktivitu, kde bylo němecné "ostré s" v názvu souboru...a pak se divím, že mi to nenačet....

Back
Nahoře