Končila mi šichta

Hawk

Posunovač
Tuhle aktivitu nechápu, asi vyjedu vždy z patche nebo nevím.
Odstavím v Chočni soupravu, požádám o průjezd přes návěstidlo, a pak zacouvám do stanice¨, ohlásí se příjezd Os a pak Pn a pak, že PN havaroval a mam ho je vyzvednout a co nejdříve dostanu zelenou... no tak zaprvé nevim jakym směrem mam jet ale asi tim odkud přijel ten nákladní vlak projíždějící stanicí a za druhý ani na jedný straně nedostanu zelenou a stojim tam jak retroš klidně 30 min.
PLS help, možná mi něco uteklo, ale spíš ne!
Dík!

Hawk napsal:
Tuhle aktivitu nechápu, asi vyjedu vždy z patche nebo nevím.
Odstavím v Chočni soupravu, požádám o průjezd přes návěstidlo, a pak zacouvám do stanice¨, ohlásí se příjezd Os a pak Pn a pak, že PN havaroval a mam ho je vyzvednout a co nejdříve dostanu zelenou... no tak zaprvé nevim jakym směrem mam jet ale asi tim odkud přijel ten nákladní vlak projíždějící stanicí a za druhý ani na jedný straně nedostanu zelenou a stojim tam jak retroš klidně 30 min.
PLS help, možná mi něco uteklo, ale spíš ne!
Dík!

Aby to fungovalo musíš zajet až za točnu v depu a zůstat tam stát. Na tu hlášku o havárii vyjeď ihned z depa a počkej u odjezdového návěstidla. Zelenou dostaneš po průjezdu protijedoucího vlaku. Vlakovou cestu ti staví MSTS sám, jen se starej abys zbytečně daleko nezajížděl za otočné body (to jsou ty zahnuté šipečky v Track Monitoru). Když ti příslušná šipečka zmizí můžeš, a vlastně musíš změnit směr jízdy. Tahle aktivita je velice pěkná se spoustou trafficu, a už jen kvůli tomu se vyplatí skutečně jet přesně podle pokynů a dodržovat rychlosti.

Jj, fakt vim že to je nádherná aktivita, ale já se k tomu depu vůbec nedostanu :? ... možná zajíždim moc dozadu, jedu až na zhlavi tam se otočim a jedu zpět ale už k perónu a tam uváznu.....

.

Píše požád o souhlas k průjezdu na STUJ. Zmáčkneš TAB a jedeš na reverzní bod, tj ta otočená bílá šipka, jakmile zmizí zastavíš jedeš nazpět.

Hawk napsal:
Jj, fakt vim že to je nádherná aktivita, ale já se k tomu depu vůbec nedostanu :? ... možná zajíždim moc dozadu, jedu až na zhlavi tam se otočim a jedu zpět ale už k perónu a tam uváznu.....

Samozřejmě je tam jízda proti stůj hned po odpojení při jízdě na zhlaví, a potom tam je jedno neobsluhované návěstidlo na cestě do depa. Tady všude je potřeba TABem požádat o souhlas. A na zhlaví je třeba dojet až za reverzák. Značka reverzáku se při cestě vpřed schová za směrovou šipkou při dolním okraji Track Monitoru, a je blbě vidět kdy zmizí. Při cestě zpět mizí hned při dotyku s hrotem směrové šipky. Tohle je velmi důležite, protože se výhybky přestavují právě při přejetí reverzáku.

Hawk napsal:

Naprosto vím, o čem mluvíš (píšeš). Jakmile odpojíš vozy, dáš TAB souhlas k průjezdu proti stůj. Pojedeš na třebovské zhlaví až za reverzní bod (otočená šipka zmizí), otočíš a jedeš zpět. Důležité je, že musíš původní svoji soupravu objíždět zprava, jakmile se dostaneš vlevo k peronu - končíš. Nedostaneš se ze zajetí stůj na semaforech. Abys vjel vpravo okolo soupravy, je důležitý jet načas. Tzn. při příjezdu do Chocně tě míjí poštovní rychlík.

Jo přesně o tomhle mluvím MartineV. Ale už se mi tam povedlo dostat takže teď už jsem v Ústí nad Orlicí a vesele si couvám:-) ale teď musim na odpoledku....:-/ tak díkes!

A proto je u "posunových" misí dobré, nebo spíš nezbytné právě za ten revers doplňovat hlášky s příslušným pokynem. Za prvé se tím mise přibližuje realitě - fíra mi taky nejezdí po stanici jak se mu zachce, ale jede přesně - odkud - kam (a ne jinak), jak mu řeknu.
Za druhé v misích je potřeba občas zastavovat přesně za revers bodem, jinak se pak cesta zruší a mise je dál nehratelná. Stačí zajet za další výhybku a šlus..., výhybky se většinou postaví "do rovného" a člověk má jet do odbočky.

Tak další problém.... v "Rudolticích v čechách" mi to napíše, že čekám na vlak z plzně..... když jedu kolem nástupiště tak asi 5m před koncem perónu "Úkol Nesplněn", když počkám před tímto bodem, tak žádný vlak neprojede(o dvě koleje vedle čeká též nákladní vlak a ze zadu na něj najíždí 742, která ale nepřijede až k němu..je jen vidět matně na horizontu)!
Dík za rady!

Hawk napsal:
Tak další problém.... v "Rudolticích v čechách" mi to napíše, že čekám na vlak z plzně..... když jedu kolem nástupiště tak asi 5m před koncem perónu "Úkol Nesplněn", když počkám před tímto bodem, tak žádný vlak neprojede(o dvě koleje vedle čeká též nákladní vlak a ze zadu na něj najíždí 742, která ale nepřijede až k němu..je jen vidět matně na horizontu)!
Dík za rady!
Je to jasný přijel jsi moc pozdě. :roll: :roll: :roll:

emihop napsal:
Hawk napsal:
Dík za rady!
Je to jasný přijel jsi moc pozdě. :roll: :roll: :roll:

Tak, tak: "Fíro jeď, máš to postavený, a nikde se neflákej!!" :lol: :lol:

.

Fíro jeď, máš to postavený, a nikde se neflákej!

To Miran: Něco podobného mi řekl Zbyněk, když do mě zezadu napálila 363 u aktivity Krásná jízda. Prohlížel jsem si 242 - lamino a v to prd ..... .

Re: .

Zdeněk Itterheim napsal:

To Miran: Něco podobného mi řekl Zbyněk, když do mě zezadu napálila 363 u aktivity Krásná jízda. Prohlížel jsem si 242 - lamino a v to prd ..... .

Sorry, zapomněl jsem uvést autora...... :lol: :lol: Do mne to 363 tehdy napálila taky, jen jsem bohapustě klel....

Mi to pobavilo když jsem to četl.

Miran napsal:
Zdeněk Itterheim napsal:

Sorry, zapomněl jsem citovat autora...... :lol: :lol: Do mne to 363 napálila taky, jen jsem bohapustě klel....

Miran napsal:
Zdeněk Itterheim napsal:

Sorry, zapomněl jsem uvést autora...... :lol: :lol: Do mne to 363 tehdy napálila taky, jen jsem bohapustě klel....

No to byl ovšem jasný vjezd do obsazeného oddílu :lol:, do mě narazil taky. Kdyby jeho trasa začínala před vjezdem, je to v pořádku.

VáclavS napsal:
Bastardy znáš dobře, ale neznáš lokomotivy na střídavý proud :) .

Neznam to máš pravdu, většinou jsem se svezl na ss trakci. A když to bylo na st. tak zas to bylo na ř. 363. Na laminátce a plecháči jsem se nikdy nebyl ani podívat.

Back
Nahoře