Končila mi šichta

Martin V napsal:
Hawk napsal:
Jj, fakt vim že to je nádherná aktivita, ale já se k tomu depu vůbec nedostanu :? ... možná zajíždim moc dozadu, jedu až na zhlavi tam se otočim a jedu zpět ale už k perónu a tam uváznu.....

Naprosto vím, o čem mluvíš (píšeš). Jakmile odpojíš vozy, dáš TAB souhlas k průjezdu proti stůj. Pojedeš na třebovské zhlaví až za reverzní bod (otočená šipka zmizí), otočíš a jedeš zpět. Důležité je, že musíš původní svoji soupravu objíždět zprava, jakmile se dostaneš vlevo k peronu - končíš. Nedostaneš se ze zajetí stůj na semaforech. Abys vjel vpravo okolo soupravy, je důležitý jet načas. Tzn. při příjezdu do Chocně tě míjí poštovní rychlík.

Tak na tom jsem jaksi taky pohořel, ať jsem zkoušel cokoliv, vjedu na tu jinou kolej a mise je nehratelná. Nevím jak jet "načas", když mise začíná u vjezdu a do stanice je to sotva půl km. Pošta jede jak má.

Pokud jede pošta tak, jak má. Potom si zkus pohrát s místem, kde se otočíš. Zkus hned za reversem a pokud to nejde tak zajet až k zadní výměně, nepřejíždět ale na průběžnou kolej. Nic jinýho asi neporadím.

Martin V napsal:
Pokud jede pošta tak, jak má. Potom si zkus pohrát s místem, kde se otočíš. Zkus hned za reversem a pokud to nejde tak zajet až k zadní výměně, nepřejíždět ale na průběžnou kolej. Nic jinýho asi neporadím.
Pomohly 2 věci:
- posunout start mise, poštovní rychlík a servis blokující návěstidlo o 1 minutu zpět (jde tam možná o sekundy a už to nejde)
- a HLAVNĚ doplnit hlášku těsně za revers bod - pokud se nezastaví PŘESNĚ, výměny se přestaví do rovného a končíte

Proto prosím i další autory misí - dávejte za revers body ty hlášky, zvládne to i začátečník a předejde se podobným problémům.

.

Pořád si stěžujete že v této aktivitě něco nejde. Kolik lidí tuto aktivitu projelo ... . Taky měli problém. Já taky . Na první reverz jsem jel asi 3x. A kdy jsem to hrál po druhé tak 5x. Samo, že pokud jsem si neuložil tak to bylo v čudu. Taky jsem poprvé vyhořel při odstavení hrbatý v ČT protože tam nebyla hláška, a pak se mi stalo že jsem jel pomalu tak mi to vyhodilo. "Prostě jsem se nad tzv. problémy nějak povznesl." :D :D :D :D

Re: .

Zdeněk Itterheim napsal:
Pořád si stěžujete že v této aktivitě něco nejde. Kolik lidí tuto aktivitu projelo ... . Taky měli problém. Já taky . Na první reverz jsem jel asi 3x. A kdy jsem to hrál po druhé tak 5x. Samo, že pokud jsem si neuložil tak to bylo v čudu. Taky jsem poprvé vyhořel při odstavení hrbatý v ČT protože tam nebyla hláška, a pak se mi stalo že jsem jel pomalu tak mi to vyhodilo. "Prostě jsem se nad tzv. problémy nějak povznesl." :D :D :D :D

Ale já nic neříkám - mise bezvadná, ale přes ty tzv. problémy (zbytečné) jsem se povznesl jen do té doby, než mě to donutilo "vrazit" tam ty hlášky a teprve potom jsem úspěšně odjel ze stanice. Kolik lidí ale bude mít trpělivost zkoušet jestli to po desáté vyjde...

já ji měl a vyšlo to(na po sedmé přesně) ale už jsem měl namále....
bylo by fajn kdyby na tohle autoři aktivit mysleli!

Omlouvám se, že máte s misí dost problémy. Já bych k tomu jen zopakoval pár věcí. Ty hlášky o reverz bodech jsem tam nedával, protože jsem četl už i diskuze na téma, že aktivity obsahují pořád spoustu hlášek, které obtěžují. Navíc jsem počítal, že si většina lidí pouští track monitor pokud začne posunovat a je to mise, kterou ještě nezná. A tak potom pozná kde je reverz bod. V Chocni jsem ta kritická místa testoval asi stokrát a mě to chybně přehazovalo výhybku spíš výjimečně, takže nebyl důvod to řešit. Bohužel to co funguje v MSTS jednomu, nemusí fungovat druhému. Třeba někdy vydám aktualizaci, ale teď to časově nehrozí.

Jan Švec - All

Ono spoléhat se na Traťový monitor je dost ošidné. Ne vždy tam je totiž zobrazován aktuální reverzní bod. Občas tam je totiž vidět reverz umístěný na jiném místě/koleji. A také ne vždy zmizí po přejetí RB ta zmiňovaná šipka takže pak lidi jedou dál než by měly.

A k těm hláškám - dají se nadefinovat i tak že je možné je v tom úkolu mít i nemít. Jednoduché napovězení:
1) Úkol začíná tak že mašina stojí.
2) Kousek před ní dám bod který je aktivován/deaktivován časem (cca 30s)
3) Tento bod aktivuje/deaktivuje další body vzájemně zřetězené.
4) Každý takový bod aktivuje/deaktivuje 3 hlášky o reverzech.

Takže pak stačí do popisu úkolu napsat že kdo chce mít hlášky zapnuté tak vyrazí až na pokyn vedoucího posunu (hláška závislá na čase - 30s) a kdo je nechce mít tak se rozjede hned čímž vypne postupným projetím toho řetězce bodů všechny hlášky o reverzech a další případné pokyny okolo posunu.
Na první pohled to vypadá složitě ale ve vlastním úkolu to je velmi efektivní - hlášení jsou podle toho zda je tam uživatel chce či nechce.

Pokud toto není jasné jak to udělat tak v případě většího zájmu to popíši podrobněji.

Ja sa pridávam k Ppoollllovi.Aj podľa mňa je to výhodné hlavne pre hráča, nakoľko má na výber - buď tam tie hlášky chce alebo nechce.A ešte čo sa týka stavby takejto "vymoženosti" - je to síce pre autora práca naviac, ale dá sa zvládnuť...Ja sa priznám tiež mi to nebolo zo začiatku jasné (myslím princíp funkovania ON/OFF správ), ale keď som si to otvoril v editore a pozrel tak už svitlo... :idea:

Že bych neuměl číst?

Jan Švec napsal:
.... Ty hlášky o reverz bodech jsem tam nedával, protože jsem četl už i diskuze na téma, že aktivity obsahují pořád spoustu hlášek, které obtěžují. ....

A tohle je zřejmě proto že dotyčný neumí číst ty hlášky?

Zdeněk Itterheim napsal:
... . Taky měli problém. Já taky . Na první reverz jsem jel asi 3x. A kdy jsem to hrál po druhé tak 5x.........

Podle mne to není o tom jestli jsem to jel či nikoliv.

Pelikán napsal:
Tak to jste asi tuto aktivitu nejeli. Protože Honza to přesně takhle použil.

Ale o tom co je zde napsáno a co s tím lidi maj za problém. A nikde krom tohoto jediného příspěvku není psáno že tam v těch "problémových" místech ty hlášení o změně směru jízdy jsou.

Nebo že bych byl tak nechápavý? :eek:

Naposled editoval moderátor:
Nevím jak dál ...

Úspěšně jsem napojil poškozený vlak u Bezpráví a dojel s ním do stanice. Nechal projet zpožděné rychlíky a jel do České Třebové a pak nevím co dál. Cesta je postavená k nástupišti, přičemž návěst je na volno. Reverzní bod je však ještě dál - když k němu dojedu, tzak mi to zahlásí, že mám odvézt 130ku na kusou kolej a vrátit se na zhlaví --> jenže já mám i vagóny. Mají se snad odpojit ? Kde, kdy ?

Re: Nevím jak dál ...

petr.mencak napsal:
Úspěšně jsem napojil poškozený vlak u Bezpráví a dojel s ním do stanice. Nechal projet zpožděné rychlíky a jel do České Třebové a pak nevím co dál. Cesta je postavená k nástupišti, přičemž návěst je na volno. Reverzní bod je však ještě dál - když k němu dojedu, tzak mi to zahlásí, že mám odvézt 130ku na kusou kolej a vrátit se na zhlaví --> jenže já mám i vagóny. Mají se snad odpojit ? Kde, kdy ?

Ty vagony odpojíš a necháš u nástupiště, 130 zavezeš do šturcu a pro vagony se vrátíš, nevím co je na tom nejasné. Jdybys začal aktivitu čekáním u vjezdu do Chocně, zůstaly by ti zapnuté podrobné hlášky. Je to o tom, že někteří si ani nepřečtou úvodní text u aktivity a potom se diví..........

Re: Nevím jak dál ...

Miran napsal:
Ty vagony odpojíš a necháš u nástupiště, 130 zavezeš do šturcu a pro vagony se vrátíš, nevím co je na tom nejasné. Jdybys začal aktivitu čekáním u vjezdu do Chocně, zůstaly by ti zapnuté podrobné hlášky. Je to o tom, že někteří si ani nepřečtou úvodní text u aktivity a potom se diví..........

Dík za odpověď. Já mám samozřejmě hlášky zapnuté, protože bez nich bych hodně tápal a těžko bych dojel do Třebové. NIcméně mě překvapuje, že zrovna hláška o odpojení tam není. A na hláškách předtím je pouze info o otm, že mám jet směrem na Třebovou ...

Pánové, prosím můžete mi poradit, v této krásné hře mě to vždycky vyštípe v Rudloticích nebo, co za díru to je, že prý jedu pozdě. můžete m idát orientační čas v kolik jste tam byli, nebo jak to přelstít a poradit mi?? Děkuji mockrát

Má problém s touto aktivitou, která je teď s upravenými Paths po BP64 ke stažení u Zbyňka. Jedu z Brandýsa do Ústí. Objedu rychlík, Vindobonu a pak bych měl jet kolem místa nehody sníženou rychlostí 30 km/h. Ta pomalá rychlost tam je, ale ta souprava, která měla nehodu tam chybí. Pak z Ústí po písemném rozkazu začnu couvat, po pár minutách jízdy se objeví hláška, že mám zapojit soupravu, která měla nehodu, ale souprava NIKDE! Může se stát, že je v této upravné aktivitě chyba a na tu soupravu se zapomnělo?

Pavlík napsal:
Má problém s touto aktivitou, která je teď s upravenými Paths po BP64 ke stažení u Zbyňka. Jedu z Brandýsa do Ústí. Objedu rychlík, Vindobonu a pak bych měl jet kolem místa nehody sníženou rychlostí 30 km/h. Ta pomalá rychlost tam je, ale ta souprava, která měla nehodu tam chybí. Pak z Ústí po písemném rozkazu začnu couvat, po pár minutách jízdy se objeví hláška, že mám zapojit soupravu, která měla nehodu, ale souprava NIKDE! Může se stát, že je v této upravné aktivitě chyba a na tu soupravu se zapomnělo?

S touto aktititou se po aktualizaci BP64 vůbec nehýbalo. Já určitě nic neměnil a Zbyněk zřejmě také ne. Žádná z paths totiž nezasahuje do upravované části trati. Teď jsem se raději ještě díval do obou možností, kde je KMS ke stažení u Zbyňka (jedna možnost je z 1.8. a druhá v balíku BP64), ale obě jsou identické a ten poškozený vlak tam v obou verzích v AKTIVITY EDITORU stojí jak má. Ale netestoval jsem ještě jestli je tomu i při samotném hraní aktivity. Tobě se tam ten vlak nezobrazuje ani v editoru? Nebo jen při hře? Každopádně je to záhada, vysvětlení zatím nemám.

Zkus to prosím projet ve hře. Já měl detaily na nejnižší úrovni a stejně se mi nezobrazil. Žádná chybová hláška, prostě nic.

Tak jsem projel aktivitu až za Bezpráví a vlak se mě tam zobrazil
jak má, problém nebyl. Použil jsem verzi z balíku aktivit vydaných po aktualizaci 64.

Problém bude mezi klávesnicí a židlí. Já mám také aktivitu z balíku a měnil jsem na ní jediné - posunul jsem kritický reverzní bod v Chocni do depa. Zkusím to zajet znovu. Je možné, že se mi souprava nenačetla.

Back
Nahoře