Sešitové jízdní řády

oběhy lokomotiv

A ty oběhy lokomotiv? Z nápisu NEJSOU mi není jasné zda nebudou vůbec, či budou někdy později.

Re: oběhy lokomotiv

Kank napsal:
A ty oběhy lokomotiv? Z nápisu NEJSOU mi není jasné zda nebudou vůbec, či budou někdy později.

Na tom se pracuje. Vydržať! Všechno bude.

Jaký máte názor na používání jízdních řádů v act. Přiznám se zatím jsem k tomu nepřišel na chuť dělat act. dle SJŘ. Př. nedavno jsem jel z Dc do Pha. Jeden vlak jsem potkal v UL, druhej mi předjel v Hrobcích a zároveň další nás zde míjel a poslední co jsme potkali bylo pendolino v Bubenči. Pravda sem tam stál ve stanici odstavený vagon. Není to chudé na trafic? Ona act. se dá doplnit o další trafic, aby to nebylo nudné, ale tu už zase není SJŘ. Asi tak jako opět stanice Hrobce, která leží kde komu v žaludku, kde nastoupí 1 člověk v úterý a druhej na podzim. A vvovovovo tom to neni. Si myslim.

2 Zdeněk Itterheim >
Ale dosáhneš od MSTS požadovaného reálu, nebo spíše přiblížení k reálu...... :wink:

Zdeněk Itterheim

A vvvo tom to je ve velkých stanicích. Už jsem viděl i Českou Třebovou, kde kromě našeho rychlíku byla jen jedna nákladní souprava. A to bylo poledne. Mezi stanicemi můžeš klidně operativně zavést nějaký vlak.

Řekl jsem svůj názor, můžu vytvořit act. dle SJŘ a doplnit dlouhé mezery, anebo si vymyslet svou fikci. Právě jednu takovou poloviční fikci dodělávám. Nic svůj názor jsem již řekl.

Je pravda, že některé skutečné vlaky toho za svou jízdu moc nepotkají a některé vlaky se míjí s jinýmy o106... Já osobně dělám traffic podle JŘ - ovšem pokud je i ve skutečnosti hustý. Jinak si vymýšlím náklady-tím se snad nedá nic zkazit. Ale zase opravdu nemusím aktivity kdy proti mne jedou vlaky každou minutu... Schválně otázka pro tvůrce aktivit i uživatele:

Jak zaplňujete velké stanice stojícími či jedoucími trafficy?
Máte raději zaplněné velké stanice na úkor padaní MSTS a neustálého SAVE/LOAD?

sem zvědavý na odpovědi....

Kank napsal:
Je pravda, že některé skutečné vlaky toho za svou jízdu moc nepotkají a některé vlaky se míjí s jinýmy o106... Já osobně dělám traffic podle JŘ - ovšem pokud je i ve skutečnosti hustý. Jinak si vymýšlím náklady-tím se snad nedá nic zkazit. Ale zase opravdu nemusím aktivity kdy proti mne jedou vlaky každou minutu... Schválně otázka pro tvůrce aktivit i uživatele:

Jak zaplňujete velké stanice stojícími či jedoucími trafficy?
Máte raději zaplněné velké stanice na úkor padaní MSTS a neustálého SAVE/LOAD?

sem zvědavý na odpovědi....

Ja sa snažím stanicu zapratať aby v nej nebolo prázdno (aj keď v reále možno nieje taká plná), ale samozrejme beriem ohľad aj na fps.Snažím sa jednoducho nájsť kompromis.Ale každý ma iný PC, má ho v inom stave a preto to čo ide mne padá iným a naopak ...

Já nejradší píchnu nějakou soupravu na kolej, která je blízko koleje po které bude projíždět hráč - zaplácne se tak hezky výhled a pak netřeba umisťovat další soupravy. Ješe by mě zajímalo, jak MSTS načte soupravu např 163+30 Eas - jestli načte 163 + Eas a ten pak 30x rozmnoží, nebo jej načíta znovu a znovu - zda by se pak kvůli škubání a padání nevyplatilo dávat do stanic zejména ucelené soupravy (samozřejmě + pár vaónků navíc) místo mixů....

Kank napsal:
Já nejradší píchnu nějakou soupravu na kolej, která je blízko koleje po které bude projíždět hráč - zaplácne se tak hezky výhled a pak netřeba umisťovat další soupravy. Ješe by mě zajímalo, jak MSTS načte soupravu např 163+30 Eas - jestli načte 163 + Eas a ten pak 30x rozmnoží, nebo jej načíta znovu a znovu - zda by se pak kvůli škubání a padání nevyplatilo dávat do stanic zejména ucelené soupravy (samozřejmě + pár vaónků navíc) místo mixů....

Na ja mám skúsenosti že čím dlhší traffic nabieha, tým je šklbnutie dlhšie.Takže asi nabieha celá súprava naraz...A tá finta so zakrytím pohľadu na okolie stanice je tiež dobrá možnosť.Ja som to tiež využíval, hlavne vo väčších staniciach.

Rôznorodosť vagónov má veľký vplyv na FPS. Je výhodné aby bol vlak (súprava) zložený z malého počtu rôznych druhov vozňov. Určite sa tým dá odstrániť resp. znížiť početnosť padania MSTS. Pokiaľ v nejakej väčšej stanici dám traffic dopravu a tá mi spôsobuje problémy tak najkôr idem cestou zníženia počtu druhov vozňov a ak to nepomôže až potom odstaňujem jednotlevé vozne až po odstránenie celých vlakov.
Vo veľkých staniciach z hľadiska FPS je najvýhodnejšie ak je vlak zostavený z jedného druhu vozňa (ucelené súpravy - uholný vlak, cisternový vlak...).

Já se snažím dělat aktivity podle jízdního řádu, ale odchylky tam vždycky jsou. Kdybych dělal podle reálu tak bych použil ani ne polovinu nákladních vlaku a na druhou stranu by stanice náchylné na pád MSTS plné nákladních vozů (Libeň, Kolín atd.). U dlouhých souprav 30ti vozech a více to padá v jakémkoliv složení tak bych je nedoporučoval :x . Mám-li pobyt ve stanici kde je dost vlaků podle jízdního řádu (volím kratší soupravy) a ještě do toho má přijet protijedoucí vlak o více vozech tak ten vlak posunu tak abych ho potkal na trati .

Kank napsal:

Oběhy lokomotiv budou na webu do 2 dnů!!!

Já si vypozoroval a asi to tu i zaznělo, že při pohybující soupravě se msts chová lépe než u statické. Jako by statická zabrala více paměti. Proto spíše preferuju soupravy v pohybu. Nádraží Libeň nebo vůbec velké stanice, to je oříšek. V poslední době jsem se párkrát do Libně podíval a vždy byla plná souprav, jak jinak. V msts to nejde a celkem to zamrzí. Tak velký a pěkný nádraží a ono musí být skoro prázdné.

Pavlík napsal:
Oběhy lokomotiv budou na webu do 2 dnů!!!
Já bych tak nejásal, dle dobře informovaného zdroje má Pes38 trochu potíže s tím, aby mu je někdo dodal...... :(

Mirec napsal:
Pavlík, si jednička...
Pavlík jen předává info, které se objeví na K-Reportu.

Naposled editoval moderátor:
bob57_cz napsal:
Namísto mrtvého con dát do aktivity trafic, který popojede pár metrů a zbytek odstojí na místě v dlouhém čase a aby nezmizel, nechat jej popojet opět o pár metrů nebo mu vnutit malinkatou rychlost, aby byl na místě i při zpoždění vlaku hráče. Už to tu tak někdo někde psal.

Tak, tak Bobe. Teď jsi uhodil hřebíček na hlavičku.

bob57_cz napsal:
Namísto mrtvého con dát do aktivity trafic, který popojede pár metrů a zbytek odstojí na místě v dlouhém čase a aby nezmizel, nechat jej popojet opět o pár metrů nebo mu vnutit malinkatou rychlost, aby byl na místě i při zpoždění vlaku hráče. Už to tu tak někdo někde psal.

Takto jsou vyřešeny dvě soupravy v mé aktivitě Os 2337 ve Valticích a v Mikulově......neodjedou dokud neprojede hráč....

Jinak potom jde udělat souprava se servisem 1 a nechat ji stát u perónu jako vlak nabírající cestující, ale u nákladů vzniká trochu problém :wink: (P.S.: i ty ve Valticicích a Mikulově jsou se servisem1 aby mohli odjed;-)

Teoreticky by mě zajímalo, když se udělá souprava jako traffic jenom z vagónů, tak jestli se normálně ve hře v daný čas objevý a zůstane tam? Ještě jsem to nezkoušel...

To Zdeněk:
Soupravy v Libni jsem ve své Os aktivitě Praha - Kolín vyřešil tak,
jak popisuje Bob.
Ve stanici stojí (pomalu popojíždí) dvě soupravy, které ovšem mají
mezi sebou řazeno nekolik servisů4, takže vypadají "roztrhaně"
Tím vzniká dojem většího množství souprav stojících na kolejích.
Jestli už to někdo zkoušel, tak mě prosím neukamenujte, ale zatím jsem to nikde neviděl.

http://student.fsid.cvut.cz/~krulich/liben1.jpg
http://student.fsid.cvut.cz/~krulich/liben2.jpg

Back
Nahoře