Kolejivo v MSTS: typy, délky a ostatní mimo dynam. kolejí

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Petr
  • Datum začátku Datum začátku
Zbyněk Šemora napsal:
Kolejivo BP se už několik let neměnilo a už se ani měnit nedá. Všechny pozice jsou obsazeny.

Veď ja ho ani nechcem meniť, iba mi nejakým spôsobom zmyzli niektoré súbory a potrebujem ich dostať späť do MSTS.

Ďakujem za ochotu Dráčik. Už sa mi ale podarilo nájsť inštalačné DVD s traťou, tak som chýbajúce súbory dostal späť do MSTS a všetko funguje bez problémov. Neviem vôbec kde mohla byť chyba, ale pri výjazde z Prahy Libne (ospravedlňujem sa, ak som to zle vyskloňoval) smer Praha hl. mi zmizli koľaje asi v úseku 200-300m. Všetko je ale už OK, takže sa ospravedlňujem za zbytočný rozruch.

neviete kde sa dajú stiahnuť do trate tunely, ktoré sú pekne oblúkové a nie vysoké hranaté ako v pôvodnom train simulatore? Tie uzke jednokolajne vysoke su humus.

pitt napsal:
neviete kde sa dajú stiahnuť do trate tunely, ktoré sú pekne oblúkové a nie vysoké hranaté ako v pôvodnom train simulatore? Tie uzke jednokolajne vysoke su humus.

To záleží na texturách, které použiješ a na jednokolejce pokládej koleje s označením (např) A1t50mStrtRndTun.s. To máš krásné obloukové tunely jak když vyšije :)

Ahoj

Mohu vědět kde je problém s křížem A1tDblSlip6d, že ukazuje modré čáry v editoru a ani přes něj nejde natrasovat trasu a natož přes tento kříž přejet. Je za to náhrada. Málej kříž umím, ale s čeho složit tenhle kříž. Poraďte prosím. Mám to na dvou místech v Týništi. Kousek od sebe.

Děkuji.

alcapone napsal:
Ahoj

Mohu vědět kde je problém s křížem A1tDblSlip6d, že ukazuje modré čáry v editoru a ani přes něj nejde natrasovat trasu a natož přes tento kříž přejet. Je za to náhrada. Málej kříž umím, ale s čeho složit tenhle kříž. Poraďte prosím. Mám to na dvou místech v Týništi. Kousek od sebe.

Děkuji.
Ke každému angličanu se vkládají ještě nějaké rovné koleje, teď to z hlavy nevím jaké, protože angličany vcelku nepoužívám (jsou s nimi jenom problémy). Zkus ho poskládat ze čtyř šestistupňových výhybek a jedné křižovatky.

Děkuji, vyřešeno. Měl jsem tam jinej angličan, který vypadal normálně, ale měl tam být jiný, kde je vidět, že tam koleje chybějí. A1tPntSlip6_3Rgt nebo Lft - snad jsem to pojmenoval dobře, tyto se tam doplňují.

Stačí se kouknout na stránky http://xtracks.tk/ tam je vše vysvětleno ve verzi 3.17 v sekci track laing page.Jinak já angličana skládám z 5 dílů,pokud se do odbočky jede 40 pokud více tak zase je návod na vyššího angličana na http://xtracks.tk/ opět ve verzi 3.17 v sekci track laing page.Ta stránka umí hodně poradit.Zkus a uvidíš,Pepo a pokud nebudeš něco vědět ohledně stavby jsem na icq denně,takže není problém.lukáš

Naposled editoval moderátor:
Mohu se zeptat někjakého matematika ohledně kolejí? Mám už z toho hlavu mimo. Vím poloměr oblouku (380 m), délku koleje (481 m) a potřeboval bych úhel, je to možný?

Tomas Lee napsal:
Mohu se zeptat někjakého matematika ohledně kolejí? Mám už z toho hlavu mimo. Vím poloměr oblouku (380 m), délku koleje (481 m) a potřeboval bych úhel, je to možný?
[alfa] = ( 360 . [l] ) / ( 2 . [pí] . [r] )
[alfa] ... středový úhel ve stupních
[l] ... délka oblouku
[r] ... poloměr oblouku

Čau, mám dotaz ohledne kolejiva "S" je to zřejmě noční klejivo s rozchodem na 1435mm. Po najetí na něj se mi kabina přepne do nočního režimu a to i ve dne. Tuší někdo jestli existuje nějaký snadnější fígl co kde přepsat, aby se kolejivo chovalo normálně tj. při průjezdu přes něj ve dne byla kabina vozu denní a v noci noční?
Díky za rady.

"S" kolejivo? Co to má být? Prosím konkrétní název aspoň jednoho modelu.
MSTS nezná noční kolejivo, kabina se přepíná na tunelovém kolejivu.
A aby se nepřepínala, je jednoduché - nepoužívat ho.

Rem napsal:
Čau, mám dotaz ohledne kolejiva "S" je to zřejmě noční klejivo s rozchodem na 1435mm...

Pokud se jedná o koleje S1t... a S2t... (podle popisu se víc nezjistí), tak podle XTracks jde o tunelové koleje od různých autorů a až na vyjímky mají příznak TunnelShape. To znamená že pokud je použijete, pojedete tunelem a ten "noční" vzhled nevypnete. Je to prostě základní vzhled těchto kolejí. Pokud stavíte na povrchu, tak musíte použít jiný typ kolejiva.

mikulda, Stingray: Ano přesně o tyto koleje (S1t... a S2t... s texturou SCleanTrack1,2) mi šlo. Hodil by se mi do tratí ještě jeden podklad tratí a nechce se mi zatím dělat usekové podklady dle polohy. Tak jsem hledal další možné kolejivo na rozchodu 1435mm. Našel jsem prvně M1t... a M2t... ale ty mají textury acleantrack jako klasicky koleje, takže to nic no pak jsem narazil na S1t... zaradoval se a jak teď vidím, předčasně. Tož hold jdu se v tom povrtat dle poloh kolejí. Jiná cesta asi nevede.

Rem napsal:
Hodil by se mi do tratí ještě jeden podklad tratí...

Nooo, jestli potřebujete jenom jiný podklad pod šíny a jinak si vystačíte s typy kolejí ze sady A1t... A2t... apod. pak není problém obětovat některý z podtypů dřevo / starý beton / nový beton (koncovky _D a Concrete, podle toho který z nich nevyužijete) a u něj vyměnit textury, čili původní textury zazálohovat a místo nich nakopírovat textury SCleanTrack1 a 2. Takhle to řeší někteří stavitelé. Výhodou je, že se vám změní textura i u výhybek a dalších příslušných kolejových součástí, pak už stačí jenom stavět. Jestli se nepletu (kdyžtak mě někdo opravte), podtypy kolejí s koncovkami _D a Concrete jsou součástí balíku UZK.
Druhá možnost je dynamická kolej + Dynatrax, bohužel to neřeší výhybky. Tedy jestli něco víc neumí Dynatrax verze tuším 2.0.0.9, kterou autor uvolnil jako poslední, ale tu se mi už nikde na internetu nepodařilo najít. Výhybky se pak musí přetexturovat ručně.

Pokud potřebujete nějaké speciální koleje z nějaké zvláštní sady, nezbývá než ruční úprava.

Stingray: Kolejivo A1t... A2t..., koncovku _D a concrete, která je v ramci textur concrete1 až 4 mam vše zabrané. Holt jsem podkladově nenasytný :))

mikulda: Vím vím, tím co tu ukazuješ jsem myslel právě ty "úsekové podklady dle polohy" které se mi zpruvu dělat nechtěly ale nakonec mi nic jinyho nezbylo.

Back
Nahoře