Repainty Honza.tomi

ČD Cargo 751 172-8

93a38cb3a276a2a92d43c7aab9bad016.jpg Avizovaný Honzův skin ČD Cargo 751 172-8 může ze známé adresy přijet do vašeho depa.

Současně byla vydána opravená verze skinu ČD Cargo 751 041-5, kde Honza upravil textury.

Naposled editoval moderátor:
Ahoj,nevím,jestli je to problém jen u mně,ale po přidání CDC 751 172 do trainsetu a spuštění MSTS editoru,abych vytvořil soupravu mi spadne celý editor.Když lokomotivu odeberu z trainsetu,tak to nespadne

ČD Cargo 751 172-8 - chyba

No jo, no, zase selhala výstupní kontrola , asi by zasloužila .

Ne, ale teď vážně. Chtěl jsem skin co nejdřívě vydat a bral jsem to tak, že balíček od Honzy je OK, proto jsem jen po zvěžné kontrole bez testu v MSTS vystavil na web.

Na základě Mariova podnětu jsem dnes provedl hlubší kontrolu a test v MSTS. Jediná chyba v zápis je v souboru cdc_751172bs.eng. Pokud pospícháte, najděte si zhruba na konci 3/4 souboru řádek Wagon ( cd_751172bs ) a opravte si ho na Wagon ( cdc_751172bs ), jen nevím, zda by tohle mohlo být příčinou pádů. V každém případě po opravě je lokomotiva v MSTS funkční.

Kdo vydrží, tak opravený balíček chování dám na stránky večer.

Při kontrole jsem narazil v eng souborech ještě na jednu nesrovnalost. Honza v readme, které sám vytvořil, odkazuje na kabinu od Arwyho. V cdc_751172bs.eng má odkaz na 751.cvf, což je pro doporučenou kabinu správně. Ale v cdc_751172.eng a cdc_751172rv.eng je odkaz na 751cd.cvf. Žádný takový soubor kabiny Arwyho balíček (aktuálně zkontrolovaný) neobsahuje. Ve večer zveřejněné opravě bude tedy i toto opraveno. Pro případ, že Honza podá informaci k souboru 751cd.cvf, bude tento řádek ponechán jako comment pro možnost návratu zpět k původní verzi.

Naposled editoval moderátor:
Omlouvám se, chybyčka se vloudila a v readme jsem zapoměl doplnit odkaz na kabinu z Dussových stránek. Správně má být ve všech .eng souborech 751cd.cvf

Ahoj Honzo,můžu potvrdit,že pád editoru byl opravdu způsoben nesprávným zápisem v souboru cdc_751172bs.eng,jak jsi psal výše a po přepsání dle tvé rady již vše funguje bez pádů.Díky za radu a za pomoc :-)

Kabina 751

Ahoj Honzo, ještě než udělám opravu na webu, přeci jen se vrátím ke kabině:

Cituji s Duusova readme ke kabině: "Kabína je naladená na engy verzie 1.29, ...", tedy engy od ZSR.

Ty ale používáš originál eng modelu od Ondry Janiše, který je označen jako verze 1.5 a autorem je tvůrce modelu, který dopručuje tebou v readme původně uvedenou kabinu od Arwyho.

Upravoval jsi Onrův eng a nepoznamenal jsi to do commentu, nebo jsi si jistý, že Duusova kabina bude spolupracovat i s Ondrovým engem, nebo raději doporučíme Arwyho kabinu?

Já jen, abych zítra neopravoval znovu.

Honza.tomi napsal:
"♫ Když se podaří, co se dařit má, tak je přece krásně na světě♪"
Pokud vše dobře dopadne bude i cab na Čoudovu 751.141 s Lokelem
To by bolo super.

ČD Cargo 751 172-8 - oprava

Na webu zveřejněn opravený balíček chování lokomotivy ČD Cargo 751 172-8. Byl opraven drobný překlep v engu verze "bs", který způsoboval pád simulátoru (co dokáže jedno písmenko).

Pokud jde o debatu ke kabině (příspěvky 63, 64 a 67), tak po konzultaci s autorem skinu platí užití kabiny ze Duusových stránek.

Tak jsem právě zjistil, že v tomto engu O. Janiše jsou stupně úplně jinak než v posledním engu ŽSR. A teď mi poraďte, na kterou verzi mám udělat zvuky a která kabina k čemu patří, to už je fakt na Chocholouška. Mám to dle verze 1.29. Měl jsem zato, že poslední Ondrova verze má stupně kvůli tomu stejně.

Pokud ale, jak píše Jacek jsou stupně u engu žsr a engu o O.Janiše jinak, tak nemůže sedět kabina od Dussa, protože s Ondrovým engem který mám v 751.172 beží Dussova kabina bez problému a stupně sedí. Tak teď už sem z toho na Chocholouška i já, který eng používat?

A ještě k opravné verzi 751.041, kromě textury na pár místech byly upraveny pluhy, loko má sněhový pluh jen na straně 1.stanoviště, z druhé má klasický

Vzhledem k nesrovnalostem v kabině a zvucích u 751 172 jsem provedl bleskový test a porovnání mezi loko s eng od ZSR v. 1.29 a eng od O.Janiše v. 1.5. Zvuky mám klasicky od Jacka, poslední verzi, a kabinu jsem nastavil na tu, kterou doporučil autor skinu 751 172, tedy od Duusa.
Výsledek je tento:
- u loko s eng v. 1.29 (pro test použit skin 751 151) se chovají jak zvuky, tak všechny animované prvky v kabině korektně;
- u loko s eng v. 1.5 (pro test použit skin 751 172) se zvuky v kabině chovají korektně, při externím pohledu možná trakční motory, ale určitě ne zvuky dieselu, podle mého laického sluchu nejde mašinka vůbec do výkonu, prostě chybí klasické "chrochtání" mašinky, pokud jde o kabinu, tak přímočinná brzda, řadič směru a kontroler se chovají relativně normálně, u vlakové brzdy však v uritých pozicích mizí páka brzdiče.

Moje laické resume, a nebijte mne, kolektive, pokud jde o zvuky, museli bychom Jacka požádat o dvě verze. Jednu tak, jak je nyní, tedy pro většinu skinů a eng v. 1.29, druhou pak pro eng v. 1.5 O.Janiše. Pokud jde o kabinu, pro eng v. 1.5 není vhodná Dussova kabina (Dusso ostatně sám uvádí, že je určena pro eng v. 1.29). Teď jedu pryč, odpoledne ještě otestuji kabinu od Arwyho a uvidíme.

u těch zvuků jsou již teď tyto verze:
- bez tlumiče
- bez tlumiče s topením
- s tlumičem
- s tlumičem s topením

Krom toho jsou rozdílné stupně u 749/751 u Ondry i ŽSR. To vše by bylo ještě znásobeno tím, že mám dvojí nahrávky a možná budou i nahrávky z vodního odporu. Čili 24 variant? V sms jsou dvojí streamy s různým nastavením kvůli zpoždění, nejde to jen tak opsat z engu. 96 streamů? To nedám dohromady ani do příštích vánoc..

Pokud jde o zvuky, funguje u obou engů víceméně všechno stejně, jde jen o nastavení stupňů. Pokud je jiné než v sms souborech, nereaguje zvuk motoru na pohyb kontroléru. Projevuje se to tak, že při přidání stupně se třeba nestane nic a po přidání dalšího zvuk poskočí o dva. Stejně tak u kabin.
Prostě je jedno jaký eng, ale stupně musí sedět. Zkusím to probrat s Ondrou jesti by ty stupně nesjednotil.

Ja som teraz riešil takéto zladenie pri 740, snáď každý model má svoju verziu engu, mnohé neoznačenú. Aj odkazy na zvuky sú tam podivuhodné. Je to na prášky...

Já jsem si všiml že ten rozdíl stupňování je způsoben tím zda se jedná o stroj vybavený původním otáčkovým regulátorem nebo elektronickým GC-čkem. Vzhledem k tomu, že se častokrát při výměně regulátoru dosazoval i tlumič celé bych to "ořezal" na dvě verze...původní regulátor+beztlumič a GC66P+tlumič. Je sice pravdou že stroje z třetí série už měly tlumič z výroby, ale jestli chceme předejít těm 96 verzím jak nastínil Jacek budeme to muset nějak sjednotit za cenu kompromisů :D

Kontra: ono to ale je trošku jinak.
1. Verze rozložení stupňů=ladění od žsr
2. Verze rozložení stupňů=ladění od Ondry Janiše

Jacku, jestli nemáš autentický nahrávky topícího stroje pod výkonem, tak nemá cenu něco takovýho řešit. Bude to akorát k hovnu. A když bude hráč jo chtít, tak si tam ten šestej narve ;) A máš 12 variant ;)

Back
Nahoře