Vzhledem k nesrovnalostem v kabině a zvucích u 751 172 jsem provedl bleskový test a porovnání mezi loko s eng od ZSR v. 1.29 a eng od O.Janiše v. 1.5. Zvuky mám klasicky od Jacka, poslední verzi, a kabinu jsem nastavil na tu, kterou doporučil autor skinu 751 172, tedy od Duusa.
Výsledek je tento:
- u loko s eng v. 1.29 (pro test použit skin 751 151) se chovají jak zvuky, tak všechny animované prvky v kabině korektně;
- u loko s eng v. 1.5 (pro test použit skin 751 172) se zvuky v kabině chovají korektně, při externím pohledu možná trakční motory, ale určitě ne zvuky dieselu, podle mého laického sluchu nejde mašinka vůbec do výkonu, prostě chybí klasické "chrochtání" mašinky, pokud jde o kabinu, tak přímočinná brzda, řadič směru a kontroler se chovají relativně normálně, u vlakové brzdy však v uritých pozicích mizí páka brzdiče.
Moje laické resume, a nebijte mne, kolektive, pokud jde o zvuky, museli bychom Jacka požádat o dvě verze. Jednu tak, jak je nyní, tedy pro většinu skinů a eng v. 1.29, druhou pak pro eng v. 1.5 O.Janiše. Pokud jde o kabinu, pro eng v. 1.5 není vhodná Dussova kabina (Dusso ostatně sám uvádí, že je určena pro eng v. 1.29). Teď jedu pryč, odpoledne ještě otestuji kabinu od Arwyho a uvidíme.