Aktivity pro trať Opava - Olomouc

Tak jsem dnes dokončil první test mé aktivity (samozřejmě ještě bez traffic vlaků a fixních souprav). Změnil jsem nakonec řazení na 749-242 (tahle lokomotiva je přímo z DKV Olomouc - je ke stáhnutí na: lokomotiva 749-242-4 ) + B + B + BDs. Aktivita a provoz v Olomouci bude podle GVD a podle vašich podnětů. Jízdní doby mezi Olomoucí a Moravským Berounem neodpovídají realitě (je tam jiná kilometráž). Z Olomouce odjedeme podle GVD, v Hrubé Vodě skoro 10 minut zpoždění, v Mor. Berouně něco kolem 6 minut pozdě, ale do Valšova přijedeme nakonec včas a jsme přesní až do Opavy.
Zeptám se vás znalých - které vlaky z kterých nástupišť a kolejí a jakým směrem v Olomouci obvykle přijíždějí/odjíždějí (v rámci MSTS tratě, kde jsou 4 nástupiště a 7 osobních kolejí)?

Osobáky transhanácké magistrály ( 275 ) jezdí z nástupiště číslo 5.
Do Opavy ze 4tého nástupiště zprava, do Uničova ze 4tého zleva rychlíky na Prahu a Ostravu většinou ze Druhého. Rychlíky do Prostějova z prvního a osobáky na Třebovou a Přerov ze třetího. Není to tak vždy, ale v době kdy jsem na nádraží to takto jezdí.

Pelikán napsal:
Osobáky transhanácké magistrály ( 275 ) jezdí z nástupiště číslo 5.
Do Opavy ze 4tého nástupiště zprava, do Uničova ze 4tého zleva rychlíky na Prahu a Ostravu většinou ze Druhého. Rychlíky do Prostějova z prvního a osobáky na Třebovou a Přerov ze třetího. Není to tak vždy, ale v době kdy jsem na nádraží to takto jezdí.

Díky! Zítra zas udělám kus práce. Dnes nemůžu - jedu na odpolední :x

aktivita

to pavlik: já přes Olomouc jedu, když někam cestuju a mam tam tudy variantní trasy přii zpožděních vlaků, z těma 851 to byla mílka hold sem zvyklý na Brněnské 850 mimochodem jim ta m davaj novy potahy sedacek a zavesy na okna )

to Pavlík: Na 310 v MSTS moc nejezdím. Tak nevím jestli je tam nástupiště 5 vymodelováno. Je to kusá kolej v podstatě jako v Břeclavi.

Drobný potíže

Ahoj, mám prosbičku, projížděl jsem si jinak velmi povedené aktivity na tuto trať a vyskytly se drobné problémy. U R 1422 jsem někde před km 91,3 dojel nákladní vlak a stál za ním asi 20 min. (pak jsem to vzdal). U Osobáku jsem čekal na vykřížení s protijedoucím vlakem (stanici nevím, nějak zkraje) a on dojel ke vjezdu a nějak " přimrzl ", neboť znovu čekání asi 10 min. a nic. Kde by mohla být chybička? Nebo je to tak nastavené? A dále u act. Úzkokolejka nemůžu na Rollbocku najít RF4Jena. :idea: Díky za info. motorová Myš

Re: Drobný potíže

mixmouses napsal:
Ahoj, mám prosbičku, projížděl jsem si jinak velmi povedené aktivity na tuto trať a vyskytly se drobné problémy. U R 1422 jsem někde před km 91,3 dojel nákladní vlak a stál za ním asi 20 min. (pak jsem to vzdal). U Osobáku jsem čekal na vykřížení s protijedoucím vlakem (stanici nevím, nějak zkraje) a on dojel ke vjezdu a nějak " přimrzl ", neboť znovu čekání asi 10 min. a nic. Kde by mohla být chybička? Nebo je to tak nastavené? A dále u act. Úzkokolejka nemůžu na Rollbocku najít RF4Jena. :idea: Díky za info. motorová Myš

Nedělní rychlík - tam je špatně nadefinovaný traffic - vyhodit, nebo opravit.
U Osobáku by mělo stačit cuknout dozadu a popojet dopředu a potom by se měl ten protijedoucí traffic rozjet.
Pořádně se podívej teď si nejsem jistý, ale RF4 by tam měl být, kdyžtak ho nahraď jiným a je to.

oprava traffiku

Díky za info, chtěl bych si to raději opravit, ale s traffikem nemám zkušenosti, díval jsem se na inkriminovanej soubor, ale nějak z toho nejsem moudrej. :eek: Jo a tu úzkou jsem přepisoval už 2x a naposled mi sim hodil hlášku s nějakým číslem, asi 20043 a něco k tomu. Dal jsem místo RF4 sasáky. A není u nich ještě loko? motorová Myš

Naposled editoval moderátor:
sallynko napsal:
Pavlík napsal:
Zkouším vytvářet rychlíkovou aktivitu pro tuto trať v rámci možností. Nevíte někdo v jakém řazení obvykle jezdí osobáky Olomouc - Uničov - Šumperk?

843+2x043+943

tato sestava neni mozna, 843 staci uzivit pouze 2 vozy, takze ten 3. by byl tuhy a navic to snad ani neumoznuje komunikace vozů

Zdravím všechny aktivitáře.

Nechci zde dělat reklamu, ale zkoušel jste někdo už můj hokus-pokus :D
http://navestidlo.wz.cz/download/PAJ_Os3503.apk ?

Velkou nevýhodou asi je, že je k ní potřebné poměrně velké množství vozidel ( seznam zde: http://www.navestidlo.wz.cz/voz3503.htm ) a část z nich není součástí Trainsetu p. Šemory. Na druhou stranu je doprava dělána přesně podle GVD 04/05, včetně úplné dopravy v Olomouc hl.n, kde po zapojení vozů vyčkáváte 10 minut do odjezdu.
Byl bych rád, kdyby si to někdo projel a poradil mi co zlepšit atd., abych se mohl ještě zdokonalit :)
Díky Pája

Re: oprava traffiku

mixmouses napsal:
Díky za info, chtěl bych si to raději opravit, ale s traffikem nemám zkušenosti, díval jsem se na inkriminovanej soubor, ale nějak z toho nejsem moudrej. :eek: Jo a tu úzkou jsem přepisoval už 2x a naposled mi sim hodil hlášku s nějakým číslem, asi 20043 a něco k tomu. Dal jsem místo RF4 sasáky. A není u nich ještě loko? motorová Myš
No když víš o jakou soupravu se jedná, tak nadefinuj znovu trasu, event. zkus opravit jen čas. Já to taky moc neumím, ale když si s tím pohraju metodou pokus omyl, tak jsem potom na výsledek pyšný, protože jsem to opravil JÁ. :P
Hlášku musíš definovat přesně, takhle nikdo neví o co go.
Loko? Tak to nevím.

Kluci, než jsem to poslal, tak jsem všechny aktivity projel, a vše v pohodě, nikde nedojíždím nákladní vlak, většinou jsem všude dal hlášku o tom jak pustít protijedoucí vlak, ale zopakuji, pokuď přijíždím na červenou, zastavím a na sekundu zařadím zpátečku a rozjedu se, až se mě na monitoru přehodí šipka, zastavím a zmáčknu enter.
Pokuď máte výkonější počítač, tak bude asi problém vyřešen. Ten můj něž to přechroustá tak to trvá, a tím mě ten čes utíká pomaleji, než ve skutečnosti.

Pajavlaky napsal:
Zdravím všechny aktivitáře.

Nechci zde dělat reklamu, ale zkoušel jste někdo už můj hokus-pokus :D
http://navestidlo.wz.cz/download/PAJ_Os3503.apk ?

Velkou nevýhodou asi je, že je k ní potřebné poměrně velké množství vozidel ( seznam zde: http://www.navestidlo.wz.cz/voz3503.htm ) a část z nich není součástí Trainsetu p. Šemory. Na druhou stranu je doprava dělána přesně podle GVD 04/05, včetně úplné dopravy v Olomouc hl.n, kde po zapojení vozů vyčkáváte 10 minut do odjezdu.
Byl bych rád, kdyby si to někdo projel a poradil mi co zlepšit atd., abych se mohl ještě zdokonalit :)
Díky Pája
Projel jsem ji 2x a celkem myslím není co vylepšovat. Traffic je tak akorát, aby to jelo plynule a nepadalo. Snad jen trošku upravit časy na začátku jsou dost našponované. Ale možná je účelem nějaké zpoždění nabrat.
Jinak aktivita si určitě upozornění zaslouží. Patří k těm co jsou prakticky ihned funkční. Já jsem doplňovat žádné vozy nemusel, akorát jsem upravil asi dva consisty ( 2 min ).

Back
Nahoře