Webhosting pro aktivity a tratě

ok1dnh

Pokladník
Pro stavitele menších tratí, případně pro tvůrce aktivit atd. nabízím prostor zhruba 1.8GB na svých webových stránkách http://ama-cb.cz/msts . Kdo by měl zájem, prosím o kontakt na mail ok1dnh@ama-cb.cz. V případě aktivit (případně různých skinů atd.) stačí aktivitu zaslat na mou mail adresu (jedna zpráva může mít max. 10MB) s informací jak má znít adresář případně ke které trati to patří, já to ihned zveřejním. Stavitelům tratí dám podklady pro přístup přes FTP.
To vše pochopitelně zdarma, byl to můj job (strojvedoucí), nyní jen hobby.
Karel

Naposled editoval moderátor:
Vasek

Doporučuji ti toto téma nechat na slezinu. Tam se domluvíš určitě rychleji neboť možností je vícero.

Potvrzuji, ale MSTS SINUS je stále aktivní. Čekal jsem to obráceně. MSTS Sinus, jak jsem pochopil je jen nalepené na nějakou firmu, která Karlovi za provoz platila. Takže dokud funguje firma, tak asi bude fungovat Sinus. V každém případě, Karel nám ukázal cestu, které se musíme chytit už my sami.

Oznámení modelářům ( loko, wag, obj, ... ) a stavitelům tratí.

1)
Jak jsem již avizoval, v Jiném vlákně, o prostoru pro TS, byl mi vytvořen prostor se základní velikostí 6,1 GB. Tedy oficiálně žádám modeláře o souhlas umístění Vašich výtvorů u mě na webu. Souhlas prosím zašlete na mail spolu s textem o jaké modely se jedná. Vím někdo to bude mít těžší a někdo zas ..... . Souhlasy budou zveřejněny na webu.

2)
O víkendu mi přešel mail (žádost) od jednoho stavitele, jestli by bylo možné na mém webu společně s trainsetem využívat prostor pro tratě, které měly hostování na Karlově webu, neboť domena ama-cb.cz, jak jistě víte, již není funkční. Můžu říct, že jsem s tím nepočítal, neboť původní myšlenka byla, že zde bude jen pokračující web trainsetu, ale říkám si proč nee. Tedy je-li zájem ze strany stavitelů tratí umístit své výtvory u mě na webu, pošlete mi mail a já se s tím nějak poperu. Hlavně napište kolik zabere trať prostoru.

V souvislosti s novým prostorem se bude zakládat nová domena. Pokud by někoho napadl šikovný název, napište ho sem. Berte na zřetel, že tento prostor nebude jen pro TS, ale i tratě, loko, wag, obj, ... . Jako prvo-domenu bych volil .info .

Zdeněk Itterheim napsal:
V souvislosti s novým prostorem se bude zakládat nová domena. Pokud by někoho napadl šikovný název, napište ho sem. Berte na zřetel, že tento prostor nebude jen pro TS, ale i tratě, loko, wag, obj, ... . Jako prvo-domenu bych volil .info .
msts-data.eu by byla velice zajímavá pro všechny

Zdravím,
teké bych si dovolil něco málo "hodit do placu". :D

msts-lowra / l - loko , o - objekty , w - vozy, r - tratě , a - aktivity či jiná kombinace písmen /

msts-euro

msts-euweb

David

mě napadlo porýpat v samotném základu a sice mscs - microsoft czech and slovak simulator, zdvojené "s" by vypadalo divně proto jen jedno, no nevim rád si hraji se slovy, tak to neberte nějak zarytě vážně, ale kdo ví.... :)

StrojvedouciDoBoha napsal:
mě napadlo porýpat v samotném základu a sice mscs - microsoft czech and slovak simulator, zdvojené "s" by vypadalo divně proto jen jedno, no nevim rád si hraji se slovy, tak to neberte nějak zarytě vážně, ale kdo ví.... :)
No tak tohle je povedené :lol:. Možná by se měl založit nový topic aby se v něm dalo pak hlasovat.

P. Šimral, Hawk: myslím, že názov domény tak jak to napísal Zdeněk je rozumnejší, pretože sa schyluje k uvedeniu Rail Simulatoru na trh, veliký MS vážne uvažuje o vývoji MSTS X, tak škoda by bolo viazať názov domény na starnúci a nie príliš dokonalý MSTS.
Myslím, že jak si modelári ( a ich blízki spolupracovníci zvukári, kabinári, ladiči jazdných vlastností ... ) očuchajú export modelov do nového simulátora, jak Jirka Polák, Tomi, poprípade Miro Just prídu na to, ako napísať skripty pre čs. návestnú sústavu, nastane značný ústup od starého MSTS.
Určite že u skupiny nostalgicky založených alebo konzervatívnych fanúšikov bude MSTS naďalej po istý čas prioritou č.1, ďalšia časť, ktorá sa nebojí zmeny prejde na simulátory nové.
Rozpomente si na pomerne nedávnu dobu. Ešte sme neboli namlsaní výtvormi domácich staviteľov tratí, okamžite, jak sa objavili prvé modely - aj keď v dnešnom ponímaní dosť nedokonalé - začalo sa jazdiť veselo aj na defaultných tratiach a postupne sa začali objavovať pokusy o prestavby na čs. systém , takisto pomerne rýchlo začali vznikať trate nové.
Nové simulátory nepôjdu už do neznámeho prostredia, ale pôjdu k ľuďom, ktorí majú predstavu, čo a ako ďalej a časť z nich sa nebojí prekonať počiatočnú nedôveru k niečomu novému.

Pravda, přeci jen bychom mohli koukat do budoucnosti:

loksim.eu
locsim.eu
lokosim.eu
locosim.eu
Všechny jsou volné jak EU, tak CZ a SK, lokosim dokonce i v COM.
EU protože přeci jen snad budeme integrovanou součástí Evropy.

Sám mám svojí koupenou taky.

Petr Šimral napsal:
Pravda, přeci jen bychom mohli koukat do budoucnosti:

loksim.eu
locsim.eu
lokosim.eu
locosim.eu
Šéf má vždy pravdu. Ovšem dovolím si ťa chytiť za slovíčko - nič v zlom :wink: , neber to ako útok alebo vyrypovanie - Lokosim je síce dobré, ale jazdíme s vlakmi ( trains ), nie len s lokomotívami - tak napríklad desiro či marfuša majú s loko spoločné snáď len to, že sú na koľajach a za rajčákom či panelom sedí fíra.
Pozn. pod čiarou: Keď už platím priestor s vlastnou doménou, po experimentoch s rôznymi freehostingami som si vlakový web umiestnil do poddomény na svojom platenom priestore. Na 2 GB sa toho zmestí pomerne dosť a 2200,- Sk za rok ma nezruinuje.

Back
Nahoře