Conbuilder

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Honzo,my jsme si s Jackem psali na téma chyb CB,protože používám Jackovy zvuky a jsem s nimi spokojen.Jen mě tak jednou napadlo,že si všechny zvuky v MSTS projedu CB.Když to bylo po nějakém čase hotové,vyhodilo mi to 2500 závažných chyb a cca 500 méně kritických.Tak jsem se obrátil na Jacka,aby mi pomohl.Poslal jsem mu ty reporty z CB a nakonec vyšlo najevo,že z toho počtu byly jen dvě hlášky oprávněné a zbytek byly chyby v textu -rozlišování malých a velkých písmen.Kvůli takové prkotině mám přepisovat všechny zvuky,navíc když vše funguje a MSTS nevyhazuje hlášky?To bych musel být na hlavu padlý a je zajímavé,že starší verze CB tam žádnou chybu nenašla... :roll:

Musím se taky ozvat neboť mi to nedá.

Jak píše Jacek - mezery nejsou problém pro MSTS neboť ten se soubory pracuje až jako nadstavba nad samotným operačním systémem. Takže pokud jsou dodržena pravidla platná pro systém (název souboru/adresáře obsahující mezery je v uvozovkách) tak NENÍ S MEZERAMA ŽÁDNÝ PROBLÉM. Také je používám bez nejmenšího zádrhele. I některé mé archivy na webu mají v názvech mezery a doposud si na ně nikdy nikdo nestěžoval že by mu to nechodilo. Takže prosím všechny nechte už ty mezery napokoj a nedělejte z toho něco co to není.

Teď ale k těm závorkám v názvu. Tam může být jádro problému. (Netestoval jsem to takže zde píšu jen úvahy.) I když jsou napsány mezi uvozovkama tak s nima nemusí MSTS počítat a může tím pádem dojít ke zkomolení.

A k tomu ostatnímu - nesystematickému pojmenování souborů. Proč tady zase píšete takové nesmysly? Že tam jednou je mezera, podruhé podtržítko, potřetí pomlčka atd... To přece ničemu nevadí!!!! MSTS to zpracuje bezproblémově. Pro něj to je jen řetězec znaků!!! A že má někdo starší vozový park? A komu to vadí? Pokud si dotyčný uživatel udrží pořádek ve vzájemných vazbách mezi jednotlivými soubory tak je přece vše funkční. Nehledejte už lidičky problémy tam kde nejsou.

A na téma CB a velká/malá písmena. Tohle není problém samotného CB ale jedné externí knihovny kterou CB od určité verze používá. Bohužel autoři CB si již nedali práci s tím aby toto v programu ošetřili a díky tomu je na světě najednou obrovské množství chyb které ale chybami z pohledu MSTS nejsou. Takže je to ve svém důsledku následná chyba pohodlnosti autorů jednoho z mnoha externích prográmků nerespektujících vlastní fungování MSTS.

Petr Novák napsal:
Kvůli takové prkotině mám přepisovat všechny zvuky,navíc když vše funguje a MSTS nevyhazuje hlášky?To bych musel být na hlavu padlý a je zajímavé,že starší verze CB tam žádnou chybu nenašla... :roll:
Já byl tak na hlavu padlý, že jsem to všude přepisoval. Nyní (v posledních dvou letech) v mém trainsetu Conbuilder nenajde žádnou chybu. Ani poslední verze. Ale Jackovy zvuky jsem dodával až teď, asi před pár dny a tam žádné chyby nebyly. (conbuilder 2.4.3)

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
Petr Novák napsal:
Kvůli takové prkotině mám přepisovat všechny zvuky,navíc když vše funguje a MSTS nevyhazuje hlášky?To bych musel být na hlavu padlý a je zajímavé,že starší verze CB tam žádnou chybu nenašla... :roll:
Já byl tak na hlavu padlý, že jsem to všude přepisoval. Nyní (v posledních dvou letech) v mém trainsetu Conbuilder nenajde žádnou chybu. Ani poslední verze. Ale Jackovy zvuky jsem dodával až teď, asi před pár dny a tam žádné chyby nebyly. (conbuilder 2.4.3)

Mohu potvrdit - v 2.4.6

A k tomu ostatnímu - nesystematickému pojmenování souborů. Proč tady zase píšete takové nesmysly? Že tam jednou je mezera, podruhé podtržítko, potřetí pomlčka atd... To přece ničemu nevadí!!!! MSTS to zpracuje bezproblémově. Pro něj to je jen řetězec znaků!!! A že má někdo starší vozový park? A komu to vadí? Pokud si dotyčný uživatel udrží pořádek ve vzájemných vazbách mezi jednotlivými soubory tak je přece vše funkční. Nehledejte už lidičky problémy tam kde nejsou.
Tady se nebavíme o MSTS,ale o tom,že Fenderer nemůže uložit v CB soubor,který evidentně přepsal.Tak bych nemíchal hrušky a jablka.Diskuze se točí okolo toho,proč CB odmítá uložit upravený consist,nic víc.

Fender napsal:
Neviete preco mi nechce spustit hrat supravu vytvorenu v Conbuilderi???

A kde máš v původním dotazu že přepisuje starý consist? Podle mně ho vytváří.

Petr Novák napsal:
Já si myslím,že problém je v nejednotném označení - někde jsou uvozovky,někde ne a jak správně napsal p.Šemora,ty závorky tam nemají co dělat.Evidentně jde o starý consist,přesněji řečeno o staré pojmenování v trainsetu,které se nyní již neužívá.Všimněte si,že někde je znak _ a někde ne,tak se nedivím,že CB tohle neumí načíst,to je mix všech možných označení.Fender ,nezlob se,ale v prvé řadě si aktualizuj nejdříve trainset na dnešní značení a pak sestavuj consist,jinak to pak ani MSTS nenačte.

Petr Novák napsal:
Tady se nebavíme o MSTS....

Takže tvůj předchozí příspěvek není o MSTS a o tom jak jsou použité soubory pojmenovány a že v tom názvosloví nemá Fender systém?

A kde máš v původním dotazu že přepisuje starý consist? Podle mně ho vytváří.
Tak jak si vysvětluješ,že v konsistu je několik druhů označení vagonů?Od tech nejstarších až pod ty nové s podtržníkem?A navíc noční verzi 163?Je dost nelogické,aby UiD loko zařínalo 1,mě vždy CB ukládá consist kde loko má UiD 0.To by nasvědčovalo přepsání consitu.Ať tedy Fender řekne,z jaké aktivity ten consist je,porovnáme aktivitu a vše bude hned jasné.

Ani jeden z použitých vozů nemá v dotyčném consistu dvojí značení. Vše to jsou označení která byla dostupná na webech a dotyčné archivy také vlastním. A označení je tak jak to bylo zveřejněno bez jediné změny.

A k tomu číslování. Už sis někdy umazal cokoliv z consistu? A použil AE uvolněnou pozici? V AE zůstane smazaná pozice již neobsazena. Takže pokud si tam dáš třeba hned na začátku dvě loko a pak první vyhodíš tak tam nemáš tu tebou tolik hledanou "0".

Jenže Fender nic nepíše o AE,ale o CB.Necháme toho,lepší by bylo,kdyby Fender řekl,z jaké je to aktivity,tu aktivitu překontrolovat v CB a nemuseli bychom diskutovat,když nic o tom consistu nevíme.

Petr Novák napsal:
Jenže Fender nic nepíše o AE,ale o CB.Necháme toho,lepší by bylo,kdyby Fender řekl,z jaké je to aktivity,tu aktivitu překontrolovat v CB a nemuseli bychom diskutovat,když nic o tom consistu nevíme.
Petře a odkud víš na 100%, že je to consist z nějaké aktivity?

Martens napsal:
Petr Novák napsal:
Petře a odkud víš na 100%, že je to consist z nějaké aktivity?
No,řekl bych to z toho:
Chlapi,tak toto je ten consist :
SIMISA@@@@@@@@@@JINX0D0t______

Train (
TrainCfg ( "R 222 Vihorlat (162-004N)"
Name ( "R 222 Vihorlat (162-004N)" )

Přece si nebude sestavovat rychlíkový consist jen tak pro volnou jízdu??!!

Martens napsal:
Petr Novák napsal:
A já zase otestoval program,na který přišel Lord.

Chlapi a nikdo z vás nepracuje? :twisted:
Martine, já mám současně v cyklo okurkovou sezonu. Za celé dopoledne byl jediný prodej 5x DVD BP osobní odběr. Odpoledne se tržba vyrovnala 1:1 i za cyklo. Tak je na pováženou část pracovní doby věnovat i stavbě trati, alespoň v těchto mrtvých měsících. :mad: :mad: :mad: :P :P :P .

No páni,tak som tu aktivitu prekontroloval v Conbuilderi a nepise mi ziadnu chybu,nic...No ale hrat to stale nejde,tak neviem

Back
Nahoře