Conbuilder

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Musí se CB instalovat přímo do složky MSTS nebo i do jiné?Problém je v tom, že mi nejde zadat cesta do složky ROUTES a nemůžu vybrat trat.Prosím poradtě co stím?Sem začátečník v CB a v tomhle se moc nevyznám.

Proč potřebuješ v CB zadávat cestu do Routes? Nepleteš si to s něčím jiným? Co se týče CB, ten můžeš mít kdekoliv a zadá se cesta poze do globální složky se simulátorem.

Kank napsal:
Proč potřebuješ v CB zadávat cestu do Routes? Nepleteš si to s něčím jiným? Co se týče CB, ten můžeš mít kdekoliv a zadá se cesta poze do globální složky se simulátorem.

Aha, takže jestli sem to dobře pochopil tak zadám cestu do složky Global?Já si totiž chci zkontrolovat aktivitu a vždycky mi to napíše, že je nějaký problém.Bohužel přeložit si to moc neumím.

bob57_cz napsal:
363 084 napsal:
Kank napsal:
Aha, takže jestli sem to dobře pochopil tak zadám cestu do složky Global?Já si totiž chci zkontrolovat aktivitu a vždycky mi to napíše, že je nějaký problém.Bohužel přeložit si to moc neumím.
Nepochopil. Máš zadat složku "Train Simulator", kde je soubor "train.exe". Nechceš si raději místo toho nainstalovat francouzský Convoi a Džordžovo počeštění ? Umí asi totéž, co CB.

Jo to by bylo určitě lepší.A kde sešenu ten Convoi?

Zdravím. Po nainštalovaní trainset update 6, mi po spustení CB vyobrazí taký žltý trojuholník a po kliknutí na neho mi vypíše:

An error ocurred while trying to open the editor! Please check if the gives path is correct.

Vie mi niekto povedať prosím, o čo ide? Ďakujem

Ivan.ps napsal:
Zdravím. Po nainštalovaní trainset update 6, mi po spustení CB vyobrazí taký žltý trojuholník a po kliknutí na neho mi vypíše:

An error ocurred while trying to open the editor! Please check if the gives path is correct.

Asi bude nuné doplnit vozidla dle odkazů. Jinak by update 6 mělo přes 200MB a to opravdu nemám kam dát. Navíc neškodí navštívit stránky autorů skinů i modelů :wink:
Pro ty, kteří nečtou pokyny, jsem ponechal alespoň engy a wagy, mnohdy totožné, aby uživateli alespoň něco řvalo. :lol:

Zbyněk Šemora napsal:
Ivan.ps napsal:

Asi bude nuné doplnit vozidla dle odkazů. Jinak by update 6 mělo přes 200MB a to opravdu nemám kam dát. Navíc neškodí navštívit stránky autorů skinů i modelů :wink:
Pro ty, kteří nečtou pokyny, jsem ponechal alespoň engy a wagy, mnohdy totožné, aby uživateli alespoň něco řvalo. :lol:

Všetko mám posťahované a pokyny som čítal...

Také je důležité do jaké složky jste to rozbalili. Je nutné dodržovat zavedené složky, ne každé inventární číslo extra složka, jak se některé lokomotivy rozbalí. Některé se dokonce nerozbalí do žádné složky. Snad to autoři skinů opraví.

Dobrý den.Nevíte někdo prosím,jak se dá v CB změnit název loko?Třeba pkp_EN57 na pkp EN57?Dík.

klikneš na položku EDIT - edit eng/wag file.......pak se Ti otevře daný soubor např. PKP_EN57.eng a tam si to můžeš změnit.

Problémy s conbuilderem

Zdravím ;)
Mám takový menší problém, jakmile spustím conbuilder, napíše mi toto: Aplikace nemohla být spuštěna, protože součást MSVBVM60.DLL nelze najít. Potíže pravděpodobně odstraníte opětovnou instalací aplikace. No ale ono nic, nainstaloval jsem to znova, restartoval jsem počítač, zkoušel jsem conbuilder lite ale ono nic. Prosím poraďte mi jak na to.
Byl bych vám za to vděčný ;). Předem děkuju

Re: Problémy s conbuilderem

Tyhle problémy se už na foru probíraly,skus je vyhledat.A neuvedl jsi verzi CB,bez toho je každá rada drahá.Někde tady je odkaz na verzi 2.2.9 nebo vyšší 2.3.x.Tyto byly poslední plné verze free,pak už byly verze,se kterými byly jen problémy. Lite verze jsou osekané a nefungují tak,jak by měly správně fungovat.Já používám na XP verzi 2.2.9 a funguje bez problémů.

Ten soubor MSVBVM60.DLL je běhová knihovna pro VisualBasic 6.0 nutná pro chod ConBuilderu. Více info je tady : http://support.microsoft.com/kb/823746
A jak tady bylo řečeno nejlépe je si nainstalovat verzi 2.2.9 tam je to skutečně bez problémů.

Naposled editoval moderátor:

Díky moc za rady, ale od JOHNZE ze stránky jsem si tedy stáhl verzi 2.2.9 ale problém je stále, asi to bude problém v mém PC, v tom případě tedy nevím, jak budu upravovat consisty :shaking:

Neo151 napsal:
Díky moc za rady, ale od JOHNZE ze stránky jsem si tedy stáhl verzi 2.2.9 ale problém je stále, asi to bude problém v mém PC, v tom případě tedy nevím, jak budu upravovat consisty :shaking:

Na úpravu consistů můžeš použít i AE v MSTS. V jakém OS ten Conbuilder instaluješ?

Neo151 napsal:
Díky moc za rady, ale od JOHNZE ze stránky jsem si tedy stáhl verzi 2.2.9 ale problém je stále, asi to bude problém v mém PC, v tom případě tedy nevím, jak budu upravovat consisty
Stáhni si bezproblémový Convoi, má i češtinu a nepožaduje starší knihovny VB.
Jinak jdou některé knihovny VB stáhnout z netu, stačí vyhledat přes google.

Back
Nahoře