Conbuilder

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Právě jsem po testu AVG. Setup conbuildru 2.43 mi označil jako virus (trojský kůň) Přitom nainstalovaná verze mu nevadí. Nedávno to nemělo rádo Patch MSTS BIN, po pár update mu už ten samý soubor nevadí. Nic se neděje, verze 2.43 je stejně zlobivá, ale děsím se okamžiku, až mi AVG ze všech PC smaže nějaký důležitý soubor. Nějak se to hochům z AVG vymyká kontrole. :cry: :cry: :cry:

Od AVG jsem raději odešel,je pravda,že jsem měl licenci jen na dvě PC.Pokud jich je víc,tak už to leze do kapsy.Možná by stálo za to podívat se po jiných antivirácích a na kolik by ta legrace se změnou programu asi přišla.

Caute:)

Neviete preco mi nechce spustit hrat supravu vytvorenu v Conbuilderi???

Diky,majte sa

Fender napsal:

Diky,majte sa
Protože jsi ji asi nepojmenoval a tím se ani neuložila a neexistuje. Jiné vysvětlení pro tento obecný dotaz myslím není.

Zbyněk Šemora napsal:
Fender napsal:

Diky,majte sa
Protože jsi ji asi nepojmenoval a tím se ani neuložila a neexistuje. Jiné vysvětlení pro tento obecný dotaz myslím není.
No to by mohlo byť na príčine.Ale zas logika "dá", že keď niečo vytvorím tak si to aj uložím, ne? :roll:

Fender napsal:

Diky,majte sa
Podívej se do engů použitých vozidel zda odkazují na správné s. soubory, případně použij "Train Simulator Editors & Tools" Tebou popsaná chyba se u mne projevila také.

JOHNZ napsal:
Kebarko: No, ze by bol dotazovatel slepy? Sak na to ConBuilder blika jak zdiveny ...
Navíc souprava s vlakovou loko bez cabview jde vytvořit a MSTS na to docela srozumitelně zařve při pokusu o jízdu s takovou soupravou jako s vlakem hráče...nedávno se to tady probíralo.....

Spíš bych to viděl na chybu mezi klávesnicí a židlí ve fázi tvorby soupravy v CB....

Martens napsal:
JOHNZ napsal:
Kebarko: No, ze by bol dotazovatel slepy? Sak na to ConBuilder blika jak zdiveny ...
Navíc souprava s vlakovou loko bez cabview jde vytvořit a MSTS na to docela srozumitelně zařve při pokusu o jízdu s takovou soupravou jako s vlakem hráče...nedávno se to tady probíralo.....

Spíš bych to viděl na chybu mezi klávesnicí a židlí ve fázi tvorby soupravy v CB....

Pokud soupravu vytvoříš v AE, tak AE zařve při ukládání že tato souprava nemá cab, takže s ní nepůjde jezdit jako hráč. Vlastní MSTS takovéto consisty v seznamu při výběru tratii nezobrazí.

Fender, napíš s akých vozidiel sa pokúšaš ten con zostaviť.A nezaškodil by ani opis jednotlivých krokov pri tvorbe. :wink:

Napadla mě ještě jedna možnost,že Fender sice soupravu uložil,ale použil nějaký znak,který v angličtině není (háček,čárka apod.)Mě se to stalo,že jsem napsal bába s nůší_test a ten consist nešel spustit.Při otevření byly v názvu konsistu nahrazeny právě ty háčky a čárky jinými znaky.Takže nepoužívat jinou diakritiku než anglickou.

Chlapi,tak toto je ten consist :

SIMISA@@@@@@@@@@JINX0D0t______

Train (
TrainCfg ( "R 222 Vihorlat (162-004N)"
Name ( "R 222 Vihorlat (162-004N)" )
Serial ( 1 )
MaxVelocity ( 40.00000 1.00000 )
NextWagonUID ( 16 )
Durability ( 1.00000 )
Engine (
UiD ( 1 )
EngineData ( zssk_163104n "ZSSK 163-104" )
)
Wagon (
WagonData ( ZSSKvag-B "ZSSK B3" )
UiD ( 2 )
)
Wagon (
WagonData ( Zssk_WlaB "ZSSK WlaB" )
UiD ( 3 )
)
Wagon (
WagonData ( O-ZSR-WLABmee62 "ZSSK WLABmee62" )
UiD ( 4 )
)
Wagon (
WagonData ( O-ZSR-WLABmee62 "ZSSK WLABmee62" )
UiD ( 5 )
)
Wagon (
WagonData ( ZSSKvag-Bc "ZSSK Bc" )
UiD ( 6 )
)
Wagon (
WagonData ( ZSSKvagA2 "ZSSK A2" )
UiD ( 7 )
)
Wagon (
UiD ( 8 )
)
Wagon (
UiD ( 9 )
)
Wagon (
UiD ( 10 )
)
Wagon (
UiD ( 11 )
)
Wagon (
UiD ( 12 )
)
Wagon (
UiD ( 13 )
)
Wagon (
WagonData ( UZ_WLABm uz_WLABm )
UiD ( 14 )
)
Wagon (
WagonData ( UZ_WLABm uz_WLABm )
UiD ( 15 )
)
)
)

Fender napsal:
Chlapi,tak toto je ten consist :
............
Engine (
UiD ( 1 )
EngineData ( zssk_163104n "ZSSK 163-104" )
)
Wagon (
UiD ( 2 )
)
...........
)
)

A proč tam máš použitou nějakou asi noční verzi mašiny, když už není potřeba. Ten její eng ukazuje zřejmě na neexistující cvf z doby kdy nebyl MSTS Bin, protože sis zaručeně přepsal kabiny Zbyňkovými pro Bin.

Rada pro všechny co používají jakoukoliv verzi MSTS Bin:
Projděte si celý trainset a smažte všechny noční verze souborů *.eng. Zpravidla obsahují ve svém náznu něco jako n, noc a podobně.

A co tam dělají ty závorky a mezery v názvu consists? Pokud vím, tak takový zápis mi dělal problémy. (dostal jsem kdysi aktivitu od jistého člověka s consiststy v podobné úpravě) Chyby vyhodil Route riter nebo Conbuilder nebo to MSTS nenačetl, už si to nepamatuji.

Já si myslím,že problém je v nejednotném označení - někde jsou uvozovky,někde ne a jak správně napsal p.Šemora,ty závorky tam nemají co dělat.Evidentně jde o starý consist,přesněji řečeno o staré pojmenování v trainsetu,které se nyní již neužívá.Všimněte si,že někde je znak _ a někde ne,tak se nedivím,že CB tohle neumí načíst,to je mix všech možných označení.Fender ,nezlob se,ale v prvé řadě si aktualizuj nejdříve trainset na dnešní značení a pak sestavuj consist,jinak to pak ani MSTS nenačte.

Nevím jak závorky, ale mezery mi NIKDY problémy nedělaly. A to jich mám půl Trainsetu. Při tvorbě consistu v AE i ConBuilderu se celý název napíše s uvozovkami. Pokud to někdo edituje v notepadu a zapomene na to, je to jeho chyba.
Jedno je ale jisté, poslední verze ConBuilderu jsou sice zdokonalená oproti předešlým, ale tím je hloupější, protože vypíšou tisíce chyb, které chybami vlastně nejsou. Počínaje malými a velkými písmeny.

Jacek napsal:
Nevím jak závorky, ale mezery mi NIKDY problémy nedělaly. A to jich mám půl Trainsetu. Při tvorbě consistu v AE i ConBuilderu se celý název napíše s uvozovkami. Pokud to někdo edituje v notepadu a zapomene na to, je to jeho chyba.
Jedno je ale jisté, poslední verze ConBuilderu jsou sice zdokonalená oproti předešlým, ale tím je hloupější, protože vypíšou tisíce chyb, které chybami vlastně nejsou. Počínaje malými a velkými písmeny.
Jacku,máš pravdu,že ty novější verze CB jsou blbé až hrůza,proto jsem se vrátil k verzi 2.9.xx a je pokoj od těch hlášek,že tam či tam chybí spousta věcí.To se už tady také řešilo.Ale nechápu jednu věc,že když má udělaný consist v CB,tak proč je v tom takový bordel,závorky,uvozovky,podtržítka bez jakéhokoliv smyslu?Schválně jsem se podíval do svých consistů,které jsem dělal verzí 2.9.xx a nikde nic takového není,vše je s podtržítky jak ve složce s vozem (loko) tak i názvem vozidla podle engu.Tohle od Fenderera mi připadá opravovaný starší consist,kde byla vyměněna některá vozidla a pak není divu,že to CB neumí uložit.Tomu by také odpovídalo použití noční verze 162.

Jacku, trošku s Tebou nesouhlasím, že poslední CB je hloupější. Ano najde chyby, o kterých si můžeme myslet, že chyby nejsou ... ale dáme za to ruku do ohně? ... já osobně ne, protože se už několikrát ukázalo, že simulátor občas špatně snáší i úplné prkotiny. A myslím, že autoři CB nedávali do programu něco, pro co neměli důvod ... zřejmě někde narazili na nějaký problém třeba právě s velikostí písmen. Neodsuzujme něco, u čeho neznáme příčinu.

Back
Nahoře