Conbuilder

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
G

Guest

Host
Jak to udělat ? Jaký prohlížeč mám vybrat aby se mi zobrazovaly náhledy vozů a wagonů ? Pokud dám PREVIEW, zůstane bílé okno s tlačítkem "R" vrpavo. Co s tím ?

Pokud nemáš ve složce vagonu či loko žádný obrázek ve formátu JPG,CB nemá co zobrazit a tak Preview zůstane prázný.Jak správně psal bob57_cz,ten obrázek se musí jmenovat stejně jako *eng či *wag,jinak se v CB nic nezobrazí.Pokud máš zájem o vytváření náhledů souprav v CB,musíš si ty obrázky ručně udělat,např.pomocí SViewu.

mno, pokud to chápu, tak ke každému wagonu či loko mohu hodit o brázek, který se s tím potom zobrazí. Ale k čemu je potom tlačítko Preview ? Jinak díky za tip, Shape Viewer je naprosto boží :P

Borek napsal:
mno, pokud to chápu, tak ke každému wagonu či loko mohu hodit o brázek, který se s tím potom zobrazí. Ale k čemu je potom tlačítko Preview ? Jinak díky za tip, Shape Viewer je naprosto boží :P
To tlačítko je právě k zobrazování náhledu consistu,který jsi si vybral.Jinak CB umožňuje zobratit náhled vybrané loko či vagonu.Klikneš levým tlačítkem myši na loko či vagon,který chceš zobrazit.Následně klikni taktéž na žluté tlačítko 3D nahoře v nástrojové liště CB.Náhled se přepne do SViewu a tam můžeš s modelem následně pracovat.Pokud se po stisknutí tlačítka 3D nic neděje,nemáš nadefinovanou cestu k 3D prohlížeči.Klepni v liště nástrojů na Options,rozbalí se nabídka a tam vyber Select 3D viewer.Otevře se okénko a tam zadej cestu ke složce ve které máš SView.Pak zmáčkni tlačítko SET,cesta se uloží a můžeš používat 3D prohlížeč v CB. :lol:

Zdravím vás. Mám problém s CB. Už dvakrát se mi stalo, že se mi samovolně vymazala celá složka s obsahem dat programu ConBuilder. Zkoušel jsem jej tedy znovu stáhnout, ale bez úspěchu. Chtěl bych se zeptat, čím to může být způsobeno, že se mi vždy za nějakou dobu samovolně smaže.... A kdyby náhodou někdo mohl, prosil bych o zaslání programu e-mailem.... matik.v@tiscali.cz

Děkuji.

Vlado.

Naposled editoval moderátor:
To je tedy zvláštní,používám CB přes rok a půl a nikdy se mi nic takového nestalo.Program je free,tak by se neměl sám vymazávat.Nesmazal jsi si to náhodou při úklidu disku?Tenhle případ jsme tady ještě neřešili,odhadoval bych to na nechtěné smazání,program sám o sobě je stabilní,jaká používáš Windows?CB ti pošlu v poslední verzi na mail.

Používám CB delší dobu, a to na dvou PC, 1x Win98 a 1x XP, CB průběžně aktualizuji na nové verze a s podobným stavem samovolného mazání jsem se také ještě nesetkal.

Ahoj, mam problem, kdyz si chci v CB nahradit nejake vozildlo v consistu, tak dam normalne save, vyjedu, ale kdyz znovu spustim CB, tak se mi objevi hlaska: Warning: one or more errors have been found while reading wagon files.......vcelku tomu rozumim, ale jako co s tim??? Diky

naboku by si mal mat taku ikonku so zltym vykricnikom alebo cimsi takym, na to ked kliknes otvori sa textak v ktorom je informacia o tom co sa tou hlaskou mysli, potom sa zariad podla jej textu (ak nevies, napis ju sem)

sallynko napsal:
ahojte mam dotaz. Da sa v CB vymenit loose consist ak hej tak vas prosim o pomoc. ako? dakujem
Mam obavy, ze dokaze jenom zanalyzovat vozy v loose consist, ale pak uz musis editovat v AE......vymenu loose consist umi udelat Activity Analyser

ConBuilder dokaze najst Loose consist a ma aj prostriedky k jeho editacii. Problem je v tom, ze pokial je v MSTS nainstalovana cestina od Ppoolllla, tak v act subore sa miesto retazca "Loose consist" objavi retazec "Chybějící soubor se soupravou " a tento uz CB samozrejme nenajde. Pokial si tento retazec zeditujem do povodneho retazca (teda prepisem Chybějící... za Loose consist - da sa to aj rucne) tak CB bez problemov tieto Loose Consist najde. A potom ich CB vie zeditovat. Ja to takto bezne robim. Je to efektivne a rychle.

Kebarko napsal:
ConBuilder dokaze najst Loose consist a ma aj prostriedky k jeho editacii. Problem je v tom, ze pokial je v MSTS nainstalovana cestina od Ppoolllla, tak v act subore sa miesto retazca "Loose consist" objavi retazec "Chybějící soubor se soupravou " a tento uz CB samozrejme nenajde. Pokial si tento retazec zeditujem do povodneho retazca (teda prepisem Chybějící... za Loose consist - da sa to aj rucne) tak CB bez problemov tieto Loose Consist najde. A potom ich CB vie zeditovat. Ja to takto bezne robim. Je to efektivne a rychle.

Efektivní a rychlé? Než abych to editoval u každé aktivity, která není AJ jednoduše použiji AA a než ty přepíšeš jeden soubor, tak já mám přepsané všechny. AA je pěkně přepíše všechny naráz a nemusín se babrat s každým souborem zvlášť :P

Mám trochu problém s CB, když dam vyhledat chybný consists, tak mi to vybere skoro všechny, které v aktivitě jsou a označí je jako serious error, takže pak musim každý consist projít a případně nahradit chybějící vozidlo, nevíte někdo jestli jde nastavit, aby to vybíralo jen consisty s chybějícími vozidly?

Zožeň si staršiu verziu ConBuildera (nie som doma, ale potom možno nájdem), ktorá nebazíruje na veľkosti písmen ...

No ono někdy nemusí jít o písmenka. Mám poslední verzi CB a např. u aktivit pro trať Blava-Praha někdy chybí v consist položka Name. TS to nevadí, i když při tvorbě consist v editoru TS by takovou soupravu dál nepustil. CB naopak klidně takovou soupravu pustí, ale pak ji označuje jako chybnou. Teď mám počet chyb 0, ale dalo to trošku práce :eek:

Naposled editoval moderátor:
Pro srovnání jsem si nainstaloval CB ve verzi 1.7.1,co jsem měl v archivu.Je to verze tak dva roky stará.Ty samé consisty,kde mi verze 2.4.5 řvala chybami v syntaxi,neexistujícími soubory mi tahle stará verze vyhodila jen pět souborů,kde fakt něco chybělo,buď loko nebo vagon,jinak nic.Malá,velká písmena,to bylo fuk.Chtělo by to vyzkoušetz ještě nějakou verzi okolo dvojky,jest-li už řve kvůli velkým nebo malým písmenům.Tu už bohužel nemám,má ji náhodou někdo z vás,že by se s námi podělil o zkušenosti? :wink:

Back
Nahoře