Spuštění MSTS v XP pod W98 či W2000

Jediné čo je možné, že som sa pri preinštaláci, preinštaloval aj ja do nejakej nesvojprávnej skupiny. Doteraz som bol asi admin, keď mi to fungovalo. Večer vyskúšam.

Pokud mohu poradit,tak MSTS je jen z programů,který běží výlučně pod administrátorskými právy.Zkusil jsem na druhém PC jet pod userem,ale smůla,pomalu nic nefungovalo.Co se týče ovladačů,tak pod ATI se může jet i na novější ovladače,tam nikdy problémy nebyly.NVidia měla některé ovladače špatné a MSTS s nimi měl problémy s padáním,takže bych doporučil vyzkoušet starší ovladače GK.DX nemají až zas tak velkou roli,MSTS běží myslím pod sedmičkou,na víc není stavěný.Takže bych Nebulosovi doporučil všechny instalace MSTS smazat,co potřebuje,dát někam bokem,vyčistit registry a ručně odmazat veškeré zápisy Train Simulator i podklíče,jinak budou zase problémy.Až regedit oznámí,že už nic nenašel,tak je čas na novou instalaci pod administrátorskými právy.Pak už by měl MSTS běžet a pokud má NVidii,tak ještě vyzkoušet starší ovladače.

S ovládačmi Nvidia som problém nezvykol mať, dokonca som tu niekde písal že po inštalácii novšieho mi konečne začal rýchlo nabiehať S viewer ( predtým nabehol za 30 sekúnd, potom za 1s ). Samozrejme až na nutnosť 16 bitových farbieb v editore, ale to je už iná kapitola.

ad Nebulus - přesné čísla ovladačů NVidie si již nepamatuji šlo o čísla 62 a výše.Zůstal jsem u 53,mám v druhém PC FX5200 a běhá vše bez problémů a jak jsi správně podotkl,na 16 bitech.Pak jsem přešel na ATI,takže nevím,jak se nové ovladače NVidia chovají.S nabíháním S Viewru jsem nikdy neměl problémy,to nedělají ovladače,ale jedna knihovna v tomto programu,protože jedna z verzí byla distribuována s touto vadnou knihovnou,později se na to přišlo.Poslední verze již žádné problémy nemá a nabíhá prakticky ihned i pod XP s SP2.

Keďže doma je momentálne router KO, tak hlásim včerajšie poznatky:
1. Bom prihlásený ako správca.
2. Nahodil som najstarší ovládač z originál CD na GK.
Výsledok- stav nezmenený.....

Tak som sa nas***, preinštaloval WIN a hneď ako prvú vec som nainštaloval MSTS. A keďže MSTS vyžadoval HW akceleráciu, tak som tam dal aj najnovší ovládač na GK a všetko ide OK.

nebulus napsal:

Tak som sa nas***, preinštaloval WIN a hneď ako prvú vec som nainštaloval MSTS. A keďže MSTS vyžadoval HW akceleráciu, tak som tam dal aj najnovší ovládač na GK a všetko ide OK.
Něco podobného jsem měl s jednou hrou,strašně se sekala a nedala se hrát a pořád to hlásilo chybu v DirectX.Nepomohlo vůbec nic,ani přeinstalace GK,DirectX,oné hry.Tak jsem se taky nas***,udělal přeinstalaci Win a hle,hra běží bez problémů.Takže si myslím,že prvotní chyba je někde ve Win,ale kde?

Petr Novák napsal:
nebulus napsal:

Něco podobného jsem měl s jednou hrou,strašně se sekala a nedala se hrát a pořád to hlásilo chybu v DirectX.Nepomohlo vůbec nic,ani přeinstalace GK,DirectX,oné hry.Tak jsem se taky nas***,udělal přeinstalaci Win a hle,hra běží bez problémů.Takže si myslím,že prvotní chyba je někde ve Win,ale kde?

Jo, s něčím takovím se setkal u GTA3 kdy se pod WIN XP zobrazovali špatně některé textury. Vývojáři vydali path. Jenže já sem přešel z DX8.1 na DX9. A hle, vše bylo ok.

ad Draco - MSTS jede pod sedmičkou,tedy pod DirectX7,takže vyšší verze jaksi neumí zpracovat,zatímco novější hry ano.Situace se změní až po vydání nového simulátoru,který bude na nová rozhraní připraven.Do té doby budeme řešit různé problémy s větším či menším úspěchem a nelze počítat,že by Microsoft vydal další verzi MSTS.

Petr Novák napsal:
ad Draco - MSTS jede pod sedmičkou,tedy pod DirectX7,takže vyšší verze jaksi neumí zpracovat,zatímco novější hry ano.Situace se změní až po vydání nového simulátoru,který bude na nová rozhraní připraven.Do té doby budeme řešit různé problémy s větším či menším úspěchem a nelze počítat,že by Microsoft vydal další verzi MSTS.

To myslíš vážně? Já používám DX9c a jezdim bez problémů. No, nevim kde jsi tu blbost vzal nebo kdo ti to nakukal.

bob57_cz: promiň nějak jsem na to C zapoměl.

Zdravím Vás
Chcem sa len spýtať či tu niekto má XP Home Edition a či funguje pod ním MSTS.Mne teda vôbec nejde spojazdniť...V podstate mám stále len čiernu obrazovku,občas priam bliká čierno-červeno,nedostal som sa pomaly do hlavného menu.Inštalaciu som robil podla rád tu na fóre,bin mám 1.7.1022...Neviem čo ďalej.Vedel by niekto nejako poradiť? Ďakujem

Rocker napsal:
Zdravím Vás
Chcem sa len spýtať či tu niekto má XP Home Edition a či funguje pod ním MSTS.Mne teda vôbec nejde spojazdniť...
Áno mám a MSTS chodí bez problémov. ;)

MSTS Activity

Nevíte proč mě nejde Trasa B Pražského Metra? Já jsem si ju stáhl dal aktualizovat,ještě jsem doplňoval pár věcí.Kde je chyba?

Naposled editoval moderátor:
RE: MSTS Activity

Pety napsal:
Nevíte proč mě nejde Trasa B Pražského Metra? Já jsem si ju stáhl dal aktualizovat,ještě jsem doplňoval pár věcí.Kde je chyba?
U tebe ! Čti FAQ.

Back
Nahoře