Gmax - tipy a triky

RE: Problem s exportovanim modelu do formatu .s

Adam Ujházi napsal:
... mam kupeny aj 3ds max ...

Ty si snáď milionár, keď máš kúpený 3ds max ??? Potom nechápem, že s ním vieš robiť. Kto ho má kúpený, tak ho aj patrične využíva. 3ds max nie je len tak pre zábavu za 10 € z výpredaja v hypermarkete.

Naposled editoval moderátor:

Tax napsal:
Adam Ujházi napsal:
... mam kupeny aj 3ds max ...

Ty si snáď milionár, keď máš kúpený 3ds max ??? Potom nechápem, že s ním vieš robiť. Kto ho má kúpený, tak ho aj patrične využíva. 3ds max nie je len tak pre zábavu za 10 € z výpredaja v hypermarkete.

Povedzme ze to bolo od znameho odkupene z firmy za 40€ :D a radsej robim v 3ds ale ked som robil do TRS 2004 a 2006 tak som pouzival gmax. (ale ovlada sa na hov*o. Furt ma sere to preblikavanie pri otacani pohladov...)

Naposled editoval moderátor:

Před spuštěním LOD Tools musíš mít všechno attachnuté nebo nalinkované k sobě, v LOD Tools už nic nepřidáš.

Ale ten 3ds max je iba 8 a kupil som ho pred 2 rokmi. Prosim napis mi to jak pre debila lebo tieto funkcie som vobec nepouzival lebo do TRS vyexportovalo celu scenu do .IM . Diki.

Brutálne veľa na takto jednoduchý objekt. Max do 50-70 polys.

Takže niekoľko problémov tam vidím.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://www.q3.cz/images/28lavicka_tn.jpg[/URL]

Tieto označené spodné hrany zmaž aj spolu s tým nepochopitelným plane na spodku jednej nohy....Všetky hrany, ktoré nie je vidieť, pretože buď sú na spodku, alebo na zemi, alebo ich prekríva časť modelu inej steny treba zmazať. ďalej tie betonove nohy sa dajú vymodelovať ako jeden kus za menej polys ako je to teraz. (optimalizácia) A najväčší prúser je , že takto jednoduchý objekt má 4 textury.....Toto sa ti musí s obidvomi variantami lavíc zmestiť na jednu 512x512 textúru.

no dobre pokusim sa ale bars ani neviem ako. a ten plane je na to ze ked som si to linkol o nohu lavice tak mi ju pevratilo do boku a ked o dosku tak bola pod zemou...

Gmaxári ti poradia, ale ten plane tam nemá čo robiť.. Je to minimálne 20 polys navyše, ktoré sú tam úplne od veci....Tamtie ostané poly zmažeš jednoducho ....Klikneš si na poligón (červený štvorček v pravom menu) a označíš a stlačíš delete....Nič zložité v tom nie je.

Tak jednoduchý objekt nepotrebuje texturi 1024x1024. Nie je potrebné aby na tom bolo vidieť aj poslednú špinku....Menšia textúra , menšia záťaž.......

A nezabudni na LOD.....AJ takto jednoduchý objekt ho potrebuje....Potom trať menej seká pri hre, keď je opatrená dobre optimalizovanými objektami.

Na tych screenoch exportlej lavicky je na prvy pohlad vidiet problem s rozmermy. Ten semafor, aj PSS nema vobec kruhy na texturrach, ale ovaly..... Chce to trochu doladit a bude to ok.

Zdravím mám jeden problém s ktorým si neviem poradiť. Ak exportujem z gmaxu do msts a nasledne ak chcem objekt vložit do trate tak v ponuke ho mam ale ked ho vložim tak nič nevidim. Proste ako keby som daval na prazdno ale do počtu objektov sa započitava. Použivam väčšinou troj stupnový lod zavyslosti od objektu je to od 100m do 350 druhý stupen 350-600 a ked je to väčšia budova tak do 2000m respektíve pri menších budovach do 900m. Potom ho dam exportnut vytvorim sd subor, to všetko nakopirujem do msts aj texturu, zapisem do ref, a pri RE ak idem vložit daný objekt na svoje miesto tak kliknem nič sa nezobrazi ho proste nevidno jak keby nemal nastavený LOD, ale prítom v ponuke ho mam aj v nahlade aj započita sa do počtu objektov vo štvorci. Nikdy to nerobilo lebo už nie jeden objekt som urobil a všetko šlapalo len v poslednej dobe to blbne. Tu je obrazok http://postimg.org/image/wta962x5f/ a tu je obrazok ako sa to sprava v RE ako vidiet ked kliknem tak po objekte ani stopy ale do počtu sa to započitava http://postimg.org/image/9013vd5xl/ Prosim pomožte mi

Back
Nahoře