Tady máš video, jak udělat ten tvůj kvádr:
Díky moc. Opravdu jsi mi moc pomohl. Ještě by to chtělo komentář, protože jsem nestíhal sledovat kam klikáš. Ale jak se říká, chytrému napověz, hloupého kopni. Tady je výsledek podle tvého videa. Našel jsem texturu toho podloubí, jak mi nedávno poslal zašifrováno do pt2 Fana.

Ale dal jsem to na první pokus. Ten štěrk nahoře se ještě pokusím zjemnit. Ale hlavně, že jsem si už nepřebarvil už natažené. Mizerná kvalita textury není podstatná. Podstatné je pochopení, jak udělat opakovanou malou texturu.
Ale i tak mám ještě dotaz. Umím roztáhnout do stran okno Edit UVWs, ale jak tam texturu zmenšíš, aby jsi viděl i nahoru/dolů. A také proč, když roztáhneš texturu do strany, aby se opakovala, pak ve finále ještě označíš komplet a celé to kousek posuneš vlevo. To jsem neudělal.
Ale po exportu mám i zadaných 1500m dohlednost. Asi vše souvisí se vším.
Ale abych se přiznal, někde jsem se dočetl, že když otevřu Unwrap UVW tak rozbalím SelectFace, označím a pak ještě Planar Map. Kam jsem se to zamotal? Proto mi to dělalo divy.

Ale ještě úplně na začátku. Podle Michalova návodu zadávám rozměry přímo do údajů. Ale proti tvému návodu, se rozměry zadávají ještě do Keyboard Entry a tam se pak klikne na Create. Tedy rozměry se musí takto zadat dvakrát? Já to tak dělám.
A ještě doporučuje zatrhnout dole Generate Mapping Coords. To jsi nezatrhával. Co se tím změní? Ale i tak jsem zase o hodně chytřejší. Díky.