Gmax - tipy a triky

Čouda: Myslím že treba v Gmaxe kliknúť pravým myšítkom na daný označený objekt, potom ísť do Properties v ponuke ktorá vyskočí a tam je možnosť označiť parameter Tratnsparency. Teraz tu nemám pri sebe Gmax, tak dúfam že si to pamätám dobre. Ak to nepôjde pošli zdroják a textúry, skúsim sa na to večer pozrieť.
Alebo sa ten parameter volá See trough?!

Přes to pravé tlačítko a transparency se vybírá see through. To jsem zaškrtnul. Já ještě něco zkusím a uvidíme.

Mno takže jsem opět tady a nevím si rady. Rád bych pomocí funkce Boolean vyřízl takový patvar do stěny domečku. Nastavím si Cut - inside, vybebu si ten oběkt, podle kterého má mít díra tvar a potom nevím jak funkci potvrdit a nic se nestane. Poradíte někdo? moc porsím

Ahoj všechny boolen akce se potvrzují Pick Operand B.

Pro vyříznutí nějakého otvoru používám funkci Subtraction (A-B) nebo Subtraction (B-A), to podle toho, jestli chci aby se mi udělala díra do objetku, který jsem si vybral, nebo který teprve budu vybírat tlačítkem
Pick Operand B.

Když jsem pracoval s GMAX tak se mi nějak rozházeli pohledy. U všech je jen pohled shora. Mohl by mi někdo poradit jak to vrátit do pořádku? Předem děkuji.

Klepneš v levém horním rohu viewportu na text (Top, Perspective, Left, Right...) pravým tlačítkem myši a přes položku Views si vybereš požadovaný pohled. Pro rychlejší práci jsou dobré klávesové zkratky. Samotné rozvržení oken se pak dělá přes Configure -> Layout.

Kanku, ještě jednou děkuji. Už jsem si s tím nevěděl rady, angličtina totiž není moje silná stránka.:eek:

Naposled editoval moderátor:
Tomas Lee napsal:
Kdysi jsem si takto vytvořil domek a teď si nemůžu vzpomenout, jak jsem z obr. č. 1 z boxu, pomocí 2 vertexů vytažením došel k obr. č. 2. Nepomohl by mi nějaký modelář? Eventuelně jinou variantu jak dojit k tomuto tvaru? [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://xs330.xs.to/xs330/08352/dum483.jpg.xs.jpg[/url]
Vyber 2 horní Edges a zvol Connect. Vytviří se ti dva Vertexy a ty tažením vytáhneš nahoru. Nezapomeň ale propojit ty vertexy na krajích tak, aby tam jakoby zůstala ta původní hrana a strana domečku se střechou se skládala z obdélníku a trojůhelníku. To je kvůli mapování souřadnic, aby se ti textura na boku nekroutila.
Ty nové vertexy taky lze vytvořit pomocí funkce QuickSlice nad horním polygonem.

Miran: Díky za radu, zkusim se s tím poprat. V Gmaxu to bude asi jinak pojmenovaný, protože ty funkce tam nemůžu najít. :(

Tomas Lee: Klepni pravým tlačkem myši na domek a dej Convert To-> Convert to Editable Poly. Případně vyber Edit Poly ze seznamu modifikátorů. Miranem zmíněné funkce obsahuje právě Edit(able) Poly.

Ja mam este takyto problem...ako posunem objekt v MSTS? potrebujem ho posunut o takych 50 m od stredu X0 Y0 Z0. nech ho akokoľvek posuvam v GMAXE v MSTS sa nechce ani hnut? Neviete co robim zle V GMAXE som uplne lavy...je nejaky divny...

fox100: Vpravo v Gmaxe je ikonka Hierarchy - tretia zľava ( štvorček a pod ním 3 štvorčeky ), potom daj "Afect pivot only" a môžeš posúvať ťažisko modelu.

Dobrý podvečer. Mohl by mi někdo poslat na e-mail utilitku trainsim pro modelování v Gmaxu. Nastránkách Microsoftu ji nemohu stáhnout - hlásí mi to stále "chyba při načítání stránky". Děkuji e-mail je efko3@centrum.cz

efko3 napsal:
Dobrý podvečer. Mohl by mi někdo poslat na e-mail utilitku trainsim pro modelování v Gmaxu. Nastránkách Microsoftu ji nemohu stáhnout - hlásí mi to stále "chyba při načítání stránky". Děkuji e-mail je efko3@centrum.cz
Odkaz na Gmax GamePack, který potřebuješ je funkční bez závad. Odkaz najdeš na začátku tématu.

Zdravím Vás,

mám takovýproblém. Po nainstalovaní Gamepacku mi to píše toto. Nevíte co s tím? Následně se po této tabulce objeví "failed to strart Gmax". Díky všem za případné rady.

http://img10.imageshack.us/img10/8194/39495435.jpg

heme napsal:
Zdravím Vás,

mám takovýproblém. Po nainstalovaní Gamepacku mi to píše toto. Nevíte co s tím? Následně se po této tabulce objeví "failed to strart Gmax". Díky všem za případné rady.

http://img10.imageshack.us/img10/8194/39495435.jpg
Až je to plugin pre MSTS, on má kdesi svojho vlastného zástupcu a musíš to spúšťať pomocou neho.

Ne ne, chyba byla jinde. Už jsem na ni přišel. Pokaždé jsem to instaloval do složky Gmax a přitom jsem to měl instalovat do složky Gamepack. I tak díky za reakci.

Heme

ahojte prosim vás na stavbu vlastního modelu nějaké budovi poterbuji program gmax i gmax gamepack??? nápíšete mi prosím i postup instalace predem dekuji

No ja sice Gmax nemam, ale na modelovanie ti staci len gmax. Na export do 3ds formatu , ale potrebujes nejaky plugin . Samotny gmax nedokaze exportovat do 3ds.

Back
Nahoře