Gmax - tipy a triky

zacal som modelovat z programom gmax a chcel by som sa spytat ze ako dosiahnem aby na objekte som mal viac tych bodov ked dam convert to editable poly ako je tych osem na kazdom rohu

aha ale nevíš jak se tam mám registrovat??? chce to po me registraci :eek:

Naposled editoval moderátor:
Proboha, jak chceš modelovat, když neumíš ani číst?
To je to tak těžké? První krok spočívá v tom, že klikneš na odkaz s anglickým nápisem "pro registraci gmax 1.2 klikněte zde".
Pak vyplníš tabulku a budeš čekat na email s heslem. Práce na pět minut, včetně nalezení odkazu přes google.

Pawlik napsal:
Proboha, jak chceš modelovat, když neumíš ani číst?
To je to tak těžké? První krok spočívá v tom, že klikneš na odkaz s anglickým nápisem "pro registraci gmax 1.2 klikněte zde".
Pak vyplníš tabulku a budeš čekat na email s heslem. Práce na pět minut, včetně nalezení odkazu přes google.

j díky :rolleyes:
tak email mi došel ale bez hesla :-( jenom tam je link na potvrdení emailu :(

Naposled editoval moderátor:
Asi udělali změnu. No, já jsem četl a dočetl jsem se, že stačí po registraci dát další submit, vyplnit další bláznivou tabulku, dát opět submit a vypadne na mě kód.
To čtení, to čtení... :-(

Pawlik napsal:
Asi udělali změnu. No, já jsem četl a dočetl jsem se, že stačí po registraci dát další submit, vyplnit další bláznivou tabulku, dát opět submit a vypadne na mě kód.
To čtení, to čtení... :-(

děwkuji jo a to čtení zkusím s tím něco udělat :P

Michal M. napsal:
;) prosim vas ako mám dostat do msts své vybudovane objekty????
Potrebujes TrainSim gamepack (da se stahnout na ofic. strankach MSTS) Otevri si objekt v tomto gamepacku, nahore dej Train Simulator->LOD Manager and Shape Export. Vytvoris si vrstvy LOD a potom uz das jen File->export to .s Ale nezapomen ze musis mit texturu ve tvaru .ace, jinak ti to zacne rvat chybove hlasky. Potom si vytvoris ke svemu objektu .sd (vetsinou staci jen okopirovat .sd od jineho objektu, prejmenovat ho a prepsat nazev v textaku) potom jeste musis zapsat objekt do seznamu objektu trate - .ref (to aby se ti objevoval v editoru), opet staci jen zkopirovat zaznam od jineho objektu a prepsat nazvy.
Jsem si jist ze tento pustup uz tu byl nekolikrat popsan, stacilo by jen hledat...

Zdravím,

mám problém s Gmaxem - jde o to, jak tam jsou ty 4 různé pohledy na scénu - nějaký top, front, left a tak, tak mě se místo toho zobrazí jen bílá plocha. Když na to kliknu, zobrazí se čtvercovaná souřadnicová síť, ale když zas kliknu do jiného pohledu, zbělá a zobrazí se ta, do které jsem klikl. Nikdy se nezobrazí všechny 4 najednou. Čím to může být? Dělá mi to od té chvíle, co jsem to nainstaloval - měsíc.

Díky :roll:

Zkus si v nastavení gmaxe pohrát s nastavením display driverů. Možná to pomůže.

Mám stejný názor jako Kank, pokud nebude jiná možnost, zvol softwarovou emulaci zobrazení a mělo by to pomoci.

Skús si prestaviť drivery v gmax z DirectX na OpenGL - mne čosi podobné robil 3ds max keď som pri spustenom maxe zapol MSTS - po návrate z MSTS som videl prd, teda presnejšie prázdne políčka, alebo pamäť VGA s fragmentami obrazu z MSTS. OpenGL mi toto vyriešil a je kľud - môžem používať MSTS aj 3ds max súčasne a ľubovolne medzi nimi prepínať

Ahoj, po tom co mi vypršela licence pro 3dsMAX začínám s gMAXem. Po nainstalování TrainSim Gamepacku se mi zobrazují nějaké nesmysly po kliknutí pravým tlačítkem na objekt. V orig gMAX se mi zobrazí nabídka TOOLS 1, TOOLS 2, DISPLAY, TRANSFORM a tak, ale v TrainSim se mi zobrazí jenom divné znaky, jako by tomu chyběla nějaká znaková sada či co... dá se někde nastavit? Nebo jak se toho zbavit? Díky za radu :o)

Zdeněk

// a ještě by mě zajímalo - ono tam není v editable poly connect, nebo co? :oD Už jsem se vyrovnal s tím, že tam není insert vertex a udělal to nějak jinak, ale spojování vertexů mi zatím chybí a docela by se mi to hodilo :o)

To by aj mna zaujimalo.Viem, ze treba vymenit nejaky font pisma, ale neviem co a ktore. Kedysi som to mal spravene, ale ako som teraz menil HW, mam zase znaky miesto pisma:D

ahojte mám takový menší problém stáhl jsem si g-max i gamepack nainstaloval a ze stránky od Michala jsem si stáhl návod na vymodelování jednoduchého objektu .Model mám vymodelovaný ale ted kdyz mám dát objektu tetury tak jsem v koncích poradíte pls?? :?:

Back
Nahoře