Výmena zberačov

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
G

Guest

Host
Chcel by som si vymenit zberače. Na rušni 363 037 ČD Sú podarené Shunk zberače. Vie mi niekto poradit ako ich dostať na inú mašinu :?: :?: :?: :?:

Zberače sú predsa súčasť modelu. To môže zmeniť jedine autor, alebo si vytvoriť úplne nový model.

Moze si ich dat maximalne na ine rusne radu 362/363 a to tak ze povodny .s subor zameni za subor so Schunkami, rozkompresuje ho a zmeni v nom nazvy textur (ako na to si najde tu v diskusii)

Takže na 350-ku ich nedostanem! A na 362/363 otočiť zberače asi tiež nepôjde jedine nový model urobyť že :?: :?:

Takže môžem zabudnúť. Mám síce 3DSMAX 5-ku, ale pracovať sňou vôbec neviem a aj ten návod na msts.cz je mi k ničomu lebo to nepasuje. Už som to skúšal. :(

dem napsal:
Takže môžem zabudnúť. Mám síce 3DSMAX 5-ku, ale pracovať sňou vôbec neviem a aj ten návod na msts.cz je mi k ničomu lebo to nepasuje. Už som to skúšal. :(
ale pasuje ... len treba chcieť a nie stratiť chuť pri prvom neúspechu. Je pravda, že s 3ds max ani s gmax-om nemôže pracovať človek, ktorý má základné problémy s prácou s PC ... chce to prax, prax, prax, prax, a prax. A k tomu poriadnu dávku pevných nervov, vytrvalosť a more času.

Ono, keby mal niekto mooc mooc času a mooc mooc dobrú číselnú predstavivosť, vedel by tie zberače otočiť aj v .s ale to už zachádzam trocha mooc mooc do extrémov ...

JOHNZ napsal:
Ono, keby mal niekto mooc mooc času a mooc mooc dobrú číselnú predstavivosť, vedel by tie zberače otočiť aj v .s ale to už zachádzam trocha mooc mooc do extrémov ...
To som skúšal tiež výsledok bol síce veľmi zaujímavý ale nie taký ako som chcel :lol:

oba funkcne

Tak som sem dlho dlho nic nenapisal. Asi preto ze ani ja nemam casu. No ale konecne som sa zas zacal po 3 rokoch rypat v MSTS.
A hned mam par otazok. Takze uz som zistil, ze zberace len tak bez noveho modelu (alebo ochote autora povodneho) len tak envimenim. No jo, zupa, ale k BIN-u da sa nejako sfunkcnit aj druhy zberac v xxx.s subore? Skusam, prepisujem ale nejde to. Pokial na koniec ...s suboru pripisem este aj druhy zberac a jeho prislusne cisla, po spusteni modelu ten prvy, je na opacnej strane, rozhadzany a hotovo, druhy nereaguje na zdvihnutie vobec, ale vypisuje mi aspon, ze som uspesny (PANTOGRAPH 2 (UP) ). Pokial este pridam v S subore aj Panto2 (bla bla) v casti MATRIC (matrix) tak pri loadovani modelu mi pise Can`t import model to the World alebo take nieco.

Takze ani druhy zberac nesfunkcnim bez pomoci autora modelu alebo stvoreni noveho modelu?
Neda sa model naspat nainportovat do G-Maxu alebo 3D Max Studia a tam spravit animaciu druheho?
Uz si idem vlasy vysklbat z toho, ale tak na zaciatok trocha zachvatov nezaskodi.

Ked uz sem pisem, sice to tu nema co robit, ale co uz. Takisto sa babrem aj so zvukmi a nepotesujucu spravu som zistil. Ze MSTS asi prehrava zvuky len s kvalitou 352 kbps, co je "hodne casto" vyskytujuca sa kvalita. Ked som uz konecne ale tuto kvalitu dosiahol, zvuky aj tak len revu a hucia, sustia jak sa im chce. Existuje na to nejaky konkretny proigram, alebo som zas hodeny do vody a plavaj!

A to uz o CAB ani nehovorim, na to si kupim specialne tabletky az ked dostanem konecne materialy na jeho tvorbu. Momentalne ma ale seru tie zberace.
Niekde som tu este cital, asi v tej druhej sekcii o zberacoch nieco na strunu o rychlosti zberaca. Ono sa to asi nemusi robit len v tom default.wag, pretoze ked som sa troska pohral s xxx.s suborom tak na 131-tke bol vysledok ten, ze jedna sekcia zhadzovala zberac o nieco neskor ako druha. A nic som s default.wag suborom nerobil

Dakujem za vycerpavajuci odkop :lol:

Ono asi nejlépe uděláš, když se nějakou dobu (raději více než ty 3 roky co píšeš) v modelech MSTS přestaneš rejpat. Ušetříš za doktory a prášky na své zajisté vzácné pocuchané nervy, ale hlavně nebudeš nás tady zasypávat spoustou zbytečných otázek a tím ušetříš naše nervy.

Aj to bola jedna z pricin, preco som s tym prestal, na tomto fore jednoduche clovek seriozny nedostane odpoved. Vzdy natrafi na nejakych povyseneckych tipkov, co si myslia, ze zedli vsetku mudrost sveta a laici su pre nich nuly. Zabudaju vsak, ze aj oni raz zacinali.
A nechodte na mna s tym, ze som to napisal do nespravneho fora, alebo ze som nehladal. Bo taky bordel jak je tu, to je hotova krasa

Takze presne jak som napisal predtym, dakujem za kompletny letny zdrb, vazne to pomoze aj dalsim nadejnym modelarom, ktori by s tym chceli zacat, ale jaksi ochota zo strany skusenych je nulova.
:!:

Pokud to budou otázky k věci a bude to řešitelné tak rád odpovím, podívej se na moje ostaní příspěvky. Ale na nesmysly v podobě úprav hotového *.s souboru a jiné a jiné dotazy v tvém příspěvku je zbytečné odpovídat protože odpověď neexistuje. Respektive existuje a to ta že se pokoušíš o téměř nemožné, ale v tom případě jsi na to sám. A ty řeči o namyšlevých týpcích si nech od cesty, já ani nikdo jiný ti na ně není zvědavý...

Martin Halás napsal:
Aj to bola jedna z pricin, preco som s tym prestal, na tomto fore jednoduche clovek seriozny nedostane odpoved. Vzdy natrafi na nejakych povyseneckych tipkov, co si myslia, ze zedli vsetku mudrost sveta a laici su pre nich nuly. Zabudaju vsak, ze aj oni raz zacinali.
A nechodte na mna s tym, ze som to napisal do nespravneho fora, alebo ze som nehladal. Bo taky bordel jak je tu, to je hotova krasa

Takze presne jak som napisal predtym, dakujem za kompletny letny zdrb, vazne to pomoze aj dalsim nadejnym modelarom, ktori by s tym chceli zacat, ale jaksi ochota zo strany skusenych je nulova.
:!:

1) Děkujeme Ti, že svou slohovou prací opět přispíváš do tohoto bordelu, či jak to nazýváš.

2) Cesta, kterou jsi zvolil je docela na figu, ale už jenom z pohledu toho, že by tě mohl autor poslat někam - místo těchto slohových prací by ses měl tedy přímo obrátit na autora daného modelu a požádat o úpravu nebo o zaslání zdrojových souborů - autorem je tuším zdejší admin, takže nemusíš chodit daleko.

Miran: Stacilo napisat NIE, TADIALTO CESTA NEVEDIE, BEZ AUTORA SA NEPOHNES a hotovo. A ked sa ti to nepacilo, tak namiesto tych ustipacnych slov si nemusel napisat nic, a bolo by vybavene. Nepadne to dobre cloveku.

Martens: Stalo sa uz pocas pridavania prispevku, ze som napisal autorovi, ale chcel som len vediet, ci existuje nejaky postup, aby som nahodou nemusel pisat x autorom.

Fajn teda, vdaka. Mozete to uz kludne zmazat

Zdravím,
možná pomůže informace,že model stroje ZSSK 362 s otočenými a oběma animovanými sběrači již existuje. :wink:
V současné době se čeká na textury stroje ZSSK 362 005 /tuším/ a na jejich namapování. :D

David

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře