EDB
To dave01:
Ano hovoříš o stavu,kdy byly ty stroje "nové" a trpěly poruchami z nevyzkoušených modulů. V roce 76 jsem se na 002 svezl poprvé coby na praxi z průmky. Od r.80 jsem na nich pak již mechanikoval a od 87 do 94 jezdil na vlastní triko.
To Miroslav Sárkány:
Ano-MIREL to vyřešil a spoustu dalších neduhů. Dokud bylo vše pod FMDaS Praha,tak nešlo skoro nic a i tu nehodu v Blavě hodili na nebožtíka Pepíka Sýkoru a našeho vyšetřováka politicky "uklidili", aby se neprofláklo, že na vině byl neodzkoušený typ hadice brzdové mezivozové spojky (to jsem ale odbočil).
Taky nešlo za výkonu spustit smeták bec výpadku HV a po reko to již šlo. Stačilo začít stáčet HK dolů (prasata to dělaly i za plného proudy,ale my slušňáci jsme aspoň sjeli ze šuntů)a klidně stáhnout, než došlo k odtržení smetáku od troleje,tak dvoufázově přešla loko z parády na serii a 0.
Náběh zpět do výkonu se taky zrychlil: z 0 na 2,26,27,33,34 a doladit podle proudových skoků. Nevím, jestli to je ještě dnes v tomto stavu (už to přes 10 let nejezdím), asi to bude ještě vychytanější.
Mimo jiné jsem si ještě zajezdil i s "piánem" (001,002) - tlačítkové ŘK+ACB (barevná hudba mezi panelem SJŘ a madlem). Taky jsem se kolikkrát vztekal,že nechce krokovat nahoru,něž jsem si uvědomil,že mám zaaretovaný velký(-).