TGATool

Tak teraz fakt neviem: MakeAceWin v1.04 pri pri pokuse o konverziu nedovolí viac ako 512*512 :?:

To Nebulus

Pro velkou texturu musíš mít zašktrnutou poslední volbu "Create bitmap (for background cab and controls)"
Velikosti Clamp output Height output to a Clamp output Width output to se nevyplňují.

nebulus napsal:
Tak teraz fakt neviem: MakeAceWin v1.04 pri pri pokuse o konverziu nedovolí viac ako 512*512 :?:
Až si dobre pamätám z pokusov s makeacewin, musíš to tam ručne zadať, implicitne robí len tých 512x512 pix. Ale jak hovorím, TgaTool2 + makeace ( updated makeace ) mi spolu fungujú k spokojnosti ( viz. trebárs 750.183-6, ale aj modely M234.0, Calm, Ca, Da, DFa, Bai, Ba ... )

To Miran: človek neni neomylný, nepomýli sa len ten, kto nič nerobí ... A takých "neomylných" je tu bohužiaľ dosť vela.

Vďaka Mirane, zachránil si ma. Zaujímavé je že MakeAceWin robí asi polovičnú veľkosť ace súboru, keď kvalita je len kúsok horšia.

Páni prosím o radu s TGA tool. Vše se mi funguje, jen jsem nepřišel na to, jak vyexportovat alfakanálem méně průsvitné věci. NApř. špinavé sklo, "stínované ručičky přístrojů" a pod. Vím. že se to dělá odstíny šedé, ale když to zkusím, exportuju to, tak v okně alfakanálu je tam kde byla černá černá, a tam kde jsem zkusill nějakou šedou je bílá.Totéž se děle i s objktem, který už alfu měl. Upravím ho, nechám původní alfu, ale po exportu je výsledek stejný. Co mám špatně?

Pavel Škrdla napsal:
Páni prosím o radu s TGA tool. Vše se mi funguje, jen jsem nepřišel na to, jak vyexportovat alfakanálem méně průsvitné věci. NApř. špinavé sklo, "stínované ručičky přístrojů" a pod. Vím. že se to dělá odstíny šedé, ale když to zkusím, exportuju to, tak v okně alfakanálu je tam kde byla černá černá, a tam kde jsem zkusill nějakou šedou je bílá.Totéž se děle i s objktem, který už alfu měl. Upravím ho, nechám původní alfu, ale po exportu je výsledek stejný. Co mám špatně?
TGA Tool, který pracuje s MakeAce, tak umí pouze jednobitový alfakanál....u Johnze by měla být ke stažení AceIt! verze s TGA Tool, který umožňuje 8 bitový alfakanál v odstínech šedi, což je to, co potřebuješ.

Martens napsal:
Pavel Škrdla napsal:
TGA Tool, který pracuje s MakeAce, tak umí pouze jednobitový alfakanál....u Johnze by měla být ke stažení AceIt! verze s TGA Tool, který umožňuje 8 bitový alfakanál v odstínech šedi, což je to, co potřebuješ.
TGATool2 podporuje aj 8 bitový alfakanál, ale len v rozlíšení max. 512x512 ... to však vôbec nevadí, pretože na špinavé sklo ( 8 bitový alfakanál s odtieňmi šedej ) používame raster 256x256 alebo občas 512x512 pixelov ... Jedine pri Cabview by to mohla byť prekážka.

Protože tady už uplynul nějaký čas od posledního příspěvku, chtěl bych se zeptat, jeslti jste někdo nevyřešil problém nefunkčního programu Acelt.
Myslím tím chybové hlášení při načítání zdrojového souboru "error -2147220987 Could not obtain input file information".
Vím, že se tady psalo o možnosti použít MakeACEWin a TGA Tool. Ale mě
přijde Acelt pohodlnější, třeba zpracuje bez problémů všechny rozměry textur, navíc mu nevadí formát jpg. Taky má jednoduché menu pro výběr textury bez alfa kanálu, textury s 1-bitovým a 8-bitovým alfa kanálem. Už jsem na něj zvyklý, bohužel mi na stolním PC funguje, ale na notebooku ne.

Jan Švec napsal:
Protože tady už uplynul nějaký čas od posledního příspěvku, chtěl bych se zeptat, jeslti jste někdo nevyřešil problém nefunkčního programu Acelt.
Myslím tím chybové hlášení při načítání zdrojového souboru "error -2147220987 Could not obtain input file information".
přijde Acelt pohodlnější, třeba zpracuje bez problémů všechny rozměry textur, navíc mu nevadí formát jpg. Taky má jednoduché menu pro výběr textury bez alfa kanálu, textury s 1-bitovým a 8-bitovým alfa kanálem. Už jsem na něj zvyklý, bohužel mi na stolním PC funguje, ale na notebooku ne.

A zkoušel jsi stáhnout novou verzi? Když jsem dneska sosal u johnze, tak je tam pod starým linkem aktualizovaná verze, ale nevím jak dlouho.

Jan Švec napsal:
Ja som mal tiež tento problém a vznikol pri odinštalácii RR. Takže som ho tuším nainštaloval a už to zase išlo.

Tak jsem bohužel AceIt nerozchodil. Stále stejný error: -2147220987 could not obtain input file information.
Mám nainstalovaný MSTS s updatem, RouteRiter, TGAToool, radši i Net Framework.
Zkoušel jsem různé verze uvedených programů.
Jediné co mi je divné, že mám program MakeACE s datem 8.5.2001. A tady píšete datum jiné. To moje se nezmění ani po instalaci MSTS update. Vše mám přitom z DVD od Zbyňka z listopadu 06. Ale v tom to asi nebude, na stolním PC mi AcelIt funguje i s touto verzí MakeACE.

Už mě napadlo přeinstalovat celé windowsXP, ale to je asi dost brutální řešení a nejspíš k ničemu.
TGATool mi ACE formát taky nevytváří. Nebo to neumím.
Asi si budu muset zvyknout na MakeACEwin.

Já jsem rozchodil TgaTool jen při zakázání akcelerace rozhraní Direct3D a zakázání akcelerace portu AGP (vše v Diagnostice DirectX). Poté mi převody formátů Bmp<>Ace probíhaly bezproblémově.

Ahoj používám TGA Tool2 a při převádění textur do ace souboru se mi PC stále více a více zpomaluje. Pomůže jednině defragmentce PC. Nevíte čím by tato nepříjemnost mohla být způsobena? děkuji

Čouda napsal:
Ahoj používám TGA Tool2 a při převádění textur do ace souboru se mi PC stále více a více zpomaluje. Pomůže jednině defragmentce PC. Nevíte čím by tato nepříjemnost mohla být způsobena? děkuji
Používej program AceIt

Kadr napsal:
Zdravím.
Již delší dobu sem si všim že při exportu textur z .tga do .ace je špatná hlubka textur.Nevíte někdo jak tuto chybu odstanit?
Zkus měnit volby vpravo - ulož jednou jako komprimovanou a podruhé bez komprimace. Porovnej rozdíly.
Obdobně postupuj i s dalšími volbami/zatržítky, dokud nedosáhneš optima. ( Zkus jinou verzi převodníku.)

Nic.Je tam na výběr:16 bit Dihter,Use ZLib compression a Create Cab Bitmap.Většinou je zaškrtlé Use ZLib compression.Zkoušel sem to odškrtonut ale bez účinku...

Já jsem tuto samou texturu prohnal tgatool2 a zvolil jsem export - ACE (DXT1) a je to parádní.

Zdravim, mam taky problem, chcem si spravit ace subory do zlozku gui cez TGATool ale ziadne rady spomenute mi nepomahaju. Neviete mi niekto poradit taky strucny navod?

Ty obrázky musíš mít ovšem předem udělané, TgaTool je pouze překonvertuje do formátu ace. Nejlepší postup je takový, že prozkoumáš, jak jsou udělané ty původní (jakou mají velikost a tvar) a pomocí grafického editoru to uděláš podle toho. Pak obrázek formátu tga nebo i bmp načteš programem TgaTool a necháš jej překonvertovat (export) do ace(-trains).

Back
Nahoře