Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Až si dobre pamätám z pokusov s makeacewin, musíš to tam ručne zadať, implicitne robí len tých 512x512 pix. Ale jak hovorím, TgaTool2 + makeace ( updated makeace ) mi spolu fungujú k spokojnosti ( viz. trebárs 750.183-6, ale aj modely M234.0, Calm, Ca, Da, DFa, Bai, Ba ... )nebulus napsal:Tak teraz fakt neviem: MakeAceWin v1.04 pri pri pokuse o konverziu nedovolí viac ako 512*512 :?:
TGA Tool, který pracuje s MakeAce, tak umí pouze jednobitový alfakanál....u Johnze by měla být ke stažení AceIt! verze s TGA Tool, který umožňuje 8 bitový alfakanál v odstínech šedi, což je to, co potřebuješ.Pavel Škrdla napsal:Páni prosím o radu s TGA tool. Vše se mi funguje, jen jsem nepřišel na to, jak vyexportovat alfakanálem méně průsvitné věci. NApř. špinavé sklo, "stínované ručičky přístrojů" a pod. Vím. že se to dělá odstíny šedé, ale když to zkusím, exportuju to, tak v okně alfakanálu je tam kde byla černá černá, a tam kde jsem zkusill nějakou šedou je bílá.Totéž se děle i s objktem, který už alfu měl. Upravím ho, nechám původní alfu, ale po exportu je výsledek stejný. Co mám špatně?
TGATool2 podporuje aj 8 bitový alfakanál, ale len v rozlíšení max. 512x512 ... to však vôbec nevadí, pretože na špinavé sklo ( 8 bitový alfakanál s odtieňmi šedej ) používame raster 256x256 alebo občas 512x512 pixelov ... Jedine pri Cabview by to mohla byť prekážka.Martens napsal:TGA Tool, který pracuje s MakeAce, tak umí pouze jednobitový alfakanál....u Johnze by měla být ke stažení AceIt! verze s TGA Tool, který umožňuje 8 bitový alfakanál v odstínech šedi, což je to, co potřebuješ.Pavel Škrdla napsal:Páni prosím o radu s TGA tool. Vše se mi funguje, jen jsem nepřišel na to, jak vyexportovat alfakanálem méně průsvitné věci. NApř. špinavé sklo, "stínované ručičky přístrojů" a pod. Vím. že se to dělá odstíny šedé, ale když to zkusím, exportuju to, tak v okně alfakanálu je tam kde byla černá černá, a tam kde jsem zkusill nějakou šedou je bílá.Totéž se děle i s objktem, který už alfu měl. Upravím ho, nechám původní alfu, ale po exportu je výsledek stejný. Co mám špatně?
Jan Švec napsal:Protože tady už uplynul nějaký čas od posledního příspěvku, chtěl bych se zeptat, jeslti jste někdo nevyřešil problém nefunkčního programu Acelt.
Myslím tím chybové hlášení při načítání zdrojového souboru "error -2147220987 Could not obtain input file information".
Vím, že se tady psalo o možnosti použít MakeACEWin a TGA Tool. Ale mě
přijde Acelt pohodlnější, třeba zpracuje bez problémů všechny rozměry textur, navíc mu nevadí formát jpg. Taky má jednoduché menu pro výběr textury bez alfa kanálu, textury s 1-bitovým a 8-bitovým alfa kanálem. Už jsem na něj zvyklý, bohužel mi na stolním PC funguje, ale na notebooku ne.
Ja som mal tiež tento problém a vznikol pri odinštalácii RR. Takže som ho tuším nainštaloval a už to zase išlo.Jan Švec napsal:Protože tady už uplynul nějaký čas od posledního příspěvku, chtěl bych se zeptat, jeslti jste někdo nevyřešil problém nefunkčního programu Acelt.
Myslím tím chybové hlášení při načítání zdrojového souboru "error -2147220987 Could not obtain input file information".
Vím, že se tady psalo o možnosti použít MakeACEWin a TGA Tool. Ale mě
přijde Acelt pohodlnější, třeba zpracuje bez problémů všechny rozměry textur, navíc mu nevadí formát jpg. Taky má jednoduché menu pro výběr textury bez alfa kanálu, textury s 1-bitovým a 8-bitovým alfa kanálem. Už jsem na něj zvyklý, bohužel mi na stolním PC funguje, ale na notebooku ne.
Používej program AceItČouda napsal:Ahoj používám TGA Tool2 a při převádění textur do ace souboru se mi PC stále více a více zpomaluje. Pomůže jednině defragmentce PC. Nevíte čím by tato nepříjemnost mohla být způsobena? děkuji
Zkus měnit volby vpravo - ulož jednou jako komprimovanou a podruhé bez komprimace. Porovnej rozdíly.Kadr napsal:Zdravím.
Již delší dobu sem si všim že při exportu textur z .tga do .ace je špatná hlubka textur.Nevíte někdo jak tuto chybu odstanit?