TGATool

Zdravím páni,mám tu jeden problem.Po otvorení .ace suboru a následným dvojklikom myšou by sa mal otovriť Skicár (Malovanie).A to je ten problem.Pri dvojkliku mi totiž pc ako keby zamrzne a nejde otvoriť skicár.Ešte včera išlo všetko bez problemov.PC nemám žiadne vírusy všetko je v poriadku a preto nechápem čo je zle.Teraz by som však potreboval aspon jednu radu : Ako sa dostať do Alfy?! kedže na to dvakrát kliknem a zamrzne,to iste spravý aj ako keby to dám otvoriť v Editore...nevie ešte niekto možnosť ako sa aspon dostať do Alfy ?? Dakujem

Rocker napsal:
S tímto jsem se nesetkal, ale napadá mě jedno: Zkus nastavit cestu k programu malování
Prefs -> Select Editing Program
nebo
Prefs -> Reset Editor to MSPaint

Skicár *) samotný spuštěný přes nabídku Start chodí?

*) To meno sa mi páčí viac ako české "Malování" :-)

Mikulda :
Cez ponuku Start ide všetko OK,Skicár :lol: funguje bez problemov.Ked si však otvorim ace tak už to zamrzne alebo sa to so šťastím otvorí za cca 15 minut
_______________________________________________________________________________________________
Tak a už viem kde bola chyba.Ešte raz som si spravil hlbkovú kontrolu PC antivírusom a našiel sa Trojan :twisted:
Po jeho odstránení už ide všetko ako má

Naposled editoval moderátor:
AceIt

Zdravím, potřeboval bych poradit s AceIt. Když chci program spustit vypíše chybu:
,,Run-time error ´429´:
ActiveX component can´t create object.
Prohlížel jsem fórum a zkoušel co bylo psáno, nicméně se mi stále nedaří zapnout AceIt. Nebude problém v tom že mám OS Win2000?

Zdravím, niekde som si raz stiahol TGATool ktorý mal už implantovaný AceIt, teraz to neviem nájsť (pravda nechce sa mi hľadať) vie mi niekto dať priamy link????

Ahoj! Prosím o pomoc - existuje zde někde návod, jak se dá z obyčejného obrázku (JPG, BMP) vytvořit soubor ACE, použitelný jako pozadí při spouštění MSTS? Obrázek z AceIt se nenačte, export z TGA Tool 2 se nedaří.
Dík za odpověď. ;-)
V.

RE: AceIt

Beatlesák napsal:
Zdravím, potřeboval bych poradit s AceIt. Když chci program spustit vypíše chybu:
,,Run-time error ´429´:
ActiveX component can´t create object.
Prohlížel jsem fórum a zkoušel co bylo psáno, nicméně se mi stále nedaří zapnout AceIt. Nebude problém v tom že mám OS Win2000?

Tak jsem se ještě jednou koukal na tento problém a zjistil odchylku v MakeAce. Velikost a datum: 164 kB (167,936 bajtů) 08 May 2001, 03:56:10. Nebude tedy chyba zde? Dále aniž bych měnil MakeAce přestalo mi fungovat TGATool, původně jsem myslel, že chyba bude v rozměrech exportované textury 1024x1024 ale chybu začalo vypisovat i u menších. Unable to open source ACE file.

Raz sa to už riešilo, ale nejako to vyšumelo, tak sa chcem spýtať, či by mi nevedel niekto poradiť čo robiť s programom AceIt. Pri spustení napíše "Unable to create Direct3D device." a koniec. Poprípade poradiť nejaký iný program na prevod do .ace okrem makeacewin. Pre info, mám vistu a ATI Radeon Xpress 1200.

Kevin napsal:
Raz sa to už riešilo, ale nejako to vyšumelo, tak sa chcem spýtať, či by mi nevedel niekto poradiť čo robiť s programom AceIt. Pri spustení napíše "Unable to create Direct3D device." a koniec. Poprípade poradiť nejaký iný program na prevod do .ace okrem makeacewin. Pre info, mám vistu a ATI Radeon Xpress 1200.
Mám takový dojem, že všechny tyhle programy je potřeba ve Vistách spouštět v kontextu administrátora, ale jistý si nejsem.

Miran napsal:
Mám takový dojem, že všechny tyhle programy je potřeba ve Vistách spouštět v kontextu administrátora, ale jistý si nejsem.
Skúsil som to a bez zmeny. Tak isto aj použiť režim kompatibility 95/98/XP a nechytá sa nič.

Dobrý den stáhl sem si AceIt i s TgaTool ale když chci exportovat do .ACE tak to píše "Unable to create Direct34 device" a když si chci zapnout AceIt tak to samé (mám Visty) děkuju dost mi na tom záleží dělám cab pro 741 s krátkým čumákem .

Přesně jak to zde popisuje Kevin, mám ten samý problém. Tgatoll2 neudělá žádný ace archiv a ACEIT se neotevře... Nepomáhá nic, tak si asi nic neupravím. Nebo to je nějak řešitelné?

Vo Vistách mi TGA tool dokázal exportovať len textúry 512x512 a ani bohovi som to nemohol vyriešiť. kedže mi blblo aj kopec ďalších programov, ktoré mali ofic. fungovať bez problémov, Vistu som preinštaloval a všetky komplikácie zmizli. Krajné,ale tiež riešenie.

Ahoj, mohl bych se zeptat jestli se děju toto co mě i někomu jinému v tga tool? http://www.imghosting.cz/view-67pomoc.jpg zkusil jsem i reinstal programu ale nepomohlo to. Předem děkuji za rady

MrMindar: To je v pořádku. Takto má výstup vypadat. Proč? Majitel si nepřeje, aby se v jeho texturách někdo vrtal:-)

Pokud chceš skinovat něčí vozidlo ze svého materiálu, kontaktuj autora, třeba ti pomůže.

Vysvětlení (a řešení) máš uvedené přímo v tom sejmutém obrázku, stačí si jej pořádně prohlédnout. Když se budeš snažit, přijdeš na to sám.
Já víc napovídat nebudu, protože to skutečně řada autorů používá jako obranu proti zasahování do jejich tvorby.

Prosím o radu a pomocV TGA TOOL chci dát dohromady kabinu a okna,jenže mám problém,když otevřu kabinu v TGA TOOL pak tam vložím okna přes ,,malování,, dám Export/Ace (-Trans) a dám Create Alpha Channel tak se mi to normálně dá do ACE,jenže rámy oken mám úplně ,,kostičkované,, nebo jak to napsat,no prostě to není taková kvalita jaká byla něž jsem to dal do ACE.
Neví někdo,jak to udělat aby se mi to spojilo kvalitně?

Díky

Back
Nahoře