Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
semorova trat

Zdarc vsichni!!
Chci se zeptat pana semory jestli prodlouzil nejaky prazsky usek treba na malešice nebo na vršovice???
Tom

Firlet napsal:
Hawk napsal:
O.k., ještě mi ale řekni jak je mam změřit :)
Takhle já nevim který návěstní lávky tam myslíš respektive si teď nevybavuju kde tam přesně jsou!
Tak napiš souřadnice a já možná ještě dnes schodím bombu :wink:

No jsou na trati mezi Bechovicema a Úvalama, kde presne by ti mel rict ten kdo je tu v diskusi chtel vymenit za jine .. ... a zmerit to muzes treba odkrokovanim, nebo si vem pasmo ... nebo to odhadni podle rozchodu koleji apod ... :-) Bombu prosim neee .. jedu tudy dneska domu ..

Aha, tak to jsme si nerozuměli, když jste psali v úseku Libeň-úvaly nebo kam to bylo tak jsem myslel že se to týká i pražského úseku....
Zkusim se toho někoho zeptat kde přesně...

Hawk napsal:
V kolik jedeš přes Kyje? :) udělal by jsi mi pózu z okna a vyfotil bych si tě :)

To Hawk a Firlet
Chlapi co vás vede k tomu, vyřizovat si soukromou korepondenci ve foru? Od toho jsou tady soukromé zprávy....nebo si myslíte, že je na vaše....kde kdo bude koukat z okna, zvědavých dalších 325 členů tohoto fora?

Používejte, prosím, na tohle soukromé zprávy a doporučuji vřele seznámit se z pravidly chování na foru....odkaz mám ve svém podpisu....Děkuji

Apropouse......ty vaše příwpěvky odstraním.....

...Tuklaty, Rostoklaty, Český Brod, to je pakárna, ale už se to rýsuje. Myslíte, že to přes víkend propojím do Tatců?
Firlet ještě dělá hospodu v Klučově, kde se za starých časů nechávaly klíče od lokomotivy, když měl fíra moc hodin a na nulté koleji zamkl náklad.

Naposled editoval moderátor:
Tak jsem měl tu čest cestovat týden po ČR, najezdil jsem vlakem 4500 km a samozřejmě nechyběl ani úsek mezi Českou Třebovou a Prahou, tam jsem nedělal nic jiného, než byl přilepený na okně a porovával trať Zbyňka Šemory s tratí, po které jsem projížděl. Musím říct, že se mi úžasem zastavoval dech, pan Šemora opravdu stvořil parádní dílo, až na pár malých zádrhelů se jeho trať naprosto podobá realitě. Když jsem koukal z okna a sledoval krajinu, tak jsem už v předstihu věděl, co příjde dál.....né proto, že bych tu trať znal, ale proto, že jsem si to pamatoval právě z jeho tratě z MSTS.
Jo jo Zbyňku, máš to perfektní, až takhle postavíš celou síť ČD, tak to bude paráda! :D
A co se týče úseku ze Zábřehu na Moravě do České Třebové, tak tam se mi taky zastavoval dech, už ne kvůli Zbyňkovy tratě, ale kvůli toho, jak se to tam změnilo. Naposledy jsem tudy projížděl asi před rokem a od té doby to tam totálně překopali. Za Zábřehem ve směru na Prahu staví nové mosty, stanice Hoštejn je úplně mimo provoz (o kus dál je postavené nové nástupiště), pak mezi Hoštejnem a Tatenicemi se to taky děsivě mění, budují tam nové tunely a viadukty, jsou tam nějak nepochopitelně vytrasovány koleje (asi provizorně) a nejvíce změněný je snad úsek Rudoltice v Čechách - Třebovice v Čechách, tam se komplet nově vytrasovaly koleje, postavil nový tunel a starý Třebovický se zrušil. A Třebovice se taky nějak upravují, dokonce se tam fíra málem s IC Ostravanem vysekal na vyhýbce. Při vjezdu do Třebovic ho vyhýbka odklonila na druhou kolej, poté začal nabírat rychlost a asi si neuvědomil, že na konci Třebovic ho vyhýbka posílala zase zpátky na původní kolej, protože začal dost prudce brzdit až v momentě, kdy mašina a první vagon vlítly na vyhýbku. Jo docela to s lidma zamávalo a než odbrzdil brzdy, tak jsme skoro stáli. :?

Teď bych se chtěl zeptat Zbyňka, jestli bude nějak upravovat ve své trati to, co se upravuje ve skutečnosti? Např. úsek Zábřeh - Třebovice, nebo Nové spojení v Praze. Ono by to fakt stálo za to, ale taky i ten současný stav má svoje kouzlo. Měl bych jeden návrh: :idea:
Upravit trať BP podle budoucí reality, tj. v Praze Nové spojení a ten rekonstruovaný úsek mezi Zábřehem a Třebovicemi, popřípadě i Choceň a vydat to jako aktualizaci. Potom si každý uživatel trať BP zkopíruje, aby ji měl dvakrát a ta aktualizace se vloží jenom do jedné tratě. Takže jedna trať bude původní a druhá už s nově změněnými úseky. A ty další aktualizace už by se pochopitelně vkládaly do obou tratí současně, takže by se obě tratě normálně rozvíjely dále, akorát jedna ve starém stylu a druhá v "novém spojení"
Možná je v tom nějaká zrada o které nevím, ale podle mě je to technicky možné. Jedinná nevýhoda je vetší zabrané místo na harddisku. No a taky samozřejmě práce, ale ta je tak i tak... :wink:

Tak to je asi vše, hlavně jsem chtěl pochválit Zbyňka Šemoru, protože to jeho dílo co stvořil je fakt úžasné, já osobně mám ještě hodně co dohánět... :eek:

To je dilema. My,co jsme tam léta jezdili,budeme nostalgicky vzpomínat na nejkrásnější úsek trati Praha-Přerov od Chocně po Zábřeh, který se k nepoznání mění pomalu ale jistě. Myslím,že Zbyněk jednou nadhodil,že právě tento úsek by rád zachoval v původní podobě.
Z původní podoby už ale jednou uhnul,když za Parníkem do Dlouhé osadil nový most a nedržel se po staré trati okolo svahu.
Na vině patrně bude nedostatek dokumentace a trať staví podle toho,co má k dispozici. Nemůže si dovolit ji stavět popaměti,protože do Přerova jel jen málokdy - domovský byl na panťákách. Ostatně ani já bych si to nedovolil popaměti postavit a to jsem tam jezdil léta nejen do Přerova ale i do Žiliny. Ostatně tvoji 321čku taky srovnávám s tím,co jsem znal a neboj se, máš taky slušně vysoké hodnocení.
Jen tak dál,kluci,od nás obyčejných fírů sklidíte jen obdiv a pochvalu.
Najde se sice pár "rebelantů", ale nad ty se můžete povznést.
My,co to neumíme,oceníme ty,co umí.

Díky za recenzi, ale žádné dilema neřeším. Stavím současný stav, ale bez výluk. Myslím si, že v tom je ta nádhera, že chvíli jedete po staré trati, ale také se svezete po koridoru. Vzhledem k odchylce rychlosti v MSTS a reálu se tato zpomalovátka mohou v budoucnu hodit. Víte jaká to bude nuda? Z hlavního hned 80, pak 160 a můžete jít na kafe do příští stanice...
Až bude hotovo, postavit i novou verzi je možné, ale víte, co to stojí času? Já budu rád, když dostavím naplánované.
Včera jsem měl v práci téměř žádné zákazníky, tak jsem dělal krajinu Úvaly - Český Brod. A skončil jsem před půlnocí. A to jsem nijak nerelaxoval, ale makal. To jen tak pro představu. Buďte rádi, že se podařilo postavit, co stojí současně. Choceň stará s původním kolejivem, viz aktivita Koncila mi sichta, to nemá chybu, tohle je i škoda bourat.
Třebovice - Rudoltice, tam to zůstane, svádí mne nové Hněvkovské tunely, ale také klídek, možná za několik let, až to zapadne do krajiny. Ale opravdu tohle zatím neřeším.

Ja bych to nechal rozhodne v puvodni podobe .. Chocen, Trebovicky tunel z roku 1845, usek Krasikov - Zabreh .. to ma svoje kouzlo a taky to bude skvely dokument o tom jak to tam vypadalo, protoze jet vlakem z Prahy do Prerova uz zacina byt v realu pekna nuda - driv se slo krasne koukat pri otevrenem okne do krajiny a dneska ? - vsude sama protihlukova zed apod .. A v MSTS jet jen po koridoru a obcas ubrat ze 160 na 130 - 120 by byla taky pekna nuda .. v puvodnim stavu je to mnohem zabavnejsi. Takze u me rozhodne vyhrava puvodni stav ..

Male upravy v Chocni by mohli byt - križ mezi 4 a 6 kolejí, ale to je stejně o upraveni nádraží od Pardubic do Kútů/Zabřehu na Moravě.

Jinak gratuluji Šemorovi k 1000 a jednomu přispěvku.

Deterio

AndrewM

Zbyněk Šemora napsal:
Díky za recenzi, ale žádné dilema neřeším. Stavím současný stav, ale bez výluk. Myslím si, že v tom je ta nádhera, že chvíli jedete po staré trati, ale také se svezete po koridoru. Vzhledem k odchylce rychlosti v MSTS a reálu se tato zpomalovátka mohou v budoucnu hodit. Víte jaká to bude nuda? Z hlavního hned 80, pak 160 a můžete jít na kafe do příští stanice...
Až bude hotovo, postavit i novou verzi je možné, ale víte, co to stojí času? Já budu rád, když dostavím naplánované.
Včera jsem měl v práci téměř žádné zákazníky, tak jsem dělal krajinu Úvaly - Český Brod. A skončil jsem před půlnocí. A to jsem nijak nerelaxoval, ale makal. To jen tak pro představu. Buďte rádi, že se podařilo postavit, co stojí současně. Choceň stará s původním kolejivem, viz aktivita Koncila mi sichta, to nemá chybu, tohle je i škoda bourat.
Třebovice - Rudoltice, tam to zůstane, svádí mne nové Hněvkovské tunely, ale také klídek, možná za několik let, až to zapadne do krajiny. Ale opravdu tohle zatím neřeším.

Ja osobne bych se take pripojil ke Stavitelovi. Stavte tak jak je to nyni. resp. podle sebe a az budete ve stavbe dal a treba budete premyslet co dal (coz asi nehrozi), slo by udelat specialni aktualizace s prestavbou Chocne ci useku CT-Zabreh. Ono uz dnes je to castecne o kompromisech a zalezi na kazdem, co ma radeji. Ale urcite bych pripadnou modernizaci a optimalizaci nezavrhoval :-) Ono je na to stejne jeste dost casu, protoze nez se postavi v Praze treba NS nebo usek CT_Prerov, tak to preci jen jeste par mesicu az let potrva :-)

Když jsme u prahy... tak zbyňku jak seš na tom s Prahou???
Úsek úvaky-libeň, bude částečně krajina už v aktualizaci?
A rád bych pomohl s některými nádražími.....
Něco nafotim a Firlet vymodeluje, jen potřebuju vědět co například z Bubnů tam už máš a nemáš, a taky Masaryčka!
Dík!

Hawk: špatně jsi se vyjádřil. Nafotíš a vymodeluješ sám. Firleta nech na pokoji. Ten má práci jinde. Praha je velmi citlivá záležitost. Tam se musí zvážit každý polygon. Ohledně návěstních lavek, tam se nedá použít nic ze světového internetu pro šílené polygony. S tímto má zkušenosti pouze Tomi nebo Roman, který dnes vyrazil do terénu něco nafotit.

O.k. no moje modelační schopnosti jsou omezené, ale lávky bude dělat Firlet z mejch podkladů... tak kdyby jste potřebovali ještě něco nafotit tak se někdo ozvěte, rád to udělám....

Novinky

Děkuji Romanovi za perony v Běchovicích a starší rezavé skiny na další stožáry TV. Firlet dodal hospodu do Klučova

Zde se nejen můžete občerstvit, ale tato hospoda je známá tím, že za minulých časů jeden fíra po 16hodinách stání na nulté koleji s nákladem zamkl mašinu, klíče odevzdal v této hospodě a jel reží domů.

Aktualizaci bych chtěl vydat po neděli. Alespoň tu krajinu, ať to trochu vypadá. Už zbývá jen kousek. Ale dnes ráno mi vytrhli osmičku zub, tak nevím, jaké to bude mít následky a jestli budu schopen .

Následky vytrženého zubu jsou už znát, nejraději bych zalezl do postele.
Zákazníci dnes moc nechodí, tak po chvilkách stavím. Už mám srovnaný terén do Klučova. V Českém Brodě jsem trochu opravil vykládkovou kolej dle fotek od Firleta, jak vypadá terén z druhé strany nádraží, to ještě mám několik otazníků. Hospoda v Klučově, tam je hned podjezd pod tratí, také by se hodila fotka, jak to vypadá ze silnice.
A Pak už Poříčany a za touto stanicí se krajina od Prahy spojí s krajinou od Kolína. Ještě to vidím na hodně práce, ale zvládnu to.
Jinak domečky a vesnice, to bude další kapitola. Stejně trať je většinou tak zarostlá, že mimo koleje je vidět málokde.

(pak ještě 40km Kolín - Pardubice, něco přes deset do Kutné Hory,... .)

pro pana semoru

Pane Šemoro chci se zeptat jestli k vasemu CDcku s vasi trati davate plny trainstore???????

Na Trainstore mám od Toma svolení, tak na DVD je. Ale je i ke stažení na mých stránkách
Jinak mne od klikání myší už pěkně bolí ukazováček. Poříčany - Český Brod dávají pěkně zabrat.

Bilance, stav prací

Je tu neděle večer a chtěl bych oznámit, že krajina z Prahy do Kolína je propojená. Ještě výstupní kontrola a nějaké dodělávky a během příštího týdne by konečně mohla být aktualizace.
Jinak nečekejte, že už je vše komplet. Chybí ještě hodně budov a staveb i celé vesnice, ale podstatné je, že už nebudete koukat do holé krajiny. Také musím trochu vydechnout, abych ze stavby nezblbnul. Děkuji Romanovi, Michalovi, Firletovi i Matesovi (Kostěnice) za serie modelů objektů, které trati přidají na autentičnosti.
klucov.jpg poricany1.jpg

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře