Tak jsem měl tu čest cestovat týden po ČR, najezdil jsem vlakem 4500 km a samozřejmě nechyběl ani úsek mezi Českou Třebovou a Prahou, tam jsem nedělal nic jiného, než byl přilepený na okně a porovával trať Zbyňka Šemory s tratí, po které jsem projížděl. Musím říct, že se mi úžasem zastavoval dech, pan Šemora opravdu stvořil parádní dílo, až na pár malých zádrhelů se jeho trať naprosto podobá realitě. Když jsem koukal z okna a sledoval krajinu, tak jsem už v předstihu věděl, co příjde dál.....né proto, že bych tu trať znal, ale proto, že jsem si to pamatoval právě z jeho tratě z MSTS.
Jo jo Zbyňku, máš to perfektní, až takhle postavíš celou síť ČD, tak to bude paráda!
A co se týče úseku ze Zábřehu na Moravě do České Třebové, tak tam se mi taky zastavoval dech, už ne kvůli Zbyňkovy tratě, ale kvůli toho, jak se to tam změnilo. Naposledy jsem tudy projížděl asi před rokem a od té doby to tam totálně překopali. Za Zábřehem ve směru na Prahu staví nové mosty, stanice Hoštejn je úplně mimo provoz (o kus dál je postavené nové nástupiště), pak mezi Hoštejnem a Tatenicemi se to taky děsivě mění, budují tam nové tunely a viadukty, jsou tam nějak nepochopitelně vytrasovány koleje (asi provizorně) a nejvíce změněný je snad úsek Rudoltice v Čechách - Třebovice v Čechách, tam se komplet nově vytrasovaly koleje, postavil nový tunel a starý Třebovický se zrušil. A Třebovice se taky nějak upravují, dokonce se tam fíra málem s IC Ostravanem vysekal na vyhýbce. Při vjezdu do Třebovic ho vyhýbka odklonila na druhou kolej, poté začal nabírat rychlost a asi si neuvědomil, že na konci Třebovic ho vyhýbka posílala zase zpátky na původní kolej, protože začal dost prudce brzdit až v momentě, kdy mašina a první vagon vlítly na vyhýbku. Jo docela to s lidma zamávalo a než odbrzdil brzdy, tak jsme skoro stáli. :?
Teď bych se chtěl zeptat Zbyňka, jestli bude nějak upravovat ve své trati to, co se upravuje ve skutečnosti? Např. úsek Zábřeh - Třebovice, nebo Nové spojení v Praze. Ono by to fakt stálo za to, ale taky i ten současný stav má svoje kouzlo. Měl bych jeden návrh: :idea:
Upravit trať BP podle budoucí reality, tj. v Praze Nové spojení a ten rekonstruovaný úsek mezi Zábřehem a Třebovicemi, popřípadě i Choceň a vydat to jako aktualizaci. Potom si každý uživatel trať BP zkopíruje, aby ji měl dvakrát a ta aktualizace se vloží jenom do jedné tratě. Takže jedna trať bude původní a druhá už s nově změněnými úseky. A ty další aktualizace už by se pochopitelně vkládaly do obou tratí současně, takže by se obě tratě normálně rozvíjely dále, akorát jedna ve starém stylu a druhá v "novém spojení"
Možná je v tom nějaká zrada o které nevím, ale podle mě je to technicky možné. Jedinná nevýhoda je vetší zabrané místo na harddisku. No a taky samozřejmě práce, ale ta je tak i tak...
Tak to je asi vše, hlavně jsem chtěl pochválit Zbyňka Šemoru, protože to jeho dílo co stvořil je fakt úžasné, já osobně mám ještě hodně co dohánět...