Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zbyněk Šemora napsal:
bob57_cz: Tak jak to popisuješ, to je opravdu rychlejší v commanderu otevřít Activities, Services, Paths, Traffic a Consists. Pak dle indexů manuelně určité aktivity přesouvat.
Ale mě se jednalo o utilitku, která by sloužila jen k tomuto účelu a byla by srozumitelná i tomu největšímu laikovi.
Jo, přesně Zbyňku, podle indexů to poznáš, ale to předpokládá jediné.....že ty soubory opravdu budou mít 100% na začátku indexy ....což se zatím tedy naštěstí děje a ujalo se to.... :lol:

Zbyněk Šemora napsal:
...
Tady je otázka pro programátory. Nešel by udělat prográmek, který by dokázal z odkládacího adresáře nainstalovat vybrané aktivity (tohle problém není), ale i jednotlivě odebírat z MSTS do odkládacího adresáře. Myslím si, že to bude čím dál více aktuální. Některé aktivity mají sdílené consisty (ucelené jednotky, proto duplicity nemají smysl). I případ sdílení by měl prográmek rozpoznat. Také volba, zda consisty vybrané aktivity ponechat. Pak by stačilo jednoduché uživatelské prostředí, aby bylo vidět aktivity v MSTS a aktivity v odkládací složce a třeba jen přetažením myší si je přesouvat. Myslím, že by se taková utilitka hodila do všech tratí. Někdy si mohu nainstalovat neznámou aktivitu a nemusí se mi líbit. Její odebrání je doposud pro laika téměř nemožné, pro pokročilého zbytečně zdlouhavé.
Takový prográmek by neměl být velký problém. Pokud se toho neujme nikdo jiný, zkusím něco vymyslet hned jak budu mít trochu volnější víkend. (tak koncem měsíce)

Indexy se ujaly,ale je taky možné,že stejný konzist je použit autorem jiné aktivity pro stejnou trať a problém je na světě.

bob57_cz napsal:
Indexy se ujaly,ale je taky možné,že stejný konzist je použit autorem jiné aktivity pro stejnou trať a problém je na světě.
Už to s Markem analyzujeme.....tohle se bude muset zohlednit a nechat tam consist tak dlouho, dokud je v aktivitách jediná aktivita, která ten consist využívá......

bob57_cz napsal:
však proto ta utilitka, která by i identifikovala consisty, které jsou sdílené s jinou aktivitou a dokud by existovala duplicita, tak by se tento consists automaticky neodstraňoval (nepřesouval) dle volby.
Máme Conbuilder, Trainstore, tak proč by nemohlo být i něco Českého (Slovenského) a na světové úrovni. Jednoduché a přehledné.
Vyšší verze by pak uměla i opravovat nefunkční aktivity, atd. Dle chuti autora. A bylo by to konečně Česky (Slovensky).

Zbyněk ... chcel by som upozorniť na slovenčinu do programu Activity Analysis, ktorá je ku stiahnutiu na mojich stránkach.

novinky

Jde to pomalu, ale rád bych představil práci Romana (Praha hlavní) a Michala (depo Masaryčka)
Jí ladím krajinu a jakš takš k světu je Libeň - Úvaly...už brzy se to spojí do Poříčan, kde je hotovo z druhé strany
kyje.jpg phahl1.jpg phahl2.jpg presuvna.jpg

Naposled editoval moderátor:
AndrewM

Zbynku vypada to fajne :-) Vsem panum poklona. V jakem horizontu priblizne pocitate s dalsi aktualizaci a v jakem rozsahu ? (dny, tyden, tydny) Predpokladam spravne, ze by melo jit uz o dodelany usek do Kolina ?

Re: novinky

No a překvapení BP60 je kde? Asi se máme na co těšit. Ale stejně jsi potvora Zbyňku! :lol: :lol: :lol:

Klobouk dolů .......

MSF

To není šupna ale šibina-odborně přesuvna=zařízení k bočnímu přesunu kolejových vozidel mezi kolejemi.Alternativa k točně s úsporou prostoru (nejsou nutné paprsky)-geniální vynález našich dědů.
K vidění v některých depech a všech ŽOSkách a výrobních halách loko.

Když jsem to poprví viděl tak mi táta asi v 4-5 letech řekl něco na "š"(možná i šupnu) a já tomu o dté doby říkám šupna :)
Ale dík za poučení....hned jsem moudřejší! :wink:

2 Zbyněk-> Hele jel jsem aktivitu motor Lednice-někam a mezi Lednicí a Lednicí rybníky je trolej... ta by tam asi neměla být ne? se na to když tak koukni!

Hawk napsal:
2 Zbyněk-> Hele jel jsem aktivitu motor Lednice-někam a mezi Lednicí a Lednicí rybníky je trolej... ta by tam asi neměla být ne? se na to když tak koukni!
KDysi davno v hluboke minulosti se to tady řešilo....vypni si v nastavení MSTS zobrazení troleje.....nejde to vyřešit standardně tak, že někde trolej je a někde nee....

AndrewM

Hawk napsal:

To neni Zbynkova chyba, ale chyba MSTS. Doporucuji v nastaveni uplne vypnout zobrazovani troleje. Nebude sice ani na el.tratich, ale vzhledem k jejimu nevzhlednemu zjevu to vubec nevadi, spis naopak. Myslim si, ze vetsina z nas jezdi bez zapnute troleje :-)

A nedá sa tá defaultná trolej nejak upravit? Raz som niekde videl taky screen, kde trolej vyzerala celkom realisticky.

Já nevím jak, ale v addonu Downtown trolley je defaultní trolej použitá jen u tramvaje a ne u vlaků. jinak pěkný addon.

Troleje se tady už řešily mnohokrát. Ikdyby to nějak šlo, tak si uvědomte, že to prakticky nepůjde. Představte si, že ve čtverci Prahy hlavního, Masaryčky a Buben budou ještě troleje. Aby to editor vzal, tak bych musel smazat všechny objekty kolem, ale i tak FPS by bylo slabě nad nulou. Zapomeňte na troleje (v MSTS), jsou prioritnější věci.
Jinak Firlet mi poslal Jakešův prst (Vysílač na Žižkově). Musel jsem pro jeho osazení dogenerovat kousek Prahy. Už jen ty kulisy budov, ať tam chudák nestojí jak sám voják v poli. Pěkná práce, děkuji za všechny.

Vďaka Zbyňkovy a spol. mame relisticku trat a okolie, ale už teraz sa desím nejakých aktivít s trafficom po Prahe. K pádu MSTS úplne stacia aj "menšie" stanice ako Pardubice, alebo Č.T., stačí tam dať zopár vlakov. Najviac ma na to ale štve keď mi MSTS úplne padne. Keby sa to prejavovalo len znížením FPS, tak to človek chvílku vydrží, ale všetko nanovo načítavať ( ešte aj s prípadným reštartom PC), to človeka znechucuje. :x A to mám celkom slušné PC (PIV 3GHz atď).

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře