Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zbyněk Šemora napsal:
Vrrrrr..Haf, haf. Dnes mne páníček vzal opět s sebou do terénu fotit. Kde jsme byli , nevím nechte se překvapit, mě Vaše MSTS moc nezajímá, ale velmi rád jezdím vlakem. Haf, haf.
Jee skoda ja moc prekvapej nebudu protoze vim kde to je :)

Kluci hodně se tu mluví o pro trainech..... je to asi něco co už k MSTS neodmyslitelně patří, ale co je to za addony? nebo vůbec co to je?

Hawk napsal:
Kluci hodně se tu mluví o pro trainech..... je to asi něco co už k MSTS neodmyslitelně patří, ale co je to za addony? nebo vůbec co to je?
V Protrainech 471 nejezdí :lol:
Aktualizace ještě nebude. Je to 60. Tak by tam měla být nějaká překvapení. Ale jedno je jisté. Bude mít minimálně 20 mega, zatím má 23, ale dnes opět něco přibylo. Já s tou krajinou nějak nestíhám. chtěl bych alespoň Praha - Kolín dát co nejvíce dohromady.

Čau Zbyňku,
já jsem ten pan MgrDcbMr. Jakub Dražan kterýmu budeš posílat tu trať :) !
Jinak 60. update už tam mít budu nebu ho mam pak stáhnout?
Díky a hodně štěstí v práci. ale jelikož ještě neni tak tam asi nebude...už se na tu trať moc těšim!

AlesB napsal:
Zbyňku, v klidu pracuj, my rádi počkáme :P
Kdyby to tak šlo v klidu :lol:
Ale současně opravdu nemá smysl žádná dílčí aktualizace. Musí tam být vidět kus práce. Ne na počet odpracovaných hodin, těch je už víc než dost, ale musí to oslovit uživatele.

Lidi, prosímvás, neposílejte mi obrovské přílohy v emailu, viz extrém od jednoho uživatele včera, 10MEGA!!!! Stahuji rychlostí maximálně 3,2kb/s. Tak si to spočítejte, jak dlouho bych takovou poštu příjmal nehledě k tomu, že přes POP3 se u takových obrovských příloh spojení často přeruší. Proto takové zásilky ihned zablokuji nebo je rovnou mažu. Pokud mi chcete něco poslat, na to je http://www.uschovna.cz. Odtud to stáhnu bez problémů a neblokuje mi to příjem a odesílání pošty. Hlavně stahuji skutečnou velikost souboru a ne pár mrtvých mega navíc. Uvědomte si, pokud jako přílohu emailu pošlete soubor např. 6 mega, tak se neodesílá 6mega, ale zásilka se asi o třetinu navýší na velikosti. Email na velké přílohy určený není.

Naposled editoval moderátor:
Tak klucííí.... do pondělka to mam doma.....už s etěším na aktivity a celou trať!!!!!
prostě Břeclav-Praha and Zbyněk Šemora 4EVER!

Hawk napsal:
Tak klucííí.... do pondělka to mam doma.....už s etěším na aktivity a celou trať!!!!!
prostě Břeclav-Praha and Zbyněk Šemora 4EVER!
....už dnes, už dnes. Jen upozorňuji, po nainstalování se msts bude načítat několik minut. Je to způsobeno délkou trati a počtem aktivit. Start msts lze výrazně urychlit spouštěním přes Trainstore, je přiložen na DVD, včetně češtiny.
Výhledově plánuji počet aktivit snížit na minimum a ostatní budou k doinstalování v jiné složce. Tak tomu je doposud, jen těch aktivních bude méně.

Tady je otázka pro programátory. Nešel by udělat prográmek, který by dokázal z odkládacího adresáře nainstalovat vybrané aktivity (tohle problém není), ale i jednotlivě odebírat z MSTS do odkládacího adresáře. Myslím si, že to bude čím dál více aktuální. Některé aktivity mají sdílené consisty (ucelené jednotky, proto duplicity nemají smysl). I případ sdílení by měl prográmek rozpoznat. Také volba, zda consisty vybrané aktivity ponechat. Pak by stačilo jednoduché uživatelské prostředí, aby bylo vidět aktivity v MSTS a aktivity v odkládací složce a třeba jen přetažením myší si je přesouvat. Myslím, že by se taková utilitka hodila do všech tratí. Někdy si mohu nainstalovat neznámou aktivitu a nemusí se mi líbit. Její odebrání je doposud pro laika téměř nemožné, pro pokročilého zbytečně zdlouhavé.

Zbyňku,tohle přece dělá právě TrainStore.Zvolíš aktivitu a on ti ze zásobníku přesune do MSTS vše,co k aktivitě potřebuješ,ostatní zůstane mimo.Startneš MSTS a bez hraní zase ukončíš.Pak z MSTS odstraníš,co tam nechceš.NEodstranit musíš trasy a vozidla+con.
Znovu spustíš TS a dáš vše zpět do MSTS pro kontrolu.
Možná je to pro úplné laiky složité (ty to znáš).
Horší je,že TS neumí přesouvat SOUNDS v MSTS a každá trať chce něco jiné.Jak už jsem psal někde dříve,já si pomáhám baťáky.

Mne sa napriklad Trainstore neosvedčil, lebo ak mam v zlozke vozidla viac eng a wag suborov, ktore maju ale rovnaky zaklad ( tj. ze som preznačil pôvodne vozidlá na nieco iné, lebo potrebné som nezohnal), tak pri pouziti Trainstore a uložení a nahrani aktivity MSTS hladá aj tie povodné vozidlá. Čiže clovek nesmie mat vseliako upraveny Trainset( ale ked hrá vseliake aktivity, ktorých tvorcovia si vozidlá kdovie ako vymysleli a pomenovali, tak sa tomu asi nevyhne). Ale snažiím sa mať naištalované iba tak 1-2 aktivity.

No čekal jsem hodně, ale to že to přijde už dnes!!! To se pošta předvedla......už to mam doma takže instaluju, se*us prominutím na basket trénink a budu PAŘIT!!!!!
Jinak Zbyňku, tenhle problém by mislim šel řešit takovymhle prográmkem a možná bych i věděl o někom kdo by to mohl udělat tak se pokusim optat...rád bych pomohl :wink:

Héj Zbyňku....ta reportáž z ČT o tobě a tvé trati je hustá!!!!!!!!!
A teď jdu jezdit a poznat trať :wink:

bob57_cz napsal:
Zbyňku,tohle přece dělá právě TrainStore.Zvolíš aktivitu a on ti ze zásobníku přesune do MSTS vše,co k aktivitě potřebuješ,ostatní zůstane mimo.Startneš MSTS a bez hraní zase ukončíš.Pak z MSTS odstraníš,co tam nechceš.NEodstranit musíš trasy a vozidla+con.
Horší je,že TS neumí přesouvat SOUNDS v MSTS a každá trať chce něco jiné.Jak už jsem psal někde dříve,já si pomáhám baťáky.
Roberte, Trainstore tohle neřeší. ten načte jen jednu aktivitu a k ní odpovídající vlaky. Tady se jedná o uživatele, kteří chtějí mít v menu komplet vozidla a pokud si nainstalují nějakou aktivitu a ta jim např. zablokuje MSTS, aby ji mohli jednoduše odebrat. Nebo odložit aktuvity už ohrané, aby uvolnily místo novým a neprodlužoval se zbytečně start MSTS.

Hawk: V Praze Karlův most a podobné dominantní věci ještě nemám. Ani budovy Prahy Masarykovo. Pouze Roman vymodeloval Holešovice a do příští aktualizace by mohla být i část hlavního nádraží, Michal vymodeloval památník na Vítkově a část depa na Masaryčce, Firlet připravuje Jakešův prst, a dodal mnoho nádražních domečků pro 011, Mates poslal modely budov na nádraží v jeho rodných Kostěnicích, .....nějaké screeny brzy zveřejním, ale na aktualizaci 60 to bude chtít ještě chvíli počkat. Minimálně týden.

Zbyňku, projížděl jsem prahu a ta trať je boží!!!!!!
Koleje přesně odpovídají reálu...prostě libovka!!!
Jinde jsem zatím nebyl :) !
Tak GL do updatu 1.60!

Hawk napsal:
Zbyňku, projížděl jsem prahu a ta trať je boží!!!!!!
Koleje přesně odpovídají reálu...prostě libovka!!!
Jinde jsem zatím nebyl :) !
Tak GL do updatu 1.60!

Ale až se dostaneš někam k Chocni nebo dolů k Blansku, to teprve budeš mlaskat... :lol: :lol: :lol:

Zbyněk Šemora napsal:
bob57_cz napsal:
Roberte, Trainstore tohle neřeší. ten načte jen jednu aktivitu a k ní odpovídající vlaky. Tady se jedná o uživatele, kteří chtějí mít v menu komplet vozidla a pokud si nainstalují nějakou aktivitu a ta jim např. zablokuje MSTS, aby ji mohli jednoduše odebrat. Nebo odložit aktuvity už ohrané, aby uvolnily místo novým a neprodlužoval se zbytečně start MSTS.

Jsem to nenapsal dost jasně? Vyberu aktivitu,kterou chci odložit v TS,ten mi ji přesune do MSTS.Jiná tam v tu chvíli nebude!!!
Odstraním aktivitu a ponechám si z ní jen začátek a konec - trasu(PATHS?-je to s otazníkem), vyberu sdílené konzisty a odložím do pomocného zásobníku mnou vytvořeného pro případ návratu.
Následně v TS dám vše zpět nebo taky ne a zkusím načíst jinou aktivitu pod TS. Pokud žádná jiná aktivita nevykazuje požadavek na mnou odstraněné konzisty, mohu je smazat.
Stejným způsobem pak odeberu jednu po druhé....

Jiná možnost je si vytvořit zálohu potřebných adresářů ještě před nainstalováním aktivity , nainstalovat aktivitu a udělat druhou zálohu stejného po instalaci.
Pro porovnání provedu pomocí totalcommanderu funkci "synchronizovat" a hned vidím,co mi přebývá na levé či pravé straně,co je změněno a co je stejné.
Na levé straně mám adresář s první zálohou a na pravé s druhou.
Funkce tato není stejná s funkcí "porovnat adresáře"(,která porovnává soubory podle jména,data,velikosti) , ale porovnává soubory podle jejich obsahu! včetně podadresářů.
Jiná funkce "porovnat podle obsahu" porovnává toliko a pouze 2 vybrané soubory navzájem a ty zobrazí se zvýrazněním odlišností.
(Nemám vlastní webprostor,abych udělal náhledy,zatím jsem neměl potřebu cokoli zviditelňbovat, ale asi to budu muset brzy udělat.)

bob57_cz: Tak jak to popisuješ, to je opravdu rychlejší v commanderu otevřít Activities, Services, Paths, Traffic a Consists. Pak dle indexů manuelně určité aktivity přesouvat.
Ale mě se jednalo o utilitku, která by sloužila jen k tomuto účelu a byla by srozumitelná i tomu největšímu laikovi.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře