Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
VáclavS napsal:
Výborně udělané objekty, opravdu jak v reálu.
Dotaz: bude se upravovat TV v Běchovicích a Úvalech? Staré brány s lanky jsou pěkné, Ale v Běchovicích nad Kolínskou tratí (ne nad ranžírem) a v Úvalech na zhlaví jsou brány SIK. děkuji za odpověď.

VáclaveS .........
To není tak jednoduché. Stávající stožáry baly přesměrovány manuálně v *.w souboru ( stejně jako kolejivo ). Pokud Ti jde o jednotlivé stožáry ( brány ) , to je nutno provádět v eitoru tratě. A sám jako stavitel víš , co to obnáší ....... Musíš si uvědomit, že kdyby Zbyněk chtěl dodržet realitu do detailu ( a to se netýká jen stožárů , ale i keřů a objektech ani nemluvě ) tak je stále někde mezi Břeclaví a Brnem.
Jak jsme nadšeně obdivovaly úsek Brno - Blansko , přišla aktualizace a ejhle, vše opraveno, přestavěno a daleko blíže realitě než jsme kdo vůbec doufali. Ono je sice hezké upozornit na nedostatky ( o těch stožárech samozdřejmě víme ) ale je třeba , pokud stojíš o nápravu , dodat potřebnou dokumentaci. Těžko můžeš po nás chtít , aby jsme zmapovali a nafotily každý keř a domek okolo celé trati.
Tím nepřímo odpovídám na dotaz ohledně mostů. Originál je viadukt v Úvalech, který je jak rozměrově , tak co se týká textur téměř přesný ( pokud mne nebudete pranýřovat za nepřesnosti ve výzdobě pilířů graffiti , to by pak samotný viadukt měl velikost textur jako celá dnešní aktualizace ). No a z něj jsou odvozeny další mosty v úseku Běchovice - Libeň.
Věř tomu :!: že také máme zájem , aby trať vypadala pokud možno co nejvíc jako její skutečná předloha a uvědom si , že ,alespoň co se mne týká , jsme amatéři , kteří to dělají pro zábavu a odreagování a ne proto , aby se stresovaly z pěti jinak umístěných stožárů.
Káždá konstruktivní kritika , podložená odpovídající dokumentací je vítána, jelikož je ku prospěchu celého projektu. Těžko říct, jak by jsijako stavitel tratě reagoval na upozornění typu " projížděl jsem xxx stanicí a ta stromová alej je o 50m dál ..."
Uf..... to jsem se rozjel.
Doufám , že pochopíš , jak jsem to myslel a nebudeš to brát jako napadání z mé strany. Je to moje :!: odpověď a můj :!: názor na celou problematiku za kterým si stojím.

Naposled editoval moderátor:
Pavlík napsal:
Zkus stáhnout aktualizaci znova. Nejlépe z Ppoollllových stránek, až tam bude ke stažení. Já osobně moc FTPéčku nevěřím...

Verit :?: Co to je za blabol. FTP je standardizovany komunikacny protokol specialne navrhnuty pre prenos suborov. Okrem ineho umoznuje nadviazanie preruseneho stahovania suboru (napr. spadnute spojenie). Download z FTP je primarny server, kam Zbynek umiestnuje aktualizacie - PPOOLLL aktualizaciu stahuje taktiez z FTP a umiestnuje si ich na download stranku. Inac povedane, subor, ktory sa stahuje FTPckom sa nemoze "poskodit" stahovanim. Taketo poskodenia maju na svedomi iba klientske programy pouzivane pri stahovani obohatene o gatory, quicksearchweb toolbary a podobne swinstva :wink:

Kdo udělal ty objekty pro prahu a okolí? chtěl bych se zeptat jestli bych si nemohl nějaký přivlastnit a přeskinovat popř. nechat takový jaký jsou, prostě podle potřeby. :-) Jinak li řečeno, jsou freeware? :P

Jen pro informaci - 60 aktualizace má přesnou velikost 43 841 145. A k těm protokolům - pokud vše funguje jak má tak by mělo být zcela jedno odkud se to tahá. V obou případech se to stahování dá navázat. A navíc vím že u mrkvosoftího explorelu to navazování funguje také. Jen to má jedno omezení - nesmíte dotyčné okno se stránkou, odkud něco taháte, zavřít (tím přijdete totiž o vazbu na dočasné pracovní soubory kam je stahovaný soubor odkládán) a po případném výpadku spojení pak stačí inkriminovaný odkaz znovu odklepnout.

Pokud ale někdo tahá takovéto "malinké cvrčky" :lol: bez stahovacích manažerů tak může mít problémy při přerušení spojení.

Mexicannos napsal:
Kdo udělal ty objekty pro prahu a okolí? chtěl bych se zeptat jestli bych si nemohl nějaký přivlastnit a přeskinovat popř. nechat takový jaký jsou, prostě podle potřeby. :-) Jinak li řečeno, jsou freeware? :P

Nektere objekty jsem delal treba ja ... Na co je konkretne potrebujes ?

Zbynku, skvela aktualizace :-) Gratuluju .. projizdka z Prahy do Kolína je ted uplne o necem jinem ..
Jen se mi stala divna vec - kdyz na MASNe jedu smerem na KO po koleji, ktera sousedi s odbockou na hlavni - vyhybka, tak se mi rozpoji Esus .. nechapu proc, ale dela to vzdy .. :eek:

Zbyňku musím taky gratulovat k nové aktalizaci.Hodně dobře oddělaná práce.Už se těším na další i když je mi jasný,že to chce taky trochu vorazit. Šnek

Pane Semora, pekna prace!
Nekde by to mozna sneslo jeste nechat trosku zarust (Kyje). Ocenuji zmeny k lepsimu (posunuti vjezdovych nav. na bechovickem zhlavi v Uvalech), ale na vymenu navestidel v Bechovicich jste asi v pracovnim shonu pozapomnel ;-) Vjezdove od Libne je AZD, stejne tak v poradi dalsi navestidla v osobnim. Jinak jsem myslim nic nenasel, vse v ramci moznosti msts.

Jeste bych chtel pochvalit a podekovat vsem tvurcum modelu do trati, sklanim hlubokou poklonu. Krasne modely - velmi dobre odvedena prace!

Mexicannos napsal:

Co se mých objektů týká, nevidím v tom žádný problém. Pokud se někomu hodí do jeho projektu, jsou k dispozici......

Tak teda nevim..

Moje jízda z Kolína do Prahy po instalaci 60BPtrat vypadá takto:

Kolín-Pečky = O.K.
Pečky = problém (chybí mi tam: mlynPecky.s ,BudkaPecky.s ,ZedCihla.s)
Úvaly = problém (chybí mi tam: uvaly_peron.s ,UVALY_4.ace ,UVALY_5.ace ,UVALY_6.ace ,UVALY_SDC.s)
Běchovice = problém (chybí mi tam: Bechovice_peron.s)

Dále už nejedu ani metr ,pošle mě to nekompromisně k Billovi !!

Čím to teda může být ???

Stáhnul jsem 60BPtrat už jak z
ftp://msts.tyk0kso.sk/bptrate/60bptrat.exe
tak i z
http://www.train-sim.cz/Trat_Semora/Semora.php

JOHNZ napsal:
Ocelot: tak to nevim, pretoze 43841.145 kB je presne 42,814MB

Ocelot24.

Tady vidím problém mezi klávesnicí a židlí. Stále dokola opakuji, že aktualizace nelze vynechávat. Před 60 byla 59, 58 a tam by jsi určitě našel co hledáš.

No jo,tak já na to mrknu ,ale než byla 60BPtrat ,jezdil jsem naposledy 59BPtrat ,58BPtrat ,57BPtrat ,56 ,55 ,54 ,atd......

Může se tedy stát ,že novější instalací ,se některé soubory z předešlých omylem ztratí či smažou ???

Zbyněk Šemora napsal:
Ocelot24.

Tady vidím problém mezi klávesnicí a židlí. Stále dokola opakuji, že aktualizace nelze vynechávat. Před 60 byla 59, 58 a tam by jsi určitě našel co hledáš.

AndrewM

Zbyněk Šemora napsal:
Ocelot24.

A neni spis problem v compu, protoze proste nestiha ?

Re: AndrewM

AndrewM napsal:
A neni spis problem v compu, protoze proste nestiha ?

Ne ,comp mám v pohodě..
Problém byl opravdu v aktualizacích 58bptrat a 59bptrat!!
Jenže nechápu tak docela jak se mohly vytratit ?? ..
Než jsem instaloval 60bptrat ,měl jsem kompletně nainstalovaný aktualizace od 29bptrat až po 59bptrat..

Já třeba už trať Kúty - Praha hrát vůbec nemůžu. Počítač se většinou zasekne hned chvíli po spuštění. Ale zasekne se úplně. Zbývá jedině tvrdej restart. Ostatní tratě fungujou normálně. Přitom můj počítač není zase tak úplně špatnej a zrovna dneska jsem všechno instaloval znova, trať Kúty - Praha mám v samostatně nainstalované verzi MSTS a všechny aktualizace a všechno 100 % mám. Ale tohle asi nikdo nikdy nevyřeší :(, proč MSTS má takovéhle nároky na hardware, když jiné současné hry třeba na mém počítači choděj normálně!

Laborec425 napsal:
Já třeba už trať Kúty - Praha hrát vůbec nemůžu. Počítač se většinou zasekne hned chvíli po spuštění. Ale zasekne se úplně. Zbývá jedině tvrdej restart. Ostatní tratě fungujou normálně. Přitom můj počítač není zase tak úplně špatnej a zrovna dneska jsem všechno instaloval znova, trať Kúty - Praha mám v samostatně nainstalované verzi MSTS a všechny aktualizace a všechno 100 % mám. Ale tohle asi nikdo nikdy nevyřeší :(, proč MSTS má takovéhle nároky na hardware, když jiné současné hry třeba na mém počítači choděj normálně!

Ono stačí sledovat diskuse. Pokud si přesuneš Martensovým programem většinu aktivit bokem, necháš tam maximálně dvě. Pak zkus start MSTS. A budeš spokojen. V opačném případě nastartuj MSTS, uvař si kafe, klídek, pohoda, až ho vypiješ, koukni na MSTS a určitě bude načten.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře