Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Dobře, už před spaním nebudu jíst, možná se FPS v mé trati zlepší.

Jinak zatím nic nestavím, ale je to jako klid před bouří. Už mám od Romana nějaká update a já také mám své plány. Ale nejprve otestuji, co vše v Hrabovce vykolejuje.

Naposled editoval moderátor:
Právě jsem si projel štreku směr K.H.- Pha a opravdu KLOBOUK DOLŮ

vykolejeni

To Zbyněk Šemora:
Tak jsem to po té strojové s tím ešusem zkusil taky a byla to prča.
Rozhodil se pěkně,ale nezastavil, ikdyž mu utekl vzduch. Musel jsem zastavit sám. Po několika potvrzeních bdělosti a přebrzdění na místě
dovolil jízdu, tak jsem couvnul k utrženému dílu a asi z 1m ten ocas přiskočil ke kmeni a připojil se sám. Po další zkoušce brzdy to už jelo normálně, tak jsem zkusil couvat a na tom kritickém přechodu se to rozkmitalo a místo pokračování se ty vozidla prolnuly do monobloku a už tak zůstaly napořád i pro jízdu vpřed.

Také jsem testoval a postavil jsem i tuto simulaci ve Velimi na zkušebním okruhu ve Velimi. Projel jsem to jak ešusem, tak soupravou a obojí viz foto od Boba. I na testovací trati. tak mám špatné zprávy, toto je chyba kolejiva a bude se bourat. Takže na aktivity si počkejte až do BP61. Otestujte někdo tyto angličany v Kolíně a Letohradě, jestli to dělá ten angličan nebo jen kombinace s určitou vyhýbkou.

Tak jsem se 471 projezdil křižem krážem Kolín, místa, kde jsou tyto angličany a vše vpořádku. Asi to jen nemá rádo určité kombinace propojení. Takže opravím jen Hrabovku. Zkusím tam vložit mezi krátkou jednometrovou kolej a uvidím, co to udělá. Napřed to otestuji ve Velimi na okruhu. Ale až odpoledne. Pak bude nutno posunout i vyhýbku vedle na první koleji, tak s tím počítejte. Pokud to vyřeším, tak asi v pondělí to dám do aktualizace. Do té doby hledejte další slabá místa v kolejivu. Ony vyhýbky z Xtracks jsou pěkná věc, ale také mohou nadělat paseku, že celá práce stavitele tratě příjde v niveč. Opatrnost je na místě.

Zbyněk Šemora Zaslal: so září 24, 2005 8:02 am Předmět:

--------------------------------------------------------------------------------

Také jsem testoval a postavil jsem i tuto simulaci ve Velimi na zkušebním okruhu ve Velimi. Projel jsem to jak ešusem, tak soupravou a obojí viz foto od Boba. I na testovací trati. tak mám špatné zprávy, toto je chyba kolejiva a bude se bourat. Takže na aktivity si počkejte až do BP61. Otestujte někdo tyto angličany v Kolíně a Letohradě, jestli to dělá ten angličan nebo jen kombinace s určitou vyhýbkou.

ZZO Velim je nadsazka nebo aktualizace 61? :D

Libor

Okruh ve Velimi není nadsázka, ale skutečnost. Okruh to sice není, to v MSTS nelze, spíše to bude spirála, ale je to trať na testování kombinací kolejiva. Vložení koleje 1m nepomohlo, zkusíme 10m

Huráááá. Už je to opraveno. V Hrabovce se už nic nerozspojuje. Koleje jsou nezměněny. Ještě, že máme Velim, kde se to dalo nasimulovat.

Nepomohla ani metrová kolej mezi angličanem a vyhýbkou, ale ani kilometrová. Stále se souprava trhala.
Nakonec byla chyba mezi klávesnicí a židlí. Smazal jsem vyhýbku i angličan a osadil v obráceném pořadí. Nejprve angličan a potom jsem na něj nalepil vyhýbku. Od té doby to jezdí. To samé jsem udělal v Hrabovce a po SAVE je to tam už OK. Takže žádný paths se nezměnil a aktivity budou fungovat. Zkusím se kouknout i na další vyhýbky. sestavím zhlaví na okruhu, jako je v Přelouči a uvidím, co to udělá s Hurvajzem

Ad: štreka do kruhu.
Na ukážkovej trati k Xtracks bo tuším jeden úsek trate taký že sa po správnom porehodení 1 výmeny dalo chodiť dokola a nepadalo to ...

Tak jsem včera si trochu hrál s okruhem ve Velimi. Nakonec jsem zkusil udělat spirálu, kdy po jednom kruhu následoval malý okruh a po dokončení kružnice jsem trať ukončil zarážedlem. Aby bylo možné včas zastavit, na zábrzdnou vzdálenost jsem osadil návěstidlo. Osadil jsem i sloupy TV. V rovném úseku jsem měl nasimulované zhlaví v Přelouči pro další testy. Jdu do hry a nenačetlo se. Vlezu do editoru tratě, neviděl jsem problém, trať měla začátek a konec, spirála nikde propojená není. Tak editor aktivit, abych zkontroloval Paths. A editor se načítal až do úplného unačítání a tak bych čekal do soudného dne. Tak znovu editor tratí a po načtení mne to při prvním pohybu poslalo k Billovi. Tak jsem šel spát a ráno jsem načetl zálohu i s aktualizacemi, znovu opravuji Hrabovku a tímto pokusy z okruhem pokládám za uzavřené. Zbytečná ztráta času. Jen tam postavím kousek rovinky, pro testy kolejí a vyhýbek. Už žádné spirály. Že by se tam něco naindukovalo a chovalo se to jako propojené? Podezření mám na automatickou pokládku sloupů TV. Po osazení mi to v souběžných kolejích připadalo trochu zmatené.

JOHNZ napsal:
Ad: štreka do kruhu.
Na ukážkovej trati k Xtracks bo tuším jeden úsek trate taký že sa po správnom porehodení 1 výmeny dalo chodiť dokola a nepadalo to ...

Tvůj podpis se tam nezobrazil. Jen mám připomínku. Standart, norma je od toho, že je něco dlouhodobě otestováno, že to funguje a slouží k tomu aby se znovu pracně nevymýšlelo, co už dávno vymysleli druzí. Ono dostat se ke stejnému výsledku dá mnoha cestami, vše bude fungovat, ale druhá otázka je, za jakou cenu. Příklad jsou původní složky Trainsetu. Když bývaly Sound a Cabview v každé složce, tak to fungovalo také 100%, ale na DVD by takových vozidel vešla polovina.

To samé je asi ukázková trať, jak popisuješ. Možná bych k tomuto výsledku došel po mnoha týdnech testování také, ale možná, kdybych viděl jak to mají namyšlené, jaké jsou zásady, postavil bych Velimský okruh během hodiny. Ale zatím tomu nevěřím, že to jde.

Johnz, máš někde ten funkční ovál? Já ještě jednou zkusil Velimský okruh. Dal jsem tam několik odvratných vyhýbek a vyrazil jsem. Po přehození poslední vyhýbky dle očekávání hra zamrzla. Pak jsem zkusil za vlakem přehazovat vyhýbky do základní polohy, manévr se sice nezdařil, ale teoreticky by to mohlo jít. Ale poněkud nepohodlné.
Dám to do aktualizace, díky odvratným vyhýbkám to MSTS neblokuje, třeba někdo něco vymyslí. Ale opět jsem vyřešil další problém. Položil jsem znovu vyhýbky na zhlaví v Přelouči a Hurvínek už se netrhá. Tedy obecně platí, že ikdyž jsou koleje položeny správně, nemusí tomu tak být doopravdy.
Chtělo by to vytvořit consists z citlivějších vozů a těmi testovat tratě.
Kdyby jste někdo našel další místo, kde se trhají některé vlaky, dejte vědět.

No tak odvolávam to čo som povedal, a ospravedlňujem sa ti za to, že som ti prirobil robotu. Videl som to len na jednom obrázku, ale nie celé, až som si tú trať stiahol a zistil že to nie je úplný okruh, ale na jednej strane je takisto výhybka, takže je to len obyčajný smyčka. :eek: :shaking: :cry:

Perpentum Mobile tedy dohromady nedáme. Ani nejde za vlakem přehazovat vyhýbky. Nebudu tedy provokovat nevinné počítače a trať někde přeruším. Nebo smyčky? Někdo možná na něco příjde.

Zbyňku
Znám jedno řešení. Je použité na testovací trati zveřejněné na train-sim.com kteroužto trať používám velmi často. Základem myšlenky toho jak rozchodit kruh jsou vyhybky.
Takže na části toho okruhu jsou dvě koleje vedle sebe, na obou stranách pomyslné stanice je jednoduchá kolejová spojka, hlavní kolej oválu je vprostřed mezi vyhybkama přerušená čímž je po kruhu, ta sousední druhá kolej je na obou koncích zakončena kusou kolejí. A vzhledem k tomu že základní poloha vyhybek je rovně tak tam k tomu uzavření kruhu prakticky nedochází - je tam na okruhu i dost návěstidel.
Neznám sice uspořádání kolejí na Velimském okruhu ale určitě by se ve stanici na té okruhové koleji dalo umístit nějaké přerušení kvůli kterému by tam byla výluka části dotyčné koleje.
Pokud bys to chtěl vidět tak dej vědět a nahraju ti to na FTP - není to tak velké.

okruh

Šikovně to je vyřešené ve "Vysočině".
Jedna kolej jede od začátku ke konci, tam se "otočí na obrátce a vrací se zpět po vedlejší koleji k začátku. Před koncem je výhybka do odbočky ke druhé obrátce dostatečně dlouhé,abys za sebou přehodil vexli zase do odvratu a před sebou z odvratu zpátky na trať.

V raných dobách MSTS existovala švýcarská smyšlená trať, která pohodový provoz ve smyčce umožňovala. Bylo na ní několik spojek a testoval jsem na ní výdrž nádrže na Sergeji. Bylo to asi 17 hodin.
Takže nějak to jde.

Tak v čem je zakopaný pes? Problém je, co mi hodí veksli za vlakem zpět do základní polohy. Nebo, že by návěstidla?
Já mám okruh vytvořen jak popisoval Ppoollll. Na obou stranách oválu mám odvratné štíhlé vyhýbky. Jakmile postupně navexluji poslední, dokončí se kruh a počítač zamzne.

Tohle měl nějak vyřešeno i Vlastík který dělal k trati reálný zkuš okruh.... taky psal že to MSTS nemá rád, ale že to nějak udělal funkčně...tak se ho zkuste zeptat

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře