Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ppoollll napsal:
Zbyňku

Ty na DVD máš i soubor DEFAULT.WAG v adresáři ...trains/trainset/default ? Pokud ne tak nemůžeš přece mazat adresář trainset jako celek! Bez tohoto souboru by MSTS kolabovalo! Pokud ho tam máš tak pak je to smazání celého adresáře možné. Takže jak to je s tou tvou instalačkou v tomto bodě?
Ano, mám. A mám tam i Acela/Sound, Kiha/Sound, atd, aby vše chodilo bez problémů.

Ppoollll napsal:
Zbyňku

Ty na DVD máš i soubor DEFAULT.WAG v adresáři ...trains/trainset/default ? Pokud ne tak nemůžeš přece mazat adresář trainset jako celek! Bez tohoto souboru by MSTS kolabovalo! Pokud ho tam máš tak pak je to smazání celého adresáře možné. Takže jak to je s tou tvou instalačkou v tomto bodě?

No ja pri installe odkliknem všetky defaultné trate, tzn. nenainštaluje mi žiadne a v Routes adresári je len Břeclav-Praha.Ale v Trainsete mám takisto defaultné vozidlá (Acela, HHP atď) a spomínaní default.Všetky okrem defaultu zmažem, v tomto má Ppoollll pravdu - ten default tam musí zostať...Takže teraz mám v trainsete iba vozidlá ČD/ČSD/ZSSK atď a default.Bez neho MSTS skolabuje.

Mirec, to je přece základní věc MSTS že DEFAULT.WAG v Trainset je povinná položka. To neřeš.
Jinak jsem právě propojil Kúty - Holíč - Hodonín a asi kilometr a půl je tam navíc. Kouknul jsem na mapu a je to jasné. Hodonín - Holíč vede pod nesprávným uhlem. asi z důvodu aby to vycházelo , když Kúty byly o dva kilometry blíže. Ale tohle posunout nebude zase takový problém. Jen by to chtělo ty plánky, abych Holíč a Gbely nestavěl znovu jako částečné fikce. Hodonín je naštěstí pod správným uhlem, kilometricky do Břeclavi to odpovídá, takže stavět mohu od první vyhýbky. Ale to až přístě. Také osadím kilometrovníky i Břeclav - Hodonín a jsem zvědav co z toho vypadne za výsledek. Ale mám pocit, že tam dílčí odchylky jsou.
Dále Michal Tuček dodal budovy zastávky Starého Kolína, takže práce jsou i tam. Aktualizace 64 tedy ještě jen tak hned nebude. Ale za to bude opravdu veliká.
PS. Bourání je opravdu nebezpečné. Staré Kúty mi při save 3x poslalo k Billovi. Vždy pokud jsem smazal kolej a nevšiml jsem si, že tam bylo návěstidlo nebo vyhýbka s vazbou. Naštěstí bez následků.

Zbyněk Šemora napsal:
Mirec, to je přece základní věc MSTS že DEFAULT.WAG v Trainset je povinná položka. To neřeš.
Jinak jsem právě propojil Kúty - Holíč - Hodonín a asi kilometr a půl je tam navíc. Kouknul jsem na mapu a je to jasné. Hodonín - Holíč vede pod nesprávným uhlem. asi z důvodu aby to vycházelo , když Kúty byly o dva kilometry blíže. Ale tohle posunout nebude zase takový problém. Jen by to chtělo ty plánky, abych Holíč a Gbely nestavěl znovu jako částečné fikce. Hodonín je naštěstí pod správným uhlem, kilometricky do Břeclavi to odpovídá, takže stavět mohu od první vyhýbky. Ale to až přístě. Také osadím kilometrovníky i Břeclav - Hodonín a jsem zvědav co z toho vypadne za výsledek. Ale mám pocit, že tam dílčí odchylky jsou.
Dále Michal Tuček dodal budovy zastávky Starého Kolína, takže práce jsou i tam. Aktualizace 64 tedy ještě jen tak hned nebude. Ale za to bude opravdu veliká.
PS. Bourání je opravdu nebezpečné. Staré Kúty mi při save 3x poslalo k Billovi. Vždy pokud jsem smazal kolej a nevšiml jsem si, že tam bylo návěstidlo nebo vyhýbka s vazbou. Naštěstí bez následků.

Jasné že to neriešim, ale priznám sa zmazal som ho.A trvalo chvíľu kým som prišiel nato že tam musí byť...Ale človek sa stále učí... :D

8.11. utorok idem do Kútov a pokúsim sa plán stanice zohnať. Uvidím čo sa mi podarí vybaviť. Sekule a V.Leváre sú nesamostatné stanice pridelené pod Kúty tak uvidím či tam bude plán aj týchto staníc.

Dano napsal:
8.11. utorok idem do Kútov a pokúsim sa plán stanice zohnať. Uvidím čo sa mi podarí vybaviť. Sekule a V.Leváre sú nesamostatné stanice pridelené pod Kúty tak uvidím či tam bude plán aj týchto staníc.
Kúty jsou na světě,ale jde jen o způsob dodání Zbyňkovi.Možná se podaří i něco dále na Blavu.Díky předem mnoha zúčastněným.

Naposled editoval moderátor:
poison napsal:
Dano napsal:
Kúty jsou na světě,ale jde jen o způsob dodání Zbyňkovi.Možná se podaří i něco dále na Blavu.Díky předem mnoha zúčastněným.

No konečne sa niekto chytil...A to je zase Čech - Břeclavák...Normálne sa pomaly hambím :eek: zato že sa Slováci "akokeby" vykašlali na Zbyňka...

Na plánky se budu těšit, pak mohu jen doplnit Sekule (koleje a oddíly návěstidel jsou položeny za předvěst do Sekulí od Moravského Jánu - zastávka mezi Velké Leváre - Sekule).
Jelikož jedno souvisí s druhým a nelze navazovat na něčem, co by se v budoucnu mohlo posouvat, tak než začnu rekonstruovat Hodonín - Holíč - Kúty, bude nanejvýš vhodné rekonstruovat Břeclav a trať do Hodonína. Už jsem začal. Celé Lanžhotské zhlaví a kusé perony jsou hotové, jak má být i s angličany. Další angličany jsou na zhlaví v přednádraží, ale tam mám pocit, že tam mám nějakou krpu, trochu jsem to tam tenkrát domotal, protože by to bez angličanů nevyšlo. Ještě je sranda, v Břeclavi jsem byl s objekty nadoraz, po rekonstrukci trati do Kútů jsem jich asi 300 ušetřil (tolik jsem tenkrát plýtval) ale i po dosazení angličanů jsem na 1014 objektech. Přitom krajina kolem je mnohem plnější. Tímto mé aktivity Hurvínek a Náročná služba by přestaly fungovat. Do aktualizace je také opravím. Pokud tam jsou uživatelské aktivity, to bude muset autor. Na Břeclavi mi nejvíce vadilo prodloužené první nástupiště, které je v reálu široké asi 2 metry a já jej měl jako nástupní peron s vlaštovkami.
Na aktualizaci 64 budete muset počkat, dokud tohle vše nedokončím. Celkem velké sousto. Ale bude stát za to.

Ještě jeden postřeh. Původně jsem plánoval Břeclav - Praha, proto vznikla zkratka BP. Ale Kúty tohle narušily. Proto je nutné koleje protáhnout do Bratislavy, aby zkratka BP byla opět platná :lol:

libor napsal:
Zbyněk Šemora Zaslal: út listopad 08, 2005 8:45 am Předmět:

--------------------------------------------------------------------------------

Ještě jeden postřeh. Původně jsem plánoval Břeclav - Praha, proto vznikla zkratka BP. Ale Kúty tohle narušily. Proto je nutné koleje protáhnout do Bratislavy, aby zkratka BP byla opět platná

Budapest je taky na B

libor
Ale oběhy turnusů lokomotivních čet byly nejdál mezi Prahou a Bratislavou. Takže dál jak za Bratislavu, tak za Prahu pokračovat nebudu. Mezi je takový prostor varintních cest (Přerov, Havlíčkův Brod, Hradec Králové), že do penze budu mít co tvořit. Ale bohužel do té doby určitě budou dokonalejší simulátory. Pak začínat znovu? Ale vzhledem k pořízeným materiálům a současným možnostem by se postupovalo mnohem rychleji.

Deterio napsal:
Co trat na Hohenau. Bude taky casem.

No to je celkom zaujímavý postreh...Aspoň by šli tvoriť trochu dlhšie aktivity s Taurusmi a nieje to zas tak ďaleko.BTW mne stačí ak sa za skratkou BP bude skrývať Bratislava - Praha, Budapest, Bolognu ani Benátky naozaj nemusím...Ináč, mám trať do MSTS ktorá je na Sicílii, tam som prvý krát videl namiesto budov len kulisy a vypadalo to naozaj výborne...Myslím že kulisy sú slušnou variantov k originál budovám a mestám.

Mirec napsal:
Deterio napsal:
Co trat na Hohenau. Bude taky casem.

No to je celkom zaujímavý postreh...Aspoň by šli tvoriť trochu dlhšie aktivity s Taurusmi a nieje to zas tak ďaleko.BTW mne stačí ak sa za skratkou BP bude skrývať Bratislava - Praha, Budapest, Bolognu ani Benátky naozaj nemusím...Ináč, mám trať do MSTS ktorá je na Sicílii, tam som prvý krát videl namiesto budov len kulisy a vypadalo to naozaj výborne...Myslím že kulisy sú slušnou variantov k originál budovám a mestám.
Problémom je to, že tu u nás nemá tie budovy a kulisy kto modelovať ... nejsou lidi ... radšej nikto nič nevie, než by niečo skúsil urobiť. Česť výnimkám, modelárom, ktorí sa nevzdali pri prvom neúspechu alebo pri prvom probléme a modelujú ďalej. Lenže tých je tak málo, že mi k tomu stačia prsty jednej ruky, aby som ich spočítal.
Ináč vhodné by boli aj väčšie málopolygónové obytné celky, diorámy - jedna taká lastovička je na http://team.routebuilders.dk/Engelsk/Engelsk.htm

Zdravím,
nepamatujete nekdo z vás, co jezdilo z Rakouska do Břeclavi tak kolem roku 1990 nebo i dřív? Vím, že to byla mašina s vyvýšeným prostředním stanovištěm, ale nemůžu si vzpomenou na řadu........ :roll:

VolejnikTomas napsal:
OBB 1116 určitě ne - to tam jezdí teď. Ty s tou kabinou uprosrřed byly asi 1063 nebo 1163.

Pravda Tomáš, najprv 1063 potom "Sissi" - 1014, myslím že začali okolo roku 1993, alebo 1994 (základy el.časti tejto lokomotívy boli odvodené z rady 1063) a najnovšie "frčia" Taurusy 1116...

VáclavS napsal:
Taurus je OBB 1016 :!:

No to hej, ale aj 1116 je Taurus...Rozdiel je len vtom že 1016 je iba na 15 kV 16/2,3 Hz a 1116 je dvojsystémová, teda frčí ešte aj na 25 kV 50 Hz...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře