Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
S tými sklonmi je to trochu problém, už som to preberal aj s Duusom, v dodatku je uvedená len trieda sklonu v medzistaničnom úseku a najväčší spád (stúpanie) pre výpočet brzdiacich percent, v žiadnom prípade tam niesú uvedené presné kilometrické polohy jednotlivých prevýšení, čo mi dosť chýba. Ale nič to, dám to dokopy a ozvem sa.
A mám aj Holíč...

Asi sa mi podarí získať kolajový plán Bratislava hlavná stanica. Čo sa týka asi sklonovo najnáročnejšieho úseku Bratislava hlavné- Devínska Nová Ves som ochotný ho zmapovať pešou pochôdzkou. Takisto rád zhotovím foto dokumentáciu z Bratislavy a okolia.

Ahoj Zbyňku mám rozdělanou aktivitu R203 Chopin a část týhle aktivity zasahuje do traťe Břeclav Kúty.Jak to vypadá s výlukama?Mám ještě počkat,nebo můžu tvořit dál.Díky.

Prosímtě počkej, já zatím u toho šílím, protože jsem musel překopat vše od prvního oblouku vlevo za Břeclaví, abych za ním se dostal na druhý KM v navazující rovině a konec oblouku vpravo byl před 5. kilometrem. Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě. Ale bohužel, tenkrát jsem neměl ty podklady ke stavbě, jako mám dnes. Lanžhot pak jednoduše posunu a to co mám postavené do Kútů se také jednoduše přestrká na nově vytrasovaný úsek. Naštěstí jsem měl naházené pouze koleje a Kúty jsem stavět ještě nezačal, kromě zhlaví. Tímto se možná vysvětluje 2km odchylka mezi Břeclav a Kúty proti mapě MSTS. Takto se asi o 1km zkrátí. (esíčko jsem měl i málo zahnuté) Hlavní důvod k tomuto razantnímu kroku byl, aby se nenatáhla neúměrně trať Kúty - Holíč. Jinými slovy Břeclav - Kúty - Holíč - Hodonín. Tento úsek je do aktualizace pro nové aktivity TABU. Vše přesměruji podle ortofotomapy. Když už zásah, tak pořádný, protože z hlediska potrhání Paths je úplně jedno, jestli vyměním jeden angličan nebo celou trať.
Jinak vzdálenosti mezi Brnem - Břeclaví a Hodonínem jsou v normě. Jinak by tato současná práce byla zbytečná. Jedná se mi jen o to, aby se dalo jezdit dle reálného jízdního řádu. Zkrácená vzdálenost 2km mezi Lanžhotem a Kúty mne tak dlouho hryzala, až jsem se k tomuto odhodlal. Ale bohužel, jedno souvisí s druhým.

Zbyněk Šemora napsal:
Prosímtě počkej, já zatím u toho šílím, protože jsem musel překopat vše od prvního oblouku vlevo za Břeclaví, abych za ním se dostal na druhý KM v navazující rovině a konec oblouku vpravo byl před 5. kilometrem. Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě. .......

Chtěl bych se zeptat ,zda by nebylo jednodušší vyměnit už i koleje na Český Třebový (angličany) ?? .. To samé i v Pardubice a myslím i Chocni.. Právě teď ,kdy bude vydáno nové GVD2006.. Podle předběžného zhlédnutí tam bude dost možností pro zajímavé ativity.. Vím ,že je to práce obtížná ,ale do budoucna stejně nevyhnutelná.. Podívám-li se zpět ,nikdo v poslední době netvořil aktivitu pro PRAHU-BŘECLAV-KÚTY v celé délce (tzn.: R,IC,EC či Pn,NEx),tudíš by se pathe stratily pouze u starších aktivit.. Já osobně mám rozdělané dvě aktivity s GVD2006 ,které projedou horní úsek tratě celý.. Pokud se výměna nebude konat a opět se odloží ,výdají se aktivity ,které po rekonstrukci BP nikdo nerozchodí..

Díky za odpověď..

Pokud by jsi chtěl i Třebovou, Brno, Krasíkov, tak je lepší si počkat na grafikon 2007. Umíš si představit kolik je to práce? Vyměňuji jih, protože teď zde nejsou téměř žádné aktivity. A tento úsek byl nejstarší a stavěl jsem jej s nejmenšími zkušenostmi.
Jen tak pro info, několik hodin jsem trefoval esíčko mezi Břeclaví a Lanžhotem, až jsem žasnul, jak to stále nevycházelo. Ale už jsem přeložil i Lanžhot a koleje jsou u řeky Moravy. Už to půjde rychle, protože do Kútů jsou koleje již položeny dle orogotomapy, tak zbývá je jen přeházet o kousek vedle. Pak přeměřím Břeclav a jesti tam nejsou hrubé chyby, tak bych maximálně přestavěl i větev na Hodonín. Ale Hohenau/Mikulov - Břeclav - Brno - Praha zůstane do odvolání nedotčeno. Až příští rok by na etapy proběhla rekonstrukce Břeclav - Brno - Opatov (Brno - Opatov jen kříže a angličany) a Druhá fáze by byla Pardubice - ČT - Krasíkov. Jestli první sever nebo to vezmu od jihu, to ještě nevím. Do té doby daleko, tak to zatím neřeším.

Jen tak pro informaci, od minulé aktualizace jsem v celé trati podoplňoval a povyměňoval nové podjezdy od Romana pro 1 až 6 kolejí. Současně jsem i vyměnil zbývající pražce na nekoridorových tratích. Po těžkém dilema jsem usoudil, že úsek Kúty - Břeclav ke nutné postavit komplet znovu. Hotovo mám pouze položení kolejí kromě nádraží Kúty (doufám, že mi někdo pošle plánek, ale už tomu přestávám věřit, že něco takového existuje) (v případě jakékoli stanice ČD se mi na dotaz sešlo plánků ze všech stran obratem několik)
Takže aktualizace 64 bude obrovská, ale ještě týden dva si budete muset počkat. Koleje budou muset být poopraveny i Kúty - Holíč - Hodonín (jedno souvisí s druhým). A samozřejmě včetně textur povrchu.
Stav prací:
brec.JPG
Nová pokládka kolejí od Břeclavi.
lanzh.JPG
tohle zbylo z původního Lanžhota než to tu buldozery definitivně uklidí, nyní je asi o 800m jinde
kutyold.JPG
V popředí oblouk od Brodského do Kútů po přeložce, v pozadí jižní zhlaví původních Kútů. Pro info, o kolik bylo nutné trať z Břeclavi do Kútů přetrasovat. Jedině takto je v budoucnu možné pokračovat dál.

Naposled editoval moderátor:
Pan Semora,

chcel by som sa opytat priblizne kolko tyzdnov vam bude trvat kym trat potiahnete az do Bratislavy??
Dakujem za odpoved

Lubos napsal:
Pan Semora,

chcel by som sa opytat priblizne kolko tyzdnov vam bude trvat kym trat potiahnete az do Bratislavy??
Dakujem za odpoved

Promiň ,nejsem sice p.Šemora ,ale ... k výstavbě na Bratislavu :

1) Potřebuje plánky stanic ZSR ,hlavně aktuálně stanice Kúty ..
2) Podrobnou dokumentaci (sklonové poměry ,vzdálenosti) ..
3) Fotodokumentaci a nějaký ten videozáznam ..
4) Hodně času a pevné nervy ..

Teď p.Šemora pracuje na rekonstrukci "jih" ,tzn. "BŘECLAV-KÚTY" a "HODONÍN-KÚTY" .. Poté myslím je ještě hodně práce na úseku "PARDUBICE-KOLÍN" ,kde není hotový terén ("okolí tratě") ,no a pak myslím že by to mohlo dopadnout .. Bude-li to ,co máš popsané nahoře ..

Cca 20-50 týdnů intenzivní práce po rekonstrukci ,odhaduji ..

Z pozdravem , Ocelot24

Zapoměl jsem na něco Zbyňku ?? ..

Naposled editoval moderátor:
Lubos napsal:
Pan Semora,

Dakujem za odpoved

Tak na takové kladené otázky bych si dával pozor, protože je zvykem, že když někdo položí podobnou otázku, jako, když už bude kompletně dostavěná krajina z Pardubic do Prahy, tak hned se na něho snese vlna kritiky a ani bych se tomu nedivil, nebo otázky typu, kdy už konečně to postavíte do toho Vladivostocku a to pak by byl pěkný fičák, možná hučák. :lol:

Lubos:

Do Bratislavy se bude stavět, až někdo dá k dispozici plánky stanic na Slovensku. Já se snažím na K-Reportu, ale zatím žádné odpovědi. Jestli je můžeš poskytnout, Zbyněk bude rád :P

Přesně jak jsou reakce níže. Opravdu nemám ani Ň ohledně dokumentací. Jen jsem dělal neodkladné rekonstrukce, dokud nejsou v tomto úseku nové aktivity. Přece jen inzeruji Kúty - Praha, ale výchozí stanice by měly být trochu na úrovni. Praha se už rýsuje, ale Kúty byly do teď muzeum. A samozřejmě Kolín - Pardubice jsou prioritní. Ale pokud budou materiály, jako bokovky bych se prodloužení do Bratislavy nebál. Také bych si chtěl pohnout dříve, než tam bude koridor.

Dnes som natáčal video Ba - Kúty a partia tmavších "spolobčanov", ktorý cestovali z Malaciek do Plaveckého Štvrtka ma doslova obklúčila. Veľmi živo sa zaújmali čo to natáčam. Bez problémov som ich presvedčil že kontrolujem kvalitu kolajníc. :D. Už mám aj orto fotomapu Bratislavy až po Devínske jazero. Je na nej aj veľká časť takmer zrušenej trate do Stupavy, vrátane žst. Stupava. Na ďalšej dokumentácii intenzívne pracujem.

nebulus napsal:
Dnes som natáčal video Ba - Kúty a partia tmavších "spolobčanov", ktorý cestovali z Malaciek do Plaveckého Štvrtka ma doslova obklúčila. Veľmi živo sa zaújmali čo to natáčam. Bez problémov som ich presvedčil že kontrolujem kvalitu kolajníc. :D. Už mám aj orto fotomapu Bratislavy až po Devínske jazero. Je na nej aj veľká časť takmer zrušenej trate do Stupavy, vrátane žst. Stupava. Na ďalšej dokumentácii intenzívne pracujem.
Týý brďo, tak to bych se asi opravdu bál. Mě úplně stačilo, když jsem projížděl na kole okolí trati Holíč - Kúty. Prašnou cestou lesem z Gbel do Gbely zastávka jsem si hlídal, aby rychlost kola neklesla pod 30 km/h, protože početné skupiny lidí tmavší pleti, které jsem cestou potkával každých 100m nevypadaly zrovna přátelsky. O jejich kultuře vypovídaly hromady smetí kolem a větve stromů ověšené starými hadry. Kdyby mi ukradli digitální foťák, podle čeho bych pak stavěl tuto trať? Tenkrát jsem snad udělal na kole svůj rychlostní rekord. Něco podobného jsem zažil, když jsem funěl na kole do kopce a myslel jsem, že slezu a půjdu dál pěšky. Najednou se z jedné zahrádky utrhl velký pes a rozběhl se za mnou. Haf, Haf. Ten kopec jsem tenkrát vyšlapal rychlostí světla.

Naštastie boli celkom priatelskí a spravili na videu "audio" kultúrnu vložku :P, trocha utrpela aj kvalita obrazu, lebo som musel z trojnohého statívu spraviť "jednonohý". Ale po ich odchode som pre istotu skontroloval či mám foťák, mobily, doklady a pod.....

Plan stanice Kuty

Zdravim Zbynek,momentalne pracujem na ziskani planu stanice Kuty,pokial sa mi podari chcel by som skusit zohnat aj dalsie stanice v smere za stanicou Kuty.Ked ich budem mat poslem ti to emailom.

Rado, to budeš moc hodnej. Sice to na jednu stranu hoří, ale klídek. Vzal jsem to od Břeclavi a s krajinou jsem teprve na 5. kilometru. Hranice jsou 11,45km/74,4Slovenských a vjezd do Kútů je na km 68.38. Pak se číslování opět lomí, tohle zřejmě pokračuje na Trnavu a od Bratislavy se to dál čísluje směr Holíč. Kúty mají polohu 50.89km. Tam to sladit, to bude pěknej fičák. Pokud někdo něco pošlete, nejdůležitější jsou kilometrické polohy. Jedině takto trať může být reálná. Pokud máš kontakty, zkus i Gbely a Holíč. Stejně je budu stavět znovu. Z komunikací jsem viděl jen jedno zhlaví, to druhé mám vždy odhadem ve všech třech stanicích. Pokud to bude do Bratislavy včetně, nevidím problém to alespoň kolejově protáhnout.
Pak mám jednu poznámku. S rozrůstajícím se počtem stavitelů je možné, že se naše traťe mohou v některých úsecích překrývat. Proto by nemělo být Tabu, tohle je moje a zde nikdo jiný nesmí stavět. Naopak mohli bychom mít dohodu, že pokud dojde k duplicitám, tak každá strana může od té druhé opisovat. V mém případě se brzy překryjeme s 321 a od jihu ze Slovenska také. Jen si vzpomeňte, když jsem dosáhl České Třebové, jak se to nelíbilo Vlastíkovi, že chci na Prahu, protože je to jeho rajon. Kdybych poslechl tak do Prahy dodnes nepřijedete. Také 321 kontra 270. Ono to není tak jednoduché. Plánuje se lehce, ale stačí havarie HD, měsíc práce fuč a dá to hodně sil začínat ze staré zálohy znovu. Já to zažil několikrát.
Ohledně jižních sousedů, pokud postavím Břeclav - Bratislava, chtěl bych opět ještě starou trať, protože takové jsou mé vzpomínky. Pak je tu prostor postavit to samé ve verzi koridorové. To samé Nové spojení v Praze. Ale nemyslete si, že opisovat je jednoduché. Je to asi stejná práce jako stavět úplně novou fiktivní trať. A ještě jedno upozornění. Editovat stávající trať je velmi nebezpečné na havárie databáze. (viz moje Praha, myslel jsem tenkrát, že mne klepne)

Jasne Zbynek,pokusim sa zohnat co mozem.Bude to original zeleznicny dokument.Neviem kolko to bude trvat.Pokial budu mat scanner co sa bojim,ze nie,tak to bude rychlo.Tak zatial.

Zbyněk Šemora napsal:
Rado, to budeš moc hodnej. Sice to na jednu stranu hoří, ale klídek. Vzal jsem to od Břeclavi a s krajinou jsem teprve na 5. kilometru. Hranice jsou 11,45km/74,4Slovenských a vjezd do Kútů je na km 68.38. Pak se číslování opět lomí, tohle zřejmě pokračuje na Trnavu a od Bratislavy se to dál čísluje směr Holíč. Kúty mají polohu 50.89km. Tam to sladit, to bude pěknej fičák. Pokud někdo něco pošlete, nejdůležitější jsou kilometrické polohy. Jedině takto trať může být reálná. Pokud máš kontakty, zkus i Gbely a Holíč. Stejně je budu stavět znovu. Z komunikací jsem viděl jen jedno zhlaví, to druhé mám vždy odhadem ve všech třech stanicích. Pokud to bude do Bratislavy včetně, nevidím problém to alespoň kolejově protáhnout.
Pak mám jednu poznámku. S rozrůstajícím se počtem stavitelů je možné, že se naše traťe mohou v některých úsecích překrývat. Proto by nemělo být Tabu, tohle je moje a zde nikdo jiný nesmí stavět. Naopak mohli bychom mít dohodu, že pokud dojde k duplicitám, tak každá strana může od té druhé opisovat. V mém případě se brzy překryjeme s 321 a od jihu ze Slovenska také. Jen si vzpomeňte, když jsem dosáhl České Třebové, jak se to nelíbilo Vlastíkovi, že chci na Prahu, protože je to jeho rajon. Kdybych poslechl tak do Prahy dodnes nepřijedete. Také 321 kontra 270. Ono to není tak jednoduché. Plánuje se lehce, ale stačí havarie HD, měsíc práce fuč a dá to hodně sil začínat ze staré zálohy znovu. Já to zažil několikrát.
Ohledně jižních sousedů, pokud postavím Břeclav - Bratislava, chtěl bych opět ještě starou trať, protože takové jsou mé vzpomínky. Pak je tu prostor postavit to samé ve verzi koridorové. To samé Nové spojení v Praze. Ale nemyslete si, že opisovat je jednoduché. Je to asi stejná práce jako stavět úplně novou fiktivní trať. A ještě jedno upozornění. Editovat stávající trať je velmi nebezpečné na havárie databáze. (viz moje Praha, myslel jsem tenkrát, že mne klepne)

To je dobrý nápad, postavit dvě stejné tratě jednu koridorovanou a jednu ve starší verzi. Zbyňku navrhuji postavit starou nekoridorovanou trať Bratislava - Břeclav nebo Kůty - Břeclav a vydat to jako DEMO a pak koridorovanou, která by už byla součástí tratě až na PRAHU. Na fantazii se přece meze nekladou.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře