Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
VáclavS napsal:
Mělo by to tak být. Ty máš být vpravo a EC vlevo. Zkus si tu aktivitu stáhnout ještě jednou.

Ja mam vubec posledni dobou problemy s PATHS .. asi .. U te Saxonie jaxem psal me to poslalo na Osek .. :?

Teď mi saxonia nešla vůbec rozbalit. Hlásilo mi to: Could not open TrackDB in target route to verify version number. Nevíš co to znamená?

VáclavS napsal:
Teď mi saxonia nešla vůbec rozbalit. Hlásilo mi to: Could not open TrackDB in target route to verify version number. Nevíš co to znamená?

Bud se to spatne rozbalilo, nebo to mozna neco nevidi pres Train Store ... zkus vratit zpet vse do MSTS a pak instalovat znova .. Hlasky o rozdilne verzi odklepat ..

.

To že tě to poslalo na Osek, chyba mohla být v tom, že jsi se nějakym způsobem bimbal mezi návěstidly. Souprava je dlouhá akorát od odjezdovýho k tomu co máš za prdelí. Tak že musíš zastavit a stát. Pak asi narazíš na již omletý problém s vozem cd_Apee. Měl jsem starý bohužel jsem si ho neaktualizoval. Teď to mám OK. Když jsem měl původně nasazenou DB 230 musel jsem jet na krev, teď když je tam 362 tak je to trochu pijánko tedy když jedeš těch 115 - 120 tak je to v poho. A pak ještě doporučuji v Kolíně moc nečumět okolo, neboť trafic je tam silný, znamenalo by to pád woken, počkat na písknutí a vyrazit. Pak už jen občas uložit. Kdo má další připomínku?

Re: .

Zdeněk Itterheim napsal:
To že tě to poslalo na Osek, chyba mohla být v tom, že jsi se nějakym způsobem bimbal mezi návěstidly. Souprava je dlouhá akorát od odjezdovýho k tomu co máš za prdelí. Tak že musíš zastavit a stát. Pak asi narazíš na již omletý problém s vozem cd_Apee. Měl jsem starý bohužel jsem si ho neaktualizoval. Teď to mám OK. Když jsem měl původně nasazenou DB 230 musel jsem jet na krev, teď když je tam 362 tak je to trochu pijánko tedy když jedeš těch 115 - 120 tak je to v poho. A pak ještě doporučuji v Kolíně moc nečumět okolo, neboť trafic je tam silný, znamenalo by to pád woken, počkat na písknutí a vyrazit. Pak už jen občas uložit. Kdo má další připomínku?

Pravdu díš člověče :-) zajel jsem to podruhe a bylo to v poradku .. Otazkou je ovsem jestli vyrabet aktivity, ktere jsou sice skoro realita, ale musi se SAVE/LOAD kazdou chvilku, protoze to vypadne do Win .. Saxonii jsem dohral - je to skoro hola jizda do Prahy a spadlo mi to asi 4x a to mam PC opravdu ultimatni delo .. nevim co to musi delat nekomu kdo ma Athlon 2500 apod ... :mad:

Naposled editoval moderátor:
Ja jsem to nemyslel spatne .. me taky bavi "hola jizda" ale vadi mi kdyz se v takoveto "jen jizde" stane Xkrát ze to spadne .. to bych radsi ozelel nejaky ten trafic a jel bez padu do Win .. a to mam PC fakt delo a nebavi me to porad tu hru startovat ..
Jinak aktivita dobra ... i kdyz prekvapeni a ukoly me samozrejme bavi vic ..

P.Holešovice

Nevím čím to je,ale ve stanici P.Holešovice se mi stratilo celé nádraží.Teda jen nástupiště budovy stojí i tabule s nápisem jsou,ale nástupiště ne.Dělá mi to jak v aktivitě tak i při normální jízdě.Mohl by mi někdo poradit co to může dělat?Dík.

rekonstrukce

Už se stalo. To esíčko za Kútama mne stále provokovalo a právě jsem koleje za Brodském více uhnul, aby se to tam napojilo dle reálu. Z Kútů se jede vlevo a hned vpravo, ale já tam měl kus roviny. Aktivity tam žádné nejsou, alespoň o nich nevím. Myslím nějaké nové. Když tak se bude muset znovu nadefinovat Paths. Nemáte někdo plánek Kútů nádraží? Že bych opravil i zhlaví. Já to stavěl jen podle fotek. V Hodoníně jsem už také doplnil dva angličany, na těch dvou kříženích, jak to tam bilo do očí.

Tak a je to. Koleje dle dodatků z Lanžhota do Kútů (po zhlaví) položeny. Konečně to bude kilometricky správně. Zatáčka do Kútů se nyní nachází až postaru na širé trati směr Sekule. Mám i propojeno z Kútů do Gbel, ale tam je to trochu delší, budu muset stanice do Holíče trochu rozpoložit. Koleje jsou samozřejmě starý beton/vyhýbky dřevo.
Jinak celá trať je od Břeclavi v rekonstrukci. Do Lanžhota jen sloupy TV a návěstidla (nová od Poláka) a z Lanžhota to už nesouhlasilo, tak podle dodatků a fotomateriálů a kilometrovníků je to komplet položeno nově.
Byla to ostuda. Kúty - Praha a oblast kolem výchozí stanice byly opravdu mé začátky. Takže máme položeny základy, aby se trať mohla prodloužit do Bratislavy. A EC Praha - Bratislava, to už bude opravdu železná šichta pro silné povahy.
PS. Opravdu na Slovensku nikdo nevyrobil plánky stanic?

Zbyněk Šemora napsal:
... PS. Opravdu na Slovensku nikdo nevyrobil plánky stanic?
Vyrobil, má ich jeden pán v šuflíku ale neviem sa k nim prepracovať ... hoci mi to sľúbil ... :?

Zbyněk Šemora napsal:
Takže máme položeny základy, aby se trať mohla prodloužit do Bratislavy. A EC Praha - Bratislava, to už bude opravdu železná šichta pro silné povahy.

No tak nato sa už naozaj teším... .Myslím že trať Kúty - Bratislava stojí zato...Už teraz sa teším keď na svojom webe prepíšem hlavičku na "...Bratislava - Česká Třebová - Praha".Len tak ďalej...

Mirec napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Takže máme položeny základy, aby se trať mohla prodloužit do Bratislavy. A EC Praha - Bratislava, to už bude opravdu železná šichta pro silné povahy.

No tak nato sa už naozaj teším... .Myslím že trať Kúty - Bratislava stojí zato...Už teraz sa teším keď na svojom webe prepíšem hlavičku na "...Bratislava - Česká Třebová - Praha".Len tak ďalej...
Spíše se těš, že jízdní doba z Kútů do Břeclavi už bude trochu reálná a celý tento úsek bude na vyšší úrovni. K pokračování na Bratislavu potřebuji komplet video, foto, ortofotomapy (Google Earth s podrobnostmi končí před Sekulema), plánky stanic, kilometrické polohy návěstidel, přejezdů, rychlostníků. Sklonové poměry. Nic z toho zatím nemám. Jinak to bude na půl fikce a později bych to musel znovu předělávat jako Kúty - Lanžhot.
Pokud ze jezdí nějaký fíra a je fanda do MSTS, hodně by pomohl i výpis poznámek, kde je jaká rychlost, sklonové poměry i ta návěstidla. Trať tam náročná není, do Děvínskej je myslím rovina, pak je nějaký stoupák a dolů do Blavy. To už je tak dávno, kdy jako student posledního ročníku průmky jsem tam jezdil na praxi na laminátkách. Video nebylo, ale měl jsem 8mm kameru Sovětské výroby, která měla pružinový pohon, musela se kličkou natahovat jako budík pro asi 40s záběr a kdy mechanizmus občas sekal do filmu novou perforaci "Vot těěééchnika" Mám natočeno z těch dob praxi na páře 556 na manipuláku z Břeclavi do Znojma. A na osobácích tam jezdili Papoušci s mnoha dvouosými Ci, to byla romantika.
Tento odskok byl spojen s výměnou pražcových pásů za nekoridorové a ten úsek Lanžhot - Kúty už nešel vydržet, byla to mezinárodní ostuda, která hyzdí novější úseky. Jinak do Blavy bych chtěl zachovat starou trať, však 140 se tam jezdí, sem tam omezení, bude to zábavnější. A také tam budou moci jezdit i parní lokomotivy. Mám pocit, že rychlíky jezdící do Prahy přes Blansko tahala pára už z Bratislavy, ale rychlíky jezdící přes Tišnov tahaly z Bratislavy laminátky. Bylo to tak. Jen nebyl autoblok, sem tam mechanika a rychlost nebyla nikde vyšší než 100km/h, až do Brna

Určitě, dodatky nemám ani z ČD, proto mi chybí přesné sklonové poměry a mám to osazené co oko zachytilo. Opravdu mi stačí rozkopírovat jen to co potřebuji. A kdyby jsi měl i trať Kúty - Holíč - Skalica, z ortofotomapy vidím, že je to téměř rovina jak když střelí, ale kde jsou stoupání a klesání, to opravdu nevím. Díky za vše.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře