Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
No tak Taurus je jmeno pro lokomotivy Siemensackyho oznaceni ES64Ux (za x si doplnete 1,2,4 - tedy kolik chtete systemu), rakousky oznaceni 1016,1116,1216...

JOHNZ napsal:
Ad Taurus: neviem prečo sa mi zdá, že 1116 boli svojho času číslované ako 1016 ...

No, o tom teda docela pochybuju. Mám za to, že první dvojsystémovka vyjela hnedka jako 1116 ŐBB.

Břeclav je kolejově hotová, také jsem přeměřil Břeclav - Hodonín. Průměrně je to kilometricky dobře, stanice jsou plus minus autobus, ale raději tento úsek položím znovu. V tom nevidím problém. Hodonín je dobře, severní zhlaví asi minus 100m, to by lokálku na Zaječí nemělo narušit, jižní zhlaví budu muset posunout asi o 200m na jih. To potřebuji ohledně vzdálenosti Hodonín - Holíč. pak to musí vyjít kilometricky správně do Kútů. Bude to ještě hodně práce. Všechna návěstidla budou také nová.

Davidus napsal:
Dík všem, zkusím vyrobit nějakou aktivitku asi podle GVD 83/84 a do Břeclavi řada 1063 se bude hodit.....
...ale počkej do aktualizace 64, v Břeclavi nezůstal kámen na kameni. Současně tam už jenom zametám. Ale hlavně že to kolejově vyšlo. O tom se mi tenkrát ani nesnilo. Když se to tak vezme, vlastně se hne komplet celé původní Kúty - Brno, jak jsem jej vydal v říjnu 2003. Ale mě se nelíbilo, že z Prahy na jih se vlastně cestovalo proti času, kde nízkou přesnost a úroveň stavby nezachránila ani Trundova vegetace. Je mi jasné, že takové aktualizace nemohu pouštět po částech. Tak mějte strpení.

Zbyněk Šemora napsal:
Davidus napsal:
Dík všem, zkusím vyrobit nějakou aktivitku asi podle GVD 83/84 a do Břeclavi řada 1063 se bude hodit.....
...ale počkej do aktualizace 64, v Břeclavi nezůstal kámen na kameni. Současně tam už jenom zametám. Ale hlavně že to kolejově vyšlo. O tom se mi tenkrát ani nesnilo. Když se to tak vezme, vlastně se hne komplet celé původní Kúty - Brno, jak jsem jej vydal v říjnu 2003. Ale mě se nelíbilo, že z Prahy na jih se vlastně cestovalo proti času, kde nízkou přesnost a úroveň stavby nezachránila ani Trundova vegetace. Je mi jasné, že takové aktualizace nemohu pouštět po částech. Tak mějte strpení.

To je jasný. Mám totiž připravenou aktivitu r 702 do Hodonína, tak budu muset opravit trasy..... a k tomu udělám i tu s 1063...

Na Hodonín se buldozery teprve chystají. Stanice je současně asi o 300m užší, to se musí napravit. Ale to už není Břeclav, tam takový problém nevidím.
Ale pořát mám dilema, když už jsem do všeho zasáhl, jestli nemám rekonstruovat stanice až po Brno, aby koleje už byly na jihu definitivní. Brno jako takové a 260 bych pak nechal do další fáze rekonstrukcí. Do vánoc bych chtěl Prahu s Bratislavou propojit, takže se budu více soustředit na slovenskou stranu.

A nemohli by být nějaké screenshoty stavebních povrchových úprav ?

Nestíhám, ale nějaké obrázky z editoru jsem vybral. Vše se zachytit nedá, ale všimněte si podle stromů, jak bylo široké přednádraží ve staré verzi (2. obrázek). S novým kolejivem se to dalo lépe rozmístit, koleje mohou být od sebe v rosteči vícekolejných pásů, což u původního kolejiva bylo reálné pouze na jednoduchých zhlavích.
3.-6. obrázek jsou z nové trati Břeclav - Kúty. V Kútech mám zatím pouze koleje, ještě komplet nedostavěné, tak screen nezveřejňuji.
BreclavKuty1.JPG BreclavKuty2.JPG BreclavKuty3.JPG BreclavKuty4.JPG breclav1new.JPG breclav2new.JPG

Naposled editoval moderátor:
Trať z Břeclavi do Hodonína je nově položená. Od původní trasy se uhne před Hruškama a pak přesně dle kilometrovníků a profil dle ortofotomapy a videa vede po nové trase. Potěšilo mne, že hned na první pokus se mi podařilo trefit Hodonín přímo do černého. První vyhýbka začíná na 103. kilometru. Ale to hlavní, už tam nemám ten fiktivní oblouk za stanicí. Do Lužice je rovina jak když střelí, konečně to mám dle reálu. Nyní zbývá zbořit staré kolejiště stanice a postavit nový Hodonín. Odbočka na Zaječí bude trochu dál, ale to je vítáno, protože uhel odbočení po přeložce vyjde dle ortofotomapy. Jinak do tohoto bodu jsem se potřeboval dostat, abych konečně mohl dostavět Hodonín - Holíč - Kúty.
hodoninnew.JPG

Naposled editoval moderátor:
Kebarko napsal:
Na trati 321 (na jej stránke) som si všimol že je tam uverejnená dobrá pomôcka. Ukazuje ako sa jazdí z Přerova na Ostravu a Olomouc. Bolo by dobré keby sa takéto niečo zverejnilo aj pre trať BP - myslím tie úseky kde sa jazdí inak ako je bežné (napr. viem že Břeclav - Přerov sa jazdí ľavostranne).
Prikladám adresu http://trat321.webzdarma.cz/SCREENY/Aktualizace_2/styl_jizdy.jpg
Je to sice pěkné, ale strojvedoucí by měl mít seznání trati. Tedy by měl vědět jak se kde jezdí. Tohle je spíše pro tvůrce aktivit, aby nedělali nějaké krpy. Pokud jsou nějaké nejasnosti, není problém se zeptat zde. Ale v mém případě jsem někde uvedl, že Hohenau - Břeclav - Přerov je levostranný provoz.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře