Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
AndrewM

Zbyněk Šemora napsal:
Moment, ale Rohatec leží směrem na Přerov a ku Praze. A pokračovat mohu jen z Lukavic na Moravě a z Hodonína. Jiný výchozí bod neexistuje. Na druhou stranu jsem jenom člověk a nemohu postavit vše najednou. Když jsem totálně rozkopal a přestavěl jih, proto chci přidat i něco navíc. trať do Bratislavy a eventuelně Rohatec - Bzenec - Přívoz a Moravský Písek. Nelze stavět na přání, ale jak člověk chytí slinu a spolupracují ostatní. Ale z atraktivního hlediska je nejzajímavější, spojit hlavní města dvou republik, Bratislavy s Prahou. A zbývá tomu opravdu krůček.

Ja spis reagoval na tu poznamku o obtiznosti stavby pres Brod a dovodil jsem si tuto souvislost :-) Jinak si myslim, ze pokracovat se da i z Kolina i Brna, ale rad uprednostnim variantu pres Prerov (i kdyz to asi budou nervy, jestli to presne vyjde :-)) Myslim, ze se temer vsichni shodneme na tom, ze trat do Blavy je pro nas velke lakadlo :-) Je mi jasne, ze stavet lze jen s laskou a chuti a te se neda porucit, jen pomoc. Jsem rad za kazdy novy kilometr trati stejne jako vylepsovani starych useku. Takze preji dostatek chute, slin i spolupracujicich tak, aby jsme mi obycejni uzivatele mohli mit radost a pozitek z jizdy a Vy ze skvele odvedene prace. Musim rict, ze mam projetou radu trati z celeho sveta a o to vice praci Vasi i vsech, kteri se na trati podili, obdivuji. Jen tak dal a je snad i jedno kudy

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
Burlak napsal:
Tak jsem tu uplně novej. Před týdnem jsem si objednal tuto skvělou trať a už se nemůžu dočkat až si pro ni půjdu na poštu. :D Přeju hodně úspěchů s tvořením tratě a těším se na další aktualizaci.
Sice nevím, kdo se skrývá za přezdívkou, ale dvě zásilky do Prahy právě odesílám, takže zítra by to mělo být doručeno. (BP63, na 64 si budete muset ještě počkat)

Za přezdívkou se skrývá Martin K.

Burlak. Souhlasí, zítra by to mělo být doručeno.
Ohledně stavění, zde nic plánovat nelze, ale důležité je, aby se vždy stavělo kupředu a ne jen zbytečně experimentovalo. Zatím mne těší, že jsem neřešil žádné komplikace, ale práce jde opravdu od ruky. Každý den jsou vidět výsledky. Staré úseky jen nevylepšuji, to by bylo přešlapování na místě, ale rovnou prodlužuji. Nevylepšené staré úseky ale naopak prodlužovat nelze. Vše byly nutné úkony, aby se dalo jezdit z Bratislavy do Prahy a to i přes Přerov.

Chtěl bych poprosit, zda nemá někdo nějakou fotodokumentaci budovy Břeclavského nádraží a nástupišť, popřípadě zda by někdo něco nenafotil ( třeba i ve službě ). Zbyněk komplet překopal Břeclav a ty původní objekty tam nějak nepasujou. Něco jsem už vymodeloval , ale textury zůstanou původní jen jsem je trochu upravil.

Abych doplnil, model nádraží sdílel první nástupiště, které bylo prodlouženo až za kusé koleje. Já je měl tenkrát položeny moc daleko (možnosti standartního kolejiva). Současně jsou kusé koleje utopeny v prvním peroně. Jenomže Roman má rád precizní práci a nějaké flikování, to není jeho. Břeclavskou "fiktivní" budovu vymodeloval znovu a bude to úplně jiné kafe. Břeclaváků uživatelů máme dost, tak bych poprosil, kdyby někdo tuto budovu někdo v kolmých pohledech nafotil. Chtělo by to i prostor mezi 1. a 4. nástupištěm (kiosek s bezdomovcama). 2. a 3. perony. A kdyby zbylo místo na kartě, určitě by se k nádraží měla přiklepnout budova pošty. Koleje tam vedou do oblouku (už i v modelu) a neexistuje náhrada. Poslední trn v oku jsou železniční mosty pře Dyji. Ale ten Bratislavský je už dál a výlety na kole do Pohanska už letos asi na programu nebudou. Já tam mám zatím stejnou obloukovou náhradu, ale reále je obdélníková konstrukce. Vídeňský most je myslím oblouková konstrukce....zkrátka hodí se každá fotka. Hlavně aby byla ostrá. Mosty nemusí být celé, stačí půlka včetně jednoho pilíře, o to bude fotka zřetelnější.
Jinak Břeclav je v modelu MSTS jedinným velkým uzlem, kde se dá jezdit na všech 5 stran, proto si tato stanice tyto rekonstrukce zaslouží.

AndrewM

Roman napsal:
Chtěl bych poprosit, zda nemá někdo nějakou fotodokumentaci budovy Břeclavského nádraží a nástupišť, popřípadě zda by někdo něco nenafotil ( třeba i ve službě ). Zbyněk komplet překopal Břeclav a ty původní objekty tam nějak nepasujou. Něco jsem už vymodeloval , ale textury zůstanou původní jen jsem je trochu upravil.

Zitra tam budu hodinu a pul zevlovat, ale bohuzel nemam ted k dispozici digitalni fotak

Na jeden smer se jet neda a dostanes se jenom kousek za hranice. Ano myslim tim trat do Vidne a nejblizssi stanice je Hohenau.

P.Semora: Dakujem za trat, o 16:00 si idem pre nu na postu. Chcem sa spytat, ci to bude obsahovat vsetky aktualizacie a postupne podoplnany trainset? :?:

zsbeer napsal:
P.Semora: Dakujem za trat, o 16:00 si idem pre nu na postu. Chcem sa spytat, ci to bude obsahovat vsetky aktualizacie a postupne podoplnany trainset? :?:
Je to napsané i na obálce o jakou verzi se jedná. Příští aktualizace bude 64, ale ta ještě není a bude hodně veliká. Když už, tak už. Vlaky na DVD jsou samozřejmě také.
V aktualizaci 64 bych chtěl mít dokončeno Rohatec - Břeclav - Malacky - možná až do Bratislavy a ještě nějaké rekonstrukce navíc.

Pan Semora preco nejde z vasich stranok stahovat???

Chcel som si stiahnut vozne ale nejde ani jeden ...

A viete ja priblizna termin kedy aktualizacia vyjde von?

Chtěl bych se zeptat na jeden asi triviální problém, ale jsem úplný lajk a nevím si s ním rady. Když dám explore route (průzkumnou jízdu) např. z Pardubic tak lze jet pouze směrem na Kolín. Jak udělám to abych jel na Českou Třebovou???

Burlak napsal:
Chtěl bych se zeptat na jeden asi triviální problém, ale jsem úplný lajk a nevím si s ním rady. Když dám explore route (průzkumnou jízdu) např. z Pardubic tak lze jet pouze směrem na Kolín. Jak udělám to abych jel na Českou Třebovou???

V adresári Paths nemáš ani jednu "dopravnú cestu" pre úsek Pardubice - Česká Třebová.Buď nahráš nejakú aktivitu, ktorá obsahuje tento pat súbor, alebo si vytvoríš vlastný pat súbor (dopravnú cestu) ...

Chlapi jde to pomalu. Teprve teď po několika dnech jsem dohladil terén mezi Břeclaví a Rohatcem. Ona je tu sice téměř rovina, ale trať vede střídavě na náspu a střídavě v zářezu. Ale už to vypadá k světu. Než budu pokračovat na Slovenské straně, nerad bych nechal 330 rozvrtanou.

Zbyněk Šemora napsal:
Chlapi jde to pomalu. Teprve teď po několika dnech jsem dohladil terén mezi Břeclaví a Rohatcem. Ona je tu sice téměř rovina, ale trať vede střídavě na náspu a střídavě v zářezu. Ale už to vypadá k světu. Než budu pokračovat na Slovenské straně, nerad bych nechal 330 rozvrtanou.

Joj , ... venku sněží ,pluhy se někde zapoměly a tak není kam spěchat..

Z pozdravem ,ocelot24

a můžu se mirce zeptat jak se dělá taková vlastní dopravní cesta???
ja mam totiz problem protoze v trainstore dam jet treba z Letohradu ..........ale po spusteny simulatoru se ta stanice vubec nenačte!!
nevis co s tim???
diky predem

Mirec napsal:
Burlak napsal:

V adresári Paths nemáš ani jednu "dopravnú cestu" pre úsek Pardubice - Česká Třebová.Buď nahráš nejakú aktivitu, ktorá obsahuje tento pat súbor, alebo si vytvoríš vlastný pat súbor (dopravnú cestu) ...

Mockrát děkuju, problém je vyřešen!!! :D

Tom napsal:
a můžu se mirce zeptat jak se dělá taková vlastní dopravní cesta???
ja mam totiz problem protoze v trainstore dam jet treba z Letohradu ..........ale po spusteny simulatoru se ta stanice vubec nenačte!!
nevis co s tim???
diky predem

To je úplne jedno, buď to robíš pri tvorbe servisu (trasa + súprava) hráča, alebo pri tvorbe servisu traffic vlaku.Potom súbory srv a con môžeš zmazať.A ostane ti súbor pat.A môžeš si tiež preštudovať návod od Ppoolllla (v sekcii Aktivity + tvorba aktivít), tam je všetko okolo tvorby aktivít dostatočne vysvetlené...

V posledních dnech jsem měl méně času, kvůli jiným akcím, ale průběžně stavím o 106. Už se stalo. Břeclav hyzdila jen nesprávně odbočující trať do Brna. Oblouk nekončí hned za mostem jako to mám v MSTS, ale ještě předvěst vjezdového návěstidla je v mírném oblouku
breclavvyluky.JPG
Takže je nově položená kolej zakřivená dle reálu. Tímto je trať směr Podivín asi o 700m dál. Pak následuje dlouhá rovina až do Zaječí. Tam jsem se musel přesně trefit. Před Podivínem se stará a nová trať překříží a do Zaječí to vychází úplně přesně dle reálu, kdy hned za obloukem začínají vyhýbky. Také jsem to měl špatně.
zajecivyluky.JPG
Připravuji narovnat i Vranovice, aby poloměr oblouku odpovídal 160km/h (měl jsem tam 500r) Stanice je jeden mírný oblouk. Za Hrušovanama byl také 500r, už jsem jej vyměnil za 1500r, tímto až do Rajhradu se také jede po nových kolejích, ale nejhorší práce bylo Brno. Severní zhlaví je asi nejtěžší, které jsem kdy stavěl. Nejprve jsem musel najít 5 volných pozic v tsection.dat a posledních 5 jsem opravdu našel a doplnil jsem ještě o několik dílů pro 6 stupňové vyhýbky. Kříž 22_6d, obě vyhýbky 6dBRgt a k nim díly Frog6d. Z této stavebnice jsem postavil komplet zhlaví v Brně. Tímto už oblouk do Židenic je blíže, dle reálu a trať vede opět po nových kolejích a napojí se v Židenicích na zhlaví.
brnonew.JPG brnonew1.JPG
Bude nutné zůžit most, přizpůsobit perony, snad mi autoři vyjdou vstříc.
Opravdu nemá smysl nic flikovat, jakmile jsem sahl na jednu věc, tak už opravím vše počínaje odbočkou Zádulka směrem na jih. (kříže v Opatově, Letovicích, atd) Sice si na aktualizaci počkáte trochu déle, ale musí to být. Žádné problémy nenastaly, od zítřka postavím v Brně druhé zhlaví s angličany, pak Vranovice, znovu postavit Podivín, obnovit některé zastávky, signalizaci, no je toho dost, ale zvládnu to.[/img]

Souhlas s AlešemB. Zbyňku už si psal Ježíškovi?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře