Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Koncila mi sichta: Sem to projizdel, JE NUTNE hned zezacatku u toho reverse pointu nedojet do mista, kde se objevi to hlaseni ale kousek pred nej. Jinak se hodi vyhybka doleva a je po srande. ¨
Bohuzel sem dojel jenom za Brandys a vykrikovalo to na me ze chybej kere a stromy. Pak to spadlo Billovi do naruce.

michawel napsal:
Koncila mi sichta: Sem to projizdel, JE NUTNE hned zezacatku u toho reverse pointu nedojet do mista, kde se objevi to hlaseni ale kousek pred nej. Jinak se hodi vyhybka doleva a je po srande. ¨
Bohuzel sem dojel jenom za Brandys a vykrikovalo to na me ze chybej kere a stromy. Pak to spadlo Billovi do naruce.

Aha. Děkuji. Zkusím to tak. :idea:

Koncila mi sichta

michawel napsal:

Napsal jsem k tomu něco do části: J.Švec, aktivity.
Reverz bod i hlášení o nutnosti změnit směr jízdy musíš projet. Jsou ve stejném místě. Pak je potřeba zastavit. Počítal jsem, že za hláškou o nutnosti zastavit každý stejně ještě aspoň 5 metrů ujede a potom to funguje. Ale když někdo zastaví v místě reverz bodu tak to může blbnout. Aspoň takhle se mě to teď jeví.

Mám skromný dotaz. Po posledních aktualizacích (55,56) se mi v jiný trati nějak rozhodily tunely. Navíc to po mě chce *.ace soubory, který jsou jenom v trati BP (Atracktun...) a který to dřív nepotřebovalo. Asi to bude souviset s novými soubory *.s a *.sd v Global\Shapes. Což o to, ty textury si tam zkopíruju, ale v těch tunelech to vypadá divně. Co s tím?
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.volny.cz/svihalek/Stahuj/Tunel.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.volny.cz/svihalek/Stahuj/Tunel1.jpg

PetrSv napsal:
Mám skromný dotaz. Po posledních aktualizacích (55,56) se mi v jiný trati nějak rozhodily tunely. Navíc to po mě chce *.ace soubory, který jsou jenom v trati BP (Atracktun...) a který to dřív nepotřebovalo. Asi to bude souviset s novými soubory *.s a *.sd v Global\Shapes. Což o to, ty textury si tam zkopíruju, ale v těch tunelech to vypadá divně. Co s tím?
Tuhle trať je třeba mít někde bokem,protože používá svůj Global a další složky,p.Šemora na to upozorňoval.Tady pomůže jen přeinstalace Globalu,pokud máte zálohu (vždy se vřele doporučuje) a tuto trať přesunout do jiné složky.Pak by mělo vše fungovat v pohodě.Já osobně mám tuto trať kvůli tomu na jiném disku,ale má to tu nevýhodu,že je třeba tam mít i kompletní Trainset.Dnešní disky jsou tak velké,že pár GB navíc celkem nepoznají.

Petr Novák napsal:
PetrSv napsal:
Tuhle trať je třeba mít někde bokem,protože používá svůj Global a další složky,p.Šemora na to upozorňoval.Tady pomůže jen přeinstalace Globalu,pokud máte zálohu (vždy se vřele doporučuje) a tuto trať přesunout do jiné složky.Pak by mělo vše fungovat v pohodě.Já osobně mám tuto trať kvůli tomu na jiném disku,ale má to tu nevýhodu,že je třeba tam mít i kompletní Trainset.Dnešní disky jsou tak velké,že pár GB navíc celkem nepoznají.
No, tak to je přesně to, co jsem nechtěl slyšet :( Zálohu samozřejmě mám, takže není problém to vrátit. Blbý je už to s rozdílným XTrack, ale to pořád ještě stačí přejmenovat jeden soubor v Globalu a trať mít jinde. Ale tohle chce ještě vlastní Global. Anebo (což bude lepší) těch pár tunelů překousnout :wink: Ach jo. Díky moc!

ftp://msts.tyk0kso.sk/bptrate/KONCILA_MI_SICHTA2.apk
opravená verze aktivity od J Švece.

Jednokolejné tunely jsou nyní širší a vyšší oproti originálu. Jak koukám na screeny, stejně musel být nesmysl dávat dva jednokolejné tunely tak vedle sebe. Ale jestli to dělají ty úzké a vysoké, ty by mohl Roman vrátit zpět, stejně jsem tyto nikde nepoužil a nepoužiji.
Až se Roman vrátí z dovolené, tak to s ním proberu. Jedná věc je pěkný tunel a další je kompatibilita s jinými tratěmi.
Jinak ten původní malinký jednokolejný, tomu zvětšení jedině prospělo, protože by tam těžko nějaký vlak vešel.
Já opravdu nestíhám, ale asi stačí v Global přepsat tyto úzké vysoké tunely původními např. z Global/Shapes z Xtracks. Kdo má čas, napiště seznam a já to pak dám do příští aktualizace.

Kdyby měl někdo další problém s nějakou nekompatibilitou (kromě tsection.dat) dejte vědět, vyřešíme.
A jak se Vám líbí vylepšené jazyky vyhýbek, srdcovky a přídržné kolejnice. Možná je to znovuobjevení Ameriky, ale já zíral. Když mi hra nonstop padala, tak mi srdce krvácelo, jak jsem musel kolejivo vracet zpět. Ale koleje to nedělaly. Problém byl v nových zvucích.
Myslel jsem, že jen nahradím stávající, ale omyl. Jízda vlaku po standartní trati, nádherné klapání, najednou škubnutí a hlášení, že nelze načíst objekt návěstidla. Jindy tunel,....po vrácení původních zvuků to šlape jak hodiny. Ještě to musím s Dejvem také prokonzultovat, ale až se vrátí z dovolené.

Naposled editoval moderátor:
Ty vyhybky vypadají opravdu skvěle zase se realita posunula.Ještě kdyby se povedlo osadit ty zvuky s klapaním kol to by bylo super. :wink:

nevíte někdo, co se dělalo s kolejema (myslím tedy na skutečné trati), nebo s podložím mezi zastávkami Praha-Kyje a Dolní Počernice ? Chodívám tam občas venčit psa a poslední týden při průjezdu jakýhokoliv vlaku to dělá takovej rachot, jak když je tam železnej most.Dřív skoro ani nikdo nevěděl, že vlak projel

AlesB napsal:
nevíte někdo, co se dělalo s kolejema (myslím tedy na skutečné trati), nebo s podložím mezi zastávkami Praha-Kyje a Dolní Počernice ? Chodívám tam občas venčit psa a poslední týden při průjezdu jakýhokoliv vlaku to dělá takovej rachot, jak když je tam železnej most.Dřív skoro ani nikdo nevěděl, že vlak projel

Může to dělat velké teplo. Pozoroval jsem to hlavně ve stanicích, kde pracuji. Koleje se teplem prodlužují a dochází v nich k většímu napětí. Ať mě někdo opraví, pokud se pletu.

Není to jen teplem. Koleje byly svařovány už před nějakou dobou a na trati je to znát. Sváry jsou už opotřebené a spodek už by také stál za výměnu. když tam jede vlak, zní to jako b

Budova Prahy hl. n. a další

Nekdo se ptal kdo dela budovu Prahy hl.n. Na strance http://vfr.meinlschmidt.org/ jsou objekty do flight simulatoru (Praha, Brno a další ). Co takle hodit reč z autory jestli by neudelali export do MSTS. Doufam ze nejsou tak tvrdohlavi a hadavi ja Trainzaci.

Re: Budova Prahy hl. n. a další

Deterio napsal:
Nekdo se ptal kdo dela budovu Prahy hl.n. Na strance http://vfr.meinlschmidt.org/ jsou objekty do flight simulatoru (Praha, Brno a další ). Co takle hodit reč z autory jestli by neudelali export do MSTS. Doufam ze nejsou tak tvrdohlavi a hadavi ja Trainzaci.
No tá budova je moc pekná, takisto aj hrobka prezidentov s J. Žiškom na koni na vrchu Vítkov - skus ich kontaktovať - snáď ťa nezastrelia - možno by ten zdroják poskytli, treba čumnúť, v čom tvoria a prípadne im aj čosi ponúknuť na výmenu

Sice nejsem modelář a v podstatě o tom nic nevím, ale myslím si, že by to mělo jít celkem bez větších potíží.Bratranec ten Flight sim.. má, a je to skoro na stejné bázi jako MSTS.Ten základ simulátoru by měl být zhruba stejný a modelování do nich také. Alespoň si to myslím po tom ,co jsem ten Flight... viděl.

Deterio: Tak to bude pruser, to bude opat minimalne pretextuurovat, a ako kukam na ten model ... skus vydrankat fotky z kerych robil textury, to by mohlo stacit ... zdrojak max. kvoli rozmerom ...

Anonymous napsal:
Není to jen teplem. Koleje byly svařovány už před nějakou dobou a na trati je to znát. Sváry jsou už opotřebené a spodek už by také stál za výměnu. když tam jede vlak, zní to jako b

MSTS

Da se v MSTS editoru trate pohybovat necim dokola ? Me to jde jen vzdalovat a priblizovat sipkama a do boku, ale v rovine - treba otocit se kolem budovy nevim jak .. taky nevim jak se da pohybovat nahoru a dolu... Diky za rady :-)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře