Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
sallynko napsal:
prosim o pomoc nainstaloval som si trat BP mam tam len tuto trat a ked spustim msts napise mi ze neodpoveda pls o pomoc
Tahle trať se načítá hodně dlouho - podle výkonu PC i v řádu minut,nespěchej a počkej,udělej si mezitím kafe a když se ani po 5ti minutách neobjeví první obrazovka MSTS,tak je nějaký problém s PC.

Re: Aktivita Záloha

2) Ani při nejpomalejším najetí na soupravu se nevyhnu tomu, že skončím s rozbitým spráhlem - jede se s 210.015 na soupravu Nsk naložených dřevem[/quote]

Me to připojení šlo úplně bez problémů, v případě zájmu můžu poslat *.eng i *.wag soubory

Petr Novák napsal:
sallynko napsal:
prosim o pomoc nainstaloval som si trat BP mam tam len tuto trat a ked spustim msts napise mi ze neodpoveda pls o pomoc
Tahle trať se načítá hodně dlouho - podle výkonu PC i v řádu minut,nespěchej a počkej,udělej si mezitím kafe a když se ani po 5ti minutách neobjeví první obrazovka MSTS,tak je nějaký problém s PC.
Klidně i 10minut. Tak dlouho se mě tato trať načítala před tím, než jsem začal používat Train store. s ním trať najede za pár sekund.

Re: Aktivita Záloha

Martens napsal:
Chtěl jsem se zeptat k aktivitě Záloha.....( ke stažení u Mirece)

1) Je vreále možné, aby se na širé trati sunula souprava - zde z Blanska do Rajce-Jestřebí?

Předpis D2 samozřejmě zná sunuté vlaky, ale první a podstatná věc. Maximální rychlost sunutého vlaku je 30 km/hod. Pak je spousta dalších podmínek, které musí být splněny. Jako příklad reálného sunutí vlaků mohu uvést např. Brno hl.n-Brno Židenice a zpět (některé vlaky osobní dopravy z/na trať 340), dále např. vlečkové vlaky k obsluze vleček na širé trati - tzv. do km a zpět (na vlečce není objízdná kolej, takže vlak je v jednom směru tažen a v druhém sunut nebo opačně), motoráčky Kutná Hora hl.n.-Kutná Hora město (úvrať, nelze vjet/odjet přímo) atd.

Ke spřáhlům - vždyť víš, jak jsou "odladěny" stávající vozy. Na úpravách se pracuje, ale lidí je málo a vozidel mnoho.

Bob: pripradne Pardubice hl.n. Pardubice-Rosice nad Labem u vlaků směr Chrudim a Havlíčkův Brod.

Zvuk

Chtěl bych se zeptat, jestli mi někdo vysvětlíte, proč mi nejde zvuk v MSTS v trati Břeclav – Praha, když v jiných tratích jde. Případně mi poraďte, jak ho zapnout. (V nastavení MSTS je vše OK.) Díky

Re: Zvuk

Petr napsal:
Chtěl bych se zeptat, jestli mi někdo vysvětlíte, proč mi nejde zvuk v MSTS v trati Břeclav – Praha, když v jiných tratích jde. Případně mi poraďte, jak ho zapnout. (V nastavení MSTS je vše OK.) Díky
A máš danej zvuk na maximum?To by mohla byt ta chyba.

Re: Zvku

Jasně že mám, ještě jednou: spustim B. – P., zvuk nejde. S žádnym nastavenim nehejbu, zapnu např. Japonsko (orig.) a zvku jde. Co s tim, aby to šlo i v B. – P.? Plz poraďte, bez zvuku je ta trať na h***o. :!:

Chtěl bych poděkovat Firlet151, který vymodeloval několik objektů do Cerhenic a Peček.
V Pečkách je ještě potřeba mnoho dominantních budov, ale do Cerhenic pojedete jako v reále.
Editor mám zapnutý celé odpoledne a je zajímavé, že i v editoru se stmívá. Slunce zapadá, a já už téměř na práci nevidím. Budu to muset dnes zabalit.
Krásný západ slunce nad cerhenickým cukrovarem. Doufám, že tak pěkný je i v reále.

Zvuk

Ještě abych to upřesnil: zvuky nejdou v kabině. Při výhledu ven z kabiny jdou všechny dobře kromě veškěrých zvuků vlaků.

Mám několik poznámek k této trati, resp. jejímu vztahu k realitě: 1. virtuální holešovické nádraží v noci nesvítí. Před týdnem jsem tam přijížděl v nočním Excelsioru z Chomutova a nádraží bylo již zdálky nepřehlédnutelné, protože vypadalo jak vánoční stromeček. Zkoušel jsem to v simulátoru a stanice sice vidět byla, ale podobně výrazně jako v reálu nikoli. 2. nedávno jsem se vydal na prohlídku virtuálního vinohradského tunelu. V pravém tubusu jsem potom narazil na zvláštní jev - před výjezdem vlak projel kolejemi, které se náhle začaly zvedat. 3. na pražském hlavním nádraží (nevím, zda ta nástupiště jsou finální, pokud ne, tak je tato poznámka bezpředmětná) je nějak divně druhé nástupiště. Loni jsem odtamtud odjížděl v posledním voze pátečního Košičanu (to byl vlak odnevidimdonevidim, letos ho myslím trochu zkrátili) a tento vůz stál na stejné úrovni s nějakou žehličkou odstavenou na vedlejší kusé koleji. Přitom jsem nastupoval z nástupiště. V MSTS ovšem nástupiště začíná až za koncem oné koleje, takže by nebozí cestující museli provádět horolezecký výstup na schůdky.

pro Petra:

1) ty zvuky Ti nefungují odjakživa nebo až po některé aktualizaci či instalaci čehokoliv jiného do msts, případně po instalaci nějakých ovladačů HW?

2) zkus si ověřit, jestli ve složce GLOBAL máš novější verzi souboru soundcfg.dat, tj. minimálně někdy z března 2004. Ten původní je myslím z 8.5.2001

mld napsal:
Mám několik poznámek k této trati, resp. jejímu vztahu k realitě: 1. virtuální holešovické nádraží v noci nesvítí. Před týdnem jsem tam přijížděl v nočním Excelsioru z Chomutova a nádraží bylo již zdálky nepřehlédnutelné, protože vypadalo jak vánoční stromeček. Zkoušel jsem to v simulátoru a stanice sice vidět byla, ale podobně výrazně jako v reálu nikoli. 2. nedávno jsem se vydal na prohlídku virtuálního vinohradského tunelu. V pravém tubusu jsem potom narazil na zvláštní jev - před výjezdem vlak projel kolejemi, které se náhle začaly zvedat. 3. na pražském hlavním nádraží (nevím, zda ta nástupiště jsou finální, pokud ne, tak je tato poznámka bezpředmětná) je nějak divně druhé nástupiště. Loni jsem odtamtud odjížděl v posledním voze pátečního Košičanu (to byl vlak odnevidimdonevidim, letos ho myslím trochu zkrátili) a tento vůz stál na stejné úrovni s nějakou žehličkou odstavenou na vedlejší kusé koleji. Přitom jsem nastupoval z nástupiště. V MSTS ovšem nástupiště začíná až za koncem oné koleje, takže by nebozí cestující museli provádět horolezecký výstup na schůdky.

Kdyby nás jen toto trápilo, bylo by na světě dobře.

Úsek Pardubice - Praha je a ještě dlouho bude ve výstavbě, ale realita osvětlení Prahy typu Las Vegas v MSTS zase tolik možná není. Jde nasvítit domečky, objekty, ale nasvícený terén asi nikoli. Vinohradské tunely ve směru do Vršovic - vyústění je ještě staveniště. Chybí některé tubusy a hlavně portál. Ale důležité je, že jsou protažené koleje, abych mohl postavit Vršovice a ONJ, které jsou pro provoz aktivit nutnost. U ONJ pro soupravy stačí odjezdová část, ale ucelené panťáky i mašinky od a na soupravy jezdí cestou posunu dále, tak bych postavil koleje 201 - 210 a koleje mezi panťákovou a vozáckou halou. Ale jestli tady neplácám nesmysly. To byl stav před deseti lety, abych se nedivil, až to přijedu omrknout. Aby nebylo vše jinak.

Není, není..... Jen hala 518 prochází jakousi částečnou rekonstrukcí ( spíš údržbou ). Na 107 a 108 odpočívají šestsetosmdesátky.

Dejv napsal:
pro Petra:

1) ty zvuky Ti nefungují odjakživa nebo až po některé aktualizaci či instalaci čehokoliv jiného do msts, případně po instalaci nějakých ovladačů HW?

2) zkus si ověřit, jestli ve složce GLOBAL máš novější verzi souboru soundcfg.dat, tj. minimálně někdy z března 2004. Ten původní je myslím z 8.5.2001

Ty zvuky mi dříve fungovaly, pak sem několikrát přeinstalovat MSTS, protože mi nešel Editor a najednou vypadly. A ten soubor by měl bý OK, je z 4. 3. 2004.
Ještě jedna poznámka, ale nevím jestli to není kvůli tomu (ale asi ne): na C: jsem si udělal adresář „Komplet Breclav-Praha i s vozidly“ a do toho nainstaloval trať z CD, všechny aktualizace a nová vozidla. Když přeinstaluju MSTS tak adresáře z Komplet... překopíruju do C:\...Train Simulator. Není to třeba tim?! :?:

nevím jak Ty, ale když musím reinstalovat MSTS, tak si jenom přejmenuju složky, který nechci přepsat-např. GLOBAL na GLOBAL-BRNO a pak se mi přepíše jenom to co potřebuju a zbytky vymažu. Ještě se mi nestalo,aby mi něco nešlo po reinstalaci.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře