Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
chybajuci subor

Včera mi vyskočila hláška o chýbajucom súbore Textures/Autunum/SMRK25.ACE . Existuje taký subor, alebo si tam musím nakopírovat "obyčajný" SMRK25 ? Tuším Mirec písal že tam chýbajú aj nejaké zimmné textúry.

LukasX napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
LukasX: Je tam toho dost, šly by objekty použít i do MSTS?

no záleží co bych z toho měl :-) a zda by my to někdo vysvětlil .-) ale pozor kvalita je mnohem větší než ta kterou jsem u MSTS zviklí :-)

Skutečně pěkný objekty, myslím že by byly na trati super.

Re: chybajuci subor

nebulus napsal:
Včera mi vyskočila hláška o chýbajucom súbore Textures/Autunum/SMRK25.ACE . Existuje taký subor, alebo si tam musím nakopírovat "obyčajný" SMRK25 ? Tuším Mirec písal že tam chýbajú aj nejaké zimmné textúry.

Ano, stačí to pro bezchybnou funkci. Jinak je dobré použít Route - Riter, funkci "Check Route" ( kontrolní cesta ) který případné chyby opraví.

nebulus napsal:

Jo, omlouvám se, je tam asi nějaký zapomenutý les těchto stromů. Napiš prosímtě, kde ta hláška vyskočila, ať jej smažu.
Tohle se stane jen při jiném počasí a jiném ročním období než je zima a léto. Opravit se to dá, když z Textures/smrk25.ace rozkopírujete do Textures/Autunum/, Spring, atd
Textures/Snow/smrk25.ace do Textures/Winter,AutunumSnow a dál do všech zimních textur. Nebo jezdit jen v létě a zimě bez sněžení.

Včerejší exkurze po pražských depech s Bobem57 dopadla výborně, děkuji všem za spolupráci, zmapovány všechny tunely z hlavního, projeto na Smíchov a Hlavní - Vršovice - Onj - Vršovice - hlavní. Natočeno 400minut videa, 400 fotek, tak snad to dám nějak dohromady do MSTS. Nejen já ale i ostatní zůčastnění. Také něco pošlu Dejvovi, snad také najde něco použitelného pro jeho práce.

Zbyněk Šemora napsal:
Já jsem anonymní? Čistka v počítači mi vymazala uložené přihlašování.
Ještě, že jsem našel heslo.

To není čistkou, mi to vypadlo taky....někdy o víkendu.....a už to nejde nahodit.....

focení

To Zbyněk :
To už jsi to všecko stihl prozkoumat?
Moje snímky na "rodinný" foťáček dopadly příšerně.
Jsou téměř nepoužitelné. Sluníčko z těch kabin nadělalo hrůzy.
Zkoušel jsem něco skládat na 451058, ale asi to nebude nic moc.
Budu to muset nafotit znovu, ať mám výběr.
Z toho,co mám, zatím funkční kabinu neslepím, tak budu čekat, až mi pošleš ty fotky z toho svého digi. Ty budou o 400% lepší.

Zítra se snad povede ten Děčín s Pendolinem.
Jede spolužák a druhý fíra je zácvikant z cizího depa, tak snad to natočíme . Pokusím se i o kabinu, ale moc si neslibuji.
Uvidíme,uvidíme. Ještě mu musím brnknout.

zvuk

Viem, že sa to tu už preberalo ale nedostalo sa k riešeniu mám problém zo zvukom. V kabine mi zvuk vôbec neide. Keď prepnem pohľad na lokomotivu tak ide. Skúšal som všetko čo ste radili ale nejak to nezaberá prosím poradte dakujem

Bob57:
zatím mne bolí z akce celý člověk a nabíjím baterky nejen od kamery.
cab151.jpg cab363.jpg cab371.jpg cab451.jpg cab471.jpg
To je ukázka, posuď sám, jestli je to použitelné.

Naposled editoval moderátor:

Roman napsal:
nebulus napsal:

Ano, stačí to pro bezchybnou funkci. Jinak je dobré použít Route - Riter, funkci "Check Route" ( kontrolní cesta ) který případné chyby opraví.

Tam byl trochu jiný problém chybný odkaz v s souboru jedná se pouze o záměnu čísla jednotného a množného.
Přejmenovat ace, nebo upravit image v s souboru.

Anonymous napsal:
LukasX napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
LukasX: Je tam toho dost, šly by objekty použít i do MSTS?

no záleží co bych z toho měl :-) a zda by my to někdo vysvětlil .-) ale pozor kvalita je mnohem větší než ta kterou jsem u MSTS zviklí :-)

Skutečně pěkný objekty, myslím že by byly na trati super.

no v TRS to vypadá moc pěkně ale v MSTS nevím neumím to tam vyexportovat :-(

Zjistil jsem že v zimě chybí perony v Letohradě.chybý soubor Snow/panel.ace.Přeji mnoho pevných nervů při další práci.

Petr K napsal:
Zjistil jsem že v zimě chybí perony v Letohradě.chybý soubor Snow/panel.ace.Přeji mnoho pevných nervů při další práci.

Mně to dělá taky, hlavně v noci. Nepřibližovat se moc k peronům. Při připojování souprav žádné přibližovací klávesy 6 nebo 7. Pak to jde k Billovi.

gratuluji !

Zbyněk se stává populárním, nejen v televizi..
:lol:
Cestující se mohou projet vlakem přes počítač
16.8.2005 Rovnost - Deník Břeclavska str. 3 Břeclavsko
Ivana Vyhnálková České dráhy

Hustopeče * Hodiny strávené ve vlaku s fotoaparátem nebo kamerou předcházely dílu Zbyňka Šemory z Hustopečí. Snímal každou zatáčku, každou výhybku a návěstidlo, aby je mohl přenést do počítače. Před třemi lety začal vytvářet počítačovou simulaci železniční trati z Břeclavi do Prahy. To, co zprvu vypadalo jako hra, by mohlo docela dobře sloužit i v praxi.
Vlaky a železnice vůbec jsou pro Zbyňka Šemoru životním koníčkem. Proto také vystudoval železniční průmyslovku a pracoval jako strojvedoucí v Praze. Když byla před deseti lety funkce, kterou zastával, zrušena, pustil se do podnikání. „Bylo mi trochu smutno, když jsem odešel od drah. Vzpomínky a zážitky ze železnice jsem si uchoval díky počítačové hře Train simulator. Při té si modeláři staví modely železničních tratí snad po celém světě,“ vysvětluje, jak začal vznikat nejrozsáhlejší počítačový model trati, který je věrnou kopií trasy vedoucí z Břeclavi do Prahy. Zbyněk Šemora už ji staví přes tři roky.

„První úsek vedl z Kútů do Brna. Ten jsem pak zveřejnil a začali se mi ozývat modeláři z celé republiky i ze Slovenska. Ti postupně doplňovali jednotlivé části trati. Někteří postavili stanice, jiní lokomotivy, další mi třeba poslali podkladové materiály, například traťové nebo skloňové poměry,“ ukazuje modelář, jak jeho dílo vznikalo.

„Počítač nabízí nekonečné možnosti. Vejde se do něj celých pět set sedmdesát kilometrů trati a navíc je možné jet ve skutečném čase,“ vysvětluje. Stačí totiž jen vybrat v počítači jízdní řád z některého roku. Pak už stačí jen pohled na monitor a „cestující“ si může vychutnat čtyřhodinovou jízdu z Břeclavi do Prahy se všemi tunely, zatáčkami a stanicemi. Opravdu jako v reálu. Zbyněk Šemora si totiž dává záležet na všech detailech. V počítačové simulaci nechybí ani graffity, kterým vandalové „zdobí“ železniční zastávky. Detaily hry jsou až zarážející. Betonové sloupky, tak zvané kilometrovníky, jsou přesně na stejných místech, stejně jako stromy a keře. Rozlišují se i betonové pražce od dřevěných.

Simulace sice začala jako hra, její autor si ale dovede představit, že by mohla mít praktické využití. „Byla by výbornou pomůckou pro strojvůdce. Na modelu by se mohli detailně seznámit s tratí, na které začínají jezdit,“ tvrdí Šemora.

Foto popis| Zbyněk Šemora u svého pracovního nástroje - počítače.

Zdar prosím Vás v jakém řazení jezdí vlaky Os500X mezi Pardubicemi a Č.Třebovou :?: Díky

poison napsal:
Zdar prosím Vás v jakém řazení jezdí vlaky Os500X mezi Pardubicemi a Č.Třebovou :?: Díky

Urcite nekdo zpresni, ale vetsinou 163/130 + Bymee (3-4) podle casove polohy.

AndrewM. napsal:
poison napsal:

Urcite nekdo zpresni, ale vetsinou 163/130 + Bymee (3-4) podle casove polohy.

Ne jednom ranním osobáku z ČT, jestli ti to pomůže, jsem viděl i sestavu 163+BDs+4xBdmtee

razeni

Ano, ma pravdu ten chlapec - z PCE do CT jezdi opravdu 163+ 3 az 4x Hitlerova Pomsta .. a obcas i BDs

Re: gratuluji !

Suchy_Louny napsal:
Zbyněk se stává populárním, nejen v televizi..
:lol:
Cestující se mohou projet vlakem přes počítač
16.8.2005 Rovnost - Deník Břeclavska str. 3 Břeclavsko
Ivana Vyhnálková České dráhy

Hustopeče * Hodiny strávené ve vlaku s fotoaparátem nebo kamerou předcházely dílu Zbyňka Šemory z Hustopečí. Snímal každou zatáčku, každou výhybku a návěstidlo, aby je mohl přenést do počítače. Před třemi lety začal vytvářet počítačovou simulaci železniční trati z Břeclavi do Prahy. To, co zprvu vypadalo jako hra, by mohlo docela dobře sloužit i v praxi.
Vlaky a železnice vůbec jsou pro Zbyňka Šemoru životním koníčkem. Proto také vystudoval železniční průmyslovku a pracoval jako strojvedoucí v Praze. Když byla před deseti lety funkce, kterou zastával, zrušena, pustil se do podnikání. „Bylo mi trochu smutno, když jsem odešel od drah. Vzpomínky a zážitky ze železnice jsem si uchoval díky počítačové hře Train simulator. Při té si modeláři staví modely železničních tratí snad po celém světě,“ vysvětluje, jak začal vznikat nejrozsáhlejší počítačový model trati, který je věrnou kopií trasy vedoucí z Břeclavi do Prahy. Zbyněk Šemora už ji staví přes tři roky.

„První úsek vedl z Kútů do Brna. Ten jsem pak zveřejnil a začali se mi ozývat modeláři z celé republiky i ze Slovenska. Ti postupně doplňovali jednotlivé části trati. Někteří postavili stanice, jiní lokomotivy, další mi třeba poslali podkladové materiály, například traťové nebo skloňové poměry,“ ukazuje modelář, jak jeho dílo vznikalo.

„Počítač nabízí nekonečné možnosti. Vejde se do něj celých pět set sedmdesát kilometrů trati a navíc je možné jet ve skutečném čase,“ vysvětluje. Stačí totiž jen vybrat v počítači jízdní řád z některého roku. Pak už stačí jen pohled na monitor a „cestující“ si může vychutnat čtyřhodinovou jízdu z Břeclavi do Prahy se všemi tunely, zatáčkami a stanicemi. Opravdu jako v reálu. Zbyněk Šemora si totiž dává záležet na všech detailech. V počítačové simulaci nechybí ani graffity, kterým vandalové „zdobí“ železniční zastávky. Detaily hry jsou až zarážející. Betonové sloupky, tak zvané kilometrovníky, jsou přesně na stejných místech, stejně jako stromy a keře. Rozlišují se i betonové pražce od dřevěných.

Simulace sice začala jako hra, její autor si ale dovede představit, že by mohla mít praktické využití. „Byla by výbornou pomůckou pro strojvůdce. Na modelu by se mohli detailně seznámit s tratí, na které začínají jezdit,“ tvrdí Šemora.

Foto popis| Zbyněk Šemora u svého pracovního nástroje - počítače.

A co třeba taková reportáž TV NOVA do pořadu Na vlastní oči ? Určitě by nejen na jižní moravě znali Zbyňka ( JIhomoravský tv deník + deník ROVNOST),ale i celá republika.
Byl by to skvělej nápad. Já sleduji pořad NA VLASTNÍ OČI pravidelně a dokonce tam dělají i reportáže o jednom bezdomovci, tak nyní je čas na Zbyňka.

Ale musel by s tím souhlasit Zbyňek, pokud by ta reportáž nebyla špatně natočená, mohl by mít více zákazníků.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře