451, 452

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Re: Pohled ze zadního stanoviště jednotky 451

T napsal:
Hawk.

Otevři si eng,najdi pasáž interního pohledu a parametr -10,7 změn na -11,4 .Pak už to bude lepší.

T.
T.: Stálo by za to taky napsat při jakém rozlišení se to u vás projevuje......o víkendu se to prohánělo na vícero kompech, na projektoru a nikde se to neprojevovalo.

To T.: Stálo by za to informovat i Mirana o změně, ať nám tady zase nelítá několik verzí engu pár hodin po uvolnění.....

451 a pohled ze zadního stanoviště

Takže správně byto mělo znít takto.

Ten samý problém,který tu popisuje Hawk jsem měl také.Jde o rozlišení 1024x768x32.Bylo to vyřešeno úpravou jednoho parametru viz. mé předchozí příspěvky.

T.

Martens- Miranovi jsem napsal SZ.Nejde o nové engy,ale o skromnou úpravu jedné hodnoty.

Re: 451 a pohled ze zadního stanoviště

T napsal:
Takže správně byto mělo znít takto.

Ten samý problém,který tu popisuje Hawk jsem měl také.Jde o rozlišení 1024x768x32.Bylo to vyřešeno úpravou jednoho parametru viz. mé předchozí příspěvky.

T.
Zkus to tedy prosím vrátit zpátky a poslat mi screen.....mám totéž rozlišení a je to OK......nevím, kam se koukat......a kde to hledat.....

Kank napsal:
První připomínky:
hodily by se poupravit textury - logo ČD pouze v levé části. Tomuto celkovému barevnému řešení by navíc měly odpovídat dveře v šedé barvě (nátěr zevnitř).

Koncová světla - u skutečnosti jsem viděl svítit červeně pouze horní světla - světlo se akorát přepíná bílá/červená. U modelu svítí červeně dolní světla.
Jako Hnidopich, viz licenční ujednání, se k návrhu připojuji.
Ohledně instalace. Kdo je opravdu jen uživatel, doporučuji dovnload u mne a u http://msts.sinus.cz kde je ten samý soubor.
U Ppoolllla je download rozdělen a musíte si stáhnout
-zvlášť model
-chování 30 nebo 80
-kabinu
-zvuky
-sms soubory.
To je spíše pro pokročilé uživatele. Po rozbalení se Vám ale vše nakopíruje, kam patří. (pokud archivy rozbalíte ve složce Train Simulator.)
Červené vzadu jsem nekontroloval, ale je to tak, že horní světlo je dvouvrstvé. Sundáte bajonetový kryt s čirým sklem, následuje žárovka, pod ní je ségrovka a vyndáte červené sklíčko a na konci je další bílá žárovka.
Spodní světlo, tam je žlutý kryt a po ním bílé žárovky. (jízda podle rozhledu)

Naposled editoval moderátor:
No jo Zbyňku, tak to já jako Hnidopich na druhou mám připomínku. U odkazu na msts.sinus smázni čárku zahrnutou do odkazu, je tím nefunkční.
Karel

ok1dnh napsal:
No jo Zbyňku, tak to já jako Hnidopich na druhou mám připomínku. U odkazu na msts.sinus smázni čárku zahrnutou do odkazu, je tím nefunkční.
Karel
Jako že i já naslouchám hnidopichům, jsem čárku smáznul a už je odkaz funkční. Díky za upozornění.

To all

pokud najdete chyby, típněte screen a označte. Připomínky mi raději posílejte na soukromý mail aby byly pohromadě. Některými se budu zabývat při update verze. Nyní v dohledné době velké změny neplánuji, chci si trochu odpočinout .... :lol: :lol:

Re: 451 a pohled ze zadního stanoviště

T napsal:
T.

Martens- Miranovi jsem napsal SZ.Nejde o nové engy,ale o skromnou úpravu jedné hodnoty.
T., OK, ale ikdyž jde o skromnou úpravu, jak potom poznáš, jestli je to originální eng nebo neoriginální? Nehledě na to, že pokud by o tom nevěděl Miran nebo PPoollll, tak dalším naklonováním nových skinů nebo updatem se tam ta chyba dostane znova......byť to není chyba postatná, tak a funkčnost engu neovlivní....a Tax s Miranem ví, proč zakazují vrtat do eng a wag souborů bez vědomí autorů....
Z mé strany nejde o rýpnutí si, ale když si zase každý začne engy a wagy upravovat podle sebe, tak pak se bohužel nikdy nedopracujeme jednotného chování......u autorů musí být bezpodmínečně vždy aktuální verze.....a to i včetně takovýchto drobných úprav......

IMHO....na http://members.chello.cz/mlasevic/zadnifuhrerstand.jpg máš verzi staženou od PPoolllla, v passengerview mám hodnotu z = -10,7 a zobrazení vidíš v odkaze......

Zbyněk Šemora napsal:
Ohledně instalace. Kdo je opravdu jen uživatel, doporučuji dovnload u mne a u http://msts.sinus.cz kde je ten samý soubor.
-zvlášť model
-chování 30 nebo 80
-kabinu
-zvuky
-sms soubory.
To je spíše pro pokročilé uživatele. Po rozbalení se Vám ale vše nakopíruje, kam patří. (pokud archivy rozbalíte ve složce Train Simulator.)

Ještě jedna připomínka, pokud bude k dispozici nová verze, tak ve formátu exe nebude povolen update, ale bude k dispozici pouze celý model komplet v nové verzi, čili budete stahovat i věci které dávno máte, nikoliv pouze věci změněné, na rozdíl od tratě, kde to jinak nejde. Stará verze bude ze serveru smazána. Tím chci předejít situaci, kdy pro funkčnost nové verze bude nutno mít všechny předchozí. Pokud si někdo stahuje modely po částech od Ppoolllla, tak asi ví co dělá a jak se ke staženým souborům chovat.

Je to tenhle problém....jak píše T. je to při rozlišení 1024x768 a myslím, že diagnóza je jansá, když se podíváme na to přesné oříznutí...
Jen mi teda povězte jeslti ten parametr mam upravit ve všech engách...
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.hawk-moto.euweb.cz/451_1.jpg

Hawk napsal:
Je to tenhle problém....jak píše T. je to při rozlišení 1024x768 a myslím, že diagnóza je jansá, když se podíváme na to přesné oříznutí...
Jen mi teda povězte jeslti ten parametr mam upravit ve všech engách...
Ty jo, docela hezký......budeš to muset opravit v těch engách, které jsou s bs_int....jsou celkem 3...
ale stejně je to nepochopitelné......nemáš něco jiného v MSTS? nějaký camhack nebo něco podobného?....a určitě tohle na slezině taky nikdo neviděl.....

Ještě na okraj, ono totiž když posuneš tu hranici z na -10,4, tak máš najednou 30 cm rezervu při dojíždění na soupravu....ale asi by to vadit nemělo......ale asi by si měl Miran rozmyslet, zda posune fíru na zadním stanovišti dle T. nebo posune blíže ku středu vozu tu desku s 2D stanovištěm.....

Jo a přední cab to nedělá?
Rozdíl je tam ten, že Miran má tu texturu o rozměru 024x1024.....klasický cab je o rozměrech 1024x768

To Hawk: To je zajímavé, že já mám to samé rozlišení, ale kabina jest zcela v pořádku. Stáhnul jsem .exe soubor od Zbyňka dnes dopoledne. To, že se nedá v zadní kabině hýbat pomocí šipek (jako v 471), je dobře?

Miran napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
-zvlášť model
-chování 30 nebo 80
-kabinu
-zvuky
-sms soubory.

Ještě jedna připomínka, pokud bude k dispozici nová verze, tak ve formátu exe nebude povolen update, ale bude k dispozici pouze celý model komplet v nové verzi, čili budete stahovat i věci které dávno máte, nikoliv pouze věci změněné, na rozdíl od tratě, kde to jinak nejde. Stará verze bude ze serveru smazána. Tím chci předejít situaci, kdy pro funkčnost nové verze bude nutno mít všechny předchozí. Pokud si někdo stahuje modely po částech od Ppoolllla, tak asi ví co dělá a jak se ke staženým souborům chovat.
Mirane, to je snad jasné. Ale tohle se týká jen mne a Ppoolllla, Karel to má odemne. A ostatních to zajímat nemusí.

2 All> v kabině s emi nedá hýbat a přední cab je v poho, ale přijde mi trochu lowres...ještě to zkusím na jiné instalaci a na notebooku, ale to až v 15:30 ;-)

Hawk, právě jsem kabiny testoval ve všech rozlišeních a s kabinou nemám problémy. Použil jsem svou instalačku. Jestli jsi stahoval ze serveru pro pokročilé a stáhnul jsi si nesprávné chování, pak může být problém.

Až se dokopu domů, tak nejdří otestuji vaši instalačku a pak budu pokračovat na notebooku a řešit to dál....
Momentálně hynu na odpoledce na kompech:-( a šílená češtinářka nám pouští Cimrmana:-)))...

Pavlík napsal:
To Hawk: To je zajímavé, že já mám to samé rozlišení, ale kabina jest zcela v pořádku. Stáhnul jsem .exe soubor od Zbyňka dnes dopoledne. To, že se nedá v zadní kabině hýbat pomocí šipek (jako v 471), je dobře?
Jo, Miran to zakázal, protože je to vlastně jenom placka....ale když jsem se kouknul na tu 471, možná by to šlo....

Hawk napsal:
2 All> v kabině s emi nedá hýbat a přední cab je v poho, ale přijde mi trochu lowres...ještě to zkusím na jiné instalaci a na notebooku, ale to až v 15:30 ;-)
Ono to není lowres, ale bylo to foceno trošku za přítmí a při nastaveném ISO 400 už to nestíhalo bez blesku brát....pokud by to bylo s bleskem tak se to bude odrážet od oken a od pultu a zase se bude dělat blbě ( nebo skoro vůbec) noční verze, kdy se obtížně retušují přesvětlené odrazy blesku ......

451 a pohled ze zadného stanoviště

Zbyněk Šemora

Já jsem stahoval také ze serveru pro pokročilé :lol: a mám stejný problém jako Hawk.Vyřešil jsem ho úpravou,kterou jsem už zmínil.

T.

Re: 451 a pohled ze zadného stanoviště

T napsal:
Zbyněk Šemora

Já jsem stahoval také ze serveru pro pokročilé :lol: a mám stejný problém jako Hawk.Vyřešil jsem ho úpravou,kterou jsem už zmínil.
T.
Už jsem T. psal. že asi tuším, kde je problém....nemůže to být v eng souboru pro 30 cm? Ti co jezdí na 30 cm (Hawk i T) problém mají, já jezdím na 80 cm a problém nemám.....co ostatní?
jiné odlišnosti nevidím.....ale stejně se mi to zdá jako blbost, ikdyž...
Mirane, s jakými engy jezdíš? pro 30 nebo 80 cm?

Back
Nahoře