451, 452

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Re: 451 a pohled ze zadného stanoviště

Martens napsal:
T napsal:
Zbyněk Šemora

Já jsem stahoval také ze serveru pro pokročilé :lol: a mám stejný problém jako Hawk.Vyřešil jsem ho úpravou,kterou jsem už zmínil.
T.
Už jsem T. psal. že asi tuším, kde je problém....nemůže to být v eng souboru pro 30 cm? Ti co jezdí na 30 cm (Hawk i T) problém mají, já jezdím na 80 cm a problém nemám.....co ostatní?
jiné odlišnosti nevidím.....ale stejně se mi to zdá jako blbost, ikdyž...
Mirane, s jakými engy jezdíš? pro 30 nebo 80 cm?

Stazeno z train-simu pro 30 cm a jezdil jsem s tim dnes uplne bez problemu :-) Jednotka je super, jen me trosku zarazil odraz travy v zrcatku, kdyz jsem stal u peronu :-)

2 All> Tak jsem to otestoval a dospěl jsemk zajímavému závěru.....Na trati kde jsem jí zkoušel mám pohled z okénka strojvedoucího jakoby předsunutý o pár cm (skoro metr) dopředu, ale vidim v levym rohu kousíček zrcátka, takže prostě jako kdybych koukal z žebříku vepředu na soupravě a tam je zadní pohled takto rozhozen....ale když ji testuju na šemorově trati, tak z tohoto pohledu vidím zrcátko v levo celé a i zadní pohled je v poho....takže pes bude asi v nějaké definici trati těchto pohledů jestli jsou někde definovány centrálně....

AndrewM napsal:
Jednotka je super, jen me trosku zarazil odraz travy v zrcatku, kdyz jsem stal u peronu :-)
Andrew, až najdeš způsob, jak animovat za jízdy v zrcátku odraz toho, co se děje za Tebou, s radostí to předělám k radosti všech přítomných ...... stejně jako by si to zasloužil cab na 810 a další........tuhle vadu na kráse ale bohužel mají všechny caby, které mají v bočním pohledu zpětné zrcátko..... :-) A je to holt dané tím, že tenhle způsob animace zatím MSTS prostě neumí......

Hawk napsal:
2 All> Tak jsem to otestoval a dospěl jsemk zajímavému závěru.....Na trati kde jsem jí zkoušel mám pohled z okénka strojvedoucího jakoby předsunutý o pár cm (skoro metr) dopředu, ale vidim v levym rohu kousíček zrcátka, takže prostě jako kdybych koukal z žebříku vepředu na soupravě a tam je zadní pohled takto rozhozen....ale když ji testuju na šemorově trati, tak z tohoto pohledu vidím zrcátko v levo celé a i zadní pohled je v poho....takže pes bude asi v nějaké definici trati těchto pohledů jestli jsou někde definovány centrálně....
Testnul jsem to na Polákově testovací trati a ten HeadOut bych taky asi posunul kousíček k z-ose a kousek k x-ose tak, abych byl taky spíše vyosený z okna dveří, než ze žebříku......

Zkusil jsem si dát HeadOut ( 1.60 2.6 10.3 ) ..... vidím sice celé zrcátko, ale je to asi limitní....protože pokud se dívám z okna dozadu na soupravu, tak při hodnotě x=1.55 sice vidím vpředu i kus čela soupravy asi tak jako v reále, ale dozadu už vidím skrze model ... což by zase někomu mohlo vadit, že?

IMHO Hawku, na které štrece kromě Zbyňkovy jsi ji zkoušel.......projel jsem to na Test Route od Jirky Poláka i v Praze a všude se to zobrazuje stejně

Martens napsal:
AndrewM napsal:
Jednotka je super, jen me trosku zarazil odraz travy v zrcatku, kdyz jsem stal u peronu :-)
Andrew, až najdeš způsob, jak animovat za jízdy v zrcátku odraz toho, co se děje za Tebou, s radostí to předělám k radosti všech přítomných ...... stejně jako by si to zasloužil cab na 810 a další........tuhle vadu na kráse ale bohužel mají všechny caby, které mají v bočním pohledu zpětné zrcátko..... :-) A je to holt dané tím, že tenhle způsob animace zatím MSTS prostě neumí......

Ale to ja prece vim, nemusis se hned cilit :-) I kdyz jak vlastne funguje ten bocni nahlec u rakouskych 4023/24 ?

Dělám poslední testy aktivity rychlíku 672 a v Kolíně stojím vedle 451 a ta si každou chvíly zahouká... zajímavé. Kdo se chce přesvědčit, bude si moci aktivitu asi za hodinu stáhnout - dám to do burzy.

Neví někdo přesně jestli mají vložáky žebříky na střechu. Nejsem si jistý, ale klidně bych řekl, že ne - nemaj smetáky...

Martens, asi to zkoušel na Vlastíkově trati (vypadá to, že za něj kope) a tam asi bude možné vše. Já mám 1024x768x32, trať Bratislava - Praha a zadní stanoviště v pohodě.
Karel

2 ok1dnh> ee...mam malou testovací trať...někde jsem ji kdysi stáhl na netu....ale už šla dopryč :P , když na ni nejde 451, tak jak má.

2 T.> Na jaké trati jsi to zkoušel ty?

AndrewM napsal:
Martens napsal:
AndrewM napsal:

Ale to ja prece vim, nemusis se hned cilit :-) I kdyz jak vlastne funguje ten bocni nahlec u rakouskych 4023/24 ?

Necilim se, jenom mne mrzi, ze lidi někdy zbytečně prudí kvůli nepodstatným kravinám, ikdyž ví, že ty kraviny prostě MSTS odstranit neumí ( to aby pak takovíto prudiči přestali jezdit s Demovým cabem na 263, Arwyho cabem na 350, 150 a dalšími protože holt nejsou püktlich podle reálu) ........ proto taky Miran dal ten spodní odstavec do readme.....

IMHO k té 4023 ... pošli mi link na ni a zkusím se na to podívat ......víš jak to je, třeba se to dá ještě vylepšit, stejně jako se podařilo pošťouchnout chování LVZ ještě blíže k reálu a jediné, co tomu chybí na kráse je ignorování vybavení živáku u neomezujícího návěstního znaku .....

ok1dnh napsal:
Martens, asi to zkoušel na Vlastíkově trati (vypadá to, že za něj kope) a tam asi bude možné vše. Já mám 1024x768x32, trať Bratislava - Praha a zadní stanoviště v pohodě.
Karel
Karle a máš engy na 30 nebo 80 cm? tam bude zakopaný pes.....

Hawk napsal:
2 ok1dnh> ee...mam malou testovací trať...někde jsem ji kdysi stáhl na netu....ale už šla dopryč :P , když na ni nejde 451, tak jak má.

2 T.> Na jaké trati jsi to zkoušel ty?
To je škoda, že jsi to zlikvidoval......takhle se bude hůř hledat příčina .... viz causa s počítadlem downloadů a některými dowload managery....

Já mám eng na 30cm a jinak úplně ty samé podmínky jako Karel a jezdí to tak jak má :lol: Snad jen když vyhlédnu z okna lochnesky a dívám se před sebe tak to zrcátko není nějaké velké?

2 MartenS> A nešlo na to zrcátko hodit textura oblohy jako je to tuším u 471? myslím, že by to vypadalo lépe než černá placka, pokud tedy mluvíme o venkovním pohledu, ale tam je to asi o textuře vlaku....ty zrcátka z cabu bych neviděl jako velké mínus....spíš na mě divně působí to s tím externím pohledem....
P.S.: zkusím tu trať ještě někde vyšťourat, ale jelikož má(měl) T. stejný problém, tak snad přes něho...

Martens napsal:
AndrewM napsal:
Martens napsal:
AndrewM napsal:

Necilim se, jenom mne mrzi, ze lidi někdy zbytečně prudí kvůli nepodstatným kravinám, ikdyž ví, že ty kraviny prostě MSTS odstranit neumí ( to aby pak takovíto prudiči přestali jezdit s Demovým cabem na 263, Arwyho cabem na 350, 150 a dalšími protože holt nejsou püktlich podle reálu) ........ proto taky Miran dal ten spodní odstavec do readme.....

IMHO k té 4023 ... pošli mi link na ni a zkusím se na to podívat ......víš jak to je, třeba se to dá ještě vylepšit, stejně jako se podařilo pošťouchnout chování LVZ ještě blíže k reálu a jediné, co tomu chybí na kráse je ignorování vybavení živáku u neomezujícího návěstního znaku .....

Ja to rozhodne nemyslel jako pruzeni, ten model je tak obsahly, ze vsechno dokonale byt nemuze. Vzhledem k tomu kolik to dalo prace a jak je to obsahle je to velmi pekna a kvalitni prace. Nechtel jsem se nikoho dotknout :-)
K te rakouske 4023/4, na trainsimaustria v sekci cabviews je update kabiny 4023/4 (zmenena leva a prava textura predni kabiny + novy cvf). Pri pohledu v kabine vlevo a vpravo se zobrazi "monitor" na kterem je videt pohled jako v zrcatku ci pri vykloneni z kabiny (sipka dozadu, ale vlastne na obou stranach). Ted jsem si to zkousel a mmch ta 4023 je fakt nadherna jednotka :-) Pravdepodobne to pujde nalezt i na the-train.de, ale ja to stahoval od rakusaku.

AndrewM napsal:
Ted jsem si to zkousel a mmch ta 4023 je fakt nadherna jednotka :-) Pravdepodobne to pujde nalezt i na the-train.de, ale ja to stahoval od rakusaku.
Tak už to sosám a jsem zvědavý, co ti kluci rakušáčtí vymysleli.,......

Naposled editoval moderátor:

Martens napsal:
AndrewM napsal:
Ted jsem si to zkousel a mmch ta 4023 je fakt nadherna jednotka :-) Pravdepodobne to pujde nalezt i na the-train.de, ale ja to stahoval od rakusaku.
Takže nic světoborného, ale hlavně pro ná s nepoužitelného.....prostě ta obrazovka vyplnila celý monitor a ten pravý nebo levý pohled je zase jenom natočený dozadu.....dovedu si nádherně představit, jak na pravý nebo levý pohled nevidím nic jiného než zpětné zrcátko......

Martens napsal:
Martens napsal:
AndrewM napsal:
Takže nic světoborného, ale hlavně pro ná s nepoužitelného.....prostě ta obrazovka vyplnila celý monitor a ten pravý nebo levý pohled je zase jenom natočený dozadu.....dovedu si nádherně představit, jak na pravý nebo levý pohled nevidím nic jiného než zpětné zrcátko......

Ja netvrdil, ze to bude zazrak :-)

2 Miran a spol. a All> když si chci udělat aktivitku, tak mi hra vypíše duplicitně tři naprosto stejné consisty i když se jedná o různé, konkrétně pak MS,POR, a jednotka pro hráče, ale když jednotku pro hráče připíchnu k hráčovo servisu, tak mi servis z nabídky servisů pro hráče zmizí a lze ho editovat pouze přes servisi trafficu. Když si otevřu consisty, tak se mi zobrazí pod naprosto stejným názvem souboru i názvem zobrazení pro MSTS a když vyberu jeden ze tří, například druhý, zavřu okno a znovu ho otevřu a chci vybrat consist, tak je označený první......nevíte někdo kde je problém?

Řešení předešlého problému na screenu ze zadního stanoviště:

Zakopaný pes byl v Globalu konkrétně pak v souboru camcfg.dat. Udělal jsem obnovu systému, tak jsem tu trať dostal zpět a nahrál do ní tento soubor z tratě BP a vše je o.k. jak má být....i ten pohled vyklonění z okénka!

Ještě by mě zajímalo, jestli stejný problém měl i T., každopádně zásah do engu 451 je zbytečný pro veřejný update jednotky!

Hawk napsal:
Řešení předešlého problému na screenu ze zadního stanoviště:

Zakopaný pes byl v Globalu konkrétně pak v souboru camcfg.dat. Udělal jsem obnovu systému, tak jsem tu trať dostal zpět a nahrál do ní tento soubor z tratě BP a vše je o.k. jak má být....i ten pohled vyklonění z okénka!

Ještě by mě zajímalo, jestli stejný problém měl i T., každopádně zásah do engu 451 je zbytečný pro veřejný update jednotky!

Takže tak pánové

nežli si budete stěžovat na nestandardní chování, prověřte svoje nastavení MSTS. Model vyšel pro standardní nastavení. Pokud se někdo rejpe do základních souborů, má smůlu.

Back
Nahoře