451, 452

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Vlastíku, Vlastíku ... ty můžeš být rád, že na tvůj počin a následně výhružný dopis reagoval autor modelu "pouze" tak jak reagoval ...
Kdybys tohle udělal mě, tak bys to zcela určitě nerozchodil !!!
Je vidět, že někteří zůstanou nevychovanými spratky, kteří navíc neprodělali (podle všeho) základní vzdělání !!!

Tak tohle jsem objevil v Hyde Parku:

Vlastik napsal:
Nedá mě to abych se neozval,i když čtu tyto slátaniny co se zde píšou denně,nechápu proč se většina špíny hází na mě,nechci se rozepisovat ,ale vyjádřím se k určitým věcem: předně by si takový jako jsou vokounové a thomasové a ostatní (spíše škodící) měli uvědomit že at je to modelář nebo stavitel tratí ,je jenom na něm jak s uvedeným dílem naloží,a zrovba tak jsem se rozhodl i já,po mojí trati se už mohlo dávno jezdit ještě než zbyněk to dotáhl do třebové,avšak určitá skupinka provokujících lidí se mě i okolním stavitelům místo pomoci práci znepříjemnit a bohužel jako důkaz je to dodneška vidět v sekci pro zbynkovu trat,taky jsou tam samí štouraři,a ruku k díku přidá málo kdo ,já jsem se rozhodl že prostě svoji trat pošlu jen opravdu známím a těm co jsem jak koliv pomáhal se stavbou a jinými věcmi do MSTS, a to se taky stalo,nebudu určitě riskovat že bych trat poslal vokounovi,a ostatním kteří se kdysy snažili spíše škodit než pomoci,jsem jenom rád že s tímto tvrzením se schoduji s většinou slušných modelářů a stavitelů tratí(at veřejných nebo soukromých),abych vás o tom přesvědčíl tak jsem vám nahrál na server několik obrázků z neveřejných tratí (kteří se mnou zastávají stejný názor) odkaz po skončení příspěvků,co se týče té bobiny tak zase je na autorovi zda uvedený model pustí na veřejnost nebo ne,o bobině zde bylo psáno a tak stručně,pro všechny a hlavně pro taxe,kdysy mě psal že je jeho spolutvůrcem a rozehrál zde pěknou komedii,dnes už vím že to tak zas až pravda není,nebot uvedená bobina není jeden exemplář ale v současné době existují 4 druhy (viz odkaz na obrázky),zbývající 3 exempláře mě někdo poslal mailem,chci apelovat na všechny že to určitě nejsem já kvůli komu by at je to trat nebo vozidlo nevyšlo,chodějí mě opravdu pěkné věci mailem a nedávno mě přišel mail a novými skíny na řadu 140(viz odkaz dole),upozornuji at mě nikdo mailem neoslovuje že chce ten nebo ten mail na toho a toho člověka,at trat nebo vozidlo,takové věci ihned budu mazat a dále se k tomu nemíním vyjadřovat ,Vlastik.
odkaz: http://album.fotoonline.cz/alba.php?view=kat&kid=6
sekce Doplnky pro MSTS

červeně vyznačil Miran.

Takže si Vlastíku vezmi svá vlastní slova laskavě k srdci a řiď se jimi, jasné? A pokud ne, tak ti znova opakuju: Předně by si tací jako Ty a ostatní (spíše škodící) měli uvědomit že at je to modelář nebo stavitel tratí ,je jenom na něm jak s uvedeným dílem naloží a zrovna tak jsem se rozhodl i já . Takže nevyhrožuj. Pokud si myslíš, že jsi v tom nevinně, braň se, ale pomocí důkazů. A hlavní důkaz by podle mne měl být onen mail s modelem a jeho odesilatel, a tím ze sebe sundáš to hrozné břemeno podezření z krádeže. Důkazem pro mne není nějaké tvrzení ve vyděračském mailu. Pokud tohoto člověka budeš krýt, škodíš jen a jen sobě. Jestliže tak učiníš a bude to celé pravda, a ty jsi v tom nevinně, samozřejmě ti tady na fóru složím veřejnou omluvu, trochu ti vynadám za šíření screenu a záležitost se bude ubírat úplně jiným směrem. Bohužel, zatím všechny indicie ukazují na tebe. A nemysli si, že jsi mne tím svým vydíráním nějak dojal, neboj se, poctiví uživatelé o model nepřijdou, ale tobě nálepku zloděje již nikdo neodlepí. A mít na krku taky pirátské šíření cizího díla bez svolení autora, taky obzvlášť nepotěší. Koho asi označíš za autora 3D modelu a textur? Sebe snad? Pánaboha? Mne nemůžeš, já ti svolení nedal a nikdy nedám. Pánaboha taky ne ten by tě potrestal. Víš mě ani tak nevadilo to, že jsi se k modelu dostal, mě doslova nasralo to že jsi nehotové dílo bez mého vědomí šířil, byť jen v podobě screenů . Tedy doufám, že to byly pouze screeny. Nic ti nebránilo se ozvat na SZ nebo mailem ve smyslu: "Vidím, že se tady připravuje nová věc, můžu s něčím pomoct?" Asi bych se divil kde jsi se k dílu dostal, požádal bych tě slušně o jeho nešíření a třeba bys mohl i něčím přispět k vývoji. Ovšem co mne vytočilo na nejvyšší míru, byl tvůj mail. Očekával jsem jen to co jsem psal ve svém oznámení, totiž sdělení způsobu, jak jsi se k modelu dostal. Nic víc, nic míň. A asi bych si celou záležitost nechal pro sebe, do oznámení bych napsal, něco ve smyslu" "Autor screenu mi sdělil požadované a já své omezení downloadu ruším" a tím by celá věc skončila. Ale to, co z tebe vypadlo, mi doslova vyrazilo dech. Můžu ti říct jediné: Je mi 52, ale tak nasranej, (ostatní prominou) ale doslova nasranej jsem nebyl nejméně 30 let, a tak aby i ostatní uživateél z toho něco měli, ten tvůj mail putoval tam kde je, tedy na veřejnost. Takže konej jak uznáš za vhodné.

Howg, domluvil jsem.... Tedy prozatím...

Promiňte, že se do toho pletu. Taky jsem se těšili s klukem, poněvadž Praha-Benešov je náš směr ... Ale k věci. Když tak pročítám Vlastíkovu reakci, napadlo mne zamyslet se nad jeho psychologickým profilem. Dle pravopisných chyb soudím na člověka se základním (snad nedokončeným ) vzděláním. Dle tónu reakce soudím na člověka mladého, nevyzrálého, někde 16-28 let. Jsme svědky typicky obranné reakce zvířete zahnaného do kouta (standardně toto chování možno vypozorovat u krys a jim příbuzných živočichů), které se brání útokem, neschopno pochopit svojí porážku . Dle obsahu soudím, že Vlastík toho v životě mnoho nedokázal a zřejmě jeho trať měla být tím, čím se hodlal zapsat do podvědomí lidí. Jenže mu to nevyšlo a dopadlo to jako ve všem co doposud v životě udělal. Přehnaná očekávání , následné zklamání a s tím přicházející výsměch a ústrky od lidstva ještě více zkřivily jeho charakter. Možná nepochopil, že jediná cesta jak všem a hlavně sobě dokázat, že něco umí je opravdu něco předvést. Zvolil ale špatně - krádežemi, výhružkami a otravováním schopných se ještě nikdo nikdy neproslavil ! Bohužel mám pro nás špatnou zprávu - s tímhle profilem nemůžeme čekat, že by u Vlastíka došlo ke změně, musel by totiž pochopit co mu ostatní říkají a proč.....
P.S. Plně chápu autora modelu ale na druhou stranu si myslím, že bychom neměli nechávat vítězit zlo a pokud se skvělý model nezveřejní, potrestáni budeme my nevinní uživatelé (a model sám) a Vlastík zřejmě dosáhne svého - zničit a pošpinit práci někoho jiného. Rozhodnutí je ale jen a jen na autorovi.

No...

osobně jsem prakticky pro MSTS nic nedokázal (bohužel). Ale chtěl bych se vyjádřit k tomu co se tady stalo. Krátce a jasně. Vlastíku, tebe ať za tvůj přístup k lidem honí sr.čka po poli, ale já, už jen z úcty k autorům bych si to "tvé" dílo nestáhl. A to bude právě ta má výhra, až si ten model stáhnu od někoho kdo si můj obdiv a úctu opravdu zaslouží. :wink:

tata22 napsal:
... Dle pravopisných chyb soudím na člověka se základním (snad nedokončeným ) vzděláním. Dle tónu reakce soudím na člověka mladého, nevyzrálého, někde 16-28 let. ...
Vlasta má asi 38 - 39 a tvrdí o sebe, že je IT technik, a teda by mal mať prinajmenšom ukončené stredoškolské alebo vysokoškolské štúdium ... ale asi mu to nejako uškodilo na psychike ...

ehm...

Tomas Lee napsal:
...ale já, už jen z úcty k autorům bych si to "tvé" dílo nestáhl...

chlapi, nexem sa s vami hadat ale myslim si, ze napriek tomu co tu rozpravate o ucte a nestahovani si tlamu stiahnete len co sa niekde objavi, bez ohladu na to, kto ju zverejni...

Re: ehm...

tomi napsal:
Tomas Lee napsal:

chlapi, nexem sa s vami hadat ale myslim si, ze napriek tomu co tu rozpravate o ucte a nestahovani si tlamu stiahnete len co sa niekde objavi, bez ohladu na to, kto ju zverejni...

Já si to bohužel myslím taky Tomi, pokušení je příliš veliké ...

Pikku napsal:
tomi napsal:
Tomas Lee napsal:

Tady by opravdu pomohlo jediné....vzít a zveřejnit volně ke stažení vlastíkovu trať v případě, že zveřejní polotlamu........je tam pár objektů, které by se určitě šikly a daly přepracovat.....Vlastíkovi tohle jednání není cizí a tak s tím určitě bude souhlasit......

Pikku napsal:
tomi napsal:
Tomas Lee napsal:

No dokazovat Vám to budu asi těžko co? :D To záleží na každém z nás jestli podlehne pokušení. Pokud si to hned někdo sosne, má se čím chlubit

Martens napsal:
Tady by opravdu pomohlo jediné....vzít a zveřejnit volně ke stažení vlastíkovu trať v případě, že zveřejní polotlamu........je tam pár objektů, které by se určitě šikly a daly přepracovat.....Vlastíkovi tohle jednání není cizí a tak s tím určitě bude souhlasit......

Martensi, kto by prosimta tahal 4GB ****ek, navyse fiktivne (lepsie povedane sci-fi) trate nie su v nasich koncinach v oblube :D :twisted:

tomi napsal:
Tomas Lee napsal:

No ted bych se mozna mel urazit :-), ale za sebe mohu rict, ze nestahnu. Ten model nebude dostatecne kvalitni a hanba by me musela fackovat. Nicmene jsem velmi zvedavy, na kterych strankach se download objevi a myslim, ze je zde dost sikovnych lidi na to, aby se okamzite na tech strankach objevila hacknuta poznamka o skutecnem stavu veci :-)

Udělal jsem narychlo několik screenů ve ShapeVieweru.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.volny.cz/mihor/1.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.volny.cz/mihor/3.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.volny.cz/mihor/8.jpg

Omluvte, že jsou obrázky trochu větší, dělám to ve spěchu. :eek:
Můžete se tam jít podívat je toho tam víc. Odkaz je tady: http://www.volny.cz/mihor/

Naposled editoval moderátor:
Miran napsal:
Udělal jsem narychlo několik screenů ve ShapeVieweru.

Omluvte, že jsou obrázky trochu větší, dělám to ve spěchu. :eek:
Můžete se tam jít podívat je toho tam víc. Odkaz je tady: http://www.volny.cz/mihor/

A to ma byt jako provokace ? Skvela prace, zejmena ten interier me dostal, skoda toho vseho kolem ...

AndrewM napsal:
A to ma byt jako provokace ? Skvela prace, zejmena ten interier me dostal, skoda toho vseho kolem ...

Ne to není provokace, to jen aby se ten druhý "autor" nechlubil cizím peřím.....

Miran napsal:
AndrewM napsal:

Ne to není provokace, to jen aby se ten druhý "autor" nechlubil cizím peřím.....

V pohode, nic ve zlem, to je jen projev frustrace :-)

Ta 451 je nádhera a doufám, že se celá ta nesmyslná aféra vyřeší!
Jinak ten interier by chtěl ale ještě trošičku doladit;-)(ku*ňa, zase kritizuju:-) )...prostě hodně štěstí při práci na ní a snad již brzo na kolejích v msts 8) ),!

Skvělá práce se chválí sama ale v tomhle případě je na místě opravdu velká pochvala a obdivný výkřik !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hawk napsal:
Jinak ten interier by chtěl ale ještě trošičku doladit;-)(ku*ňa, zase kritizuju:-) )...prostě hodně štěstí při práci na ní a snad již brzo na kolejích v msts 8) ),!
Hawku, zkus být konkrétní, co se Ti na tom jeví jako špatné......:lol:

Hawk napsal:

On ten interiér ve hře stejně nikdy neuvidíš, klávesa 5 je vyhražena pro zadní fírerštand. Tohle je jenom aby bylo něco vidět zvenčí, a nestálo to zbytečné polygony navíc. :lol: :lol:

Jo a tu "nesmyslnou aféru" jsem si nevymyslel já. :(

451

Je to vážně moc povedené Mirane, jen co je pravda. Už se jí nemůžu dočkat. Doufám že nebudeš proti když tě časem poprosím o variantu s hvězdou na čumáku, zdroják té plastické hvězdy ti samozřejmě můžu poslat ze svého albáče

Back
Nahoře