451, 452

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Jenže i při použití obou brzd je to velice slabé a to už při cca 50-ce začína velice samozřejmě pochopitelně vadnout EDBčko a to mám nastaveno vše na maximu,ale co jsem zjistil pokud použiji i lokomotivní brzdu tak to přeci jen o něco málo přibrzdím.Ale nějak nemohu najít pískování,to ho 451-čka nemá?

742.041 napsal:
Jenže i při použití obou brzd je to velice slabé a to už při cca 50-ce začína velice samozřejmě pochopitelně vadnout EDBčko a to mám nastaveno vše na maximu,ale co jsem zjistil pokud použiji i lokomotivní brzdu tak to přeci jen o něco málo přibrzdím.Ale nějak nemohu najít pískování,to ho 451-čka nemá?
Nemá, ale proč nechceš pochopit to, že cukajdo v reálu opravdu mizerně brzdí.....
A to, že použiješ přímočinnou brzdu i s průběžnou, tak to se nediv, protože pokud brzdíš přímočinnou, tak tlak v brzdových válcích je větší, než, jaký je schopna vyvinout průběžná brzda při maximálním brdicím účinku....IMHO brzdit přímočinnou brzdou soupravu za jízdy.....pokud by Ti nevybouchla průběžná brzda, tak se mi to zdá jako celkem dost dobrá zhovadilost.....

P.S: Stále mám chaos v jednotkách tlaku, tak se omlouvám.....

Já jednou zažil zajímavou situaci při cestě 451 na Masaryčku. V oblasti mezi Libní a Masaryčkou, před pravotočivým obloukem nad kterým budou východní portály tunelů Nového spojení, si to fíra celkem hasil a najednou následovalo opravdu hodně prudké brždění. Na návěstidle (před místem, kde se napojovala odzdola býv. vlečka z ČKD) červená... nicméně přejel a pak couval asi 10 metrů zpět....

Martens napsal:
742.041 napsal:
Nemá, ale proč nechceš pochopit to, že cukajdo v reálu opravdu mizerně brzdí.....
A to, že použiješ přímočinnou brzdu i s průběžnou, tak to se nediv, protože pokud brzdíš přímočinnou, tak tlak v brzdových válcích je větší, než, jaký je schopna vyvinout průběžná brzda při maximálním brdicím účinku....IMHO brzdit přímočinnou brzdou soupravu za jízdy.....pokud by Ti nevybouchla průběžná brzda, tak se mi to zdá jako celkem dost dobrá zhovadilost.....

P.S: Stále mám chaos v jednotkách tlaku, tak se omlouvám.....
No já to myslel jen tady v MSTS,brzdil jsem vším co jsem měl i neměl po ruce a stejně jsem byl dlouhej o celou soupravu,z reálu vzhledem k mé poloze nemám možnost se s tím více seznámit.Ale už si dávám bacha a i tak je to o nervy.Teď už všem co na ní jezdí rozumím :wink:

Chci se zeptat na jednu věc : v aktivitě ( roman_os_933_02022006_185442) jsem si zajezdil tou žabotlamou a co bylo zajímavé a nechápal jsem, když jsem měl nadiktovanou rychlost 120 km/h a já jsem jel 107, jakto že se aktivovala záchranná brzda. A stalo se mi to asi 5x Čuměl jsem jako blázen. :eek: :eek:

Naposled editoval moderátor:
Jiří napsal:
Chci se zeptat na jednu věc : v aktivitě ( roman_os_933_02022006_185442) jsem si zajezdil tou žabotlamou a co bylo zajímavé a nechápal jsem, když jsem měl nadiktovanou rychlost 120 km/h a já jsem jel 107, jakto že se aktivovala záchranná brzda. A stalo se mi to asi 5x Čuměl jsem jako blázen. :eek: :eek:

Jednak maximálka na cukajdo je 100 km/h... proto to bylo EM 475.1....
kdepak jsi měl nadiktovanou tu rychlost? pokud tabulkou s rychlostí, tak snad jedeš tou rychlostí, která je nižší, tj. traťovou nebo max. konstrukční.....

Takže se nediv....

no jo, ale když s tím jede na trati s max. 160km/h, tak to tlačí i očima a pořád nic :-). Jinak já necítím problém s bržděním, připadá mi to reálné.
Karel

Beru na vědomí a aktivitu přispůsobím jednotce 452.Ale je to změna takhle brzdit.No jen ať si uživatelé užijou a hlavně fírové MSTS :lol:

Martens napsal:
Jiří napsal:

kdepak jsi měl nadiktovanou tu rychlost? pokud tabulkou s rychlostí, tak snad jedeš tou rychlostí, která je nižší, tj. traťovou nebo max. konstrukční.....

Takže se nediv....

Já jsem to řekl lidově " nadiktovaná rychlost ", to jest, že jsem měl povoleno jet maximální rychlosti 160 km/h a já když jsem jel rychlostí 107 km/h, tak se aktivovala záchranka. A to, že žabotlama má maximální rychlost 100 km/h, s tím souhlasím, ale i v explorer route jsem měl rychlost kolem 110 km/h a vůbec se záchranka neaktivovala.

Jiří napsal:
Já jsem to řekl lidově " nadiktovaná rychlost ", to jest, že jsem měl povoleno jet maximální rychlosti 160 km/h a já když jsem jel rychlostí 107 km/h, tak se aktivovala záchranka. A to, že žabotlama má maximální rychlost 100 km/h, s tím souhlasím, ale i v explorer route jsem měl rychlost kolem 110 km/h a vůbec se záchranka neaktivovala.

Kde to bylo povoleno? Přečti si laskavě ještě jednou, co jsem napsal před tím.....pokud máš povolenu traťovou 160 a pojedeš tam třeba s hurvajzem, tak ho taky poženeš 160?

Martens napsal:
Jiří napsal:

Takže se nediv....

Co se týče explore route, tak tam se limit omezující rychlost u engu vypíná....ale stejně tak si tam můžeš dovolit i jiné zvěrstva, jako je projetí na červenou a podobně......

1 se mi stalo že mi svítilo jen 1 zadní světlo nevim jsetly to byla 451 nebo 452 ale už se mi to nikdy nepovedlo. Divné

Beatlesák napsal:
1 se mi stalo že mi svítilo jen 1 zadní světlo nevim jsetly to byla 451 nebo 452 ale už se mi to nikdy nepovedlo. Divné

to mi robí skoro každá loko, niekedy mi nesvietia aj predné svetlá

Beatlesák napsal:

No nejsem si tím příliš jistý, ale Zbyněk tady kdysi psal, že MSTS neumí zpracovat více než 128 světel (návěstidel, výměnových přestavníků aj.) na čtverec.....a to snad i včetně světel loko....takže pokud jsi to zkoušel na nějaké větší stanici, tak by to mohla být příčina....ale možná kecám....

Martens napsal:
Beatlesák napsal:

No nejsem si tím příliš jistý, ale Zbyněk tady kdysi psal, že MSTS neumí zpracovat více než 128 světel (návěstidel, výměnových přestavníků aj.) na čtverec.....a to snad i včetně světel loko....takže pokud jsi to zkoušel na nějaké větší stanici, tak by to mohla být příčina....ale možná kecám....

možná máš pravdu ale ještě to zkusím ( bylo to na Masaryčce pozdě večer)

Jedna zajímavá věc se projevuje v aktivitách - na konci vlaku svítí bílá i červená světala zároveň

Plánuje někdo starší kamufláže jako celá zelená se žlutým 60cm pruhem a červenými dveřmi a potom ještě ta se zeleným spodkem a krémovým vrškem.

Kodl napsal:
Plánuje někdo starší kamufláže jako celá zelená se žlutým 60cm pruhem a červenými dveřmi a potom ještě ta se zeleným spodkem a krémovým vrškem.

Už jsou hotové, ale ještě nepřišel jejich čas....

Back
Nahoře