G
Guest
Host
Myslím si, že tyto jednotky by měly mít i v simulátoru své místo. Vážení modeláři, neuvažujete o stavbě těchto legendárních jednotek do MSTS? 
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Anonymous napsal:Vždyť si už modeláři poradili s většíma kouskama než je 451, např. 852. A z mého pohledu to kraksna neni, ale to je věc názoru, tyhle jednotky jsou víc spolehlivější než "moderní" 471..., vím to, protože dělám na trati, kde jezdí v hojném počtu a porucha nastane hodně zřídka, se 471 už sem toho zažil, těch odtahů... a náhradou právě za 451...
Ahoj Bald ... robíš to v Gmax, alebo v 3ds max ??? Tá konverzia či export do MSTS by neboli až taký problém, keby si ten model robil trochu s nadhladom a nie už priamo do Trainz ( práca v 3ds max, textúry v štvorcových rastroch 512x512 alebo aj 1024x1024 ) ... nakoniec si videl zdroják na 141-ku, takže by si mohol mať základnú predstavu ... napríklad stačí mať textúru nárazníkov ( a podobných drobností, ako hadice, kotvy, závesy a podobné harampádie ) na nejakom mieste na hlavnej textúre a nie v samostatných drobných textúrkach, aby sme pri exporte mohli zachovať pôvodné mapovanie textúr a nie to mapovať celé znova ... to len tak bokom, zatiaľ som nevidel žiaden tvoj zdroják, len finálny model, tak nechcem sa viac rozpisovať a teoretizovať.Bald napsal:No, co vím, tak dost rozdílné je texturování a jsou nějaké polygonové limity, asi i texturové. Bohužel nevím o tom nic, zatím jsem dělal jen konverzi opačnou z loko 141. Podle té bych si ale nedělal starosti, polygonově byla hodně velká a několik textur 1024x1024 - což TRS ani nezvládá při velkém objemu vozů a lokomotiv v session.
Dám k náhledu svůj model, který má 7100 polygonů a celkový objem textur 3MB (je to betaverze, finální model my měl mít 2,3, možná méně) Podvozky se mi bohužel v exploreru neukazují, mají kolem 1,3-1,4Kpol.)
853_1
853_2
Kolega z MSTS mi sehnal na EM475 plánek a tehdy říkal, že konverze není až takový problém. Krajní článek jednotky odhaduji na 5000-7000 polygonů, vložený pak přibližně na 2000-3000 + podvozky (kus max. 1,5-2 Kpoly.
Samosebou se ale nechci nějak vnucovat, notabene s něčím, co ještě nejezdí ani v TRS. Byl to jen návrh, a pokud nebude o jednotku zájem, nebude to moje starost (naopak méně práce)
Tax napsal:Ahoj Bald ... robíš to v Gmax, alebo v 3ds max ??? Tá konverzia či export do MSTS by neboli až taký problém, keby si ten model robil trochu s nadhladom a nie už priamo do Trainz ( práca v 3ds max, textúry v štvorcových rastroch 512x512 alebo aj 1024x1024 ) ... nakoniec si videl zdroják na 141-ku, takže by si mohol mať základnú predstavu ... napríklad stačí mať textúru nárazníkov ( a podobných drobností, ako hadice, kotvy, závesy a podobné harampádie ) na nejakom mieste na hlavnej textúre a nie v samostatných drobných textúrkach, aby sme pri exporte mohli zachovať pôvodné mapovanie textúr a nie to mapovať celé znova ... to len tak bokom, zatiaľ som nevidel žiaden tvoj zdroják, len finálny model, tak nechcem sa viac rozpisovať a teoretizovať.
Hehe, pokiaľ si pamätám, tak Maniac1 je trainzácky autor, ten, čo nám kedysi vykrádal textúry. No budem si to musieť pozrieť detailnejšie, na tomto screene je to dosť hranaté a vypadá to veľmi zjednodušené. Ale aj nejaký model je lepší, než nijaký. Spomeňme si, ako sme boli radi PaV-ovej 820-keLukasX napsal:hmm tak ta jendotka vypadá ještě hůž než jsem viděl .-) no co snad tu bude někdo kdo ji postaví lépea hlavně pro Trainz
![]()