Použití tankovacího bodu

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Bob
  • Datum začátku Datum začátku
Kebarko napsal:
Teraz som vyskúšal natankovať naftu vo voľnej jazde (v Chocni) a nefunguje mi to. Zvuk prečerpávania nafty počuť, ale žiadna nafta mi do nádrže nepribúda...
Já jsem kdysi jezdil volné jízdy na defaultních tratích systémem tam a zpět. Když docházela nafta nebo voda, normálně jsem dozbrojil. A vždy se otočil stojan (jeřáb), spustil se zvuk a na F5 se zobrazil fialový nápis. Když jsem zastavil "šejdrem", nešlo ani jedno z toho.
Takže chyba bude asi jinde.

Kebarko napsal:
Ak tam budem mať napr.:
IntakePoint ( -3.33 2 FuelDiesel )
IntakePoint ( 3.33 2 FuelDiesel )
tak tento údaj mi hovorí, že môžem zastaviť s presnosťou ±1 meter od tankovacieho bodu
Kebarko napsal:
Teraz som vyskúšal natankovať naftu vo voľnej jazde (v Chocni) a nefunguje mi to. Zvuk prečerpávania nafty počuť, ale žiadna nafta mi do nádrže nepribúda...
Kebarko, nepouštěj mezi lidi bludy. Druhé číslo udává rozsah od tankovacího bodu oběma směry, t.j. dáš-li tam 2, máš rozsah 4 metry

Tankování ve volné jízdě samozřejmě jde, musíš ale napřed nějaké palivo spálit, abys ho mohl doplnit. A i když máš plnou, začne tankování, jen ti samozřejmě v plné nádrži nic nepřibývá.

Bob napsal:
Kebarko napsal:
Ak tam budem mať napr.:
IntakePoint ( -3.33 2 FuelDiesel )
IntakePoint ( 3.33 2 FuelDiesel )
tak tento údaj mi hovorí, že môžem zastaviť s presnosťou ±1 meter od tankovacieho bodu
Kebarko napsal:
Kebarko, nepouštěj mezi lidi bludy. Druhé číslo udává rozsah od tankovacího bodu oběma směry, t.j. dáš-li tam 2, máš rozsah 4 metry

Tankování ve volné jízdě samozřejmě jde, musíš ale napřed nějaké palivo spálit, abys ho mohl doplnit. A i když máš plnou, začne tankování, jen ti samozřejmě v plné nádrži nic nepřibývá.

Jsou opravdu ty hodnoty v metrech ? Nejsou ve stopách ?

Je to tak. Druhé číslo v parametri IntakePoint ( xx yy FuelDiesel ) znamená ±yy šírku v ktorej sa dá tankovať. (a nie ako som pôvodne napísal - písal som to po pamäti a po praktickom overení sa musím opraviť)

Zdravím, mě se u motorů podří natankovat v pohodě, ale chci se zeptat jak je to s parními loko. :?: Když chci doplnit vodu u jeřábu, např se Šlechtičnou, tak ani za boha nemůžu trfit místo k zastavení tak, aby to klaplo. :D Jok bych měl teda zastavit, abych vodu doplnil? Dan.

S tím nefunkčním jeřábem, to mě nenapadlo. Zkoušel jsem to na 310 v Opavě Západ. Tak kouknu jestli je funkční, či nikoliv. :D S přáním hezkého dne Dan.

Zdravím, tak se už dva dny pokoučím doplnit vodu do Papouška a teď do Rosničky na trati Vysočina. Zatím se mi to povedlo jen V Kostelci, ale potřebuju doplnit vodu v Újezdě a tam se zaboha nemůžu trefit. Zkoušel jsem to prvně s tím papouškem, ale vyměnil jsem ho v aktivitě za Rosničku, kvůli vyladění pod Bin. Chci se zeptat jak bych měl přesně postupovat při doplňování vody? Vodní jeřeb je funkční, na to jsem se pro jistotu kouknul v editoru. :D Dan

Naposled editoval moderátor:
Dan J. napsal:
Zdravím, tak se už dva dny pokoučím doplnit vodu do Papouška a teď do Rosničky na trati Vysočina. Zatím se mi to povedlo jen V Kostelci, ale potřebuju doplnit vodu v Újezdě a tam se zaboha nemůžu trefit. Zkoušel jsem to prvně s tím papouškem, ale vyměnil jsem ho v aktivitě za Rosničku, kvůli vyladění pod Bin. Chci se zeptat jak bych měl přesně postupovat při doplňování vody? Vodní jeřeb je funkční, na to jsem se pro jistotu kouknul v editoru. :D Dan

Musíš zastavit tak, aby jsi byl mašinou a přesně místem určeným pro tankování proti jeřábu. Plnicí místo je dáno v engu v IntakePoint, kde první číslo je vzdálenost od středu lokomotivy v metrech.

Střed lokomotivy je v engu dán v CentreOfGravity (x, y, z ).

Druhé číslo je tolerance v metrech a třetí hodnota určuje typ plnění (palivo, voda nebo uhlí).

Po zastavení dáš F9, klikneš jednou na ikonu lokomotivy a nahoře ve formuláři se Ti objeví stávající množství. Stiskneš klávesu "T" a mělo by se začít tankovat - pokud se tak nebude dít, tak jsi zřejmě nezastavil přesně.

U zmiňovaného papoucha (mám verzi 2.1 od zsr) je :
CentreOfGravity (0, 0, 0).
IntakePoint ( -8 2 FuelCoal )
IntakePoint ( -8 2 FuelWater )

tj. 8 metrů od středu loko, což je někde za kabinou a je tam tolerance 2m
(stejně tak by to mělo platit pro uhlí)

Hezký den, tak tankování už mi jakž takž jde, ale teď jsem narazil na problém při přechodu na 2. loko, konkrétně z Brejlovce na 830 224. Vím, že to nějak souvisí s Binem, ale chci se zeptat co mám v eng doplnit, aby mi po přestupu nedošla nafta. Zkoušel jsem to ochcat tím, že jsem tu 830 postavil přímo ke stojanu (v editoru zadáno vše správně), přijel k ní s 753, přestoupil, začal tankovat "T". Vše šlo nafta se doplňuje, ale stejně mi vyskoči ona hlaáška o ukončení úkolu z důvodu došlé nafty. S pozdravem Dan.

Dej si do engu toto EngineVariables ( 80 ), číslo v závorce je nafta v galonech. Tohle dělají i 810. Tech motorů bude asi více. Jinak já to mám nad NAME.

alcapone napsal:
Dej si do engu toto EngineVariables ( 80 ), číslo v závorce je nafta v galonech. Tohle dělají i 810. Tech motorů bude asi více. Jinak já to mám nad NAME.
Díky moc, už to jde bez problémů. On tam v tom engu ten řádek vůbec nebyl. Teď už jen bych se chtěl zeptat jestli někdo neví, kdo je autorem těch engů k 830, abych ho mohl upravený přibalit k aktivitě, ať to nemusí každý uživatel přepisovat jednotlivě. S pozdravem Dan.

Chlapi zdravím.
Zkoušeli jset prosím někdo dozbrojit Pikkův model TU47:?: Ať popjíždím atm a zpět, tak tuto mašinku nejsem schopný natankovat. Nenašel jsem v eng ani řádek IntakePoint.
Dík za každé info. S pozdravem Dan.
Dan J. napsal:
Chlapi zdravím.
Zkoušeli jset prosím někdo dozbrojit Pikkův model TU47:?: Ať popjíždím atm a zpět, tak tuto mašinku nejsem schopný natankovat. Nenašel jsem v eng ani řádek IntakePoint.
Dík za každé info. S pozdravem Dan.
Takže záhadau jsem vyřešil. Myslel jsem, že jsem slepý, ale on tam ten řádek fakt není. Po doplnění dotankovat lze.:cool:

Ahoj,
když jsme u tankování, existuje, prosím, nějaký seznam stanic, kde lze doplnit vodu a případně, kde jsou místa na doplnění uhlí? Díky Milan

Zdravím.
Mám dotaz pro MSTS odborníky. Situace, Aktivitu začínám s ČSD 555.0 a v Praze přiberu (najedu na loose con) ČSD 477.0, ale po celou aktivitu do ní nepřestupuji, v Táboře probíhá zbrojení, jak vodou, tak uhlím, samozřejmě, že zbrojím tak, že zastavím s ČSD 555.0 a doplním jak vodu, tak uhlí, ale otázka zní, co ČSD 477.0? Když budu pokračovat dále v aktivitě, má loose consists připojený do traffic hráče nekonečnou zásobu a tím stačí dozbrojit Němku a aktivita mi nsekončí předčasně? Ponevač z lokomotivy 555 Papouška nedozbrojím.
Dan

Back
Nahoře