ČD 680 Pendolino

co se týče smetáků tak to nemám vyřešené ani v TRSku :D jelikož mašina dovoluje ovládat dva, ale jelikož tady jsou čtyři "mašiny" tak buď napsat script nebo já nevím jak to ovládat a co se týče MSTS... tam nevím nic :D ale myslím že na jaký to je system je zcela úúúplně jedno :D čili dva stačej bych řekl ne?

Zdravím,
Trošku jsem si pohral s engy od 681. Teďkom by už to mělo každému fičet bez problémů. Takže rozjezd na 160 už nebude trvat 5 minut. Parametry jsem převzal od italských kolegů. Takže pokud bude zájem můžu to vyvěsit. Jo a předem říkám, že tam trochu nesedí světla. Mě to nevadí a ze světlama ani šachovat moc neumím. Ale pořád si myslím, že lepší toto, než původní lenoch :cool:

zbynda napsal:
... Takže pokud bude zájem můžu to vyvěsit. Jo a předem říkám, že tam trochu nesedí světla. ...
Také jsem se nedávno na testovací jízdu projel po dlouhé době pendolínem a první co mne napadlo, že by nějaký šikovný ladič, který zná reálné pendolíno to mohl doladit. Opravdu je to hodně líné, ale zase to mělo výhodu, že se lépe dodržoval jízdní řád a člověk nebyl ve stanicích zbytečně s velkým náskokem.

Jenomže pokud cokoli dolaďuji, tak hýbu jen s veličinami, které mají vliv na chování vozidla a zbytek, jako světla, rozměry, nastavení spřáhel ponechám. Tak nechápu, jak se mému jmenovci mohly rozhodit světla. :)

Dále si uvědomuji, že pendolíno je snad jediná současná souprava, která neoslovila žádného modeláře a celých 10 let jezdíme se skinem na italskou jednotku, který tehdy vytvořil Pikku. Ladění je od Romana Šubrta, tak bych jakékoli změny doporučil nejprve projednat s ním. On tam dosadil teoretické katalogové hodnoty, jenomže není nikdy zaručeno, že se podle toho bude chovat vozidlo v MSTS jako v reálu.

(Skoro) jmenovče, vysvětlím ti problém ze světly. Mnohokrát jsem zkoušel upravit původní český eng. Bohužel se mi to ani jednou pořádně nepovedlo. Takže jsem jsi vzal pendolino od italů, a jejich engy dal k českému pendolinu. Proto ty světla. Jak říkám pro mně to je lepší než původní verze.

Cesta by mohla být i ta, že vezmeme nastavení světel z českého engu a vložíme to do italského engu.

Pendolino je opravdu v podmínkách MSTS Pinďalíná, nevěděl jsem, jestli je to tak i ve skutečnosti. Přecejen je to vysokorychlostní jednotka na dlouhé vzdálenosti po koridorech, takže by tam ty chybějící svižné rozjezdy nemusely být tak tragické. Kolikrát jsem ale vyšiloval, že je to zase určitě někde přibržděné a resetoval hru apod.:D
Takže jestli bude k dispozici upravený eng pro širokou veřejnost, hlásím se s dovolením a prosbou do pořadníku na něj. ;-) Světla si upravím. Ještě by to chtělo trochu pošťouchnout houkačku, aby se chovala jinak a neopakovala, ale to je jen moje hlasitá úvaha.

P.S. Pokud vím (a možná se mýlím), existuje v MSTS pouze jedna jednotka Pendolino, je to tak?

Chvilku vydržte, moje věrná podržtažka to má teďkom u sebe a upravuje světla. Houkačka by měla být v pořádku, jelikož tam jsou italské zvuky. :)

Vzhledem k životnosti GTO měničů na EJ 680 máme vlastně v MSTS v současnosti reálný stav, protože není tomu tak dávno, co značný počet pendolin jezdil s poloviční trakcí. :)

Ahoj, nevíte prosím vás někdo, jak zvětšit rychlost pendolina, když ho mám v trafficu? jede mi to jen nějákejch asi 90, takže to předjíždím i osobákem, když mně to má předjet + ujet :-). Díky za odpověď

Pendolino má zle nastavené brzdy. Písal som to tuším pár strán dozadu v tomto vlákne.
Traffic sa dá zrýchliť prepísaním parametra v con. súbore.
Je to riadok MaxVelocity - tam tomu číslu pridaj a vyskúšaj čo to spraví. Ono vraj je na to aj nejaký vzorec ako to vypočítať, ale mne sa to neosvedčilo a musel som si to skúšať priamo v aktivite, tak že som si postavil cestu hráča a trafficu vedľa seba a skúšal čo to dá :D

Ahoj Erikmire, tak jak jsi zmiňoval ten koeficient, tak já jsem ´vyzkoušel 1,6666666... - a to z jednoho prostého důvodu ;-). To číslo bude pravděpodobně maximální rychlost pro ten concist, ale v mílích ;-). Takže maximální rychlost, kterou chci aby vlak jel / 1,6666... ;-).
A hned mi to jelo rychlejc :-p

Dovolím si vlákno taky trochu oživit s dotazem na Zbyndu, jestli už rozchodil ten jeho popisovaný eng k Pendu, případně jak se věci mají?;-)

Ouu diky za pripomenuti ja na ne zapomel. Ano engy jsou hotove. Dneska to otestuji a poslu na zverejneni :-)

Kdo má a může nabídnou co možná nejvíc dokumentace k ČD 680? Jenom prosím o jedno, nehlaste se všichni....;););););)

Back
Nahoře