ČD 680 Pendolino

fíííííra

Hradlař
Já se chci zeptat jestli někdo přepracovává model 680ky na reálnou podobu, asice, že ty sběrače jsou na 1. voze na konci, na 2. voze na začátku a na konci soupravy zase obráceně. Dékuji za odpovědi

fíííííra napsal:
Já se chci zeptat jestli někdo přepracovává model 680ky na reálnou podobu, asice, že ty sběrače jsou na 1. voze na konci, na 2. voze na začátku a na konci soupravy zase obráceně. Dékuji za odpovědi

:roll: Víc čti míň se ptej.
Pokud autor modelu neposkytne *.3ds model, nebo model sám neupraví, tak s tím nikdo nehne.

Leda že by ses nudil a model udelal cely novy :wink:

bimbadlo

Autorem soupravy přeskinované do podoby jednotky 680 je špaňelský modelář. Protože jsem byl s ním v kontaktu, vím, že svůj model nehodlal a nehodlá upravovat. Mám dokonce dojem, že korespondence s ním byla součástí readme, zveřejněného s repaintem ale jist si už opravdu nejsem. Buďme rádi, že mu nevadily úpravy které jsem s původním Alarisem provedl. Je to pouze repaint a pokud někdo z našich modelářů neudělá skutečnou jednotku 680, asi nám to bude muset všem stačit.

vykon a taaak

a vsimol si on niekto ze pendolino ako je urobene ma hnany 1. a 7. vagon ale v skutocnosti ma hnany 1. 3. 5. a 7.? minimalne sa straca adhezna hmotnost a teda rychlost na rozbehu oproti realite (ak ale nahodou nechyba aj polovica vykonu; pravda ale je, ze v podvozku je pohanana len jedna naprava)

jo a ještě by se mohlo naklápět dyž už tak ať za něco stojí!! :lol: ale když nebude tak nebude

No myslím si, že keby sa Pendolíno v MSTS ešte aj naklápalo, to by sa MSTS zavaril ... :lol: To by už asi bolo nad možnosti MSTS ... Veď už teraz sú niektoré veci také dobré, že v Kuju a u Billa môžu len s otvorenou hubou pozerať ... :eek:

Naposled editoval moderátor:
No být mnou tak bych naklopil komplet koleje a myslím nebylo by co řešit,naklápění jak malované a odpadl by i problém ze softwarem. :lol:

vykon

to stale ale neriesi problem toho ci za tym, ze v useku krasikov - rudoltice s pendolinom ani nevytiahnem 160 je stupanie trate alebo aj nedostatok vykonu. nema ono pendolino naozaj 4x 1960 kW namiesto 2x 1960 kW (aspon ked sa clovek pozera po podvozkoch tak pohonne kardany z motorov v hlavnom rame su na styroch voznoch a ak vykon jedneho vozna je 1960 kW tak celkovy... asi tak

Re: vykon

jeffer napsal:
to stale ale neriesi problem toho ci za tym, ze v useku krasikov - rudoltice s pendolinom ani nevytiahnem 160 je stupanie trate alebo aj nedostatok vykonu. nema ono pendolino naozaj 4x 1960 kW namiesto 2x 1960 kW (aspon ked sa clovek pozera po podvozkoch tak pohonne kardany z motorov v hlavnom rame su na styroch voznoch a ak vykon jedneho vozna je 1960 kW tak celkovy... asi tak

No vykon (uvedeny na pendolino.cz) je 4 000 kW, ale jak jsem se dival do .eng souboru, tak tam byl maly problem s maximalni rychlosti, kterou jsem tam mel jen 160, po uprave na 230 jiz Pinda jezdi velmi slusne :-) Jen je na skodu ta extremne vysoka kabina, v realu to snad tak neni ne ? Jen se zeptam znalych, v souprave jsou dve "loko" 681 a 682, kazda z nich ma mit vykon 2000 nebo 4000 kW ?

Petr Novák napsal:
Pořiď si naklápěcí monitor a máš vystaráno..

Nebo ještě lépe grafárnu s výstupem na dva monitory, ty si dát po každé straně křesla a stiknout během jízdy v MSTS klávesu F5. Dokonalá iluze jízdy s SC Pendolino. Zvláště ještě když manželka/přítelkyně donese z lednice pivo a k tomu noviny. 8) .

AndrewM napsal:
Jen je na skodu ta extremne vysoka kabina, v realu to snad tak neni ne ?

V cvf souboru kabiny jsou tyto řádky:
CabViewWindowFile ( ETR460front1024.ace )
Position ( -0.75 3.5 6 )

Ta střední hodnota v position je výška od země (kolejnice) U bočních pohledů je nastavená na 2.5 metrů, nevím proč u čelního o 1 metr víc, ale stačí přepsat a je po problému.

Díky za informace. Opravím to a updatnu. Ještě dotaz pro engové experty.
Ppoollll asi časově nestíhá, ale naznačil, že v engu je možné nastavit aktivování rychlobrzdy při překročení maximální traťové rychlosti a extra při překročení rychlosti omezené návěstidlem.
U pendolina je nutné omezení maximální rychlosti vypnout a tohle hlídat v aktivitě. Ale při jízdě do odbočky by bylo vhodné hlídání rychlosti ponechat. Jinak se nám stane z pendolina jen hračka.
Máte někdo nějaké tipy? To že má model chyby proti verzi ČD bych zatím neřešil. Pokud se vyladí chování engu, to se neztratí a až se najde modelářský nadšenec, kdo ČD Pendolino vymodeluje, tak eng s malými úpravami může použít. Potřebujeme jezdit hned teď. Roman mi poslal zbývající rychlostníky a nic mi nebrání (kromě volného času) abych osadil i trať 260 Brno - ČT. A tam svezení pendolinem může být zajímavé.
PS. Jak vysoko je kabina Pendolina v reálu? Když to opravit, tak pořádně.

Na eng se zkusím podívat.
O výšku kabiny v reálu nejde, ale jde o výšku pohledu vůči modelu. Jediná možnost jak to nastavit je udělat consist s druhou jednotkou (čelním dílem) čumáky k sobě a podle toho upravit výšku.

Nebo ještě lépe grafárnu s výstupem na dva monitory, ty si dát po každé straně křesla a stiknout během jízdy v MSTS klávesu F5. Dokonalá iluze jízdy s SC Pendolino. Zvláště ještě když manželka/přítelkyně donese z lednice pivo a k tomu noviny.
Tak tohle mě tedy nenapadlo,manželka mi pivo nepřinese,takže škoda A co instalace zadních reproduktorů,to by MSTS nezvládl?Že by to pak bylo úplně vše jako v reálu.

jeffer napsal:

Tady je problém s rychlostí v MSTS. Pokud to vytáhneš na 145, je to jako kdybys jel v reálu 160. Stačí si zjistit podle TTP, kolik měří nějaký mezistaniční úsek. Bývá to od dopravní kanceláře jedné stanice k dopravní kanceláři druhé. Např. Choceň - Zámrsk je 8.617 km, tomu odpovídá při stošedesátce 194 sekund = 3 minuty 14 sekund. Tak si zkuste kolik musíte jet v MSTS, abyste to za tenhle čas stihli. Je to závislé na FPS. U mě stačí jet 145-150 km/h.

Čelní pohled va kabině mám nastaven takto:Position ( -0.4 2.5 9 ).
Ještě jsem si vzpomněl, že jsem si to upravoval i u žabotlamy:Position ( -0.7 2.4 7.3 ). Byla tam velká vzdálenost od osy směrem deleva. Když jsem jel po levé koleji, měl jsem pocit, že dřu o sloupy TV.

Rád bych vymodeloval Pendolíno, které by odpovídalo přesně tomu našemu. Budu se to muset asi naučit. :lol: :lol: :lol:

Zatím jsem se zmohl jen na vlastnoruční model na kolejiště HO. :lol:

Keď sa už bavíte o výhlade zo stanovišťa, tak si opravte (ak chcete) Dejvov cab 362 na:
Position ( 0.6 3 6 )
Direction ( 10 1 0 )
u front pohlade, pri pôvodnom mám pocit, že mašina sedí na kolajách bez podvozkov.

Karel

A zkoušel sis s tou tvou úpravou polohy pohledu z kabiny 451 najet na další stejnou soupravu a sledovat při tom jak to polohově odpovídá k tomu modelu před tebou?

A teď k tomu co zmiňoval Zbyněk. V eng lze ještě aplikovat v monitorech podle dokumentace také AWS monitor. Mělo by to fungovat podobně jako jsou monitory na překročení rychlosti, použití záchrané brzdy a hlídání bdělosti strojvedoucího s tím že tento monitor má vazbu na návěstidla. Bohužel je to v dokumentaci popsáno dost blbě - jsou vyjmenovány typy monitorů a pod tím pak jednotlivé parametry. Ne všechny parametry ale mají u konkrétního monitoru význam a v některých případech jsou naopak jen zavádějící a rozhodí chování dotyčného monitoru. A doteďka nevím o žádném modelu kde by byl AWS monitor použitý. Takže jedině experimentovat a to je o spoustě času.

Jinak se Zbyněk ptal na omezení rychlosti. Takže se jedná o tyto parametry:
- MaxVelocity ( 100km/h ) - udává maximální konstrukční rychlost vozidla která ale může být o hodně vyšší než je povolená rychlost vozidla. V současnosti s Bobem57 při ladění chování některých loko máme tento parametr mnohem vyšší kvůli trakčním charakteristikám.
- MonitoringDeviceCriticalLevel ( 65.3 ) - krytická hodnota hlídaného parametru. Je to závislé na tom v jakém monitoru to je použito.
- MonitoringDeviceTriggerOnOverspeed ( 65.4 ) - Maximální povolená rychlost vozidla před aplikací postihu.
- MonitoringDeviceTriggerOnTrackOverspeed ( 1 ) - Zapnutí 1/Vypnutí 0 postihu při překročení traťové rychlosti
- MonitoringDeviceTriggerOnTrackOverspeedMargin ( 1.39 ) - o kolik lze traťovou rychlost překročit

A aby to nebylo tak jednoduché tak se druhá a třetí hodnota zadává v mílích za hodinu a pátá hodnota je v metrech za sekundu.

Back
Nahoře